Pilnai sutinku su jusu nuomone,kas del demesio stokos,tai ir tiesa.Bet negali tik jam vienam visa demesi skirti.
Dabar jis mokykloja turi psihologe kuri buna visa diena kartu su juo.Ji kaip jo drauge kuri padeda susidraugauti su savim.Mes pakolkas su ja nebendravom,laukiam savo eiles.Cia kiek kitokiais metodais dirba psihologai su vaikais. Bet manau ,tegu buna kokie nori metodai,svarbu rezultatas.Gavom rekomendaciju del meniu vaiko.
Pakolkas kaip ir ramiau,bet prasidejo keiksmazodziai.Tad apsisarvavau jau kantrybe ir kovosim,draugausim.Nieko cia nepakeisi.
http://www.saugus-va...aitykla_12.html
KAIP BENDRAUTI SU VAIKU
KAIP BENDRAUTI SU VAIKU
http://www.saugus-va...kaitykla_5.html
KUO PAKEISTI FIZINES BAUSMES
KUO PAKEISTI FIZINES BAUSMES
Sūnui 10 m. Jis yra iš mano pirmos santuokos, bet visada gyvena su manimi, esu ištekėjusi antrą kartą. Tikro tėvo neatsimena, nes šis nelanko; tačiau vaikas žino, kad toks yra. Tėvu vadina mano sutuoktinį ( ištekėjau, kai sūnui buvo 4,5 m.). Sūnus yra piktas, nervingas. Prie to, manau, nemažai prisidėjo ir mano mama- vaikas nuskriaustas, niekas jo nemyli... Vaikų tikrai neskiriame (dukrai 5 m.), sūnui net daugiau dėmesio skiriame, nes jis problemiškas. Mokosi neblogai, tik pritingi. Nepasitiki savimi, nemoka džiaugtis, nevertina, ką turi, vis mato, ką kiti turi... Dažnokai apkumščiuoja seserį, nes ji maža ir žiopla... Aiškinu, baru... Paskutiniu metu pradėjo ir man atsikalbinėti, gal jau toks amžius?
Šį rytą, kaip dažnai būna, atsikėlė sūnus piktas, skuba, bijo pavėluoti į mokyklą, nors visa valanda iki pamokų (užtrunka 20 min. nueiti į mokyklą). Raminau, kad daug dar laiko, suspės, be to, vyras pasisiūlė nuvežti visus, nes jam pakeliui. Taigi, lyg ir nėra ko sūnui jaudintis. Pyniau dukrai kasas, kai išgirdau triukšmą- ogi sūnus apsižodžiavo su vyru ir įpykęs puolė jį mušti. Vyras tada jau neišlaikė, davė atgal niuksą. O priežastis- taip ir nesupratom, sūnus savo pyktį išliejo ant pirmo pasitaikiusio. Dar geriau, pasirodo, kad jis taip nepagarbiai elgėsi ir su mano anyta, tik vyras dabar pasakė. Košmaras! Vyras pareiškė ultimatumą- daugiau sūnus nebendraus su mano mama, nes kai grįžta iš jos per atostogas, tai laikykis... Patarkit, ar tikrai gali problema išsispręsti apribojus bendravimą su močiute (kuri daro blogą įtaką sūnui), ar ką daryti? Kodėl vaikas taip elgiasi? Juk tikrai jį mylim, todėl labai skaudu...
Šį rytą, kaip dažnai būna, atsikėlė sūnus piktas, skuba, bijo pavėluoti į mokyklą, nors visa valanda iki pamokų (užtrunka 20 min. nueiti į mokyklą). Raminau, kad daug dar laiko, suspės, be to, vyras pasisiūlė nuvežti visus, nes jam pakeliui. Taigi, lyg ir nėra ko sūnui jaudintis. Pyniau dukrai kasas, kai išgirdau triukšmą- ogi sūnus apsižodžiavo su vyru ir įpykęs puolė jį mušti. Vyras tada jau neišlaikė, davė atgal niuksą. O priežastis- taip ir nesupratom, sūnus savo pyktį išliejo ant pirmo pasitaikiusio. Dar geriau, pasirodo, kad jis taip nepagarbiai elgėsi ir su mano anyta, tik vyras dabar pasakė. Košmaras! Vyras pareiškė ultimatumą- daugiau sūnus nebendraus su mano mama, nes kai grįžta iš jos per atostogas, tai laikykis... Patarkit, ar tikrai gali problema išsispręsti apribojus bendravimą su močiute (kuri daro blogą įtaką sūnui), ar ką daryti? Kodėl vaikas taip elgiasi? Juk tikrai jį mylim, todėl labai skaudu...
