Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 29, 10:17)
Kokie tokie?  biggrin.gif  Gi, nieks per karščius nesiuntinėja, tik pavasarį ir rudenį.

Tai kad pas mus tų karščių dar nebuvo.. nebent olandus užkepino smile.gif
Atsakyti
Pasitikrinau tą parduotuvę iš kur vyras pirko- asortimentas atnaujinamas visą vasarą iki rugsėjo ir siunčiama.. bet gal kitur kitaip smile.gif
Atsakyti
http://www.kwekerijgommer.com/

va pasinervavimui. uzsakyta buvo pavasari,bet poto tyla is ju buvo.pasirodo atostogavo ir dabar nesiuncia ,siuncia tik brugmancijas o pelargoniju ne doh.gif
Atsakyti
..Kaip manot, kas galėtų būti kad rožiažiedės savo sukrautus pumpurus, kuriuos iš esmės reikia tik išskleist - pilnai subrendę jau ir sprogsta, ima ir nudžiovina? ir masiškai taip, kokios 5 rožės jau turėjo išsiskleist, bet nudžiovino savo žiedus swanland, bornholm, vos prasiskleidus arba tik pusiau prasiskleidus yra appleblosom ir uleborgs...nu tos gal ir išsisikleis iki galo, kažin, ar čia orai kalti ar kas? nebuvau dar susidūrus su tokiu reikalu, kad sukrautas užaugintas žiedynas kuriam jau jau trūksta tik vos išsiskleist iki galo, nes ir žiedlapiai jau išlindę, ima džiūvinėt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 29, 11:17)
Kokie tokie?  biggrin.gif  Gi, nieks per karščius nesiuntinėja, tik pavasarį ir rudenį.

Kitą savaitę karščiai ateina, o aš ir nepagalvojau apie tai prieš užsisakydama. Tikiuos neišmirs mano siuntinio turinys doh.gif

Violeta, aš prasta gėlininkė, bet iš šiokios tokios žemės ūkio patirties galiu pasakyt, kad jei džiusta pumpurai, tai trūkumas drėgmės ir maisto medžiagų. Žydėjimui fosforas greičiausiai išnaudojamas iš elementų.
Atsakyti
..nu lieju bent kartą savaitėje, ir dar tręšiu kiekvienu liejimu, schultz'o trąšom....paprastos klestėdavo su tokia priežiūra. o šitos va nelabai ... g.gif

ir keista vienok, kad medžiagų užaugint pumpurams pakanka, o va tik išsiskleist - ne, nes kaip sakiau, jau pats žiedo vainikas išlindęs iš pažiedlapių... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2012 06 29, 19:46)
..nu lieju bent kartą savaitėje, ir dar tręšiu kiekvienu liejimu, schultz'o trąšom....paprastos klestėdavo su tokia priežiūra. o šitos va nelabai ... g.gif

ir keista vienok, kad medžiagų užaugint pumpurams pakanka, o va tik išsiskleist - ne, nes kaip sakiau, jau pats žiedo vainikas išlindęs iš pažiedlapių... g.gif

Teorinės priežastys dar gali būt, kad neapvaisintas žiedas dėl nevaisingų žiedadulkių ir jį augalas numeta. To priežastimi gali būti karštis, per didelis žiedų kiekis, per jaunas augalas, tas pats maisto medžiagų trūkumas ir t.t. Daugiau idėjų neturiu.
Aš tavo atveju, visgi bandyčiau padidinti trąšų normą.
Irgi naudoju schultz'o bloom plus 2x sav., nes žemė lengva. Į 1l pilu vieną nubrauktą šaukštuką, kur prie trąšų pridėtas. Ir dar kartais šiuo bei tuo pabarstau, kad tuo metu pas mus naudojama blush2.gif Tai lapai tamsūs, stori ir dideli, žiedai irgi smile.gif Rožiažiedės pas mane tik 2 iš Jediaros gautos, dar nežydėjo, bet jau žiedukai sukrauti, žiūrėsiu kaip seksis augint, kol kas atrodo tokios pat tamsios, dideliais lapais kaip ir paprastosios iš Olisevičiaus pirktos.
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2012 06 29, 20:28)
Irgi naudoju schultz'o bloom plus 2x sav., nes žemė lengva. Į 1l pilu vieną nubrauktą šaukštuką, kur prie trąšų pridėtas.

