Labai aciu jums uz info. Tada dar man gal galetumete pasakyti kaip ten su taxi-ar jie nesukciauja? Ar galima tiketi ju taksometrais? Ar galima deretis del kainos? Ar yra nustatytas mokestis,tarkim-Vatikanas-Ciampino = 30Eur ar pan. Idomu man butu suzinoti.
Jeigu kam aktualu, Romoje galima nueiti į nemokamas ekskursijas. Gidai pasakoja anglų k. (man rodos, yra kažkokios ir prancūzų k.). Paprastai už ekskursiją paliekama arbatpinigių
Kiek pamenu, vyksta kasdien, išskyrus pirmadienius: 10 h į Vatikaną, 16 h - į Koliziejų. Prasideda visad nuo monumento (ar kaip jis ten vadinasi
) ispaniškųjų laiptų apačioje.
Čia nuoroda:
Nemokamos ekskursijos Romoje

Čia nuoroda:
Nemokamos ekskursijos Romoje
QUOTE(R&D @ 2012 12 11, 00:14)
Labai aciu jums uz info. Tada dar man gal galetumete pasakyti kaip ten su taxi-ar jie nesukciauja? Ar galima tiketi ju taksometrais? Ar galima deretis del kainos? Ar yra nustatytas mokestis,tarkim-Vatikanas-Ciampino = 30Eur ar pan. Idomu man butu suzinoti.
Taxi vienodas: įsėdimas 5 Eur.; 1 km. - 1 Eur.
Geriau važiuot traukinuku arba taxi oficialiai, nes jei rasit tokį, kuris sutiks vežti neįjungęs skaitiklio (lietuviškai: už sutartą kainą), tai jis visų pirmą stengsis pasipelnyti iš kliento.
Sveiki,
šiandien grįžome iš Romos
Labai patiko, apžiūrėjome viską, ką norėjome. Internetu pirkome bilietus į Vatikano muziejus bei Koliziejų, taigi nereikėjo stovėti eilėse. Beje, buvome pilnas penkias dienas, o metro pasinaudojome tik vieną kartą, kai vykome iš Termini į Vatikaną
Kai vaikštinėji, atrodo, kad viskas taip arti, ir šiaip esame mėgėjai pasivaikščioti, nors kojytes paskui šiek tiek skaudėjo
Ragavome įvairiausių skanumynų, bet galiu pasakyti, kad picos nelabai nudžiugino, užtat pasta, lazanija ir gnocchi laaabai skanu
Dar labai patiko paprastas desertas - vaniliniai ledai, užpilti espresso kava...niam.
Norėjome aplankyti katakombas, bet kai nuėjome, buvo uždaryta
Bet paskui praeiviai (iš Lietuvos) pasakė, kad nelabai ten įdomu, "pavedžioja 20 minučių ir viskas". Nors nuotraukos internete įspūdingos.
Na, galima pasakoti ir pasakoti. Jeigu ką, klauskite - galbūt galėsiu padėti
Beje, gyvenome Termini rajone, gatvelėje, kuri yra priešais Terracafe (specialiai tokį pasirinkau, kad galėtumėme 4:30 val. įšokti į autobusą "Roma - Ciampino). Viešbutukas patiko - langai buvo ne į gatvės pusę, labai švaru (tvarkė kambarį kiekvieną dieną, keitė rankšluoščius), malonus aptarnavimas, tik tiek, kad kambariukai nedidukai, bet mums tas tiko, netgi jaukiau
Viešbutis --> http://www.hotelfenicia.it/
šiandien grįžome iš Romos

Norėjome aplankyti katakombas, bet kai nuėjome, buvo uždaryta

Na, galima pasakoti ir pasakoti. Jeigu ką, klauskite - galbūt galėsiu padėti

Beje, gyvenome Termini rajone, gatvelėje, kuri yra priešais Terracafe (specialiai tokį pasirinkau, kad galėtumėme 4:30 val. įšokti į autobusą "Roma - Ciampino). Viešbutukas patiko - langai buvo ne į gatvės pusę, labai švaru (tvarkė kambarį kiekvieną dieną, keitė rankšluoščius), malonus aptarnavimas, tik tiek, kad kambariukai nedidukai, bet mums tas tiko, netgi jaukiau

Viešbutis --> http://www.hotelfenicia.it/
Sveiki,
Labai reikia Jūsų patarimo: keliaujam dviese, jei skrydis šeštadienį, atvykimas 16 val. į Romą, išvykimas kitą šeštadienį iš ryto, ar per šį laiką spėtume pamatyti Romą, Neapolį (Pompėja, Kapris) ir Pizą? Važinėtume traukiniu tarp šių miestų.
Galvoju 3 dienos Romai, 2 - Neapoliui ir 1 - Pizai.
Ką apie tai manot?
O gal galvojat kad pvz. vietoj Pizos/Neapolio yra labiau/verčiau ką pamatyt Italijoje?
Lauksiu nuomonės
Labai reikia Jūsų patarimo: keliaujam dviese, jei skrydis šeštadienį, atvykimas 16 val. į Romą, išvykimas kitą šeštadienį iš ryto, ar per šį laiką spėtume pamatyti Romą, Neapolį (Pompėja, Kapris) ir Pizą? Važinėtume traukiniu tarp šių miestų.
Galvoju 3 dienos Romai, 2 - Neapoliui ir 1 - Pizai.
Ką apie tai manot?
O gal galvojat kad pvz. vietoj Pizos/Neapolio yra labiau/verčiau ką pamatyt Italijoje?
Lauksiu nuomonės

Sveiki.
Skubiai parduodami lektuvo bilietai VILNIUS-ROMA 2012.gruodzio 19d.
Kaina 100lt.
Skubiai parduodami lektuvo bilietai VILNIUS-ROMA 2012.gruodzio 19d.
Kaina 100lt.
Gal kas gali patarti del sio Romos rajono -Via Alessandria, Rome?
Ar saugu, nesaugu gyventi? Labiau vietiniu ar turistu? Ar galesim pestute nueiti iki lankomiausiu vietu ar reikes pavaziuoti? Aciu labai uz pagalba.
Ar saugu, nesaugu gyventi? Labiau vietiniu ar turistu? Ar galesim pestute nueiti iki lankomiausiu vietu ar reikes pavaziuoti? Aciu labai uz pagalba.
sveikos mamytės, ar užtenks atvažiuot 1h25min likus iki skrydžio?
nes autobusas atvažiuoja 5:10 į CIAMPINO AIRPORT, o lėktuvas kyla 6:35...

QUOTE(opus3 @ 2013 01 04, 21:39)
sveikos mamytės, ar užtenks atvažiuot 1h25min likus iki skrydžio?
nes autobusas atvažiuoja 5:10 į CIAMPINO AIRPORT, o lėktuvas kyla 6:35...

Uzteks

Gal pagelbės tiems kas nežino šio puslapio. Pati nesenai atradau ir jau pasinaudojau vienų iš daugelio pasiūlymu. Labai geras pasaulinis keliauninkų puslapis, kainų yra įvairių, bet yra tikrai nedidelių. Parašykite man savo emailą, aš jus rekomenduosiu, gausite nuolaidą.
https://www.airbnb.com/
Tikrai verta ieškot kur apsigyvent per šį puslapį.
https://www.airbnb.com/
Tikrai verta ieškot kur apsigyvent per šį puslapį.
Pirmiausia nuolaidą gausite jūs
Žino čia šitą airbnb.

Na ir kas, gausiu ir aš ir jus, abipusė nauda