Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

QUOTE(Vistik @ 2012 08 08, 08:07)
Taip , Jurgaite, aš buvau tokia, kuri be jokių noriu nenoriu ruošdavo pamokas ir dar skaitydavau įpriekį. Tokia buvau-pareiginga. Tokia ir esu.

Bet aš ne apie tai. Tu net nesupratai ką norėjau pasakyti, o moralus moki skaityti. Niekas nekalba apie smulkius dalykus, kažko nepadarymą tai normalu, vaikiška, kalba eina apie daug sudėtingesnius dalykus. Ką tu darytum jei tavo vaikas, kuris žino, supranta, suvokia, pav. nešdamas šiukšles į konteinerį, jas pastatytų pirmam aukšte laiptinėje. Ką? Nu paaiškintum, nu matytum , kad supranta, kitą dieną vėl taip, ir kitą dar, paskui trečią išneštų į konteinerį, kai tu jau primintum, o ketvirtą vėl pastatytų laiptinėje. Tu ,,džiaugtumeisi tuo ką turi''?O gal pati imtum išnešti šiukšles? Kad ir mano atvėjis, nu nekilo man džiaugsmas, aplinką tvarkom, švarinam, tai ką nekreipti dėmesio tegul pila toliau, nes tingi nunešti, pabus puvinio krūva, tegul, o gal man po darbo parėjus viską surinkti ir nieko jai nesakyti? Tada jau būtų gerai, leisčiau jai džiaugtis gyvenimu, būtimi, vaikyste?

Suprasčiau, kad vaikas dėl kažkokios tai priežasties elementariausiai priešgyniauja ir konfrontuoja su manim- sukrautų obuolių pavidale. Ramiai išsiaiškinus priežastį abiem gyventi lengviau.
Atsakyti
O gal paprasciausiai tingi?Be jokiu ten konfrotaciju,be jokiu sudetingu santykiu aiskinimosi?Yra vaiku ,kurie mielu noru dirba ,kai parasai,yra-kuriems sunku ranka istiesti,pasilenkti biggrin.gif ir prie ko cia "vaikystes gadinimas",visi juk dirbam,turi net mazi vaikai kazkokius mazas pareigas tureti..
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2012 08 08, 20:42)
O gal paprasciausiai tingi?Be jokiu ten konfrotaciju,be jokiu sudetingu santykiu aiskinimosi?Yra vaiku ,kurie mielu noru dirba ,kai parasai,yra-kuriems sunku ranka istiesti,pasilenkti biggrin.gif ir prie ko cia "vaikystes gadinimas",visi juk dirbam,turi net mazi vaikai kazkokius mazas pareigas tureti..

jei tai tik elementarus tingėjimas, tą šiukšių maišą paimčiau ir nuneščiau į vaiko lovą- jam čia tokia pati vieta kaip koridoriaus pirmam aukšte, o jei obuolių krūva- šalia lovos, ar prie durų, kad praeit negalėtų. Ir vistiek sutvarkyti turėtų. ir galvos dėl to nesukčiau.
Atsakyti
Pipiriukė šiandien pirmą kartą atsisėdo už kartingo vairo. Paskutiniuose ratuose spaudė iki dugno ir pajuto malonumą- kada lankysim kartingo būrelį?smile.gif Teks tėveliams kišenę pakratyti;)
Atsakyti
QUOTE(jurgaite @ 2012 08 09, 05:41)
jei tai tik elementarus tingėjimas, tą šiukšių maišą paimčiau ir nuneščiau į vaiko lovą- jam čia tokia pati vieta kaip koridoriaus pirmam aukšte, o jei obuolių krūva- šalia lovos, ar prie durų, kad praeit negalėtų. Ir vistiek sutvarkyti turėtų. ir galvos dėl to nesukčiau.

