Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 09:48)
kokreciu atveju, Jus pasakot vaikui, kad negalima, ant baldu sedit, todel su batais negalima ar dar kazkaip , o vaikui dzin. jam nulis emociju... jis toliau furista vaidina. ir ka ? sedit antra karta paaiskinat. jam ir toliau dzin. ka tada ? leist vaikui reikstis ? jus jik verks jei paimsit ir nuausit tuos batus, o greitu laiku isvis stiprus vyras bus, nebenuausit visai...  tai  ka darysit ? nes buvo cia tokiu, kurios nedaro nieko tokiu atveju. tiesiog palieka situacija kokia yra, vaikas pats issiaukles gi  doh.gif

mano atveju, elgciaus kiek kitaip.

bet siaip is sono ziurint mes daznai draudziam vaikam tai, kas realiai nekelia gresmes nei jam, nei aplinkiniams kazka negero daro, tik tiek, kad mums patiems paskui daugiau darbo (kazka suplaut, isvalyt ir pan.), tai daznai buna pas mus tokios situacijos, kad jei kazka daro, kas man galbut ir nelabai patinka, paskui reikia susitvarkyt - na lipo, ispurvino, susitvarkom abu (nes vienam dar nelabai iseina o ir tas tvarkos suvokimas kiek skiriasi biggrin.gif ) ir problemos kaip nebuta.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 11:39)

jeigu Jusu trimetis ant lovos su batais liptu ir vaizduotu furista, Jus lieptumet jam nusiaut ? jei uzliptu ant stalo ir sese dar is paskos ragintu ta pati daryt ? ka Jus darytumet ?

jei man butu nieko tokio, kad vaikas su batais lovoje - tai nieko ir nedaryciau - tegu zaidzia - ar taip galvoti yra nusikaltimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 09:56)
jei man butu nieko tokio, kad vaikas su batais lovoje - tai nieko ir nedaryciau - tegu zaidzia - ar taip galvoti yra nusikaltimas? g.gif

tai va, kad daznai juk skiriasi musu poziuriai i tam tikra situacija - jei mums tas priimtina ir ne pasaulio pabaiga, plius niekam pavojaus nesukelia, tai argi tas yra blogai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 11:48)
kokreciu atveju, Jus pasakot vaikui, kad negalima, ant baldu sedit, todel su batais negalima ar dar kazkaip , o vaikui dzin. jam nulis emociju... jis toliau furista vaidina. ir ka ? sedit antra karta paaiskinat. jam ir toliau dzin. ka tada ? leist vaikui reikstis ? jus jik verks jei paimsit ir nuausit tuos batus, o greitu laiku isvis stiprus vyras bus, nebenuausit visai...  tai  ka darysit ? nes buvo cia tokiu, kurios nedaro nieko tokiu atveju. tiesiog palieka situacija kokia yra, vaikas pats issiaukles gi  doh.gif

nu jei man tragedija, kad vaikas su batais ta furista vaidina - tai as liepiu jam nusimaut tuos batus ir baigt vaidint furista, neklauso - grieztai liepiu, vistiek neklauso - galiu uzbaubt, neveikia - per uzpakali uzvaziuot, bet cia jei man reikia zutbut laimet situacija (taip dazniausiai nebuna - nes visad galima rast kompromisa)
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 05 25, 11:57)
tai va, kad daznai juk skiriasi musu poziuriai i tam tikra situacija - jei mums tas priimtina ir ne pasaulio pabaiga, plius niekam pavojaus nesukelia, tai argi tas yra blogai? rolleyes.gif

ar blogai, kad vaikas su batais ant lovos? kad ant stalo lipa g.gif ? as to neleidziu, nors maniskiui leista daug visa gyvenima, bet ribos yra. cia kazkuri nare labai teisingai rase: o kodel tada Jus valgot prie stalo , o ne po stalu? gamtinius reikalus atliekat tualete, o ne kamputy ar geles vazone? kodel valgot su irankiais , o ne rankom ar isvis geriausia tiesiai is bliudo kaip gyvuliai g.gif ? juk sveikatai tai nekenskminga bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 12:02)
nu jei man tragedija, kad vaikas su batais ta furista vaidina - tai as liepiu jam nusimaut tuos batus ir baigt vaidint furista, neklauso - grieztai liepiu, vistiek neklauso - galiu uzbaubt, neveikia - per uzpakali uzvaziuot, bet cia jei man reikia zutbut laimet situacija (taip dazniausiai nebuna - nes visad galima rast kompromisa)

is to , kad nare ( konkreciai Ada21 lt ) aprase sita situacija kaip vaiko neklausyma, galima sprest kad tai jai nera labai priimtina ir normalu ir jinai noretu visgi, kad vaikai kaip laukiniai ant stalu nelaipiotu ir su batais ant lovu neliptu.

