Sveikos supermamos, labai prašau Jūsų patarimo, ką daryti jei šunį ištikos smegenų sukrėtimas. Šuo yra vienkiemyje, jam labai sunku bus iškviest veterinarą, o ir savo auto neturim. Šuo jau kaip 3 diena sužalotas, šiandien naktį netgi vėmė, apatiškas visas. Iškart mes nesupratom kaip tai rimta, nes sutrenktas tik žandikaulis, pasirodo tai atsliepė ir smegenim... Ar dar įmanoma šuniui išgyvent?
P.S. Šunį sužalojo kaimynas, garantuotai. Ar yra galimybė jį nubaust?
QUOTE(gedas512 @ 2012 05 02, 08:23)
Sveikos supermamos, labai prašau Jūsų patarimo, ką daryti jei šunį ištikos smegenų sukrėtimas. Šuo yra vienkiemyje, jam labai sunku bus iškviest veterinarą, o ir savo auto neturim. Šuo jau kaip 3 diena sužalotas, šiandien naktį netgi vėmė, apatiškas visas. Iškart mes nesupratom kaip tai rimta, nes sutrenktas tik žandikaulis, pasirodo tai atsliepė ir smegenim... Ar dar įmanoma šuniui išgyvent?
Kuo maziau judinkit suni jei tai is tiesu smegenu sutrenkimas. Kita vertus jus nezinot ar nera kokio vidinio kraujavimo, nepazeisti vidaus organai. Mano patarimas - visgi organizuokites automobili ir veskit pas veterinara ir geriau i normalia klinika o ne pas koki kaimo sundaktari.
Kaimyna nubaust gal ir galima, priklausomai kokiom aplinkybem viskas ivyko. Kur ir kodel jis sumuse jusu suni?
Kaimyna nubaust gal ir galima, priklausomai kokiom aplinkybem viskas ivyko. Kur ir kodel jis sumuse jusu suni?
[/quote]
Aš filmuotos medžiagos neturiu, o ir pats nemačiau, kaip kaimynas sužalojo šunį.
Tačiau jau ne pirmą kart taip įvyko, anksčiau jis ir su šake buvo padūręs mūsų šunį. Jis nervuotas žmogus, iš jo visko galima tikėtis.
Beje mūsų sodyba yra vienkiemyje, už 200 metrų kaimynas gyvena, jis pastoviai praeina pro mūsų kiemą. Matyt su akmeniu trenkė tiesiai į galvą. Nėra kitos galimybės šuniui taip susižaloti...
[/quote]
Aš filmuotos medžiagos neturiu, o ir pats nemačiau, kaip kaimynas sužalojo šunį.
Tačiau jau ne pirmą kart taip įvyko, anksčiau jis ir su šake buvo padūręs mūsų šunį. Jis nervuotas žmogus, iš jo visko galima tikėtis.
Beje mūsų sodyba yra vienkiemyje, už 200 metrų kaimynas gyvena, jis pastoviai praeina pro mūsų kiemą. Matyt su akmeniu trenkė tiesiai į galvą. Nėra kitos galimybės šuniui taip susižaloti...

nuveškit šunį pas veterinarą..kankinasi gi jis..jam skauda.. būkit atsakingi..pasirūpinkite.
O su tokiais kaimynais tai.. gal policija padėtų..bet jeigu nematėt, konflikto nebuvo..kažin kaip čia su jais.. nu ir turėt tokius kaimynus menkas malonumas Jums,kuomet nervus išlieja mušdami jūsų šuniuką..siaubas.. turbūt šiais laikais nebereiktų stebėtis kas dedasi kalbant apie augintinius ir smurtą prieš juos..bet vis dar stebiuosi..kaskart išgirdus va tokius panašius atvejus..visada lengva nuskriausti už save silpnesnį..

