Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(Oraia @ 2012 08 10, 17:06)
Sveiki keliaujantys,

Skaitinėju visas temas iš eilės, nes pirmadienį naktį skrisiu per Atlantą. Beskaitydama temas ir bedėliodama reikalingus popieriukus ir formas, niekur nesusidūriau su ta APIS forma (žr.aukščiau citatoje).
Gal man kas gali patarti ir užvesti ant kelio, kas tai yra??? Būčiau dėkinga, ir tikėtina, kad miegočiau prieš skrydį šiek tiek ramiau  mirksiukas.gif

Vienintelis popieriukas kurį reikėjo pildyti (skridom su ESTA), buvo TIK muitinės popierėlis - t.y, ką vežam į JAV. Tą popierėlį duoda lėktuve. Gal skrendantiems su kokioms nors vizoms (darbo, mokslo ar žalia korta) dar kažko reikia, bet paprastiems mirtingiesiems tikrai ne schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena,merginos smile.gif O as va su tokiu pamastymu smile.gif Mes su sese vis galvojam ir galvojam nulekti i New York City smile.gif Aplankytis jo rajonus Brooklyn, Manhattan smile.gif Galvoju kelione kokioms 10 dienu. Gal esate kuri nors buvusi ar girdejusi ka nors,kur geriau apsistoti, kiek mazdaug reiketu pajamu dienai (maistui,transportui,lankytinoms vietoms). Bilieta tai nusipirksim, o kaip ten? smile.gif Kiek piniguciu tas malonumas gali apytiksliai kainuoti? Buciau laabaai dekinga uz betkokia iformacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurinka83 @ 2012 08 13, 11:05)
Laba diena,merginos smile.gif O as va su tokiu pamastymu smile.gif Mes su sese vis galvojam ir galvojam nulekti i New York City smile.gif Aplankytis jo rajonus Brooklyn, Manhattan smile.gif Galvoju kelione kokioms 10 dienu. Gal esate kuri nors buvusi ar girdejusi ka nors,kur geriau apsistoti, kiek mazdaug reiketu pajamu dienai (maistui,transportui,lankytinoms vietoms). Bilieta tai nusipirksim, o kaip ten? smile.gif Kiek piniguciu tas malonumas gali apytiksliai kainuoti? Buciau laabaai dekinga uz betkokia iformacija 4u.gif

Mes neseniai grizom is atostogu,tai pabandysiu kazkiek atsakyti,gal pagelbes
Niujorkas kaip zinia yra milziniskas miestas,ir visos jusu islaidos priklauso nuo to ka norite veikti ir kaip gyventi,o rinktis tikrai yra is ko.
Didziausia islaidu dalis musu atzvilgiu buvo busto nuoma,viesbutis mums kainavo 250 doleriu nakciai dviems asmenims,pakankamai patogioje vietoje.Kadangi daugiausia vaiksciojom pesciomis,l transportui islaidu nesusidare daug. Restoranus ir kavines geriausia rinktis pagal atsiliepimus internete,pries tai pasiiurejus kur eiti,nes eksprontu i gera restorana patekti sunku(del zmoniu kiekio),o renkantis reiktu atkreipti demesi,kad gali lankytis prabangiai atrodanciame restorane,o gauti tik nebloga maista,o uzejus i paprastai atrodancia uzeigele paragauti neitiketino skonio patiekaliuku smile.gif
Cia tik musu ispudziai,tikiuos bent kiek padejau
Atsakyti
QUOTE(saulele72 @ 2012 08 10, 17:31)
Vienintelis popieriukas kurį reikėjo pildyti (skridom su ESTA), buvo TIK muitinės popierėlis - t.y, ką vežam į JAV. Tą popierėlį duoda lėktuve. Gal skrendantiems su kokioms nors vizoms (darbo, mokslo ar žalia korta) dar kažko reikia, bet paprastiems mirtingiesiems tikrai ne schmoll.gif

APIS yra Advanced Passengers Information System:
Airlines use the "Advanced Passenger Information System (APIS)" to transmit the details of all passengers to the USA Immigration Department on the day of their departure. You must provide the full and correct details if you wish to avoid difficulties at your destination. These details include your name, passport number, address in the USA and so on.
To avoid queues at the airport, enter your APIS details when you check in online. They can also be recorded at the Quick Check-In machine or at the desk.

Kadangi as skridau Swiss, tai registruojantis online internetu buvo reikalavimas uzpildyti APIS forma, todel as cia ja ir paminejau niekad negali zinoti, kokiu popieriu pareikalaus, tai geriau apsidrausti ir uzpildyti viska, ka liepia smile.gif .

Atsakyti
Tai visa šita informacija yra ESTA užpildoma, nereikėjo net porpierinio varianto rodyti imigracijos tarnybai. Pareigūnas pasakė - aš gi viską kompe matau. bet žinoma, jei avialinijos reikalauja, geriau užpildyti smile.gif .

