Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

Aš iš sūnelio auginimo patirties pasakysiu.
Nebuvo pasirinkimo - tik kuo anksčiau sodint ant puodo, nes oda netoleravo jokių sauskelnių - nei vienkartinių ekologiškų, nei daugkartinės buvo puiku (geriau, bet ne taip, kaip turėtų būti). Ištisinės žaizdos, nuo nieko nepraeinančios..
Kai pradėjo stovėt ir žengti pirmuosius žingsnius - nupirkau 12 triusikėlių ir 12 pėdkelnių. Pradžioje, nieko kito nedariau - perrenginėjau. Kas 10-15 min. vis "siusteldavo" porciją doh.gif Nuo puodo bėgo tolyn..lyg plikomas. Bet matai gyvą mėsą vietoj odos ir nepasiduodi, išeities nėra. Per kelias dienas šlapinimąsis ėmė retėt..prabūdavo ilgiau sausom kelnytėm, bet kai pasysiodavo - tai jau ir pats šlapias, ir bala ant grindų. Puodas visada šalia, bet nedraugiškas biggrin.gif Naktimis - medžiaginės sauskelnės ir vystyklas. Kad nori sysių ir tuoj darys, matydavau - imdavo gniaužyt rankute klyniuką, nerimaut. Maunu kelnes, sodinu ir jis šoka tuoj stotis..
Kažkaip netyčia vienądien ėmiau sodindama ant puodo vaikišką dainelę dainuot (sukluso) ir vos prisėdus - pakutenau, kad nusijuoktų. Ir vaikas iš juoko apsisiusiojo biggrin.gif Pats nustebo pamatęs. Aišku gyriau susirietus, abu nešėm išpilt - kas l.patiko ir parnešęs išplautą puoduką atsisėdo vėl..lašą išspaudžia - vėl neša..visą vakarą taip pražaidė užsiėmęs. Puodukas nebebuvo baubas, tad kai tik suprasdavau - iškart sėsdavome. Tragedijų į kelnes nebenutikdavo, nedaug laiko praėjo - ėmė prašytis..naktim dar būdavo šlapinimosi į lovą, bet ne kasnakt, o su laiku visai liovėsi.
Tiesa, ant puoduko ilgai nesėdėjo. Eidamas į darželį tik stovint, kaip vyras, darydavo..o namie (jei rimto reikalo) sodindavom ant klozeto, vaikiškos sėdynės. Turėjom laiptelį pasilipt.
Atsakyti
QUOTE(kleopatraaa @ 2014 01 31, 15:05)
Butu idomu suzinoti, o kaip jus pradejot vaikus pratinti. Nuemet pampersa visiskai ir sodindavot ant puodo. Ar sodindavot ryte pries ir po miego, pries naktini miega, o visa kita laika budavo su pampersu? Turiu omeny 1,5 -2 metu vaika. Po kiek mazdaug laiko pradejo prasytis ir sakyti kad nori sysiu ar kaku pats?

