Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu vaiko

QUOTE(flight @ 2015 01 24, 12:13)
Ne visos gali vartoti KT 4u.gif

Vėlgi, grįžtu prie savo nuomonės - geriausia yra vazektomija. Ir Lt legalu, ir moteriai nėkiek nekenkia  bigsmile.gif , ir  beveik šimtu proc. apsaugo nuo nėštumo, ir galvoti kasdien nereikia, pasidarei, ir ramu. Na, tik vyras turėtų pasiryžti.

Vazektomija čia tinkamas sprendimas šeimai prisigimdžiusiai vaikų. Arba bent būt susitupėjus, turėt pastovų sekso partnerį, tikintį, kad jis vaikų niekad nenorės.

Ir žmogaus sprendimas žalotis turi būti savarankiškas, o ne pagal moterėlės norus. Nė viena nenorėtumėt priverstinės sterilizacijos, o vyrai irgi žmonės biggrin.gif

Jei būnant pvz. 21 m ir ieškant antrosios pusės, visus su kuriais sekso norisi, vazektomijai vest, tai po to nebus su kuo tuos vaikus gimdyt. Vaikščios visi išromyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 01 24, 13:26)
Ir žmogaus sprendimas žalotis turi būti savarankiškas, o ne pagal moterėlės norus.

Aa, tai tik moteris turi vienaip ar kitaip žalotis? biggrin.gif KT dar ir kaip žaloja, jei ką.
Mylisi ABU - tai ir atsakingi abu, vazektomija vyrui sveikatos atžvilgiu visiškai nežalinga, jeigu ką. O jei vyras atsakingas, nenori "žalotis" ir nenori vaikų - gal nereikėtų mylėtis, o luktelti, kada jų norės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 sausio 2015 - 12:29
QUOTE(Sunflowers @ 2015 01 24, 00:14)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Beje pas jus trecias vaikas ne antras doh.gif

Nu total košmar, jūs cituojate 2012 metų autorės postą, komentuojate 2015 ir stebitės, kad ji turi 2 vaiką. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 01 24, 12:26)
Su tuo sutinku, kita vertus ,  gimdymas su nuskausminimu -  irgi nejautra. KT irgi išbalansuoja ten viską kaip reikalas, net mirčių pasitaiko. Nėštumai irgi kerta per hormoninę sistemą ir kartais ją žiauriai išbalansuoja, ir būtent po gimdymų  gali prasidėti tokie sveikatos sutrikimai, kurie anksčiau nė nesisapsnavo ir t.t.

Gamta tobula. Nėštumas ir gimdymas yra natūralus procesas, vykstantis ruošiantis org-mui ir palaipsniui.
Viskas kas neatitinka normų gamtoje - sprendžiama natūralia atranka, tai irgi normalu. Todėl jei kyla problemų, jos signalizuoja mūsų, kaip individo, silpnumą ir tiek.

Vietinė nejautra, ne tas pats kas bendra. Kaip gimdyti - kiekvienos moters pasirinkimas, priverstinai niekas gimdymo nenuskausmina.

Nuo prezervatyvo (yra pasirinkimas ir alergikams) nė vienam nenukrito, galų gale pažint savo vaisingumą, naudoti galima ir ne hormonus, derinti kelis kontracepcijos metodus ir džiaugtis seksu.
Netyčia pastoti galima kartą. Kiti kartai jau nebegalvojimas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 01 24, 13:35)
Nuo prezervatyvo (yra pasirinkimas ir alergikams) nė vienam nenukrito,

Prezervatyvai - vienas nepatikimesnių apsisaugojimo būdų. Nerekomenduoju niekam biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2015 01 24, 13:35)
Vietinė nejautra, ne tas pats kas bendra. Kaip gimdyti - kiekvienos moters pasirinkimas, priverstinai niekas gimdymo nenuskausmina.

