Įkraunama...
Įkraunama...

Kolagenas

Aš esu bandžiusi japonišką geriamą kolageną. Kolageno kiekis paros normoj beveik 8 g, plius hialuronas ir antioksidantai. Jau per pirmas dienas oda pasijuto minkštesnė, drėgnesnė, bet labiausiai atsigavo akys. Kasdien dirbu prie kompo, tai labai sausėja ir lašiukai ne visada gelbsti. Pirmą kartą siunčiausi iš www.ohhira.lt, o paskui jau sau ir mamai vaistinėj pirkau.

Atsakyti
QUOTE(mama2009 @ 2017 02 04, 19:57)
Gaila per velai pamaciau sia tema, buciau pakonsultavus. Kolagenas buna pirmo, antro ir trecio tipu. Odai reikia 1 ir 3 tipo, o sanariams vartojamas 2 tipo kolagenas. Jusu nuorodoje kolagenas yra 2 tipo, todel odos problemu neisspres.

Sveiki, galite pakonsultuoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedy @ 2021 03 02, 14:57)
Sveiki, galite pakonsultuoti? ax.gif

kas konkrečiai domin?
Atsakyti
QUOTE(mama2009 @ 2021 03 02, 15:58)
kas konkrečiai domin?

Kuo skiriasi 1, 2 ir 3 tipų kolagenas?
Atsakyti

Kuo skiriasi 1, 2 ir 3 tipų kolagenas?

1 tipo  daugiausia jo yra odoje, kauluose, sausgyslėse, raiščiuose bei jungiamajame audinyje;

2 tipo kolagenas yra pagrindinė kremzlių sudedamoji dalis;

3 tipas palaiko raumenų, vidaus organų ir arterijų struktūrą;

4 tipas  atsakingas už epitelinio audinio pagrindo formavimą.

 Yra dar daugiau tipų, bet populiariausi šie. Grožiui naudingiausi 1 ir 3 tipo kolagenai.
Atsakyti
Kuris plaukams?
Atsakyti

Teko daug klausyti youtube apie kolageną - jo naudą, šaltinius. Man labai patikusi mintis, kad reikia  peržiūrėti mitybą: kolagenas gainamas iš baltymų (ang. proteins) - mūsų kūnas pats turi suskaidyti juos iki sudedamųjų dalių - tik tada yra kolagenas įsisavinimas. Jeigu yra geriams, kaip papildas - jį paprasčiausiai pašalinsime, kai kitą kartą eisim į WC.

Labai geras video, galima iškart peršokt kur pasakoja apie kolageną.

https://www.youtube....assandraBankson

Paieškokite internete, kaip gauti daugiau kolageno iš maisto, kokie produktai - nustebsite.

Atsakyti

Radau tą puslapį, kutį maniau pamečiau :) 

https://www.youtube.....ShereeneIdriss

Atsakyti

Tęsinys. Tikrai besidomintiems:

https://www.youtube....assandraBankson

Atsakyti
QUOTE(balta/juoda @ 2024 03 29, 05:34)
<p>Teko daug klausyti youtube apie kolageną - jo naudą, šaltinius. Man labai patikusi mintis, kad reikia  peržiūrėti mitybą: kolagenas gainamas iš baltymų (ang. proteins) - mūsų kūnas pats turi suskaidyti juos iki sudedamųjų dalių - tik tada yra kolagenas įsisavinimas. Jeigu yra geriams, kaip papildas - jį paprasčiausiai pašalinsime, kai kitą kartą eisim į WC.</p><p>Labai geras video, galima iškart peršokt kur pasakoja apie kolageną.</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.youtube.com/watch?v=TYg-jgLd3HM&ab_channel=CassandraBankson'>https://www.youtube.com/watch?v=TYg-jgLd3HM&ab_channel=CassandraBankson</a></p><p></p><p>Paieškokite internete, kaip gauti daugiau kolageno iš maisto, kokie produktai - nustebsite.</p>

netiesa bent jau kas liečia gyvūnus (šunis)
jei dėl kažkokių priežasčių neišeina duoti tokio maisto, kuriame gausu kolageno ir kitų panašių medžiagų kaip chontroinas, gliukozaminas, tai papildai yra vienintelė išeitis ir ji veikia
Atsakyti

Taip. Ten kažkuriam video (atrodo, paskutiniam įdėtam) ir sakė, kad jeigu, kalbant apie žmones,  daktaras paskyrė dėl kažkokių medicininių priežasčių chondroitno papildus ar panašiai, tai reikėtų juos ir toliau vartoti. 

Atsakyti