Įkraunama...
Įkraunama...

Seni laikai, geri laikai...

QUOTE(ada21lt @ 2012 05 12, 16:17)

ubagyne vadindavom , tikrai skanu buvo , dabar matyt duona kitokia  biggrin.gif

Man atrodo, žmonės tais laikais buvo taupūs, ekonomiški, mūsų tėvai ar seneliai dar nebuvo pamiršę, ką reiškia pirkti duoną pagal kortelę, tai kai juoda duona imdavo džiūti, neišmesdavo, o sugalvodavo va tokius patiekalus (kaip ir pica iš maisto likučių atsirado) unsure.gif Nes išmesti duoną - nusikaltimas, toks auklėjimas buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2012 05 12, 16:29)
Man atrodo, žmonės tais laikais buvo taupūs, ekonomiški, mūsų tėvai ar seneliai dar nebuvo pamiršę, ką reiškia pirkti duoną pagal kortelę, tai kai juoda duona imdavo džiūti,  neišmesdavo, o sugalvodavo va tokius patiekalus (kaip ir pica iš maisto likučių atsirado) unsure.gif Nes išmesti duoną - nusikaltimas, toks auklėjimas buvo g.gif

Na nezinau, taip taupus zmones buvo, bet mes netaupiai valgem blush2.gif
Mama buvo atsibadavusi, maisto tikrai buvo, ir pati gamindavo kiekviena vakara, pritroskindavo mesu, guliasu, balandeliu, isvirdavo bulviu, bet as tokio maisto nemegau, ta ubagyne tokia skani budavo taip atgaivindavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giuste @ 2012 05 12, 18:26)
Ir saldainiai buvo skanesni, kad ir isliko tie patys saldainiu pavadinimai: Aguona, Voveraite, Kara-Kum, meska siaureje, bei kiti, bet skonis netoks, daug prastesnis unsure.gif

mano mėgstamiausi būdavo Ananasas (prisimenu buvo anksčiau popieriukas ne tas geltonas kaip dabar su ananasu, o toks šviesesnis, su šviesia žalia juostele, lyg kaspinėliu per vidurį, prisimenat?), Subatėlė (didesnis už Ananasą), prisimenu Nomedos popieriukas buvo mėlyname-geltoname fone tokia mergina nupiešta, o dar buvo labai skanūs saldainių dėžutėj Trakai, ant dėžutės daug mažyčių nuotraukų su Trakais, esu ragavusi tik kartą gyvenime, labai skanūs, o paskui nuvažiavau pas tetą, ji turėjo visą tą dėžę, man net akys ant kaktos išsprogo, bet manęs kažkaip nepavaišino, nepasiūlė, gal pamiršo, o taip varvinau seilę ! cry.gif

Dar labai mėgau mažose dėžutėse mėtinius žirniukus ir Vyšnių kauliukus tongue.gif

Sekmadieniais žiūrėdavom "Rytinį paštą" per ctv thumbup.gif Užsienietiškos muzikos pagrodavo, kaip koks tyro oro gurkšnis būdavo. Paskui "Svečiuose pas pasaką", paskui tėvas žiūrėdavo "Akivaizdu -neįtikėtina", "Gyvūnijos pasaulyje" su ta gražia muzikėle pradžioj... Dar "Dainų dainelė" laukiama šventė buvo. Vaikystės siaubo filmas - "Raitelis be galvos" rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriu_padovanoti: 12 gegužės 2012 - 16:46
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2012 05 12, 16:39)
mano mėgstamiausi būdavo Ananasas (prisimenu buvo anksčiau popieriukas ne tas geltonas kaip dabar su ananasu, o toks šviesesnis, su šviesia žalia juostele, lyg kaspinėliu per vidurį, prisimenat?), Subatėlė (didesnis už Ananasą), prisimenu Nomedos popieriukas buvo mėlyname-geltoname fone tokia mergina nupiešta, o dar buvo labai skanūs saldainių dėžutėj Trakai, ant dėžutės daug mažyčių nuotraukų su Trakais, esu ragavusi tik kartą gyvenime, labai skanūs, o paskui nuvažiavau pas tetą, ji turėjo visą tą dėžę, man net akys ant kaktos išsprogo, bet manęs kažkaip nepavaišino, nepasiūlė, gal pamiršo, o taip varvinau seilę !  cry.gif

