QUOTE(Princi @ 2007 10 20, 15:45)
LavaLava, pvz., jei aš ko nors nesuprantu, tiesiog laukiu kol praeis šiek tiek laiko ir tas supratimas ateis. O prie ko čia mistiški dalykai ir Dievas taip ir nesupratau. Ką tuo nori pasakyti?
Tą patį. Kad dievas nė prie ko.
sunkumų tie žmonės nepakelia, kuriems atrodo, kad jie gali ir be Dievo pagalbos gyventi, kuriems atrodo, kad jie yra pasaulio bamba

toks žmogus labai greitai palūžta, nes pamato, kad toks nėra... o tvirto pagrindo po kojomis neturi...
Kiekvienoje sektoje, tame tarpe ir katalikybėje, egzistuoja įsitikinimas, kad kas tai sektai nepriklauso, yra pasmerktas. Nesistebiu.
Ir man labai patiko, ką
Staiga parašė ir dar paryškino:"
tiesai tikėjimo nereikia, ji tiesiog yra tiki tu ar ne".
Neseniai rodė filmą "Angelų miestas" ir man iš to filmo įstrigo mintis, kad kai kada tiesa yra nepriklausomai nuo to mes tikim ja ar ne.
Mano patarimas būtų toks- neprieštarauti kaip vaikas, bet pasistengti suprasti, apie ką yra rašoma. Mes dažnai "ant karštųjų" paskaitydami, nesuprantame to, ką kitas rašo. Nors jei iš tiesų nesuprantam, tai geriau pasitikslinkim, ar gerai supratom. Juk kartais kalbam lyg ir apie tą patį, bet vartojam kitas sąvokas
Na žinoma. Jeigu nesiseka įtraukti į sektą, tai tuoj pradeda vartoti tokius psichologinius triukus, kaip "neprieštarauti kaip vaikas", "pasistengti suprasti, apie ką rašoma" ir pan.
QUOTE(Žiogelis @ 2007 10 20, 16:19)
[
LavaLava, aš tikiu, kad viską galima paaiškinti logiškai, racionaliai ir materialistiškai. Net ir paranormalius reiškinius (masinėmis psichozėmis, haliucinacijomis, suvokimo sutrikimais ir t.t.). Bet ar toks paaiškinimas yra įrodymas? Man - ne. Kartą Dalai Lamai, atvykusiam į JAV, kažkokios mokslinės įstaigos darbuotojai bandė įrodyti, kad jokios mistikos pasaulyje nėra. Sakė: mintis paprasčiausiai kyla todėl, kad smegenyse įvyksta tam tikri cheminiai pokyčiai. O Dalai Lama atsakė: O gal cheminiai pokyčiai vyksta todėl, kad žmogų aplanko mintis? Ir iš tiesų šito mokslas nebepatikrins. Materialistinė visuomenė yra represinė - yra normalu, o visa kita - nenormalu. Visi paranormalūs reiškiniai, Dievo suvokimas, mistika, magija, velnias ir pan. prisikiriama prie "normalaus" sutrikimų. Bet kodėl tai turi būti įtikinamas argumentas? Man jis yra mažų mažiausiai nelogiškas.
Tau nelogiškas, man logiškas... Kiekvienas supranta savaip, jums teisinga atrodo viena, man kita...