Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai, kurie yra TIKRAI reikalingi - 3 tema

QUOTE(Eureka @ 2012 06 21, 11:10)
Aš skaičiau, kad ateityje galima bus sudarinėti žmogaus genomo žemėlapius. Tiksliau, jie dabar daromi, tik, atrodo, JAV ir už laaaaabai didelę kainą.Bet prognozuoja, kad ateityje jie bus daromi masiškai ir už prieinamą kainą.  Na, ten jie dar kol kas bandomi yra, kaip sakant. Gal kada ir LT galima bus...

Gal kada nors... Kita vertus neabsoliutinčiau individualaus kiekvieno asmens genomo iššifravimo vertės.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 06 21, 11:00)
Jei dauguma med. personalo turi hepatito B virusą, tai prasmės juos skiepyti kaip ir nėra, tiesa? bigsmile.gif
Įdomu, kokius gi genetinius tyrimus dėl alergijų rizikos ketina atlikti draugė  g.gif

Gal kazkas panasaus kaip cia aprasyta:
http://www.playdecide.eu/node/608
as taip pat pries tai negirdejau, bet ji praeita savaite pagimde, tai ir papasakojo.

Atsakyti
QUOTE(Maziuke88 @ 2012 06 22, 08:45)
Gal kazkas panasaus kaip cia aprasyta:
http://www.playdecide.eu/node/608
as taip pat pries tai negirdejau, bet ji praeita savaite pagimde, tai ir papasakojo.

Lt visus naujagimius tikrina dėl įgimtų medžiagų apykaitos ligų. Na, gal prisimenate, kai kulniuką kortele braukė...
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 06 22, 09:13)
Lt visus naujagimius  tikrina dėl įgimtų medžiagų apykaitos ligų. Na, gal prisimenate, kai kulniuką kortele braukė...

O dar tiksliau: dėl fenilketonurijos ir įgimtos hipotireozės. Ir kaip tai turėtų sietis su skiepais g.gif
Atsakyti
Sunus 5m neskiepytas, lygiai pries 2sav prasiskele galva. Siandien sukarsciavo, ar gali buti stablige? Visur siaip raso kelios dienos-savaite, bet gal kas daugiau su praktika susidures :V
Ligoninej tik pleistriuka uzklijavo, ir pasake, kad neturi vakcinos, tik to palaikancio serumo ir liepe kreiptis sekancia diena i savo dr. Kadangi dirbu, turejo mama nueiti, bet daug visko susidejo i sekancia diena ir as tik siandien suzinojau, kad ji taip ir nenuejo. Ir dar uzknisa, kad pas ta savo dr esu uzsirasiusi jau penktus metus, vos ne kaskarta apsilankius apturim didesne ar mazesne diskusija, vis siulo 5valencius ar net 7valencius [pasibaisejau, kai suzinojau kad cia, DE, su raudonuke ir tymais skiepas jau tarp privalom blink.gif ] skiepus, po to vis neuzsakydavo vienavalencio skiepo, kai nusileidau iki stabliges+difterijos - vel kazko neturejo, vnz baisiausiai isdyke, jau ne karta lopyti, 5 ir 7m vaikai vis dar be skiepu :V bet sau jau pazadu, kad sis kartas paskutinis, kai stresuoju, reikes remti prie sienos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liorka @ 2012 06 24, 05:48)
Sunus 5m neskiepytas, lygiai pries 2sav prasiskele galva. Siandien sukarsciavo, ar gali buti stablige? Visur siaip raso kelios dienos-savaite, bet gal kas daugiau su praktika susidures :V
Ligoninej tik pleistriuka uzklijavo, ir pasake, kad neturi vakcinos, tik to palaikancio serumo ir liepe kreiptis sekancia diena i savo dr. Kadangi dirbu, turejo mama nueiti, bet daug visko susidejo i sekancia diena ir as tik siandien suzinojau, kad ji taip ir nenuejo. Ir dar uzknisa, kad pas ta savo dr esu uzsirasiusi jau penktus metus, vos ne kaskarta apsilankius apturim didesne ar mazesne diskusija, vis siulo 5valencius ar net 7valencius  [pasibaisejau, kai suzinojau kad cia, DE, su raudonuke ir tymais skiepas jau tarp privalom blink.gif ] skiepus, po to vis neuzsakydavo vienavalencio skiepo, kai nusileidau iki stabliges+difterijos - vel kazko neturejo, vnz baisiausiai isdyke, jau ne karta lopyti, 5 ir 7m vaikai vis dar be skiepu :V bet sau jau pazadu, kad sis kartas paskutinis, kai stresuoju, reikes remti prie sienos g.gif

