Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 11, 18:20)
O čia trumpas filmukas apie galimas fizinių bausmių pasekmes. Man patinka dėl pakankamai detalaus paaiškinimo galimų rizikų ir normalaus požiūrio, o ne hiperbolizuoto aiškinimo, kad kievienas plaiukštelėjimas sužaloja vaiką. filmukas

thumbup.gif geras filmukas
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 11, 20:01)

bet yra zmoniu tuom tikinciu ir taip besielgianciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 11, 20:28)

bet yra zmoniu tuom tikinciu ir taip besielgianciu  unsure.gif

jo, ko gero taip yra g.gif , svarbiausia suskaiciuot kiek kirciu pagal amziu lotuliukas.gif nors mums pediatre, dar kai dickis mazas buvo visad aiskindavo - tik nepurtykit vaiko, nekratykit (kudikio) - jei jau neber kantrybes - 100 kartu geriau per uzpakali uzvaziuot - nei gerai supurtyt, nes galimi rimti pakenkimai kaklo srityje ir pan unsure.gif (nors realiai irgi nematau reikalo - kam kudiki must, ar purtyt, bet matyt irgi visokiu ju buna)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 11, 20:33)
jo, ko gero taip yra g.gif , svarbiausia suskaiciuot kiek kirciu pagal amziu lotuliukas.gif nors mums pediatre, dar kai dickis mazas buvo visad aiskindavo - tik nepurtykit vaiko, nekratykit (kudikio) - jei jau neber kantrybes - 100 kartu geriau per uzpakali uzvaziuot - nei gerai supurtyt, nes galimi rimti pakenkimai kaklo srityje ir pan unsure.gif (nors realiai irgi nematau reikalo - kam kudiki must, ar purtyt, bet matyt irgi visokiu ju buna)

tikrai buna, tokiu,kurios "lenkia medi kol jaunas" unsure.gif Nu bijo tie vaikai ,kol mazi, klauso, paskui ateina paauglyste, dar kazkiek gali pagasdint, bet vis maziau, o paskui pasiuncia tokius tevus ir gyvena savo gyvenima, tik va ,kazin kokie randai lieka nuo tokio "auklejimo"
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 11, 20:42)
tikrai buna, tokiu,kurios "lenkia medi kol jaunas"  unsure.gif Nu bijo tie vaikai ,kol mazi, klauso, paskui ateina paauglyste, dar kazkiek gali pagasdint, bet vis maziau, o paskui pasiuncia tokius tevus ir gyvena savo gyvenima, tik va ,kazin kokie randai lieka nuo tokio "auklejimo"

nu kudikis yra iki 1 metu - ka ti labai palenksi lotuliukas.gif - jiems tik valgyt, miegot, pazaist terupi dar, nu ir pampersa pakeist rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 11, 18:55)
*Manau, visos sutariame, kad vaikus aukleti  arba ismokinti tam tikru socialiniu normu reikia. Tik vat kaip mokinti, nuomones skiriasi. Tikriausiai del to ,kad vaikai labai skirtingi ir kas turi ramius ar paklusnius gana vaikus, nesupranta, kad gali buti ir kitaip.Taip nuo tevu daug kas priklauso, nuo ju sumanumo , isminties, bet ir kiekvienas vaikas turi savo charakteri smile.gif
** as bunu pavargusi, noriu kazkapasidaryti , o tada jiems reikia demesio ir t.t. buna konfliktu, bet balsa keliu tik todel ,kad nebezinau ka daryti kartais, pritrukstu kantrybes. Bet paskui vel kalbames, atsiprasau, jei bunu neteisi, sakom mokinames graziai susisneketi smile.gif
***Ir daugumai reikia mokintis pozityvesniu auklejimo metodu. Nors manes nemusdavo, bet esu gavusi kelis kartus ir tikrai visi kartai man buvo skaudus, jauciausi pazeminta...Dar prie visko buvo nesikalbejimas , vaiku neisklausymas, gal nuo to reiktu pradeti? Isiklausyti i vaiku kalbas nuo gimimo, o ne sakyti,kad vaikai zinotu savo vieta