Dar labai mėgau mažose dėžutėse mėtinius žirniukus ir Vyšnių kauliukus  tongue.gif

Prisimenuu biggrin.gif
Ir as megau tuos ananasinius, bet dabar ju skonis visai netoks, anksciau jie buvo skanus wub.gif
Bet ziuriu jusu labai gera atmintis, dabar kaip per migla prisiminiau tuos popierielius, ir ta dezute su Trakais, rods pilkos nuotraukos buvo g.gif Skanus buvo saldainiai wub.gif Matomai be jokiu saldikliu, chemijos, dabar man visu saldainiu kaip ir desru skonis vienodai prastas verysad.gif
Atsakyti
Kiekvienuose namuose turbūt būdavo radijo taškas, kadangi antroj pamainoj mokiausi, rytais šventai klausydavau tokią laidelę vaikams 9.45 val. thumbup.gif bet kartais po kokio partijos suvažiavimo nuo pat ryto kelias valandas skaitydavo visokių brežnevų pranešimus, tai eidavau iš proto - nu kada gi bus mano laidelė??? gal įvyko klaida, gal tuoj tuoj baigs skaityti?? biggrin.gif
O kad per Brežnevo laidotuves daržely verkiau, tai faktas. Bet neprisimenu, kodėl?? g.gif Dabar kai su kuo nors pakalbu, žmonės prisipažįsta, kad irgi verkė rolleyes.gif Propaganda, matyt, suveikė, nors tada mes to nesuvokėm, per maži buvom.
Papildyta:
QUOTE(Giuste @ 2012 05 12, 18:46)
Prisimenuu biggrin.gif
Ir as megau tuos ananasinius, bet dabar ju skonis visai netoks, anksciau jie buvo skanus wub.gif

O aš neprisimenu, ar skonis buvo kitoks, ar ne g.gif Man atrodo, kad toks pats ir dabar... Labai mėgau ananasinius su vandeniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giuste @ 2012 05 12, 17:34)
Na nezinau, taip taupus zmones buvo, bet mes netaupiai valgem blush2.gif
Mama buvo atsibadavusi, maisto tikrai buvo, ir pati gamindavo kiekviena vakara, pritroskindavo mesu, guliasu, balandeliu, isvirdavo bulviu, bet as tokio maisto nemegau, ta ubagyne tokia skani budavo taip atgaivindavo biggrin.gif

Tikrai mamos gamindavo, pamenu ir pusryciai, ir pietus , ir vakariene, po kelis patiekalus.., nezinau kaip ji viska spedavo, juk ir skalbdavo beveik su rankom smile.gif masina tik prasukdavo , o skalauti, grezti , dar ir man tekdavo, su rankom doh.gif
O ta ubagyne vadinama, nuo senu laiku kiek zinau, dar valstieciai nesdavosi i laukus, butent ,kad atgaivina gerai ir pastiprina smile.gif

O siaip daug dalyku dar galima rasti Rusijoje, kazkada esam vaziave i Kaliningrado sriti, ten radom skaniuju cebureku, limonadu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2012 05 12, 17:39)
, o paskui nuvažiavau pas tetą, ji turėjo visą tą dėžę, man net akys ant kaktos išsprogo, bet manęs kažkaip nepavaišino, nepasiūlė, gal pamiršo, o taip varvinau seilę !  cry.gif

Dar labai mėgau mažose dėžutėse mėtinius žirniukus ir Vyšnių kauliukus  tongue.gif

Sekmadieniais žiūrėdavom "Rytinį paštą" per ctv  thumbup.gif Užsienietiškos muzikos pagrodavo, kaip koks tyro oro gurkšnis būdavo. Paskui "Svečiuose pas pasaką", paskui tėvas žiūrėdavo "Akivaizdu -neįtikėtina", "Gyvūnijos pasaulyje" su ta gražia muzikėle pradžioj... Dar "Dainų dainelė" laukiama šventė buvo. Vaikystės siaubo filmas - "Raitelis be galvos"  rolleyes.gif