Pradėjome maždaug 1,4. Buvo vasara, karšta, matėme, kad mažius tiesiog plėšia nuo savęs sauskelnes, tai nusprendėme, kad laikas bandyti. Iš pradžių pratinom truputį pasėdėti ant puodo. Kai radom būdą, kaip išlaikyti jį ten bent kelias minutes, namie laikėm vaiką be pamperso, uždėdavom į lauką ir miegui. Po kelių savaičių atsisakėm ir į lauką einant, rudeniop nebedėjom ir nakčiai.
Iš pradžių sodinome kas pusvalandį maždaug, vis gyrėme ir aiškinome. Prieš miegą, po jo. Vėliau tarpai ilgėjo. Kad reikia ant puodo, parodydavo įvairiai: tempdavo sau rūbus, atsinešdavo puodą, belsdavo į tualeto duris. Dabar arba sako sss, arba pradeda mautis kelnes smile.gif
Atsakyti
Mums 1,6 ir mes pagaliau kartais atsisėdam ant puoduko, mažasis žiūri kaip broliai jau sėdi ant klozeto ir nelabai nori puoduko, reikalauja sodinti ir jį ten pat, taigi gal mes greičiau nei ant puoduko reikalus iš moksime daryti ant klozeto. Ypač kai dabaryra tokių patogių klozeto dangčių. ax.gif
Atsakyti
Maniskiui 2m.6men.tai sysia kaku pasipraso, tad diena jau be problemu.O va pietu miegui ir nakciai dar dedu pampersa, nes nakti nesipraso ir vis prisisioja. doh.gif
Atsakyti
Maniskiui du metai ir viskas atvirksciai - diena nesipraso ir viska krauna i kelnes, o naktim prasosi - pries ir po miego, sianakt net penkta ryta atsikele, kad ant puodo pasiprasytu (nors migdau su sauskelnem, o diena laikau be pampiu)
Atsakyti
Didzioji pradejo daryti ant puoduko 2,1 metuku. Is pradziu turejome grojanti puoduka, ir niekaip negalejau ant jo pasodinti. Kai as dirbdavau pas mama vaika palikdavau ir nupirkau nauja puoduka, ir iskarto tik pasodino pradejo daryti i puoduka, ir visada pradejo prasytis, tad pampersu nuo to karto net nebedejau nei dienai nei nakciai.
O mazajam 2,3 metukai, tai taip pat bijo puoduko, bet radom iseiti: jam labai patinka makvynas tai apklijavom lipdukais puoduka, tai dabar gali isedeti ilgiausiai.
Atsakyti
Kas bandet su atprastutem, kiek daugmaz ju reikia tureti?
Atsakyti
Pradejom pazindintis su puoduku nuo 7 men. Sededavo kuo puikiausiai. Ir padarydavo. Aisku ne visada, bet padarydavo. Bet pati pradejo prasytis tik nuo 2m ir 7 men. Buvo tarpas , kai prasydavosi ant puodo, tai mes ja dienom laikydavom be pamperso, tik uzdedavom jei kur eidavom ir nakti. Tai ir yra didziausia klaida, vaikas nesupranta kada galima daryti i kelnes, o kada ne.
Bet atejo laikas ir nebereikia pamperso nei diena, nei nakti. Pagaliau. Ir avariju nebebuna. O anksciau, tai nespedavom keist kelnyciu. Atrodo tik paklausi ar nori, sako ne, bet uz minutes jau bala. Ir klausdavom kur reikia daryti sysiu, sakydavo i puoduka, sakom o kur padarei, sako i kelnes biggrin.gif
Beje dabar daro tik ant klozeto.
Atsakyti
gal pasidalinkite patirtimi kaip ismokyti vaika nesysioti i kelnes nakti? Diena neturim jokiu problemu, nakti varo i kelnes per daug nemastydamas doh.gif neatsibunda schmoll.gif... o jau gi bernui 3 metai doh.gif
Atsakyti
pati paklausiau - pati ir pasidalinsiu patirtim biggrin.gif kadangi einu miegoti kokiom 3 valandom veliau uz vaika, atejusi be ceremoniju ji uz pazastu ir pasodinu pusiau mieganti ant puodo. Bijojau, kad issibudins ir reiks linksminti virsininka iki paryciu, bet neissibudina. Pasysioja, griuna ant kito sono ir miega toliau...tokiu budu jau 2 sausos naktys is eiles...nzn ar cia isimtis, ar taisykle, bet tikiuosi taip ir toliau.
Atsakyti
QUOTE(Lemona` @ 2013 12 19, 08:53)
Kai ismoks, tai poros sav uzteks per akis - kazkur skaiciau straipsnyje. Nepatikejau, kol praktiskai nepamaciau. Mano vaikui savaites per akis - jau be avariju diena, o naktim ir pietum gal po 3-4 dienos jau sausas nubusdavo  smile.gif

Labai pritariu drinks_cheers.gif Kai ateina laikas, labai greitai vaikas pagauna kas ir kaip ten vyksta. Tik reikia kantybės ir stiprybės. Ypač prieš aplinkinius, kurių vaikai jau nuo metukų darė į puoduką, o vat jūsų kokia begėdė, feeee vis dar su sauskelnėm doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2014 05 09, 00:32)
pati paklausiau - pati ir pasidalinsiu patirtim biggrin.gif kadangi einu miegoti kokiom 3 valandom veliau uz vaika, atejusi be ceremoniju ji uz pazastu ir pasodinu pusiau mieganti ant puodo. Bijojau, kad issibudins ir reiks linksminti virsininka iki paryciu, bet neissibudina. Pasysioja, griuna ant kito sono ir miega toliau...tokiu budu jau 2 sausos naktys is eiles...nzn ar cia isimtis, ar taisykle, bet tikiuosi taip ir toliau.

thumbup.gif grynai tokią pat techniką naudojom.
Pasisysina prieš miegą, tada, kai mes su vyru ruošiamės miego, dar nuvedam į tualetą (kartais tikrai pusiau miegantis). Ir viskas. Dabar netgi kažkaip daug ilgiau gali išbūti nesisiojęs, kartais jau prieš mūsų miegą tiesiog užklausiam ar nori, ir jau net nevedam jei apsimiegojęs sako ne. Ir taip ir lieka iki pat ryto sausas. smile.gif
Atsakyti