Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra Dievas?

kodėl atsiprašinėji, aš manau, kad kiekvienas turi teisę pasakyti ką galvoja:)
Atsakyti
Ne šiaip sau citavau žodžius iš maldos: Tėve mūsų, kuris esi danguje...
Kodėl danguje g.gif Šito aš nesuprantu. Gal galit kas paaiškinti mastau.gif
Atsakyti
Galiu KBK žodžiais...
"2794 Šie Biblijos žodžiai reiškia ne vietą („erdvę“), bet buvimo būdą; reiškia ne Dievo tolybę, bet Jo didybę. Mūsų Tėvas yra ne „kur kitur“. Jis yra „viršum“ viso to, ką mes galime suvokti apie Jo šventumą. Būdamas triskart Šventas, Jis yra labai artimas nuolankiai ir gailesčio kupinai širdžiai:

Žodžius „Tėve mūsų, kuris esi danguje“ gerai supranta teisiųjų širdys, kuriose Dievas gyvena kaip savo šventovėje. Užtat ir besimeldžiantysis trokšta, kad jame apsigyventų Tas, kurio jis šaukiasi.
„Dangumi“ būti tikrai gali ir žmonės, kurie nešioja dangiškojo pasaulio paveikslą, kuriuose apsigyvena ir su kuriais vaikšto Dievas."

Iš va čia
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2006 04 30, 17:37)
Šiaip jau sutikčiau su Vaižgante, kai mes suvoksim Dievą iš tiesų, mūsų čia jau nebebus

Šiaip būtent šitoj vietoj ir aš sutikčiau su Vaižgante bigsmile.gif
Atsakyti
jėzus kristus suvokė dievą, bet buvo čia.
Atsakyti
Būtų keista, jei būtų kitaip. Kristus pats yra Dievas. Toks ir skirtumas. Aišku čia vėl tikėjimo dalykas. smile.gif
Atsakyti
kažkur skaičiau gera minti: "kaip gaila, kad zmoniu tikejimas apsiriboja pranasu garbinimu"
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 04 30, 19:13)
kažkur skaičiau gera minti: "kaip gaila, kad zmoniu tikejimas apsiriboja pranasu garbinimu"

thumbup.gif Va čia ir aš sutinku
Atsakyti
Ir aš vieną neblogą skaičiau. Šitoj temoj. 4u.gif
QUOTE(Shiduh @ 2006 04 29, 21:09)
nereikėtų vertinti tik per savo prizmę, jeigu tu šiuo metu negali suvokti, tai nereiškia, kad niekas negali suvokti.

Nebūtina pašiepti, jei kito įsitikinimai kitokie nei tavo. Lygiai taip pat gali būti, kad tiesiog nesupranti ir nesigilini.
Atsakyti
aš nepašiepiu.
Atsakyti
Žinoma ne, tik cituodama protingas mintis taikaisi į tiesos monopolį biggrin.gif T.y. klysta tas, kuris tiki kitaip...
Pranašas nesako "aš ir Tėvas esame viena..." ir pan. , bet čia jau kita kalba. Nepakiši Kristaus po mikroskopu ir neįrodysi dieviškumo... vieni patiki ŠR pagrįstais argumentais, kiti ne...Todėl tai ir yra tikėjimas. Net ne dėdžių ar tetų primestos doktrinos, o tas Jo dieviškumas, kurį labai aiškiai suvoki savo širdy. Tokia patirtis, kurį žmonės vadina atsivertimu.
Atsakyti
tokia yra mano tiesa, kiekvienas turi savo tiesa, nes tik tai ka turi savyje ir yra tiesa.
Atsakyti