Taigi dovanom arba kysiam laikydavo tas saldainiu dezias biggrin.gif arba labai dideliom sventem. As siaip nebuvau didele saldumynu megeja, bet tikrai saldainiai buvo skanesni, pamenu ta voveryte, tai dabar kazkada paragavau is vis kazkokia beskone, veliasi burnoj smile.gif
Pamenu tas laidas smile.gif Dar teta Beta ir Labanaktuka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2012 05 12, 17:29)
Man atrodo, žmonės tais laikais buvo taupūs, ekonomiški, mūsų tėvai ar seneliai dar nebuvo pamiršę, ką reiškia pirkti duoną pagal kortelę, tai kai juoda duona imdavo džiūti,  neišmesdavo, o sugalvodavo va tokius patiekalus (kaip ir pica iš maisto likučių atsirado) unsure.gif Nes išmesti duoną - nusikaltimas, toks auklėjimas buvo g.gif

Tikrai taupus ir jei buvo galima rubus dovanodavo, persiudavo, daiktus irgi, maisto siukstu ismesti nebuvo galima smile.gif bet ir siuksliu tiek nebudavo.
pamenu eiles prie kazkokiu idomesniu rubu ar batu, o paskui visi vienodai eidavom apsirenge biggrin.gif
Dar pamenu, kad kiekvienam mieste vis kitokiu prekiu buvo galima rasti, kaip ir kiekvienoj saly. Jau kai kazkiek sienos atsidare, kai parvezdavo kazka buvo labai idomu. O dabar visur visko galima rasti, nelabai jau kuom nustebinsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2012 05 11, 16:45)
bet labai nemėgau Alibaba, nes pati bėgdama niekad nepramušdavau, o kas pro mane bėgdavo, labai skaudžiai per rankas kirsdavo  rolleyes.gif

mes vadindavom Kalimbamba thumbup.gif
noriu padovanoti, uzsikaifavau skaitydama tavo postus...na ir superine tavo atmintis su visomis kapeikomis ir pavadinimais.... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 05 11, 19:02)
ir dar toki zaidima kai begi ir su kreida piesi rodykles ir visokius zenklus, o kiti iesko (nebepamenu kaip vadinome), dareme "sekretus" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

mes vadinome "Strelemis". superinis zaidimas, sakiau savo vaika ismokysiu. lotuliukas.gif
Papildyta:
nu, laidu tai isvis jokiu neprisimenu. atsimenu tik puse 9 vakare laidas vaikams iki 9, po kuriu i lova, (ir grodavo beje rusiska lopsine vaikams, atmenat?). per lenkus kaip tik 9vakare rodydavo smerfus, tai dar leisdavo paziureti thumbup.gif thumbup.gif

o siaip neuzmusami Nu palauk ir Liopoldas, na ir kt superiniai filmukai, net keista 1965m ir pan gamybos. tik neatmenu ju visu pavadinimu, Riki tiki Cik, Raudonoji gelele, berniukas, kuris i drakona pavirsta, na ir tt.
Atsakyti
QUOTE(Giuste @ 2012 05 12, 17:18)
Oi, kaip megau tas pomidoru sultis po 10 kapeiku, vienas bendras saukstelis druskai isideti, kiti dar dasidedavo nugere sultis ir sauksteli vel imesdavo i stiklaini su vandeniu biggrin.gif

Agha, kiek atsimenu, tos sultys tokiose trikampinese apverstose kolbose budavo smile.gif paklodes su elniais ko gero pas kiekviena namie ant sienos kabodavo smile.gif Dar su kokiu trilitriniu nueini i cepelinine cepelinu prisikrauni ir namo smile.gif
Atsakyti
Dar atsimenu "misinukus" ,kur vaikiukam siki metu berods duodavo nemokamai masituka, eidavau kartais broliui parnesti smile.gif Tokia skaniten budavo kosyte is slovikeliu smile.gif ir kai pagalvoju dabar ,kaip mamoms patogu biggrin.gif
Atsakyti
Graži tema, nors ne pirma, tokių dar buvo "paplepėjimų" skyrelyje. smile.gif Ten nemažai rašė. Jūsų tokie faini, smulkmeniški komentarai, gera skaityti. Nesikartosiu, nes tą patį išgyvenau.