O cezario pjūviai, ypač ekstriniai? Na tik nereikia, kad gimdymas - visiškai saugus moteriai, nekenksmingas procesas ir be pasekmių. Būna tų pasekmių tiek ir tiek.

Neteigiu, kad abortai - tai gėris, jokiu būdu. Tik noriu pasakyti - nereikėtų vertinti vienpusiškai, tiek KT, tiek nėštumai ir gimdymai irgi ne saldainiukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 sausio 2015 - 12:44
QUOTE(flight @ 2015 01 24, 12:28)
Aa, tai tik moteris turi vienaip ar kitaip žalotis?  biggrin.gif KT dar ir kaip žaloja, jei ką.
Mylisi ABU - tai ir atsakingi abu, vazektomija vyrui sveikatos atžvilgiu visiškai nežalinga, jeigu ką. O jei vyras atsakingas, nenori "žalotis" ir nenori vaikų - gal nereikėtų mylėtis, o luktelti, kada jų norės?

Neišvedžiok nesąmonių flight.

KT gert gali nutraukt, po vazektomijos atstatomoji operacija tik reklamose graži ir grįžtamoji. Realybė tokia, kad kuo daugiau laiko prabėga, tuo mikrochirurgai bejėgiškesni atstatyt vaisingumą. Praktikoje tai 3 -15 proc sėkmės.
Man apie sveikatą galit nepasakot, aš gerai raukiu. Nevaisingumas nėra sveikata.
Vazektomija nekenkia vyro lytiniam pajėgumui.

Tad nelyginkit b**** su pirštu.
Atsakingi abu. Moteris gali saugotis sau priimtinais metodais, vyras savo.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 01 24, 13:42)
Nevaisingumas nėra sveikata.

Moters nevaisingumas, dirbtinai sukeltas kontraceptikų - taip pat nėra sveikata. O kai kurioms - dar ir pavojinga gyvybei.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 01 24, 12:42)
Prezervatyvai  - vienas nepatikimesnių apsisaugojimo būdų. Nerekomenduoju niekam  biggrin.gif
Papildyta:
O cezario pjūviai, ypač ekstriniai? Na tik nereikia, kad gimdymas - visiškai saugus moteriai, nekenksmingas procesas ir  be pasekmių. Būna tų pasekmių tiek ir tiek.

O ką rekomenduoji flight? Jauniems ir seksu kasdien besidžiaugiantiems žmonėms? Dažnai keičiant sekso partnerous, nežinant jų praeities. Vien LPL grėsmė irgi nėra kažkokia nereali pasaka.

Tai ką siūlai? Rusišką ruletę "varyk iki galo, gal pasiseks ir nepastosi (-u)" ar abortus?

Taisyklingai užmautas prezervatyvas: gera pradžia -pusė darbo biggrin.gif O mergina turi pasirinkimą: kontraceptikai (priimtino vartojimo būdo), spermicidinės priemonės, vaisingumo pažinimas ir susilaikymas, kai yra tikimybė pastoti.

O ką cezario pjūvis? Chirurginė intervencija dėl kažkokios patologijos. Likimo nepasirinksi.
Abortas - sąmoningas pasirinkimas ir toks, kurio nesunkiai galima išvengti planuojant savo gyvenimą ir labiau galvojant apie apsisaugojimą nuo nėštumo.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2015 01 24, 12:48)
Moters nevaisingumas, dirbtinai sukeltas kontraceptikų - taip pat nėra sveikata. O kai kurioms - dar ir pavojinga gyvybei.

Užsiciklinimas pas Tave flight. Pasirinkimą turi abu, gerai žinai smile.gif
*
Aš esu kategoriška abortų atžvilgiu, bet šioje temoje manyje mažiau davatkiškumo nei pas pritarančias tai mirties kultūrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 01 24, 13:54)
O ką rekomenduoji flight? Jauniems ir seksu kasdien besidžiaugiantiems žmonėms? Dažnai keičiant sekso partnerous, nežinant jų praeities. Vien LPL grėsmė irgi nėra kažkokia nereali pasaka.

