Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(reduxe @ 2008 05 15, 10:28)
gera lietuvoj, visdelto sava salis, bet gryzsti ten dar neketiname! cia pasijutome zmonemis, pagaliau planuojame savo seima, ruosemes vestuvems, norim pirkti nama... o LT apie visa tai tik svajojom! nesam islaidautojai, bet gyvendami pas uosvius, net vestuvems nebutumem sutaupe  doh.gif cia lengviau, cia jauciasi, kad tavim rupinasi, taip kaip nepasiruointu sava valstybe!
Tik labai piktina Lietuvoje esanciu lietuvaiciu pasisakymai, mazdaug mes cia isvaziavom lengvesnio gyvenimo ieskoti, pinigai ant medziu auga, visi tik guli, nieko neveikia ir algas milijonus gauna doh.gif  pabandykit patys svetimoj saly gyventi, be artimuju, dauguma be kalbos, dirbam prastesnius darbus nei galetumem LT. nera cia taip lengva, bet ka daryti??
Vieni man yra pasake, kad isvaziavot jus cia lengvos duonos pasipelnyti, o mes viska savom rankom turim uzdirbti! Atrodo kad mes cia tai nedirbam!! ir kalba tie kurie pries pabrangimus butu prisipirko ar net tevai nupirko, kuriems tevai vestuves iskele!!! o ka mums daryti jei tevai neturi is ko padeti, kur mums gyventi? kaip seima kurti??

doh.gif sunku net pradet kalbeti,tokia tema , mb labai nori grysti ,bet ar dabar verta ,vaikas mokinasi cia ,baldai ,visa kita cia ,(aisku galima parduot ) bet lietuvoj vel viskas is naujo unsure.gif net nezinau as sitam srity esu ziaurei pasimetus unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(EURIKAITE @ 2008 06 07, 13:03)
doh.gif  sunku net pradet kalbeti,tokia tema , mb labai nori grysti ,bet ar dabar verta ,vaikas mokinasi cia ,baldai ,visa kita cia ,(aisku galima parduot ) bet lietuvoj  vel viskas is naujo  unsure.gif  net nezinau as sitam srity esu ziaurei pasimetus unsure.gif

na,manyciau,kad teisi yra reduxe-pilnai pritariu ,nes mano situacija buvo LT ta pati-savo busto neturejom,nuomavomes,vestuves kelem is tetos pasiskolintu ir savu pridetu dvieju tukstanteliu doh.gif
kai pasiziuri kitu vestuvines nuotraukas ir isgirsti,kad tevai padovanojo masina,buta ar pan ir tie patys paskui kalba,kad mes cia tik skinam pinigus nuo medziu-tai pyktis ima.mb cia sunkiai dirba,bet LT dirbdamas toki pati darba gautu 4kartus maziau-tai tikslo gryzti jokio kolkas nematau.maze irgi prades lankyt pradine cia 4u.gif
Atsakyti
sunku yra nuspresti ar gryzti i lietuva ar ne, na man paprasciau nei vaiku, nei namu, nei masinu, nieko neturiu, bet tik pradejau mokslus, tai kol ju nebaigsiu tai net nesvarstysiu apie gryzima i lietuva, mano drauges pasklidusios po pasauli, tai del ju irgi neverta gryzti smile.gif seima smile.gif su tevais per skype pasimatom, brolis airijoje, pasikalbam per interneta. o kas manes lietuvoje laukia? nieko, tik darganoti orai smile.gif o likusius lietuvoje galiu aplankyti karta i metus, bet ziuriu, kad kuo ilgiau negyvenu lietuvojo, tuo maziau norisi i lietuva gryzti, mat vaziuojant reikia leisti 3 savaites savo brangiu atostogu, jau geriau tas atostogas leisciau Peru ar Bahamuose wink.gif

