QUOTE(popcornas @ 2012 06 08, 20:02)
Man siaip idomumo deliai idomu, kodel pavyzdziui Anglijoje, jei nusiperki nama koki nors ''griuvesi'', i ji idedi pinigu, padarai gera remonta ir automatiskai norint ji parduoti iskart uzdirbi pinigu, kodel Lietuvoje, tokia nesamone, neina atsiimt savu pinigu kuriuos idejai?

Todel, kad Lietuvoje pragyvenimo lygis mazesnis.
Medziagu kainos +/- panasios, kaip ir visur (jeigu ne brangesnes, lyginant su tuo pacia UK)...
Be to, dazniausiai zmones persikraute i nauja busta savaime suprantamu dalyku laiko remonto (didesnio/mazesnio) daryma.
Todel, mano nuomone, kosmetinis del akiu remontas uz kelis tukstancius pakels tiek pat kaina, kiek ir remontas uz kelioka tukstanciu.
Be to, NT kainos Lietuvoje (neskaitant superiniu vietu) yra gerokai mazesnes, tuo paciu ir pragyvenimo lygis. Gaunasi, kad remontas sudaro salyginai didele busto rinkos kaina. Kaip pvz., jeigu butas kainuoja 100 tukstanciu, tai perkanciam busta uz 100 gabalu, jau praktiskai nesvarbu, 100 ar 120...
O kai busto rinkos kaina 40 tukstanciu, tai skirtumas jau didelis tarp 40 ir 60...
Beje, anglai sugeba ivertinti busto bukle. Jeigu tai griuvena ir nenori patys kisti nagu, tai parduoda papigam (atsikratymui). O lietuvis griuvena parduotu kaip su euro-remontu... Juk negali jis parduoti pigiau nei pirko (ar kaimyno parduotas suremontuotas)...
Cia mano subjektyvi nuomone...