sena tema http://www.supermama...?...7130&st=588
Is vis nestatykit zidiniui trisluoksnio kamino ,naudokit isokern arba pilnaviduriu plytu kaminus su indeklu .
QUOTE(korida @ 2012 05 09, 21:06)
Is vis nestatykut zidiniui trisluoksnio kamono naudokit isokern arba pilnaviduriu plutu kaminus su indeklu .
butent kodel ne trisluoksnis?
kiek zinau trisakis 90 laipsniu shiedelio yra vientisai lietas, 45 klijuotas. Kaip su suodziais kurie kaupiasi 90 lapisniu trisakio virsutineje dalyje? Pas mane is pradziu atvaziavo 90 laipsniu, keiciau i 45 laipsniu. Kondensatui surinkti yra surinktuvas, nesuprantu kur bedos. Realiai zidiniui sutikciau dabar daryti kamina su indeklu, bet galutine kaina ne tiek jau daug ir skiriasi nuo schiedel. O KKK nedaryciau indeklo, nes gan intensyviai naudojamas daiktas. Aisku, reikia visada vykdyti kaminu prieziura, jei nebus gaisro kamine laikys be problemu ir skardinis. Bent jau tokia mano nuomone.
Nelabai supratau kai Giedruole rase kad bega per siule ar per sujungimus, cia kaip suprasti? per kokius sujungimus? Jei per indeklo sijungimus tai tada taip pat ir dumai gali pradeti begti per juos.....
As tik va pvz neapsisprendziu krosnele ar zidinys. Pradzioj buvo ideja zidinys kaip alternatyva sildymui, bet kad nuo tos krosneles pilnai prisils ir pirma sir antras aukstas. Su zidiniu galima interhera geresni padaryti.
Beje s dniom pobedi

QUOTE(LokysL @ 2012 05 09, 22:12)
butent kodel ne trisluoksnis?
kiek zinau trisakis 90 laipsniu shiedelio yra vientisai lietas, 45 klijuotas. Kaip su suodziais kurie kaupiasi 90 lapisniu trisakio virsutineje dalyje? Pas mane is pradziu atvaziavo 90 laipsniu, keiciau i 45 laipsniu. Kondensatui surinkti yra surinktuvas, nesuprantu kur bedos.
kiek zinau trisakis 90 laipsniu shiedelio yra vientisai lietas, 45 klijuotas. Kaip su suodziais kurie kaupiasi 90 lapisniu trisakio virsutineje dalyje? Pas mane is pradziu atvaziavo 90 laipsniu, keiciau i 45 laipsniu. Kondensatui surinkti yra surinktuvas, nesuprantu kur bedos.
Ttrisluoksnio ne todel ,kad ji reikia vedinti ,t.y. jau yra didelis nesndarumas name (ventiliacijos sahta)

45l. alkune kondensatas ir lietus sydelyje bega ir i kapsule (nera padaryta kondensato apibegimo ,pas tona trisluoksnius kaminus dabar maciau tas yra padaryta )
QUOTE(korida @ 2012 05 09, 21:44)
Ttrisluoksnio ne todel ,kad ji reikia vedinti ,t.y. jau yra didelis nesndarumas name (ventiliacijos sahta)
silumos vagis .
45l. alkune kondensatas ir lietus sydelyje bega ir i kapsule (nera padaryta kondensato apibegimo ,pas tona trisluoksnius kaminus dabar maciau tas yra padaryta )

tada paimam gartrauki ir pamatom kad jis irgi yra neishsprestas nesandarumas namie. O kolkas kad ji ishspresti investicijos gan nemazos yra. Bet tokio pasitenkinimo kaip zidinys ar kapsule neduoda. Siaip zidinys ar kapsule yra labai asmeninis reikalas. T.y interjero detale, o apie interjera geriau nesigincyti nes kiekvieno asmeniniai norai ir gyvenimo budas. Cia kas pradeda statytis reiktu apsispresti arba nori zidinio ar kapsules arba ne. Kas svarbiau - sandarumas ar jaukumas ir panas.
Bet tiesa kad 90 laipsniu alkunese suodziai daug labiau kaupiasi nei 45 laipsniu?
Del kondensato - jo daug atsiranda? ir nuo ko atsiranda?
QUOTE(LokysL @ 2012 05 09, 22:52)
Todel zidinio kameroje daromos revizines dureles ,kad reikalui esant galetum prieiti ir aptarnauti ...
http://www.zidiniume...e/p...Äs .html
QUOTE(korida @ 2012 05 09, 22:00)
Todel zidinio kameroje daromos revizines dureles ,kad reikalui esant galetum prieiti ir aptarnauti ...
siaip rond plius is tikruju nera taip lengvai montuojamas kaip atrodo reklamose. Po triju kamino isardimu teko ta kamina paciam susimuryti, pas mane dar kaminas gavosi ant kampo blokeliu tai dar sudetingiau, per visa ilgi reikejo armuoti. Reliai gal jei armuoti nereikia tai maziau vargi, bet jei reikia tai yra ka paveikti. Dabar jei tarkim rinksciau rondo plus turbut imciau absolut, ilgesnis segmentai, sumovimas kitoks, maziau vargo. Bet brangiau. Kas liecia schiedel tai apie tokius kaminus gal kas kurena kkk reiktu galvoti, zidiniu manau pakanka paprastesniu variantu.
QUOTE(LokysL @ 2012 05 09, 23:06)
zidiniu manau pakanka paprastesniu variantu.
Visiskai teisingai