Na, visų pirma siūlyčiau apsitverti kiemą... Nes visos istorijos turi dvi puses, gal jūsų šuo palaidas? Kodėl nesiėmėte jokių priemonių, po to kai šuo buvo perdurtas, kad daugiau tokie dalykai nepasikartotų? Iš viso kodėl svetimi agresyvūs žmonės vaikšto po jūsų kiemą?
O šunį kuo skubiau pas veterinarą, trečia para šuo kankinasi!!! manau jis nusipelno bent daktaro apžiūros!!!
O šunį kuo skubiau pas veterinarą, trečia para šuo kankinasi!!! manau jis nusipelno bent daktaro apžiūros!!!
QUOTE(gaudyk @ 2012 05 02, 08:56)
Kita vertus jus nezinot ar nera kokio vidinio kraujavimo, nepazeisti vidaus organai.
Per tris dienas nuo vidinio kraujavimo šuo jau būtų neišgyvenęs

Trečią dieną po traumos būna didžiausias užtinimas, skaumas ir stipriausia ligos "krizė". Po to viskas arba gerėja, arba blogėja. Jei norit šuniui padėti, būtini antibiotikai ir šlapimą varantys vaistai (kad nuimtų tinimą nuo smegenų). Tačiau juos skirti turi veterinaras, kuris realiai apžiūri šunį, kad nepaskirti netinkamų. Tokios traumos Internetu negydomos

Skambinau veterinaram, jie liepė atvežt į jų klinika, kuri yra už 25 km nuo mūsų. Bandžiau suorganizuot automobilį, visi užsiėmę... Aš su mielu noru jį nuvežčiau pas vetą, jei tik būtų galimybė. Tiesa vetas pats atsisakė atvažiuot į vietą, nors jam ir būtų atsilyginta.
Taip mano šuo visąlaik buvo palaidas, bet jis toliau savo teritorijos niekur be mūsų neeidavo. Taip jis yra išdresiruotas. O šuo palaidas, nes jis mums vienintelis sargas, be to aplinkui nėra žmonių, kuriems jis trukdytų. Kaimynas praeina kasdien ne tiesiai per mūsų kiemą, bet už 100 m nuo jo. Ir pastoviai jis vedasi savo du šunis, palaidus.
Pagaliau radau veterinarą
Važiuoju į vaistinę nupirkt šlapimą varančių. Vetas suleis antibiotikų
Taip mano šuo visąlaik buvo palaidas, bet jis toliau savo teritorijos niekur be mūsų neeidavo. Taip jis yra išdresiruotas. O šuo palaidas, nes jis mums vienintelis sargas, be to aplinkui nėra žmonių, kuriems jis trukdytų. Kaimynas praeina kasdien ne tiesiai per mūsų kiemą, bet už 100 m nuo jo. Ir pastoviai jis vedasi savo du šunis, palaidus.
Pagaliau radau veterinarą

Tikiuosi suniui bus viskas gerai, sveikit

Linkiu sveikatos suniukui - tikiuosi kad pasveiks.
na o jei suo palaidas byvo tai nieko neirodysit
Jums lieka tokie variantai:
a) apsitvert kiema
b ) prisirist suni
c) su sakem gerai pasivaikyt kaimyna kad bijotu ir vaiksciot aplink
na o jei suo palaidas byvo tai nieko neirodysit

Jums lieka tokie variantai:
a) apsitvert kiema
b ) prisirist suni
c) su sakem gerai pasivaikyt kaimyna kad bijotu ir vaiksciot aplink

Bent 10 dienų reikia duoti diuretikų, kad nuimti smegenų brinkimą ir apsisaugoti nuo visų išeinančių pasekmių. Dėl šventos ramybės reikėtų ilgo veikimo anitbiotikų.
Pabaigus diuretikus reikėtų atstatyti prarastų elektrolitų balansą (kalis, magnis).
Gal yra galimybė išsikviesti veterinarą?
Pabaigus diuretikus reikėtų atstatyti prarastų elektrolitų balansą (kalis, magnis).
Gal yra galimybė išsikviesti veterinarą?
numirė mano šuo... geriausias draugas. Tris gilūs atodusiai ir dingo gyvybė.
Kaimyno laukia linčo teismas

QUOTE(gedas512 @ 2012 05 02, 16:40)
numirė mano šuo... geriausias draugas. Tris gilūs atodusiai ir dingo gyvybė.

Užuojauta.
Bet su linčo teismu atsargiai. Galit labai lengvai likti kaltas Jūs ir teisme pralošt.