visgi baubtumet, mustumet... reziume kazka darytumet, butent, aukletumet, savais metodais... o kai kas minejo, kad nedare nieko, nes ... nu kam? isvada tokia, kad vaiko neaukleja niekas, jis auklejasi pats. o mano supratimu tai nera gerai.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 12:02)
ar blogai, kad vaikas su batais ant lovos? kad ant stalo  lipa  g.gif ? as to neleidziu, nors maniskiui leista daug visa gyvenima, bet ribos yra. cia kazkuri nare labai teisingai rase: o kodel tada Jus valgot prie stalo , o ne po stalu? gamtinius reikalus atliekat tualete, o ne kamputy ar geles vazone? kodel valgot su irankiais , o ne rankom ar isvis geriausia tiesiai is bliudo kaip gyvuliai  g.gif ?  juk sveikatai tai nekenskminga  bigsmile.gif

nu jei vaikui tas stalas ar lova reikalingi tam zaidimui - kiba gaila g.gif , mano sunus gal menesi traukinius is tabureciu dares - apversdavo jas aukstyn kojom, sujungdavo, i prieki isisedavo, kitas zaislu prisodindavo ir butinai su puodo dangciu vairuodavo - nu ir ka - taburetes skirtos sedet, dangtis - puodui uzdengt, praeit nebudavo per kur - buvo kad pykau, buvo kad nereagavau - tegu zaidzia, nes pazaide ir baiges, uzmirso rolleyes.gif Ne vienas nuo to nenumirem schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 12:05)
is to , kad nare  ( konkreciai Ada21 lt ) aprase sita situacija kaip vaiko neklausyma, galima sprest kad tai jai nera labai priimtina ir normalu ir jinai noretu visgi, kad vaikai kaip laukiniai ant stalu nelaipiotu ir su batais ant lovu neliptu.

visgi baubtumet, mustumet... reziume kazka darytumet, butent, aukletumet, savais metodais... o kai kas minejo, kad nedare nieko, nes ... nu kam? isvada tokia, kad vaiko neaukleja niekas, jis auklejasi pats. o mano supratimu tai nera gerai.

ne, as jos parasyma supratau kitaip - jai nepatiko, kad vaikai su batais lovoje, kad lipa ant stalo, bet batai nauji, nera purvini - tai ji leido tam vaikui but tuo furistu ir leist jam fantazuot - priejo kompromisa, jei batai butu buve purvini - ji ko gero butu kitaip elgusis mirksiukas.gif
taip, as aukleciau savais metodais - jei man ta situacija butu nesuderinama su kompromisu mirksiukas.gif , bet isvada nera ta, kad ji neaukleja vaiko - jusu isvada klaidinga mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 25 gegužės 2012 - 11:10
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 12:06)
nu jei vaikui tas stalas ar lova reikalingi tam zaidimui - kiba gaila g.gif , mano sunus gal menesi traukinius is tabureciu dares - apversdavo jas aukstyn kojom, sujungdavo, i prieki isisedavo, kitas zaislu prisodindavo ir butinai su puodo dangciu vairuodavo - nu ir ka - taburetes skirtos sedet, dangtis - puodui uzdengt, praeit nebudavo per kur - buvo kad pykau, buvo kad nereagavau - tegu zaidzia, nes pazaide ir baiges, uzmirso rolleyes.gif Ne vienas nuo to nenumirem schmoll.gif

lyginat skirtingus dalykus, tegu varto jis tas taburetes jei jam patinka zaisdamas, o jei vaizduot uzsimanys kiaule vora ir eis sienos su batais? irgi zaidimas? nu ir zaidimai turi ribas. pora tabureciu , puodas, samtis - viskas ok. varinet ant stalo su kojom, su batais per sofa - nu sorry , bet ne schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 12:10)
ne, as jos parasyma supratau kitaip - jai nepatiko, kad vaikai su batais lovoje, kad lipa ant stalo, bet batai nauji, nera purvini - tai ji leido tam vaikui but tuo furistu ir leist jam fantazuot - priejo kompromisa, jei batai butu buve purvini - ji ko gero butu kitaip elgusis mirksiukas.gif
taip, as aukleciau savais metodais - jei man ta situacija butu nesuderinama su kompromisu mirksiukas.gif

ta jei jau leido, tai tada tegu pries tai nesako, kad negalima su batais tongue.gif o ne tada leist, kai vaikas nereaguoja ir su juo nesusitvarkai
nors is esmes nematau skirtumo, batai nauji ir ne nauji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 25 gegužės 2012 - 11:12
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 12:10)
lyginat skirtingus dalykus, tegu varto jis tas taburetes jei jam patinka zaisdamas, o jei vaizduot uzsimanys  kiaule vora ir eis sienos su batais? irgi zaidimas? nu ir zaidimai turi ribas. pora tabureciu , puodas, samtis - viskas ok. varinet ant stalo su kojom, su batais per sofa - nu sorry , bet ne  schmoll.gif

