Aš niekaip iki galo negalėjau suprasti vienos Heinrich Heine (kas nežino - priminsiu-1797-1856m., poetas,kritikas, publicistas) frazės:
"Išminčiai išgalvoja naujas mintis, o neišmanėliai jas platina".
Lyg ir kategoriškas pasakymas - vieni išminčiai, kiti kvailiai. Ir išgalvoja tik išminčiai, arba tie, kas išgalvoja, jau yra išminčiai, o tie, kas platina - jau neišmanėliai ar kvailiai

Bet... Hainrichas Haine - protigas vyras, labai daugelį jo minčių aš labai vertinu. Belieka viena išvada - kvaila aš

Arba kažko iki galo negaliu suprasti...

Bet, nepaisant to, kad turiu įtarimą dėl savo kvailumo (

Ir štai grafinis vaizdas prieš akis. Juk visais atvejais dalyvauja du asmenys. Duotuoju atveju vienas asmuo - tai forumo dalyviai, lektoriai, kitas asmuo - tai šių mano pacituotų citatų autorius. Šio autoriaus nepažįstu nei tiesiogiai, nei netiesiogiai, man jis tik Vardenis Pavardenis.
Ir turime situaciją, kai abu asmenys protingi.
Pirmojo "asmens" mes neturime galimybės čia perskaityti ir šiaip "artimiau pažinti" kadangi "jį" (kabutės, nes tai daugiskaita) supa daug legendų, interpretacijų, specialaus blizgesio ar blefo.
O antrąjį asmenį jau turime galimybę.
Ir štai jis mums pateikia informaciją, "platina". Ir aš matau jame ne "neišmanėlį", o puikų informacijos perdavėją.
Kodėl puikus?
Ogi skaičiau tas mintis/informaciją atsitiktinai, tik prasiblaškymui. Nesistengiau įsidėmėti, o kaip ilgam įsirėžė į atmintį.
O, tarkim, kitas dalyvis/klausytojas būtų pateikęs savo mintis iš to paties forumo/konferencijos... ar rezultatas būtų toks pat?
Garantijų nėra.
Ir tada suveiktų Hainricho Hainės frazė....

Ir tokių pavyzdžių mes matome begales ypač supermama.lt forumuose.
P.S. Tik prašyčiau neįsižeisti dėl paskutinio mano sakinio. Neturiu tikslo įžeisti. Aš tik konstatuoju faktą. Matome begales parašiau - o tai reiškia visur. Ne tik supermamose.