QUOTE(dygle @ 2006 04 19, 13:07)
Sūnui 10 m. Jis yra iš mano pirmos santuokos, bet visada gyvena su manimi, esu ištekėjusi antrą kartą. Tikro tėvo neatsimena, nes šis nelanko; tačiau vaikas žino, kad toks yra. Tėvu vadina mano sutuoktinį ( ištekėjau, kai sūnui buvo 4,5 m.). Sūnus yra piktas, nervingas. Prie to, manau, nemažai prisidėjo ir mano mama- vaikas nuskriaustas, niekas jo nemyli... Vaikų tikrai neskiriame (dukrai 5 m.), sūnui net daugiau dėmesio skiriame, nes jis problemiškas. Mokosi neblogai, tik pritingi. Nepasitiki savimi, nemoka džiaugtis, nevertina, ką turi, vis mato, ką kiti turi... Dažnokai apkumščiuoja seserį, nes ji maža ir žiopla... Aiškinu, baru... Paskutiniu metu pradėjo ir man atsikalbinėti, gal jau toks amžius?
Tikiu, kad mylite vaika, ir tikrai linkite jam visa ko geriausio.
Kiek galima spresti is situacijos, tai vaikas turi begale neatsakytu klausimu, kurie jam rupi. Gali but kad tavo mama paskoja jusu su ex skyrybu istorija kaip nors kitaip nei buvo,turedama savu tikslu. Todel vaikas mastydamas, ir nerasdamas atsakymo, lieja savo pykti ant visu. Gali but, kad susikaupusi kruva klaustuku jo galvoje, sprogo puolant patevi.
Reiktu pasikalbeti us savo mama, tada kalbetis su sunumi. tai kas kad jis buvo mazas, taciau jis mate ir jaute bei tikriausiai ir gal net dabar pergyvena del ivykusiu skyrybu.
Galima butu kreiptis pas vaiku psichologa ir socialini darbuotoja.
QUOTE(mjk @ 2006 04 21, 13:56)
Tikiu, kad mylite vaika, ir tikrai linkite jam visa ko geriausio.
Kiek galima spresti is situacijos, tai vaikas turi begale neatsakytu klausimu, kurie jam rupi. Gali but kad tavo mama paskoja jusu su ex skyrybu istorija kaip nors kitaip nei buvo,turedama savu tikslu. Todel vaikas mastydamas, ir nerasdamas atsakymo, lieja savo pykti ant visu. Gali but, kad susikaupusi kruva klaustuku jo galvoje, sprogo puolant patevi.
Reiktu pasikalbeti us savo mama, tada kalbetis su sunumi. tai kas kad jis buvo mazas, taciau jis mate ir jaute bei tikriausiai ir gal net dabar pergyvena del ivykusiu skyrybu.
Su sūnumi kalbuosi, tikrai daug ir apie viską.
Su mama apie tai kalbėti nebus naudos, nes ji visada teisi, bus taip, kaip ji nori. Taigi, vienintelė išeitis- nebendrauti. Bet vėl, juk ji mano mama,be to, vienintelė sūnaus močiutė, vėl drasko prieštaravimai...
Skyrybų jis tikrai neatsimena, nes mes jau galutinai išsiskyrėm, kai sūnui dar nebuvo metų, daugiau vienas kito nematė (tėvas ir sūnus). Savo tėte vaikas vadino mano tėvą- savo senelį (nes aš taip į jį kreipdavausi). Dabar taip vadina mano vyrą, nors niekas jam neliepė.
QUOTE(svajoklis @ 2005 11 01, 23:23)
Na tame matai Xaiva ir beda,kad namuose jis tikrai geras ir paslaugus vaikas,bet ne mokykloj.O cia ir mokyklose kaip minejau jokio grieztumo. Kas del musimo ji tai ir kalbos nera jam tai visiskai neveikia.Jei uzdraudziu eit pas draugus tai ramiausiai enciklopedija skaito(cia jo topas) jis net nepriima to kaip bausmes ie jei tikrai baudi,jis nejaucia kad tai bausme.jam dzin.
Aciu uz paguodima Leana viliuosi,jog ir maniskis isaugs.
Aciu uz paguodima Leana viliuosi,jog ir maniskis isaugs.
jezau,kaip man tai pazystama.mano vaika,jei baudi,tai jis irgi to nepriima kaip bausmes.pvz:neleidi prie kompo,tai jis pradeda gitara brazdinti.bet ne bethovena,zinoma,o kokia metalika ar dar kokius beprocius.zino,kad nedrausiu grot,tai pavaro nuo dusios,kad ir kaimynai zinotu.o jei dar ka uzdraudi,tai eina miegoti,o nakti pabudes bludina.geriau jau buvo,kai buvo galima lupt dirzu.gaila,bet veiksminga
O kazin kaip dabar sekasi temos autoriui?..
Na po to kai uzvedziau tema praejo nemazai laiko.