ne - tai tapatus dalykai - kiekviena seima turi savo ribas - kiek gali istvert vaiku keliamus issukius ir kiek ne, vienam su puodu duot zaist - yra tragedija, kitam vazonose zemiu kapstytis - vaiko patirtis ir nieko cia blogo manau schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 12:11)
ta jei jau leido, tai tada tegu pries tai nesako, kad negalima su batais  tongue.gif  o ne tada leist, kai vaikas nereaguoja ir su juo nesusitvarkai
nors is esmes nematau skirtumo, batai nauji ir  ne nauji.

tai jus vel isvartet pagal save...
ji pamate vaika su batais lovoje - ir pasake, kad su batais i lova nelipa, bet vaikas pareiske - kad jis dabar furistas, ir ta lova - jo fura, ji pergalvojo - batai nauji - tai kas tai lovai nutiks, nu pasivazines su ta fura, jos nebereiks, pastatys i garaza ir psio, o su batais i lova kita kart lipt nebus leidziama. Jei batai butu buve nesvarus, nemanau kad ji butu ejus i toki kompromisa - greiciausiai butu ta fura suorganizavus kitur rolleyes.gif (bet velgi - cia tik mano nuomone)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 10:15)
ne - tai tapatus dalykai - kiekviena seima turi savo ribas - kiek gali istvert vaiku keliamus issukius ir kiek ne, vienam su puodu duot zaist - yra tragedija, kitam vazonose zemiu kapstytis - vaiko patirtis ir nieko cia blogo manau schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 12:15)
Papildyta:

tai jus vel isvartet pagal save...
ji pamate vaika su batais lovoje - ir pasake, kad su batais i lova nelipa, bet vaikas pareiske - kad jis dabar furistas, ir ta lova - jo fura, ji pergalvojo - batai nauji - tai kas tai lovai nutiks, nu pasivazines su ta fura, jos nebereiks, pastatys i garaza ir psio, o su batais i lova kita kart lipt nebus leidziama. Jei batai butu buve nesvarus, nemanau kad ji butu ejus i toki kompromisa - greiciausiai butu ta fura suorganizavus kitur rolleyes.gif (bet velgi - cia tik mano nuomone)

kiekviena seima taip, bet yra ir siaip normos. valgom su irankiais, uzpakali sluostom popierium, valgom is leksciu ir pan.

o kodel kita karta nebus leidziama? kita karta bus lenktynininkas , o lova - bolidas. dar kita ukininkas ir trakstorius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 10:58)
Del manes asmeniskai, tai nelabai supratot. Dar kart rasau, jei as verciu kazka daryti vaikus- jie neklauso. Pvz del tvarkymosi, jei sakau susitvarkyk, dazniausiai nesusitvarko, bet jei tvarkausi kartu, tada tvarkosi su manim. Del darymo kazko kas man nepatinka, vel jei pasakau :pvz nelaipiok, tai aisku , kad laipios ir galiu saukti galiu bausti laipios ar darys dar ka nors negero smile.gif.

tai vistik bandėt, ane? biggrin.gif

QUOTE(ada21lt @ 2012 05 23, 13:32)
Niekas del nieko nekaltas smile.gif Pats uz save esi atsakingas ir tiek, man nei geriau, nei blogiau ar jus mane suprantat ar ne smile.gif
Forumo kelios dalyves nelygu visi aplinkui. Yra, kai zmogus nori suprasti ir deda i tai pastangas ir yra kai nenori ir daryk, bet ka, kaip sakoma nors kuola nat galvos tasyk, rezultatu jokiu smile.gif

ar tikrai? biggrin.gif o kaip temoje apie vieną vaiką? ar jūs nors pabandėt ten tas priežąstis suprast, kur merginos per 20 puslapių rašė? biggrin.gif tai dabar supratau - jūs tiesiog NENORĖJOT biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 25, 12:54)
kiekviena seima taip, bet yra ir siaip normos. valgom su irankiais, uzpakali sluostom popierium, valgom is leksciu ir pan.
o kodel kita karta nebus leidziama? kita karta bus lenktynininkas , o lova - bolidas. dar kita ukininkas ir trakstorius  doh.gif

nu ne visi uzpakali sluosto popierium - gi galima ir dregnom servetelem mirksiukas.gif

todel, kad batai bus nesvarus ir gales istepti lova mirksiukas.gif
Atsakyti