o ką,žaizda buvo užteršta žemėm?Į ką prasiskėlė?
Atsakyti
Na va, gavo mano bernas 4dieni vakarop antra DTaP vakcina. 7dieni ryte uzkarsciavo. Karsciuoja taip idomiai, kas 8-9val (kaip pagal laikrodi). Suduodu ibufeno, nukrenta temperatura, tai jis namus griauna, valgo. Zodziu normalus vaikas. Siandien buvom pas doktorka, padare tyrimus, uzdegimo kraujas nerodo, lyg panasu i mononukleoze, bet nei limfmazgiai padideje, nei kiti simptomai. Taigi laukiam ir stebim kas bus toliau. O mane va nervas ima, nes 5dieni turim isvaziuoti atostogauti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 07 24, 22:12)
Na va, gavo mano bernas 4dieni vakarop antra DTaP vakcina. 7dieni ryte uzkarsciavo. Karsciuoja taip idomiai, kas 8-9val (kaip pagal laikrodi). Suduodu ibufeno, nukrenta temperatura, tai jis namus griauna, valgo. Zodziu normalus vaikas. Siandien buvom pas doktorka, padare tyrimus, uzdegimo kraujas nerodo, lyg panasu i mononukleoze, bet nei limfmazgiai padideje, nei kiti simptomai. Taigi laukiam ir stebim kas bus toliau. O mane va nervas ima, nes 5dieni turim isvaziuoti atostogauti  doh.gif

Tai kad normalu, kad temperatura pakylo po 8-9 val. po ibufeno isgerimo, suduodate ibufeno, jis veikia 8-9 val., tuo laiko tarpu temperatura nukritusi, o po 8-9 val, vel pakyla. O kodel manote, kad panasu i mononukleoze, jei net limfmazgiai nepadideje? Gal paprastas virusas, kuri isprovokavo skiepas. Arba taip vadinama reakcija i skiepa - karsciavimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 25 liepos 2012 - 11:28
QUOTE(Aronia @ 2012 07 25, 12:27)
Tai kad normalu, kad temperatura pakylo po 8-9 val. po ibufeno isgerimo, suduodate ibufeno, jis veikia 8-9 val., tuo laiko tarpu temperatura nukritusi, o po 8-9 val, vel pakyla. O kodel manote, kad panasu i mononukleoze, jei net limfmazgiai nepadideje? Gal paprastas virusas, kuri isprovokavo skiepas. Arba taip vadinama reakcija i skiepa -  karsciavimas.

as nemanau, as ne medikas, panasu buvo musu daktarei, nes kraujas rode virusa, bet daug monocitu.

Siandien atsidurem ligonineje, temperatura tapo nevaldoma, labai isdidejo vienas limfmazgis. Padare visus tyrimus, visi medikai mano kad mononukleoze, o tiesa paaiskes 5dieni. Gaunam antibus (del to limfmazgio). Paklausiau pas medikus ar sita musu liga gali tureti rysi su vakcinavimu. Atsakymas - gali buti, kaip is tiesu yra niekas nezino.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 07 24, 22:12)
Na va, gavo mano bernas 4dieni vakarop antra DTaP vakcina. 7dieni ryte uzkarsciavo. O mane va nervas ima, nes 5dieni turim isvaziuoti atostogauti  doh.gif

Jau prieš atostogas tikrai nesiryžčiau vaiko skiepyti. Maža kokia reakcija gautųsi.

QUOTE(Forgete @ 2012 07 25, 19:37)
as nemanau, as ne medikas, panasu buvo musu daktarei, nes kraujas rode virusa, bet daug monocitu.

Siandien atsidurem ligonineje, temperatura tapo nevaldoma, labai isdidejo vienas limfmazgis. Padare visus tyrimus, visi medikai mano kad mononukleoze, o tiesa paaiskes 5dieni. Gaunam antibus (del to limfmazgio). Paklausiau pas medikus ar sita musu liga gali tureti rysi su vakcinavimu. Atsakymas - gali buti, kaip is tiesu yra niekas nezino.

Jetau verysad.gif . Lauksim žinių kaip Jūsų vaikiukas, sveikatos jam kuo didžiausios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2012 07 25, 22:06)
Jau prieš atostogas tikrai nesiryžčiau vaiko skiepyti. Maža kokia reakcija gautųsi.
Jetau  verysad.gif . Lauksim žinių kaip Jūsų vaikiukas, sveikatos jam kuo didžiausios  4u.gif

skiepinom ne pries atostogas, o savaite iki atostogu.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 07 25, 23:01)
skiepinom ne pries atostogas, o savaite iki atostogu.

lotuliukas.gif Mano merginos, net likus pusantro mėn. iki atostogų gydytoja neskiepijo.
Atsakyti