tikiuosi bus 2009 bevizis rezimas i jAV. tai tevukai apsilankys wink.gif
Atsakyti
Sveikutes.
As jau nuo kovo menesio esu Lietuvoj,vyras gryzo birzelio1d.I LT sugryzom su visam,bet kad jus zinotumet,kaip as gailiuosi,toks jausmas,kad padariau didziausia klaida savo gyvenime.Dabar tevai gryzo atostogu is Airijos,sesuo is UK,kai juos reikia vel islydeti,tai noresi rekti cypti,noriu i UK,ten tik daba supratau kad jauciuosi,laimingesne is visu pusiu.Galejau valgyt ka noriu,rengtis ir vaikuti aprengti kaip noriu ir t.t.
Cia LT,man pirma menesi buvo gera,po to pradejau ilgetis UK,bet dar vyras buvo negryzes i LT,tai galvojau gal delto mane taip traukia,bet dabar kad ir vyras sugryzo i LT,su kiekviena diena vis labiau pagalvoju apie UK,
Tiesa pasakiu isvis pradedu nekest LT,cia ziauru,brangu viskas.Cia gera gryzti vasarai atostogoms bet ne daugiau.
Bandau vyra ikalbet vaziuot atgalios,bet jis mane vos ne durna pavadina,ka cia sako blaskysi po pasauli,reikia pradet LT isitvirtinti.
Musu dukrytei dabar 2,5 metuku.Tai manau iki kol eis i mokykla,dar galetumem pabut UK.Tiesa pasakius,ten noreciau su visam pasilikt.Bet kaip ta padaryt verysad.gif
Atsakyti
sveikutes,nesusilaikius ir as noriu pasisakyt sia tema ax.gif mes su seima irgi pries pora metu gyvenom uk,ten jau rodes, kad atsibodo, isvaziavo i lt visam laikui doh.gif aisku,dabar labai pasiilge esam tos salies,ten kazkoks kitoks gyvenimas ir pragyvenimas ir vaikai kitaip jauciasi ir mes patys.cia gryze, po menesiuko galvojom vaziuot atgal,bet pastojau, tai galvojom liksim lt,tai jau pora metu cia gyvenam .musu pajamos tokios pat kaip ir uk gaudavom,ten sugebejom pasitaupyt pinigeliu,na,bet cia kazkaip neimanoma ne 100lt.atsidet,aisku ,gal ir nusisneku,gal nemokam gyvent,bet manau,kad ne.cia tokios kainos!ir kad imkit tuos pacius ispardavimus lt,raso iki 75 % nuolaidos,nueini ,tai kas jau yra 75%nuolaida-nenesiojama,o uk tai jei 75 %,tai ir yra 75%.dar,vaiko pinigai -"net"52lt.,juokinga ir geda pasakyt,ka galima vaikui nupirkt uz tokia suma!?juokas per asaras.aisku,per tv jie rodo ka kita,kaip emigrantai ilgisi lt,kaip jiems ten blogai,manau tokiu nera daug,jei butu jiems taip blogai ,vaziuotu i lt,bet deja...visi lieka ten.o jei ir gryzta,pamato ,kokia lt situacija ir vel vaziuoja atgalios :hmaisku visur atsibosta ta rutina,bet bent jau anglijoj jautiesi zmogum,neegzistuoji,o gyveni.tai va,pasisakiau ir lengviau pasidare.na,cia tik mano nuomone,nepykit,kas nepritariat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agotel @ 2008 08 12, 15:04)
sveikutes,nesusilaikius ir as noriu pasisakyt sia tema ax.gif mes su seima irgi pries pora metu gyvenom uk,ten jau rodes, kad atsibodo, isvaziavo i lt visam laikui doh.gif aisku,dabar labai pasiilge esam tos salies,ten kazkoks kitoks gyvenimas ir pragyvenimas ir vaikai kitaip jauciasi ir mes patys.cia gryze,  po menesiuko galvojom vaziuot atgal,bet pastojau, tai galvojom liksim lt,tai jau pora metu cia gyvenam .musu pajamos tokios pat kaip ir uk gaudavom,ten sugebejom pasitaupyt pinigeliu,na,bet cia kazkaip neimanoma ne 100lt.atsidet,aisku ,gal ir nusisneku,gal nemokam gyvent,bet manau,kad ne.cia tokios kainos!ir kad imkit tuos pacius ispardavimus lt,raso iki 75 % nuolaidos,nueini ,tai kas jau yra 75%nuolaida-nenesiojama,o uk tai jei 75 %,tai ir yra 75%.dar,vaiko pinigai -"net"52lt.,juokinga ir geda pasakyt,ka galima vaikui nupirkt uz tokia suma!?juokas per asaras.aisku,per tv jie rodo ka kita,kaip emigrantai ilgisi lt,kaip jiems ten blogai,manau tokiu nera daug,jei butu jiems taip blogai ,vaziuotu i lt,bet deja...visi lieka ten.o jei ir gryzta,pamato ,kokia lt situacija ir vel vaziuoja atgalios :hmaisku visur atsibosta ta rutina,bet bent jau anglijoj jautiesi zmogum,neegzistuoji,o gyveni.tai va,pasisakiau ir lengviau pasidare.na,cia tik mano nuomone,nepykit,kas nepritariat mirksiukas.gif