Tos sultys tai buvo dažniausiai trijų rūšių: pomidorų, obuolių ir beržų sula smile.gif Dažnai sultimis prekiavo daržovių parduotuvėse, pamenate tą smarvę, kai įeini. Bulvės, morkos, burokai, kopūstai ir kt.- atskirose metalinėse dėžėse - narvuose, suversta, žemės visur. Parduotuvėse metaliniai vežimai, tokie maži, dabar kai pamenu, bet užteko, nebuvo tiek prekių, kad prikrauti kalną smile.gif Čekiai tokie popieriniai, su fioletiniu rašalu. Į vaistinę kai ateini, tai prie langelio pasakai ko reikia, tada eini į atskirą kasą, ten išmuša čekį, po to su tuo čekiu pasiimi vaistus biggrin.gif Ilgus čipsus prisimenu, nerealaus skonio. Kažkada nusipirkau panašius, kur tau, nė kvapo. Dar mėgau pieniškus šokoladukus - batonėlius, su riešutų gabalėliais, nors šiaip gyvenime nemėgstu pieniško šokolado. Sietukai tokie megzti, po to kai atsirado plastikiniai maišai, tai buvo įvykis. Buvo lygis vaikščioti su tokiu maišu, nesuglamžytu smile.gif Gariūnuose prekiavo beveik visi (ir nelabai kas gėdydavosi, nebent mokytojai ar medikai) ir tai buvo lygis, kas gariūninis - tas prie pinigo. Mokytis buvo ne lygis. Važinėdavo specialūs autobusai, privatininkai, po rajoną, kas rytą, veždavo į Gariūnus.

Eidavom kieme ar pas klasiokus į svečius, video žiūrėti. Kas turėjo "vidiaką" - lygis. Į kiną eidavom dažnai, tos medinės nepatogios atlenkiamos kėdės.. Mes važinėdavom po visus rajonus. Pamenu, Šeškinės Širvintoj nuolat rodydavo indų filmus, žiūrėjau "Disko šokėją" ir "Šoki šokį" po du kartus, ir visus kartus verkiau biggrin.gif Į kiną eidavom vietoj pamokų biggrin.gif

Pirmi naktiniai klubai buvo nerealus įvykis. Dar moksleivės būdamos važinėjome į "Niujorką" studentų miestelyje, po to kiek toliau buvo "Argus". Po to jau atsidarė daugiau. Dar buvo prestižas važiuoti į Villone buvusį "Naktinį Beno klubą" ar stebėti programą - varjetė "Lietuvos" viešbučio 21 ar 22 a. O šiaip važinėdavome po mokyklines diskotekas. Vienos geriausių buvo Karoliniškėse biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 14 gegužės 2012 - 09:15
Prisimenu kai kine žiūrėjom siaubo filmą "Baubas", po to filmai buvo su Brusu Li papuliarųs, erotiniai filmai "karšta kramtoma guma"...
Atsakyti
kokia faina tema..visa perskaiciau besisypsodama..

Is gilesnes vaikystes pamenu eiles parduotuvej, kaip nemegdavau desros su lasinukais, saldainius karvute, kuriuos sverdavo i cilindra susukta is rudo popieriaus..kieme zaistus "secretus" , namus ant "adialo" kramtoma 'parsiukas Ciukas", dzinsinius sijonus su baltom "kvarbatkom" ir uzrasu "lambada", pirmus sokius mokykloj ...ir ta turejima visada ka veikt smile.gif

Paskui videoplejeri( cia kazkada name radau lryto laikrasciu 1991 metu..taip smagiai pasiskaiciau..ypac skelbimus" pirkciau videoplejeri uz valiuta" biggrin.gif

Kazkaip istrige tokie gobtuvai ant galvos, budavo iv. spalvu berods machieriniai vadinos, ir tokie kostiumai lamdyti ryskus biggrin.gif
Atsakyti