Permeciau akimis tema ir pagalvojau, kaip lengva smerkti, teisti ir etiketes klijuot... bet gyvenimas labai įvairus ir spalvotas. O apie tas teisiancias negraziai manau, prasau nesupykti, bet parasysiu - pilkos ir nykios moterytes, kurioms truksta demesio, kurios nesugeba bendrauti, kartais paflirtuoti ir del to nusistato kazkokias taisykles, a la morales principus, o kazkur giliai sirdy pavydedamos, smerkia ir keikia kitokias. Gyvenimo negalima sudelioti i lentyneles ir kartais nutinka taip, kaip nenorejai, neplanavai. Temos autorei tikrai nereikia morelizavimo, suauges, protingas zmogus pats supranta, ka daro ne taip. Jai reikia palaikymo, tiesiog zmogus paslydo ir pasiklydo... Laikykis, brangioji, gera zinia yra ta, kad viskas praeina. Ta as tikrai zinau. Gal Tau bus lengviau, jei zinosi, kad ne Tu viena tokia "griesna" ant sio svieto esi. Mano istorija labai panasi, buvau tokiam koridoriui, kurio gale sviesos nesimate... Tik meiluzis atsirado ne pries santuoka, o veliau, graziai ir laimingai gyvenant. Buvau is tu zmonu, kurioms apie neistikimybe net pagalvot nebuvo progos, mylejau vyra, vaika, jauciausi saugi ir laiminga. Darbe buvau mylima ir vertinama, taciau vienas kolega vertino ir mylejo labiau. Rode isskirtini demesi, doveneles dovanojo, pradejom susitikineti kavos, paskui vyno. Tai tesesi beveik metus (buvau is tu moteru, kurioms, kaip temoj rase vyrukas, reikia ilgai serenadas giedot), jokio sekso, nors aisra net kibirksciavo. Tiesiog bijojau, nebuvau pasirengusi, taciau atejo laikas, supratau, kad tikrai noriu jo. Ir tai, kas prasidejo, tesesi sesis metus. Seksas buvo nerealus, myledavomes visur - masinoj, darbe, bare. O kaip meile? As ji mylejau, jis mane mylejo beprotiskai (ir dabar tebemyli). Kaip vyras? As ji mylejau, jis mane mylejo beprotiskai. Bet gal nuobodu man buvo, gal per daug gerai, reikejo jaudulio, adrenalino ir laukiniu potyriu. Visa tai turejau, buvau labai laiminga abiejuose "frontuose". Sazine niekad nenubudo ir nesugrauze. Tiesiog buvo per gera. Tai va, praejo sesi metai ir kazkaip savaime supratau, kad nebenoriu taip gyventi, kad sitas takelis niekur nenuves... nors labai lengva tikrai nebuvo... pradejom reciau susitikinet, reciau myletis. Sunkiausia buvo ir yra tai, kad as jo vis dar beprotiskai noriu, prisimenu, galvoju, nors praejo beveik trys metai... Tokia istorija, panasi i Tavo? Moralas - gyvenk, kad Tau butu gera ir viena grazia diena suvoksi, kad to nebenori, kad Tavo vyras yra ir grazesnis, ir protingesnis, ir geresnis uz ji. Ateis ta diena, taciau jos laukdama nepamirsk, kad butina apmastyt, apgalvot, suplanuot kiekviena smulkmena, sumodeliuot net pacias netikeciausias situacijas, paruosti atsakymus i visus klausimus, negalima skaudinti vyro, vaiku. Kitaip ta diena gali but ir nebereikalinga. Galva aukstyn ir sekmes
P.S. sventa tiesa - akys nemato, sirdies neskauda - patikek ir morelizuojanciu mintis mesk lauk.
- Koks tobulas būtų pasaulis, jei žinotume taisykles kaip vaikščioti gyvenimo labirintais...