* Maniskis buvo ir yra judrus.Suradau budu pirmoje klaseje ta jo judruma pazaboti,nuejo zaisti i krepsinio mokykla.Vaika reikia aukleti,mokinti,kalbetis ,o ne palikti savieigai,kaip kokia zolyte augti.Jeigu vaikui buvo leidziama iki treju-ketveriu elgtis kaip sirdis geidzia,o paskui norima,kad jis taip nesielgtu,tai deja galiu nuvilti,vaikui tie "oziukai" isauga dar didesni,nes jis nesuvokia ko norima is jo,juk tevai anksciau leido.Charakteri galima formuoti.Vaikas kaip tas molis,kol mazas galima lipdyti ka norime,o paskui jau saukstai po pietu.
** Va butent,neturime nei laiko,nei noro su vaikais bendrauti.Geriau aprekiama,apstumdoma,net ir uzvoziama,ir visai nesvarbu,kad vaikas taip reikalauja demesio. Ne veltui musu vaikai(pagal mokslinius tyrimus)ES patys nelaimingiausi. Jums tai nebaisu,man baisu.
*** Jus ir dabar dar prisimenate.Ar tai neirodymas,kad vaikui pasilieka pasamoneje. O cia dar kai kurios bando irodyti,kad tai normalu,uzvosti,aprekti blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 11, 19:33)

Tokia pediatre reiketu ismesti is darbo uz tokias nesamoningas kalbas blink.gif Kaip matau,jusu vaikystes pasekmes,kad dirzas auklejamoji ir vienintele priemone doh.gif Manote,kad vaikai bijodami tevu,juos daugiau myles ir gerbs? O jus paklausete savo vaiku,ar jie nusizenge pasirinktu geriau neziureti kompiuterio,ar gauti per uzpakali g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 11 gegužės 2012 - 20:43
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 11, 21:41)

Tokia pediatre reiketu ismesti is darbo uz tokias nesamoningas kalbas blink.gif Kaip matau,jusu vaikystes pasekmes,kad dirzas auklejamoji ir vienintele priemone doh.gif Manote,kad vaikai bijodami tevu,juos daugiau myles ir gerbs? O jus paklausete savo vaiku,ar jie nusizenge pasirinktu geriau neziureti kompiuterio,ar gauti per uzpakali g.gif

sakot purtyt kudiki geriau nei pliaukstelt per uzpakali g.gif daaaug ismanot lotuliukas.gif

mano vaikai tokio pasirinkimo neturi - nes kompo jie ir taip negauna schmoll.gif , drauges vaikas renkas alternatyva is 3 - neit diena i kiema, sedet ant kedes 5-10 min, ar gaut dirzu (pagal ivyki priklauso kiek kartu - 1-2-3) - patikekit - renkas ivairiai mirksiukas.gif

ir dar - jei skaitytumet atidziau - niekur nerasau, kad tai vienintele auklejamoji priemone - priesingai - tai krastutine auklejamoji priemone, kai pokalbiai, diskusijos ir visa kita nebepadeda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 11, 21:39)
sakot purtyt kudiki geriau nei pliaukstelt per uzpakali g.gif daaaug ismanot lotuliukas.gif

mano vaikai tokio pasirinkimo neturi - nes kompo jie ir taip negauna schmoll.gif , drauges vaikas renkas alternatyva is 3 - neit diena i kiema, sedet ant kedes 5-10 min, ar gaut dirzu (pagal ivyki priklauso kiek kartu - 1-2-3) - patikekit - renkas ivairiai mirksiukas.gif

ir dar - jei skaitytumet atidziau - niekur nerasau, kad tai vienintele auklejamoji priemone - priesingai - tai krastutine auklejamoji priemone, kai pokalbiai, diskusijos ir visa kita nebepadeda mirksiukas.gif

O kur taip parasyta? Nekiskite prasau,savo zodziu man i burna blink.gif As esu ir pries visokius ten purtimus(neisivaizduoju savo vaiko tokioje situacijoje) ir pries visokeriopa vaiko zalojima,ir fizini ir psichologini.

Renkasi ivairiai g.gif Tai matyt niekaip jau nebe veikia,jam jau tie musimai,sedejimai ar draudimai visiskai iki lemputes,kad tik atsiknistu tevai(atleiskite uz toki zodyna)ir leistu elgtis kaip jis nori.Kaip sakant,atkencia,bet toliau elgiasi taip kaip jis nori. Ar tai manote bus kazkoks rezultatas?

Bet bent sioje temoje akcentuojate,kad tai normalus procesas.Matyt jusu pokalbiai,diskusijos neveiksmingi ir jie jusu nenori girdeti,nes matyt jusu zodziai skiriasi nuo darbu.Beje, vaikai kopijuoja musu elgesi.
Atsakyti
visai ir ne schmoll.gif
yra situaciju - kai sprendziam su kalbom, yra kai draudimais, yra kai dirzu... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 11, 23:13)
visai ir ne schmoll.gif
yra situaciju - kai sprendziam su kalbom, yra kai draudimais, yra kai dirzu...  cool.gif

Bent is jusu postu tai nesimato. Jei butu efektinga priemone tas jusu dirzas,ar pokalbiai,tai nebereiktu karts nuo karto tai daryti.Nesu ideali mama,bet pokalbiai,kartais grieztesni,kartais prie arbatos puodelio,suveikia. Net ir dabar,kai jau sunus studentas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 11 gegužės 2012 - 22:46
QUOTE(anaf @ 2012 05 10, 13:06)
Kodėl Jus ne klausiate kodėl Lietuva MŪSŲ valstybė, o įstatymus kuriu ne aš, o seimas  g.gif , tai gi čia MŪSŲ valstybė.