nepletkinant. Tiesiog manau jog čia yra tarp jų šiokia tokia problema. Kadangi tęsiasi ne vienus metus, juda tam tikra amplitude. Iš serijos- nė viena negali kitaip. Iš esmės jas abi ta situcija tenkina. Abi kitaip elgtis ne negali- bet nenori. Viena nemoka dėmesio parodytoi kitaip, kita nemoka jo kitaip paprašyti. Kitaip sakant elgiasi kaip mato.
Man visada skamba visa tai iš Vistik pusės- kitaip gyventi- nenorėčiau. Norėtų- pakeistų. Į šikną gauti- negerai, kartais būna- kitaip neįmanoma. Kai vaikas n metų girdi, kad jam kažkas bus ir nieko nebūna, kai paskutinis šansas yra lygus 353 kinietiškiems paskutienims įspėjimams, tai situacija ir negali pasikeisti- nes santykius visiškai ir besąlygiškai diktuoja vaikas. Suaugusioji pusė- Fėja. Tai namuose ir yra taip, kaip pasakė Fėja. Verkt nėr ko, jei keisti nieko nesinori. Pirmiausia savyje.
Atsakyti
Alfija,ar jau nusprebdei dėl datos?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 08 11, 20:06)
Alfija,ar jau nusprebdei dėl datos?

dar nuo jūros negrįžom, nes dar neišvažiavom. Parašysiu kai tik susiruošim į A.Ž
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 11, 20:03)
nepletkinant. Tiesiog manau jog čia yra tarp jų šiokia tokia problema. Kadangi tęsiasi ne vienus metus, juda tam tikra amplitude. Iš serijos- nė viena negali kitaip. Iš esmės jas abi ta situcija tenkina. Abi kitaip elgtis ne negali- bet nenori. Viena nemoka dėmesio parodytoi kitaip, kita nemoka jo kitaip paprašyti. Kitaip sakant elgiasi kaip mato.
Man visada skamba visa tai iš Vistik pusės- kitaip gyventi- nenorėčiau. Norėtų- pakeistų. Į šikną gauti- negerai, kartais būna- kitaip neįmanoma. Kai vaikas n metų girdi, kad jam kažkas bus ir nieko nebūna, kai paskutinis šansas yra lygus 353 kinietiškiems paskutienims įspėjimams, tai situacija ir negali pasikeisti- nes santykius visiškai ir besąlygiškai diktuoja vaikas. Suaugusioji pusė- Fėja. Tai namuose ir yra taip, kaip pasakė Fėja. Verkt nėr ko, jei keisti nieko nesinori. Pirmiausia savyje.

Pasirašau ties kiekvienu žodžiu. Iš serijos -Man sunku, be sunkumo gyventi negaliu- tuštuma atsirastų. Ir dar- ar norėtum gyventi su žmogum, kuris manosi esąs tobulas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 11 rugpjūčio 2012 - 19:34
Internete vieni kitiems diagnozes ustatinėt - mažų mažiausia neetiška. jeigu ne kvaila.

p.s. atmuša bet kokį norą dalintis realiu gyvenimu, jo problemomis, sunkumais, o ne 'ak kokia puiki manoji'. wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 11 rugpjūčio 2012 - 20:03
QUOTE(Karusia @ 2012 08 11, 21:01)
Internete vieni kitiems diagnozes ustatinėt - mažų mažiausia neetiška. jeigu ne kvaila.

p.s. atmuša bet kokį norą dalintis realiu gyvenimu, jo problemomis, sunkumais,  o ne 'ak kokia puiki manoji'.  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Karusia, o tu priimi tik pagyrimus? Tai tik tavo problemos.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 08 11, 21:01)

p.s. atmuša bet kokį norą dalintis realiu gyvenimu, jo problemomis, sunkumais,  o ne 'ak kokia puiki manoji'.  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

prie ko čia DIAGNOZĖS. Tai pasakymas kas yra ir ką daryti. Jei atrodo, kad patarimas netinkamas- galima juo nesinaudoti. Taigi tu nesi kvaila, kad pati suprastum jog internete su bet kokiu patarimu gali prašauti pro šoną, gali būti neteisiu, gali būti ir visiškai teisiu. Ir imti dėl to įsižeidinėti- va tikrai kvaila. Juk čia dažniausia nepažįstamas partaria, kalbasi su nepažįstamu. Tai kas netinka- atmeti ir viskas. Kokios problemos. Tai tas pats kas viešąjam transporte kipti kažkam į atlapus su klausimu- ar tu mane gerbi? Arba įsižeisti jog ten kažkas turi asmeniškumų tau.
Kaip seniai mes čia berešytumėm, vis dėl to reik nepamiršti jog mes taip ir liekam nepažįstamos. Dažniausia.
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...8...d=99&view=2
kažkaip neskuba užtikrint bio ryšių mūsų vtat ...
Atsakyti