Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus,, 27 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 05 09, 23:13)
Dar manau tinkamas pvz - ventiliuojami fasadai. Kokiu oru, kokia temperatūra ten vyksta vatos vėdinimas, ar ne per groteles sienos apačioje? lotuliukas.gif

Visiškai sutinku su Vilienės postais. man irgi atrodo kad kamino vatą reikia maksimaliai izoliuoti nuo patalpos drėgmės, taip kaip stogo vatą saugom su garo izoliacija nuo patalpų drėgmės. vadinasi vatos vėdinimas galimas tik iš lauko... Na čia jau mistika mano atveju g.gif . Jei kamino vidinės keramikos drėgmės įgeriamumas iš vidiės kamino pusės yra minimalus arba neįgeriantis (kaip kad pvz nerūdijantis plienas, tai ta ventiliacija manau išvis nereikalinga. Uždarom sausą vatą iš visų įmanomų pusių ir baigtas kriukis.

QUOTE(LokysL @ 2012 05 10, 05:33)
http://www.icsbaltic...ID-diagrama.xls

Giedruolei iki skausmo pazystama diagrama:) bus aisku kada ir kaip ir kas kondesuojasi.

Labai gerai pažįstama bet man dėl to neskauda biggrin.gif
Atsakyti
Loky, pasišluok AŽ'ete - mūsų peckeliai nebetelpa.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 10, 08:29)
Loky, pasišluok AŽ'ete - mūsų peckeliai nebetelpa.

jau prasluota, siaip jau susiradom kas daro ir jau baigineja, bet atsiuskit vistiek nes cia ziuriu koknkretus deficitas su statybininkais siuo metu. Siaip geriausia jei namui tai viska planuoti ankstyva pavsari, t.y sustarti su statybininkais. Ir dar patarimas nepalikineti tokiu darbu: ai veliau padarysiu, arba nedarykit cia pats pasidarysiu, nes vasaros sezonu susirasti kas tokius mazus darbu padarys be sansu.
Atsakyti
smilar - ačiū, širdis džiaugiasi smile.gif
jau suplanavau tą vietą sutvarkyti , bus kur su mašina žmoniškai apsisukti drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 05 10, 06:50)
Visiškai sutinku su Vilienės postais. man irgi atrodo kad kamino vatą reikia maksimaliai izoliuoti nuo patalpos drėgmės, taip kaip stogo vatą saugom su garo izoliacija nuo patalpų drėgmės. vadinasi vatos vėdinimas galimas tik iš lauko... Na čia jau mistika mano atveju g.gif . Jei kamino vidinės keramikos drėgmės įgeriamumas iš vidiės kamino pusės yra minimalus arba neįgeriantis (kaip kad pvz nerūdijantis plienas, tai ta ventiliacija manau išvis nereikalinga. Uždarom sausą vatą iš visų įmanomų pusių ir baigtas kriukis.
Labai gerai pažįstama bet man dėl to neskauda biggrin.gif

neesu fizikas, bet su Vilienės samprotavimais labai sunku nesutikti.

kadangi tema gana aktuali, tai noriu pratęsti: jei kaminas potencialiai šiltesnis už lauką (na išskyrus kai nesinaudosi židiniu, pavasarį staigiai atšilus ir esant lietui), tai teoriškai lauko oras neturėtų kondencuotis ir kelt problemų, tada kaip ir galima jį vėdinti lauko oru.
Giedruole, o Jūs pagalvokite, juk turite iš lauko padavimą į degimo kamerą - dėkite atšaką į kamino vėdinimą, užsandarinkite ir tiek žinių. tegu vėdinasi oru iš lauko. galima ir sklendę įtaisyti, tam atvejui kai naudosite židinį, jei nebus traukos ar pan.

aš noriu pafantazuoti toliau, jei galite - padėkite.
Narvid - dėkui už nuorodą, bet ji ne visiškai tai, apie ką aš mąstau. principas panašus - oro paėmimas iš viršaus. Tik aš noriu ora paimti ne per atskirą kanalą, bet per vatos vėdinimo vietas (4 išplatėjimai aplink vatą). Jei kaminą izoliuojam kokiu PIR'u nuo vidaus drėgmės, iš išorės oras nebaisus, tai tas vėdinimas nėra jau tokia kasdieninė būtinybė, o kai naudosi židinį, prasivėdins ir vata. Klausimas toks - ar užteks tų angų ploto oro pritekėjimui ir ar židinys pajėgs "pasiurbti" orą per 9m ilgio kaminą?