Todel kad seimas yra isrinktas MUSU, kad kurtu istatymus MUMS. Ka isrinkom, tuo ir dziaukimes.

QUOTE(Kriiste @ 2012 05 10, 13:47)
taip ir vezima pilna prekiu palikt - juk parduotuves aptarnaujantis personalas ne ka veikia - isdelios atgal i lentynas rolleyes.gif

Isdelios. Aptarnaujantis personalas tam ir ateina i darba, kad aptarnautu pirkejus ir palaikytu tvarka parduotuveje. Taciau jei prekiu vezimelio likimas jums yra svarbesnis uz jusu vaiko, tai pastarojo man nuosirdziai gaila.

QUOTE(Kriiste @ 2012 05 11, 21:39)

Vadinasi, jusu pasaulyje yra tik 2 kudikiu nuraminimo budai: kratymas ir uzvaziavimas per sikna. Vienas, beje, palaimintas pediatres doh.gif o kitas nerekomenduotinas, nes gali pakenkti vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 11, 23:36)
Bent is jusu postu tai nesimato. Jei butu efektinga priemone tas jusu dirzas,ar pokalbiai,tai nebereiktu karts nuo karto tai daryti.

todel kad tema apie dirza, ne apie pokalbius mirksiukas.gif

ta reikia daryt karts nuo karto - nes vaikai auga ir situacija keiciais, kaip problemos kyla vis naujos ir naujos - tad jas reik sprest - nera taip - kad isprendei ir psio schmoll.gif

QUOTE(angelu kalva @ 2012 05 12, 02:59)
Isdelios. Aptarnaujantis personalas tam ir ateina i darba, kad aptarnautu pirkejus ir palaikytu tvarka parduotuveje.  Taciau jei prekiu vezimelio likimas jums yra svarbesnis uz jusu vaiko, tai pastarojo man nuosirdziai gaila.
Vadinasi, jusu pasaulyje yra tik 2 kudikiu nuraminimo budai: kratymas ir uzvaziavimas per sikna. Vienas, beje, palaimintas pediatres  doh.gif o kitas nerekomenduotinas, nes gali pakenkti vaikui.

nu nereik gailet tu mano vaiku lotuliukas.gif
ne - kudikio man ramint tokiais budais ner teke schmoll.gif , cia tik is kalbos isejo - kad yra mamu kurios ir kudikius aukleja, tai ir pasakiau, ka apie kratyma mano pediatre, nes taip jau gavos, kad mes ejom svertis - buvo atveze pas ja "kratyta" kudiki, kuriam diagnozavo smegenu sutrenkima, nes mama neatlaike jo rekimo ir supurte smarkiai - tad gydytoja irgi soke, sake, kad jei jau kyla noras, nebesivaldot - geriau par uzpakali suduot, nei kratyt - tik tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 12, 08:38)
todel kad tema apie dirza, ne apie pokalbius mirksiukas.gif

nu nereik gailet tu mano vaiku

gydytoja irgi soke, sake, kad jei jau kyla noras, nebesivaldot - geriau par uzpakali suduot, nei kratyt

Pasikartosiu - jei parduotuveje i vieta nepadeta preke jums svarbiau uz vaika - tai vaiko tikrai gaila. Kurioj vietoj jusu gyvenime tada yra vaikas?

Nezinau, kas tai per pediatre, kad duoda tokius patarimus doh.gif Nejaugi negalejo patarti, kad geriau vaika palikti saugioj vietoj, kad ir tarkim, ant kilimo, kad neisskristu is lovytes ir mamai paprasciausiai kelioms minutems iseiti is kambario ir giliai pakvepuoti,kad i smegenis patektu daugiau deguonies ir ji nurimtu? g.gif
Juk naudodama fizini smurta pries kudiki ji gali ji suzaloti taip pat - sukresti vidaus organus , pvz, inkstus. Ir tai taip pat butu vaiko suzalojimas, kaip ir smegenu sukretimas. Kudikiai trapus. Juos reikia glausti prie saves, kai jie verkia, o ne mojuoti per uzpakali su ranka ar kratyti. unsure.gif
Atsakyti