Visiskai pritariu. Mes, apie 2,5 metu pabuve Norvegijoj, sugrizom. Ir pasigailejom. Spali vel kelsim sparnus ir laaabai to laukiu. Neisivaizduoju musu pilnavercio gyvenimo cia, deja schmoll.gif verysad.gif
Apie tai rasiau cia http://www.supermama...?...2757&st=108
Atsakyti
nu mes siaip irgi galvojam kad reikia uzsidirbt cia uk o veliau grizt visam laikui i LT nu as bent man kad ir nera toj lietuvoj labai gerai bet vistiek daug mieliau juk i svetima sali ti uzsidirbt vaziuojam smile.gif
QUOTE(reduxe @ 2008 05 15, 13:28)
gera lietuvoj, visdelto sava salis, bet gryzsti ten dar neketiname! cia pasijutome zmonemis, pagaliau planuojame savo seima, ruosemes vestuvems, norim pirkti nama... o LT apie visa tai tik svajojom! nesam islaidautojai, bet gyvendami pas uosvius, net vestuvems nebutumem sutaupe  doh.gif cia lengviau, cia jauciasi, kad tavim rupinasi, taip kaip nepasiruointu sava valstybe!
Tik labai piktina Lietuvoje esanciu lietuvaiciu pasisakymai, mazdaug mes cia isvaziavom lengvesnio gyvenimo ieskoti, pinigai ant medziu auga, visi tik guli, nieko neveikia ir algas milijonus gauna doh.gif  pabandykit patys svetimoj saly gyventi, be artimuju, dauguma be kalbos, dirbam prastesnius darbus nei galetumem LT. nera cia taip lengva, bet ka daryti??
Vieni man yra pasake, kad isvaziavot jus cia lengvos duonos pasipelnyti, o mes viska savom rankom turim uzdirbti! Atrodo kad mes cia tai nedirbam!! ir kalba tie kurie pries pabrangimus butu prisipirko ar net tevai nupirko, kuriems tevai vestuves iskele!!! o ka mums daryti jei tevai neturi is ko padeti, kur mums gyventi? kaip seima kurti??