dėl kamino atšaldymo lauko oru - jei jis izoliuotas nuo vidaus patalpų, mes jį atšaldom tik viduje, neatšaldydami vidinių sienų, taip išvengdami ir rasojimo ir pelėsio. Dėl įkūrimo - sutinku, gali būti sunkiau įkurti, čia reikia pagalvoti. Kita vertus jei daryti oro pritekėjimą per "vatą", tai šaltas oras nesikūrenant židiniui neturėtų "veržtis" į kaminą, todėl ne kažką jis ten ir atšaltų, o kurenant - gal kaminas įšils pakankamai ir trauka nedings?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 10 gegužės 2012 - 09:15
http://www.grynas.lt...a.d?id=58684323
Atsakyti
pas mus tvorą tveria yahoo.gif kokia džiugi diena išaušo thumbup.gif

v.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 10, 09:53)
pas mus tvorą tveria  yahoo.gif  kokia džiugi diena išaušo  thumbup.gif

v.

sveikinu 4u.gif 4u.gif tai jau būsite realiai įrėminti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 10, 10:53)

v.

Sveikinu. 4u.gif
O tai kam tveriatės, ar nuo savų? biggrin.gif tai kad visą gatvę esate užkariavę... bigsmile.gif
Atsakyti

v.

nu nerealiai smagu smile.gif

mes namo fasado dar nepabaigę, tai apie tvorą kolkas nesvajojam gal rudenį arba jau kitą sezoną, norisi dabar ko greičiau persikelti smile.gif liko visai nebedaug, išalyvuot grindis, susukt durų rankenas, susidėt laiptų pakopas ir VISKAS!!! ką reikės veikt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 05 10, 20:11)
, susukt durų rankenas,

Ar jau išsirinkote rankenas? Mes greičiausiai imsime kažką iš šių. Kainos, palyginus su lietuviškais pasiūlymais, gėdingai juokingos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 05 09, 21:44)
Ttrisluoksnio ne todel ,kad ji reikia vedinti ,t.y. jau yra didelis nesndarumas name (ventiliacijos sahta) smile.gif silumos vagis  .
45l. alkune kondensatas ir lietus sydelyje  bega ir i kapsule (nera padaryta kondensato apibegimo ,pas tona trisluoksnius kaminus  dabar maciau tas yra padaryta )

Kam aktualu kaip atrodo "gyvai" Tona kaminas, atvažiuokit į svečius. Galėsit viską pamatyti: kondensato vamzdeliai, revizinės durelės ir kiti pribumbasai smile.gif

v.

Sveikinimai. 4u.gif
Teritorija bus pažymėta, jei kas svetimas iškart gun_bandana.gif
QUOTE(mergina05 @ 2012 05 10, 20:11)
nu nerealiai smagu smile.gif

mes namo fasado dar nepabaigę, tai apie tvorą kolkas nesvajojam gal rudenį arba jau kitą sezoną, norisi dabar ko greičiau persikelti smile.gif liko visai nebedaug, išalyvuot grindis, susukt durų rankenas, susidėt laiptų pakopas ir VISKAS!!! ką reikės veikt?  unsure.gif

rengsit ekskursijas po namą ir konsultuosit nepatyrusius statybininkus-forumiečius cool.gif aišku, ne už dyką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2012 05 10, 20:48)
Kam aktualu kaip atrodo "gyvai" Tona kaminas, atvažiuokit į svečius. Galėsit viską pamatyti: kondensato vamzdeliai, revizinės durelės ir kiti pribumbasai  smile.gif
Sveikinimai.  4u.gif
Teritorija bus pažymėta, jei kas svetimas iškart gun_bandana.gif

rengsit ekskursijas po namą ir konsultuosit nepatyrusius statybininkus-forumiečius  cool.gif aišku, ne už dyką  smile.gif

gryztant prie kaminu, cia ziuriu ta tona instrukcija ir nematau is vis kad butu kazkoks vatos vedinimas, t.y kaip pas schiedeli ten kur ishsiveda kondensatas tai dedasi groteles, o cia uzhsideda aklinai dangtelis. Tai kur cia tras vatos vedinimas?
Atsakyti