Tai ką siūlai? Rusišką ruletę "varyk iki galo, gal pasiseks ir nepastosi (-u)" ar abortus?

Neturėti atsitiktinių partnerių, dažnai nekeisti partnerių, saugotis sargiais dėl LPL, bet turėti omenyje, kad nuo nėštumo jie gali ir neapsaugoti. Nepradėti santkių per anksti, nesubrendus, nepasiruošus, tiek vyrams, tiek moterims.

Rasma, aš čia ne už abortus, aš tik rašau, kad pv.z, ilgametis KT vartojimas lygiai taip pat žaloja ir gal net labiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 sausio 2015 - 13:01
QUOTE(flight @ 2015 01 24, 13:00)
Neturėti atsitiktinių partnerių, dažnai nekeisti partnerių, saugotis sargiais dėl LPL, bet turėti omenyje, kad nuo nėštumo jie gali ir neapsaugoti.  Nepradėti santkių per anksti, nesubrendus, nepasiruošus, tiek vyrams, tiek moterims. 
Rasma, aš čia ne už abortus, aš tik rašau, kad pv.z, ilgametis KT vartojimas lygiai taip pat žaloja ir gal net labiau 4u.gif

Oi flight, puikūs tie Tavo išvardinti metodai (visiškai neironizuojant), bet paryškintiesiems reikia brandos.
Jei šioje temoje besilankančios ir sunkius sprendimus priimančios merginos, tai laiku suvoktų (ir kad ne jos vienos turi likti su tuo sprendimu, o apsisaugojimas nuo nėštumo yra abiejų partnerių reikalas), nebūtų šios temos.
Dažniau taip nutinka, kai meilė, aistra kunkuliuoja, galvot nėra kada, visko norisi čia ir dabar biggrin.gif arba pagalvojama ne taip atsakingai; nėra patirties, tad kontracepcija taikoma neteisingai ir t.t.
Atsakyti
Moterys... man jusu reikia. Nzn ka daryt. Man 19.. vakar turejau nesaugu sex.. ir zinau, kad jis tikrai "baige i mane".. esu persigandusii. Butu viskas paprasta, bet as esu UK. Niekada neturejau kontraceptiniu.. ir nemaniau kad ju reiks... tai ivyko netycia. Zinoma, mes su draugu draugaujame, viskas puiku, bet mes kartu tik 3 menesiai ir vaiko mum dar nereikia. Zinau, kad vaistu negausiu kol neturiu gyditojo. Reikia registruotis, valandos bega. Betkokiu atveju jei pastojau nespesiu pasinaudoti galimybe pvz "escape metodas".. ar kazkas panasaus. Ka darytumet mano vietoj? Patarkit... blink.gif
Atsakyti
Nieko baisaus. Nueik i vaistine tablete po nusipirkti ir viskas bus ok. Galima ir uz dyka gauti nuejus pas gydytojus (NHS Walk-in Center), nereikia niekur registruotis, nueini, pasakai kame reikalas, paskiria susitikima su sesele (ta pacia diena, bent jau man po 30 min laukimo). Jei pirkti vaistineje, tai ne visose turi (Boots zinau parduoda), bet jei ir netures, pasakys, kuri artimiausia vaistine turi. Vaistineje neparduos siaip, reiks nueiti su vaistininke i kambariuka, paklaus, kas nutiko, papasakosi, tada duos tablete ir ten pat reiks ja isgerti.

Zodziu, nepanikuok, ne pasaulio pabaiga, tik kuo greiciau veik, nes kuo anksciau isgersi tablete, tuo didesne tikimybe, kad suveiks.

Angliskai tai vadinasi "Emergency contraceptive pill" ar "Morning after pill".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo applejuice: 06 spalio 2015 - 17:14