QUOTE(Leksa @ 2013 03 08, 10:03)
P.S. tvarkingi nuomininkai, kurie nedaro baliu-festivaliu, tikrai nebijos, kad kaimynai gali skustis del triuksmo. O jei jus to bijot, tai jau daug apie jus pasako

Apie mane tai nieko nepasako, nes kalbame ne apie mane, o apie sutarties salygas. Yra milijonas pavyzdziu, kai virs/po/salia yra tuntas gyvenimu nusivylusiu viskuo besiskundzianciu pensininku - "per garsiai vaikstot" "per garsiai juokiates" "per garsiai lovas klojat"
Kita vertus - jei pavyko dievo užmirštame vienkiemyje išnuomot butą tokiom sąlygom, tai nereiškia, kad kitam žmogui didmiestyje pavyks rasti nuomininką tokiom sąlygom. Galų gale yra ir įstatymai, gan aiškiai ir nedviprasmiškai sureguliuojantys nuomininko ir nuomotojo santykius, įskaitant ir įspėjimo apie sutarties nutraukimą terminus. Siūlau jais pasidomėti - užkliūsit kokį kartą už savo teisių nebijančio ginti nuomininko - nustebsit.
Papildyta:QUOTE(Leksa @ 2013 03 08, 10:03)
OK, o kokia JUSU atsakomybe, jei visgi nuomininkas pasirodo ne ypac geras (pvz. apgadina buta, nesumoka mokesciu ir pabega)? Tik nesakykit, kad tokiu tikrai niekada nebuvo, nera ir nebus. Ar jusu atsakomybes nulis? Imat tik uz nuomininku parinkima?
O kodėl agentas turi atsakyti už nuomininką? Agento darbas - surasti nuomininką, susitarti su juo dėl visų sąlygų, tarpininkauti sudarant sutartį ir pan. Už tai jis gauna atlyginimą. Tolimesniems nuomininko ir nuomotojo santykiams agentas neturi jokios įtakos, atitinkamai ir atsakomybės. Nei tokiu atveju, jei nuomuotojas bus nepatenkintas nuomininku, nei tuo atveju jei nuomininkui nepavyks sutarti su nuomotoju. Kažkodėl visada įsivaiduojama, kad nuomininkas tik ir žiūri kaip apgauti buto savininką, pridaryti nuostolių ir pabėgti. O apie nuomininkų privatumą pamirštančius nuomotojus nekalbama.
Teko nuomotis ne vieną butą - su siaubu atsimenu vieną šeimininką, kuriam buvo įprasta nepranešus ateiti, atsirakinti duris savo raktu ir lyg niekur nieko šeimininkauti bute. Gelbėjo tik tai, kad mokėjome labai mažą nuomos mokestį, o studentams buvo svarbiau kaina, nei kokybė. Dabar nuomoju gerai įrengtą butą naujos statybos name, (kurį, esu įsitikinęs, agentas Liudas išnuomotų už dvigubai didesnę, nei aš dabar moku, kainą). Šeimininkę matau geriausiu atveju kartą metuose. Pagal kai kurių forumiečių logiką esant tokiai priežiūrai butas jau paverstas landyne, kaimynai kartą į savaitę kviečia policiją, o kartą į mėnesį - gaisrininkus?