smilar - ačiū, širdis džiaugiasi
jau suplanavau tą vietą sutvarkyti , bus kur su mašina žmoniškai apsisukti
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 05 10, 06:50)
Visiškai sutinku su Vilienės postais. man irgi atrodo kad kamino vatą reikia maksimaliai izoliuoti nuo patalpos drėgmės, taip kaip stogo vatą saugom su garo izoliacija nuo patalpų drėgmės. vadinasi vatos vėdinimas galimas tik iš lauko... Na čia jau mistika mano atveju

. Jei kamino vidinės keramikos drėgmės įgeriamumas iš vidiės kamino pusės yra minimalus arba neįgeriantis (kaip kad pvz nerūdijantis plienas, tai ta ventiliacija manau išvis nereikalinga. Uždarom sausą vatą iš visų įmanomų pusių ir baigtas kriukis.
Labai gerai pažįstama bet man dėl to neskauda
neesu fizikas, bet su Vilienės samprotavimais labai sunku nesutikti.
kadangi tema gana aktuali, tai noriu pratęsti: jei kaminas potencialiai šiltesnis už lauką (na išskyrus kai nesinaudosi židiniu, pavasarį staigiai atšilus ir esant lietui), tai teoriškai lauko oras neturėtų kondencuotis ir kelt problemų, tada kaip ir galima jį vėdinti lauko oru.
Giedruole, o Jūs pagalvokite, juk turite iš lauko padavimą į degimo kamerą - dėkite atšaką į kamino vėdinimą, užsandarinkite ir tiek žinių. tegu vėdinasi oru iš lauko. galima ir sklendę įtaisyti, tam atvejui kai naudosite židinį, jei nebus traukos ar pan.
aš noriu pafantazuoti toliau, jei galite - padėkite.
Narvid - dėkui už nuorodą, bet ji ne visiškai tai, apie ką aš mąstau. principas panašus - oro paėmimas iš viršaus. Tik aš noriu ora paimti ne per atskirą kanalą, bet per vatos vėdinimo vietas (4 išplatėjimai aplink vatą). Jei kaminą izoliuojam kokiu PIR'u nuo vidaus drėgmės, iš išorės oras nebaisus, tai tas vėdinimas nėra jau tokia kasdieninė būtinybė, o kai naudosi židinį, prasivėdins ir vata. Klausimas toks - ar užteks tų angų ploto oro pritekėjimui ir ar židinys pajėgs "pasiurbti" orą per 9m ilgio kaminą?
dėl kamino atšaldymo lauko oru - jei jis izoliuotas nuo vidaus patalpų, mes jį atšaldom tik viduje, neatšaldydami vidinių sienų, taip išvengdami ir rasojimo ir pelėsio. Dėl įkūrimo - sutinku, gali būti sunkiau įkurti, čia reikia pagalvoti. Kita vertus jei daryti oro pritekėjimą per "vatą", tai šaltas oras nesikūrenant židiniui neturėtų "veržtis" į kaminą, todėl ne kažką jis ten ir atšaltų, o kurenant - gal kaminas įšils pakankamai ir trauka nedings?