QUOTE(korida @ 2012 05 09, 20:16)
Jei padarytume vedinima is lauko, tai kai lauke minus 20-25lC o kamine temperatura plius 50 lC kas tada darysis vatoje ... baseiniukas 

Kai lauke -25C absoliutinė oro drėgmė lyginat su +50C yra visiškas mizeris, galima sakyti, oras sausas kaip parakas

QUOTE(Vilienė @ 2012 05 09, 23:41)
Kai lauke -25C absoliutinė oro drėgmė lyginat su +50C yra visiškas mizeris, galima sakyti, oras sausas kaip parakas
Va jei +50C orą paduotumėt į kamerą, kur -25C - čia jau kondensatas ir varvekliai garantuoti
Užmeskite akį į bloge patalpintas vėdinimo grotelių foto: ten kaip tik panašus atvejis - šalinamas labai drėgnas bet +10C oras kai lauke -18...-20C
Orui auštant jo drėgmės talpa mažėja, o šylant - didėja, rasos taškas gaunamas orui auštant ir praradus talpimą drėgmės pereboras iškrenta kondensato pavidale. Todėl baseiniukas niekaip negresia 

Ploksteliniam rekupe susidaro kondensatas ir yra numatytas kondensato nuvedimas .
Tai ir galvoju, kad saltas ir siltas oras duos kondensata,juk susidarys kur tai rasos taskas.
QUOTE(korida @ 2012 05 09, 22:53)
Ploksteliniam rekupe susidaro kondensatas ir yra numatytas kondensato nuvedimas .
Tai ir galvoju, kad saltas ir siltas oras duos kondensata,juk susidarys kur tai rasos taskas.
Taip, rekupe yra tinkamos sąlygos: šiltas drėgnas patalpų oras paduodamas į šaltesnį (dėl to, kad kitoje pusėje paduodamas šaltas oras) šilumokaitį. Atšalus šalinamam orui, sumažėja jo talpa, ir jei yra drėgmės perteklius - iškrenta kondensatas. Analogiškai kondiškė: freonu atšaldytas šilumokaitis apipučiamas drėgnu patalpų oru kuris vėsta ir iškrenta kondensatas. Dar plius rekupo plokštelės ne iš vatos, jos žymiai laidesnės šilumai

Pastebėjai mano vėdinimo vamzdžiai izoliuoti net patalpoje - tiekiamo oro magistralės bus 4-5C vėsesnės nei oras patalpoje ir esant dideliam patalpos oro drėgnumui and išorinės vamzdžių pusės gali atsirasti kondensatas, tam jie izoliuoti keliais cm.
Jūsų nagrinėjama vata tikrai šiltesnė nei lauko oras, ant jos niekaip nesikondensuos, nebent kiauras įdėklas ir gaus garo iš kitos, iš dūmtraukio pusės.
Čia aš kaip "iš principo nekenčiantis kaminų"

Dar manau tinkamas pvz - ventiliuojami fasadai. Kokiu oru, kokia temperatūra ten vyksta vatos vėdinimas, ar ne per groteles sienos apačioje?

QUOTE(Vilienė @ 2012 05 09, 23:13)
Taip, rekupe yra tinkamos sąlygos: šiltas drėgnas patalpų oras paduodamas į šaltesnį (dėl to, kad kitoje pusėje paduodamas šaltas oras) šilumokaitį. Atšalus šalinamam orui, sumažėja jo talpa, ir jei yra drėgmės perteklius - iškrenta kondensatas. Analogiškai kondiškė: freonu atšaldytas šilumokaitis apipučiamas drėgnu patalpų oru kuris vėsta ir iškrenta kondensatas. Dar plius rekupo plokštelės ne iš vatos, jos žymiai laidesnės šilumai
.
Pastebėjai mano vėdinimo vamzdžiai izoliuoti net patalpoje - tiekiamo oro magistralės bus 4-5C vėsesnės nei oras patalpoje ir esant dideliam patalpos oro drėgnumui and išorinės vamzdžių pusės gali atsirasti kondensatas, tam jie izoliuoti keliais cm.
Jūsų nagrinėjama vata tikrai šiltesnė nei lauko oras, ant jos niekaip nesikondensuos, nebent kiauras įdėklas ir gaus garo iš kitos, iš dūmtraukio pusės.
bet fizika šioje vietoje labai įdomi 
Dar manau tinkamas pvz - ventiliuojami fasadai. Kokiu oru, kokia temperatūra ten vyksta vatos vėdinimas, ar ne per groteles sienos apačioje?

http://www.icsbaltic...ID-diagrama.xls
Giedruolei iki skausmo pazystama diagrama:) bus aisku kada ir kaip ir kas kondesuojasi.