Dabar mes (tikiuos kad ilgam) gan ramiai gyvenam.
Ivyko keletas labai dideliu pasikeitimu.Pakeitem gyvenama vieta (is miesto persikraustem i uzmiesti).Tad mano jaunuolis trurejo pakeis ir mokykla.Ir cia turbut buvo sauniausias musu sprendimas.
Dabar turiu labai aktyvu (bet ne agresyvu),normalu (be vertimosi is kailio del pozicijos) sunu. Ir kas idomiausia kad jeigu ka pridirba mokykloj ( palyginus su tuo kas buvo anksciau atrodo menkniekis) viska pasipasakoja pats su visom smulkmenom.Atsirado daugiau visokiu pomegiu.Zodziu kaip ir viskas susitvarke.
Tad pasirodo norint problemas isspresti i gera puse reikia kazka ir keist is pagrindu.Mes tikrai nesigailim.Dabar didziuojames savo sunumi ir esam laimingi savo naujuose namuose.
Dabar mes (tikiuos kad ilgam) gan ramiai gyvenam.
Ivyko keletas labai dideliu pasikeitimu.Pakeitem gyvenama vieta (is miesto persikraustem i uzmiesti).Tad mano jaunuolis trurejo pakeis ir mokykla.Ir cia turbut buvo sauniausias musu sprendimas.
Dabar turiu labai aktyvu (bet ne agresyvu),normalu (be vertimosi is kailio del pozicijos) sunu. Ir kas idomiausia kad jeigu ka pridirba mokykloj ( palyginus su tuo kas buvo anksciau atrodo menkniekis) viska pasipasakoja pats su visom smulkmenom.Atsirado daugiau visokiu pomegiu.Zodziu kaip ir viskas susitvarke.
Tad pasirodo norint problemas isspresti i gera puse reikia kazka ir keist is pagrindu.Mes tikrai nesigailim.Dabar didziuojames savo sunumi ir esam laimingi savo naujuose namuose.
QUOTE(svajoklis @ 2005 10 19, 21:42)
Mokykloje nesimoko nieko,nes nenori(o cia tokia sistema,kad vaiko versti negalima),Isiutes mokykloje apipaise keiksmazodziais sienas,po kiek laiko demonstratyviai apsisiojo mokukloj tualeto duris, draugo dvirati "paremontavo",Apsivoge parduotuveje ir mase visokiu kitu dalyku.
Bet kas keisciausia,kad viduje jis geras vaikas.Namuose jis vienoks,o gatveje,mokykloje jau kitoks,krutiakas.
Bet kas keisciausia,kad viduje jis geras vaikas.Namuose jis vienoks,o gatveje,mokykloje jau kitoks,krutiakas.
panasiai ir su mano sunum,bet manasis mazesnes aibes tekrecia ir tai aukletoja kabinejes,as savojo klausiau kodel taip ,jis sako nori buti sustras,ta sustruma jis isivaizduoja dvejopai 1-gerai apsirengias(nors nera blogai apsirengias) 2-jei keiksies,skriausi mazesnius ir kitka tai tu busi sustras ir i tave atkreis demesi,vaikas nepasitiki savim,nesijaucia saugus,jauciasi silpnas,dabar stengiames kad vaikas pasitiketu savim,aisku reikai ir ribas nustatyti uz bloga elgiasi,kazko gauna atsisakyti vaikas jei blogai elgiasi bet negalima nuolaizdiauti,mums tai patare psichologe,yra knygu R.ZUKAUSKIENE (KODEL VAIKAI NEKLAUSO),JAN-UWE RAGGE(TEVAI NUSTATO RIBAS) dar neskaiciau bet reikai butinai nusipirkti
aš irgi pasiguosiu...bet kiek skaičiau, tai jūs turit problemų su berniukais, o aš su dukra, kuriai 12 metų. turėjo problemų vienoj mokykloj su draugėm, ją pravardžiuodavo - perkėlėm į kitą mokyklą. tik perkėlus pradėjo neiti į mokyklą (nes tingi). buvo net svarstymas, kuriame dalyvavao ir nepilnamečių inspektoriai, kurie nuspręsdė, kad jai reikalinga psichologo pagalba. kitą savaitę einu pas psichologą pirmą kartą - viena.
baisu tai ,kad ji labai labai meluoja, išsisukinėja
šiandien per fizinio pamoką pavogė kažkokios mergaitės telefoną ir įdėjo į kitos kurtkę, nežinau kaip čia viskas bus, kaip su ja susitvarkyti?
baisu tai ,kad ji labai labai meluoja, išsisukinėja
šiandien per fizinio pamoką pavogė kažkokios mergaitės telefoną ir įdėjo į kitos kurtkę, nežinau kaip čia viskas bus, kaip su ja susitvarkyti?