jo mane irgi nervina tokie pasisakymai, cia jus milijonus gaunat ir kaip pinigu galyt neturet, dirbt atseit visai nereik biski pasijudini ir puola tau visi kruvas pinigu moket. o ir labai jaucias ir anglu, aisku nevisu, bet nemegsta jie emigrantu, nekarta teko pakliut i nemalonias situacijas, kai bando vos ne pasityciot is taves verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes!perskaiciau jusu pasipasakojimus apie LT gryzimus,zinokit mane l.sudomino.Mes su seima tik 1m laiko gyvenam UK,tai mano nuomone pasikeite apie UK i gera puse smile.gif nes cia tikrai gali daugiau sau leist,nei LT verysad.gif .Is pat pradziu tie 6men.tai buvo siaubingi,nezinai nuo ko pradet.Atrodo niekas nesiseka,jau tikrai galvojom sugryst i LT,bet su vyru pasisnekejom ir nutarem likti.Buvom gryze atostogu,tai norejosi gryst atgal i UK.Tai dabar net nezinau ar noreciau gryst i LT gyvent,nebent kaip praturtesim lotuliukas.gif cha,cha,cha...
Atsakyti
labukas 4u.gif as jau 2,5 metu gyvenu skotijoje ir galiu pasakyti kad kai tik galesiu grizti i lietuva butinai grysiu bigsmile.gif zinoma mes su vyru ir vaikuciais cia gyvenam neskaiciuodami ir tuo labai dziaugiames bet labai norim namo lithuania.gif
nes savas krastas vistiek mielesnis ir aisku grazesnis thumbup.gif taigi mano nuomone jei tik yra galimybe reikia grizti namo, nors zinoma cia kiekvienas turi apsispresti pats ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juta @ 2008 08 24, 03:18)
labukas 4u.gif as jau 2,5 metu gyvenu skotijoje ir galiu pasakyti kad kai tik galesiu grizti i lietuva butinai grysiu bigsmile.gif zinoma mes su vyru ir vaikuciais cia gyvenam neskaiciuodami ir tuo labai dziaugiames bet labai norim namo lithuania.gif
nes savas krastas vistiek mielesnis ir aisku grazesnis thumbup.gif  taigi mano nuomone jei tik yra galimybe reikia grizti namo, nors zinoma cia kiekvienas turi apsispresti pats ax.gif

Jei butu buve galimybiu Lietuvoje isgyventi, nei vienas is musu nebutu isvaziaves
Atsakyti
as ka tik is lietuvos grizau, prabuvau ten tris savaites
na, mano nuomone, del visko ten tikrai gyventi galima
sunkiau dirbti gal uz mazesnius pinigus, bet galima susikurti gyvenima
kas labiausiai mane zlugde, tai zmoniu nusiteikimas ir depresija, nes dauguma tokie paniure
ir, nors geda garsiai ta sakyti, bet nesiprausia koks kas trecias
ne del to, kad vandeni taupytu, o del to, kad nemato reikalo
cia kad ir koki neturtinga, bet neuzuosi, vis tiek zmonems asmenine higiena rupi
dar labai sunku nes depresiska nuotaika sklando, ir nesaugu, eini diena gatve ir pacanai uzkabineja, kad tokiais ereliais jaustusi ir kad jiems viskas galima, tai dar ne vienoje issivysciusioje salyje nemaciau
Atsakyti
QUOTE(CHIANTI @ 2008 08 26, 15:30)
Jei butu buve galimybiu Lietuvoje isgyventi, nei vienas is musu nebutu isvaziaves

As buciau.. ax.gif ne vien materialiniai dalykai kuria gyvenimo kokybe.. Man ir paciai teko ismokti daugiau tolerancijos, pakantumo ir draugiskumo.. To ir truksta labiausiai grizus - niekas tau nesyptels (bandziau ne karta pirma sypsotis - ignoruoja), nepalinkes geros dienos.. pardaveja nepaklaus - how are you, love.. Visi paniure, nemandagus.. jau nekalbu apie elementariu dalyku nebuvima, kurie apsunkina gyvenima nerealiai - jokiu pervystymo kambariu kavinese, vaikisku keduciu, liftu parduotuvese (kai vaikiskos prekes ura antram aukste), automatiniu duru... jau nekalbant apie normalius WC Nidoje, kuria mes taip didziuojames..

Aisku, jei ieskosi minusu - ju rasi.. tas pats su pliusais.. Skaniausia kava, nuostabiai jaukios kavines, svarios gatves, graziai sutvarkyti kiemai, pilni turgeliai babulyciu su namie augintomis darzovemis - va ko as pasiilgstu. Bet zmoniu kultura - tai del ko pirmiausiai norejosi isvaziuoti is LT 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ecola: 27 rugpjūčio 2008 - 10:45