Pasikartosiu - man vykti i JAV pasirodė labai paprasta, tikėjausi kad daugiau reikalaus - viešbučių rezervacijų, atgalinio bilieto ir t.t. Viso to nereikalavo, tik paklausė kur keliausim, bet tokiu tonu, lyg pačiam būtų smalsu, šiaip, dėl įdomumo.
Atsakyti
QUOTE(saulele72 @ 2012 08 24, 11:03)
Tai visa šita informacija yra ESTA užpildoma, nereikėjo net porpierinio varianto rodyti imigracijos tarnybai. Pareigūnas pasakė - aš gi viską kompe matau. bet žinoma, jei avialinijos reikalauja, geriau užpildyti smile.gif .

Pasikartosiu - man vykti i JAV pasirodė labai paprasta, tikėjausi kad daugiau reikalaus - viešbučių rezervacijų, atgalinio bilieto ir t.t. Viso to nereikalavo, tik paklausė kur keliausim, bet tokiu tonu, lyg pačiam būtų smalsu, šiaip, dėl įdomumo.

drinks_cheers.gif Manes irgi sio bei to paklausinejo, bet daug nesigilino. Paklause, ka dirbu LT biggrin.gif , kada grisiu i LT ir ka veiksiu cia atvaziavus. Siaip nera taip baisu, kaip tikejausi biggrin.gif
Atsakyti
Pritarsiu dėl patikros - labai viskas paprasta ir be jokių kvailų klausimų, priešingai - pasijuokavom su pareigūnu ir jokių popierių rodyti net nereikėjo, tik pasus, žinoma smile.gif .
Tik kad eilę apie 1,5 valandos atstovėti teko cool.gif
Atsakyti
o mums ir su laukimu pasisekė - vos spėjom ateiti prie tų postu patikros - tuoj pat ir pakvietė vienas iš pareigūnų. tiesa mes atskridom vakare, apie 21 val., ir tuo metu mūsų lėktuvas buvo vienintelis - tiesiog taip pasisekė matyt. taigi nebuvo laiko nervintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele72 @ 2012 08 24, 11:44)
o mums ir su laukimu pasisekė - vos spėjom ateiti prie tų postu patikros - tuoj pat ir pakvietė vienas iš pareigūnų. tiesa mes atskridom vakare, apie 21 val., ir tuo metu mūsų lėktuvas buvo vienintelis - tiesiog taip pasisekė matyt. taigi nebuvo laiko nervintis smile.gif

tai jo... mes atskridome vidurdienį. ir tuo pačiu metu atskrido dar vienas tikras transatlantinis lėktuvas, be to - vietiniais skrydžiais buvo atskridusių. Tad pradžioje mes laukėme vienoje salės pusėje, ir tik vėliau pradėjo iš mūsų pusės kviesti ir ton,kur pradžioj tik JAV piliečius leido...

Kita mano gal klaida - kai registravausi skrydžiui internetu, taikiau gi kad visi penki turėtume geras vietas ir kuo daugiau prie lango cool.gif . Taip gavosi, kad sėdėjom beveik gale... Tai po to vien mūsų lėktuvo keleiviai sudarė milžinišką eilę doh.gif
Atsakyti
Nata, bet tai kokį aprašymą įkėlėt thumbup.gif , dar visko neskaičiau, reiks paskaitinėt rudens vakarais, užzilipinėt, taip sakant , ant nuospaudos, nes noriu dar sugrįžt, ypač pažiūrėjus nuotraukas unsure.gif

Gal beskaitant kažką ir pridursiu, jei galima, nes būna kad žmonės tą pačią vietą mato kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele72 @ 2012 08 24, 13:11)
Nata, bet tai kokį aprašymą įkėlėt thumbup.gif , dar visko neskaičiau, reiks paskaitinėt rudens vakarais, užzilipinėt, taip sakant , ant nuospaudos, nes noriu dar sugrįžt, ypač pažiūrėjus nuotraukas unsure.gif

Gal beskaitant kažką ir pridursiu, jei galima, nes būna kad žmonės tą pačią vietą mato kitaip smile.gif

4u.gif
aš irgi noriu grįžt... nors sakiau, kad tai bus gyvenimo kelionė, bet taip kirba kada nors dar grįžti...

žinoma, rašykit, taip reportažas taps tik naudingesnis kitiems planuotojams 4u.gif

Aš su savo požiūriu kelionėse pro „rožinius akinius“ galiu kitus ir suklaidinti biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif dėl tų rožinių akinių. Mano akiniai tuomet būtų - vienas stiklas rožinis, nes paprastai stengiuosiu matyti svečioje šalyje tik gerus dalykus, o kitas stiklas skaidrus - t.y. kartais atsistoju šalia savęs ir savo įspūdžio ir vertinu aplinką praktiško žmogaus (kokia esu iki negaliu kartais ax.gif ) akimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulele72: 24 rugpjūčio 2012 - 13:34