Aš į 1,5 l pilu maždaug pusę to šaukštuko kartą į 1 sav...ką gi , didinsiu kiekius... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2012 06 29, 21:28)
Irgi naudoju schultz'o bloom plus 2x sav., nes žemė lengva. Į 1l pilu vieną nubrauktą šaukštuką, kur prie trąšų pridėtas.

bet ten rašo, kad tas vienas šaukštukas 4 litram vandens, tai aš į 1 litrą pilu mažiau negu pusę to šaukštelio, nu taip atseit ketvirtį, kad nebūtų per daug g.gif reiks pabandyt daugiau bigsmile.gif gal geriau žydės, nes dabar žiedynų yra, bet jie tokie smulkoki, po kokius 10 žiedelių tiktai
Atsakyti
Nu va atsinešiau aprašymą smile.gif
Šaukštelis-dozatorius atitinka 1/4 arbatinio šaukštelio.
Kambariniams augalams: 1/4 arbatinio šaukštelio 4 litrams, tai vadinasi 1 tas žalias šaukštelis 4l arba 1/4 to šaukštelio į 1l.
Terasos/balkono augalams: 1/2 arb. š į 4l arba 2 žali šaukšteliai 4l arba pusę šaukšt. į 1l.
Lauko augalams: 1 arb. š. į 4l arba 4 žali šaukšt. 4l arba 1 žalias šaukšt. į 1l.

Vadinas aš tręšiu kaip lauko augalus. Iš kitos pusės lauke ir laikau, būna ir lietaus gauna, o tas išplauna trąšas. Ir temperatūrinės sąlygos netolygios tai karšta tai šalta. O visa tai padidina augalo apetitą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2012 06 29, 22:30)
Nu va atsinešiau aprašymą smile.gif
Šaukštelis-dozatorius atitinka 1/4 arbatinio šaukštelio.
Kambariniams augalams: 1/4 arbatinio šaukštelio 4 litrams, tai vadinasi 1 tas žalias šaukštelis 4l arba 1/4 to šaukštelio į 1l.
Terasos/balkono augalams: 1/2 arb. š į 4l arba 2 žali šaukšteliai 4l arba pusę šaukšt. į 1l.
Lauko augalams: 1 arb. š. į 4l arba 4 žali šaukšt. 4l arba 1 žalias šaukšt. į 1l.

Vadinas aš tręšiu kaip lauko augalus. Iš kitos pusės lauke ir laikau, būna ir lietaus gauna, o tas išplauna trąšas. Ir temperatūrinės sąlygos netolygios tai karšta tai šalta. O visa tai padidina augalo apetitą smile.gif

o as buv ne taip supratusi ir pildavau 1 ta kauseli i 10l.laistituva.nes suprantu kad 4arbatiniai sauksteliai atitinka 1 ta kauseli.tai lauko augalams 1arb.s.i 4 lt. tai i 10lt.2,5arb.s. o tai iseina beveik vienas dozatoriaus kauselis.
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 06 30, 09:50)
o as buv ne taip supratusi ir pildavau 1 ta kauseli i 10l.laistituva.nes suprantu kad 4arbatiniai sauksteliai atitinka 1 ta kauseli.tai lauko augalams 1arb.s.i 4 lt. tai i 10lt.2,5arb.s. o tai iseina beveik vienas dozatoriaus kauselis.

drinks_cheers.gif aš taip pat tiek pilu - kupiną dozatorių, gėlės auga ir žydi, tai manau, kad ir užtenka rolleyes.gif
Atsakyti