QUOTE(linaslinelis @ 2012 05 31, 21:57)
Man darže nepasiteisina toks smulkus mulčiavimas. Dėl grožio smulkia žolyte mulčiuoju tik priekyje, prie gėlių, kad akiai malonu būtų. Ir ploną sluoksnį. Nors pas mane sode puri neužmirkstanti žemė, bet toks smulkus storesnis mulčas po kelių lietingų dienų pradeda pūti ir trenkia pelėsiu.
Todėl darže stengiuos mulčiuoti viską storai iš rudens biški lapais, stagarais ir peraugusia žole, kad stiebeliai būtų. Netgi dabar apačioje dedu stambesnius stagarus, o smulkmę tik ant viršaus.
Nusprendžiau, kad pro stambų mulčą daugiau oro patenka ir nebepelyja.
Pernai pjauta veja mulčiuotos bulves pelijo, o šalia pat triskart daugiau užmulčiuotos stambiu praeito amžiaus šienu bujojo.
darza mulciuoju zole,tai dar niekas nepelyjo,tik kloju nestorai,kad sudziutu.ir kvapo jokio nera.o cia braskes buvau uzklogusi stambiais siaudais,tai pridygo is ju zoles,stovejo visi pasisiause.o dabar labai grazu ir manau taip kaip ir turi buti
Papildyta:
QUOTE(edinka @ 2012 05 31, 22:02)
Skruzdes megsta saldesius, joms jauka reikia daryt su mielem, uogiene ir dar kazkuo, lyg boraksu... o coca cols naikinam amarus
dariau siandien kempineles su medum tai kai kur aplipo neblogai,dar kai kur kavos tirsciu pripyliau,sako nemegsta.bet noretusi kazko rimtesnio uzpilt.
o kaip su ta coca cola?purksti?skiesti?