Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (5 TEMA)

Butu labai idomu padiskutuoti apie interjera ir zmoniu skonius thumbup.gif Bet, kaip kiti jau minejo, sita tema tam visai netinkama.

Please, sukurkit kita tema siai diskusijai, nes as apie UK interjero dizaina deja nieko gero negaliu pasakyti unsure.gif O gal ne ten ieskau g.gif Galima butu padiskutuoti, pasikapoti ir idejom pasidalinti bigsmile.gif
Atsakyti
Laba, atrodo, prisijungsiu. Turim dovanėlę - kokius 30 metų neremontuotą butuką... Tokios būklės, kad gyventi praktiškai neįmanoma... Pirmiausia, aišku, reiks išnešti visus per 50 metų prikauptus daiktus...

QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 07, 09:10)
Nežinau net kaip pasakyti biggrin.gif 5-8 metai, nežinau kiek, kol galėsim namą statytis, man yra daug, gyvenam vieną kartą, tai man gyvent tuos metus,ale europiniam remontuotam  bute, na ne, ačiū, gyvenimas trumpas, noriu džiaugtis gyvendama tokiam bute,kuriame jausčiausi gerai,MB irgi.Plius nežinosi kas gyvenime atsitiks, gal teks ilgėliau pagyventi. Parduodami butą, jo vertė pakils gerokai dėl remontų, tai dalį tai tikrai susigrąžinsim mirksiukas.gif

Gal dauguma čia nepritaria, bet aš irgi taip galvoju blush2.gif Iš pradžių galvojom, kad viskam viskam (t. y. su visu vamzdyno pakeitimu, nes tai tiksinti bomba, kaimynai bet kada gali būti užlieti) išleisim apie 20 tūkstančių, bet... pradėjus viską skaičiuoti, net šviestuvus ir tualetinio popieriaus laikiklį... deja, be 40 tūkstančių neišsiversim. Bet tai mūsų pirmasis nuosavas butukas, o svajonės, kokie turi būti namai, jau taip seniai galvoje nešiotos... Jau prisigyvenom tuose eiliniuose tapetuotuose (ir amžinai nedaremontuotuose, atsiprašau už nevartotiną žodį, bet jis labai gerai apibūdina situaciją) butuose beveik 30 metų, aišku, gal vėliau norėsim kotedžiuką kokį įsigyti, bet aš noriu GYVENTI dabar, o ne LAUKTI, KADA GYVENSIU. Penkeri metai jau daug, o jei aštuoneri... O dar iš tikrųjų neaišku, kaip bus ateityje, gal ten užstrigsim ir nebus jokių kotedžiukų... Taigi noriu TOBULAI ir DABAR.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 06 12, 23:42)
Laba, atrodo, prisijungsiu. Turim dovanėlę - kokius 30 metų neremontuotą butuką... Tokios būklės, kad gyventi praktiškai neįmanoma... Pirmiausia, aišku, reiks išnešti visus per 50 metų prikauptus daiktus...
Gal dauguma čia nepritaria, bet aš irgi taip galvoju blush2.gif Iš pradžių galvojom, kad viskam viskam (t. y. su visu vamzdyno pakeitimu, nes tai tiksinti bomba, kaimynai bet kada gali būti užlieti) išleisim apie 20 tūkstančių, bet... pradėjus viską skaičiuoti, net šviestuvus ir tualetinio popieriaus laikiklį... deja, be 40 tūkstančių neišsiversim. Bet tai mūsų pirmasis nuosavas butukas, o svajonės, kokie turi būti namai, jau taip seniai galvoje nešiotos... Jau prisigyvenom tuose eiliniuose tapetuotuose (ir amžinai nedaremontuotuose, atsiprašau už nevartotiną žodį, bet jis labai gerai apibūdina situaciją) butuose beveik 30 metų, aišku, gal vėliau norėsim kotedžiuką kokį įsigyti, bet aš noriu GYVENTI dabar, o ne LAUKTI, KADA GYVENSIU. Penkeri metai jau daug, o jei aštuoneri... O dar iš tikrųjų neaišku, kaip bus ateityje, gal ten užstrigsim ir nebus jokių kotedžiukų... Taigi noriu TOBULAI ir DABAR.

Dėl samatų, tai MB jas skaičiuoja, tai butui irgi paskaičiavęs, apie 20t. tūrėtų užtekti 4u.gif Ir baldam panašiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 13, 08:58)
Dėl samatų, tai MB jas skaičiuoja, tai butui irgi paskaičiavęs, apie 20t. tūrėtų užtekti 4u.gif Ir baldam panašiai 4u.gif

Pas mane situacija panasi, tik 20t paimtas kaip atskaitos taskas ir ziuresim, koki vaska bus galima isspausti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2012 06 13, 10:20)
Pas mane situacija panasi, tik 20t paimtas kaip atskaitos taskas ir ziuresim, koki vaska bus galima isspausti...  ax.gif

Niekada tiksliai nepaskaičiuosi, bet bandysim tilpti, imsim dizainerę, kad nenuvažiuot į pievas, matysim kas gausis smile.gif Per pažįstamus gausim pigiau prekes, tai susitaupys gerokai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajaaa: 13 birželio 2012 - 09:39
QUOTE(allberto @ 2012 06 13, 10:20)
Pas mane situacija panasi, tik 20t paimtas kaip atskaitos taskas ir ziuresim, koki vaska bus galima isspausti...  ax.gif

Mes iš pradžių kruopščiai skaičiavom, vėliau pametėm skaičius lotuliukas.gif
Realiai jau išleidom apie tiek, o dar daug reik.

QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 13, 10:38)
Niekada tiksliai nepaskaičiuosi, bet bandysim tilpti, imsim dizainerę, kad nenuvažiuot į pievas, matysim kas gausis smile.gif Per pažįstamus gausim pigiau prekes, tai susitaupys gerokai smile.gif

Mes tarėmės su dizainere, tikrai vertėjo, daug gerų minčių davė, kai kurias mūsų iškritikavo. Atvažiavo į namus , viską sudėliojo į vietas , labai labai verta knsultuotis.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 13, 11:07)
Mes iš pradžių kruopščiai skaičiavom, vėliau pametėm skaičius  lotuliukas.gif
Realiai jau išleidom apie tiek, o dar daug reik.
Mes tarėmės su dizainere, tikrai vertėjo, daug gerų minčių davė, kai kurias mūsų iškritikavo. Atvažiavo į namus , viską sudėliojo į vietas , labai labai verta knsultuotis.

Taip, be jos ir nedarytume, nes norisi,kad duotų patarimų vienokių ir kitokių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2012 06 13, 09:20)

Matot su tuo atskaitos tašku... jei imi paskolą ir paimi per mažai, tai po to nei šis, nei tas, o nesinori ilgiau nei du mėnesius už du butus mokėti – ir nuomojamą, kur dabar gyvenam, ir tvarkomą. Labai tikiuosi, kad per 2 mėnesius mums padarys, bet pradedu stipriai abejoti, čia reikėtų labai darbui atsidavusio meistro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 06 13, 11:28)
Matot su tuo atskaitos tašku... jei imi paskolą ir paimi per mažai, tai po to nei šis, nei tas, o nesinori ilgiau nei du mėnesius už du butus mokėti – ir nuomojamą, kur dabar gyvenam, ir tvarkomą. Labai tikiuosi, kad per 2 mėnesius mums padarys, bet pradedu stipriai abejoti, čia reikėtų labai darbui atsidavusio meistro doh.gif

Ne tik atsidavusio, bet patikimo, sąžiningo . Per du mėnesius galima spėti, tik už ilgesnį laiką (pailgės darbo diena meistrui, ir ko gero kviesis jis kokį pameistrį pagalbiniams darbams, čia aš iš vyro praktikos sakau, jis būtent tuo užsiima) gali išaugti kaina. Na už skubumą turiu minty.
Atsakyti
Bet aš galvoju, ar čia skubu per savaitę vieną kambariuką sutvarkyt, per savaitę kitą, per porą savaičių virtuvytę 4,5 kv. m, per porą savaičių vonytę 2,2 kv. m. ir dar per porą savaičių koridorių su sienine spinta. mastau.gif Nors... radiatorius keisti visur, duris keisti visur, vamzdžius keisti, elektrą keisti, sieninė spinta koridoriuje ir miegamajame, sieną griauti. Bet įmanoma, tik dabar kur meistrą rasti, kuris dirbtų ne taip, kaip mano mamai dukart per savaitę po 2 valandas doh.gif Norėtųsi, kad bent kas antrą dieną ateitų ir bent po 4 val padirbtų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 06 13, 11:53)
Bet aš galvoju, ar čia skubu per savaitę vieną kambariuką sutvarkyt, per savaitę kitą, per porą savaičių virtuvytę 4,5 kv. m, per porą savaičių vonytę 2,2 kv. m. ir dar per porą savaičių koridorių su sienine spinta. mastau.gif Nors... radiatorius keisti visur, duris keisti visur, vamzdžius keisti, elektrą keisti, sieninė spinta koridoriuje ir miegamajame, sieną griauti. Bet įmanoma, tik dabar kur meistrą rasti, kuris dirbtų ne taip, kaip mano mamai dukart per savaitę po 2 valandas doh.gif Norėtųsi, kad bent kas antrą dieną ateitų ir bent po 4 val padirbtų doh.gif

Reiktų nepamiršti, kad ne tik nuo gero meistro priklausys remonto eiga ax.gif Tai medžiagų nėra, tai reikiamo kiekio neturi ir kitos nenumatytos smulkmenos doh.gif Geriau nusiteikčiau ilgesniam laikotarpiui ir tyliai tikėčiausi, kad viskas greičiau pavyks 4u.gif O gerų meistrų rasti labai sunku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 06 13, 11:43)
Reiktų nepamiršti, kad ne tik nuo gero meistro priklausys remonto eiga  ax.gif Tai medžiagų nėra, tai reikiamo kiekio neturi ir kitos nenumatytos smulkmenos  doh.gif Geriau nusiteikčiau ilgesniam laikotarpiui ir tyliai tikėčiausi, kad viskas greičiau pavyks  4u.gif O gerų meistrų rasti labai sunku  unsure.gif

Dėkui už patarimus 4u.gif mamai tas meistras labai gražiai padarė, bet kiek knisosi... doh.gif Vonios kambariukas keli mėnesiai, virtuvė keli mėnesiai... O mums visą butą, nors ir mažytį doh.gif ir dar su specialiais reikalavimais, o ne visai jau taip standartiškai unsure.gif Nežinau, nuo ko pradėti, kad bent kažkiek gyvent galėtume po poros mėnesių tada, nes ar verta dar nuomojamą butą su visa nuoma ir mokesčiais laikyti, kai jau kaip ir nuosavą turi doh.gif
Atsakyti