QUOTE(Javute @ 2012 09 28, 15:39)
tai galim placiau kas cia toks? keptas virtas, na smulkiau apipasakoti
kaip tas isgirtasis
foje gras, ar verta paragauti
jauku gerai parase, tai bulviu/surio apkepas, dazniausiai gaminamas su kumpiu, svogunais ir grietineles padazu. Nors suris pelesinis, bet nera tokio astraus, sakyciau net svelnaus skonio, tikrai tinka ir lietuviu liezuviui. Bandziau karta kepti su lietuviams iprasta guda ar ementaliu - tooooooli grazu neprilygo tradiciniam reblochon

Tikrai pakankamai specifinis, lietuviskom salygom vargu ar isiskeptumete (nebent ieskotumet surio specializuotose parduotuvese), o prancuziskom - paprastas, labai skanus ir gan populiarus patiekalas
QUOTE(prabangiai @ 2012 09 28, 15:59)
Taip, visų skoniai skirtingi, ir šalis didelė, bet Lietuvoje visiems patariame valgyti cepelinus, šaltibarščius, Italijoje- lazaniją, picą. Graikijoje- mousakas, žuvienę. Argentinoje- atsigerti matės. Kinijoje-Pekino antis. Prancūzijoje ??? Ką be croissant galima?
I toki klausima, kaip suformulavote, noretusi atrasyti sarasu is 100 patiekalu

Lietuva mazyte salis ir neturinti tokiu giliu kulinariniu tradiciju, tuo tarpu Prancuzija pakankamai didele, turi ir kalnus ozkom ir juras, vandenynus juru gerybem, ir lygumas ir ezerus, ir silto ir salto klimato zonu - pas juos auga daug ivairesniu darzoviu ir vaisiu, ir gyvunija skiriasi - ka jau kalbeti apie visas imanomas kombinacijas virtuveje. O jei dar dadesim istorija, karus ir uzkariautu teritoriju valdyma, kaip ivertinsim kaimyniniu saliu perimta patirti, tai visai virtuvei pazinti nera galo. Neironizuoju, taip yra. Veliau parasysiu man asmeniskai patikusius patiekalus, ir tuos, kuriuos manyciau verta isbandyti, dabar biski laiko nera, o ir kazkiek kartosiuosi, praeituose temos puslapiuose apie virtuve tikrai nemazai esu rasius
QUOTE(jauku @ 2012 09 28, 16:44)
Tartiflette tai yra bulvių ir sūrio apkepas, man atrodo, kad ir su kumpio gabaliukais, ar ne, Elodie? Toks grynai žieminis patiekalas, skanuuuus
Tikrai taip, bet nezinau kodel ji kai kas zieminiu patiekalu vadina, vien del to, kad jis keptas krosnyje?
QUOTE(Javute @ 2012 09 28, 19:44)
skamba labai skaniai
ka dar galetumete parekomenduoti?
Man laaaaabai skanu foie gras, bet tai gana riebus patiekalas, todel ji priskirciau skonio reikalui. Buitine lietuviu kalba tai butu 'labai skanus pastetas', dazniausiai valgomas su duonos skrebuciais ar salotom kaip aperityvas pries pagrindini patiekala. Tai prabangus patiekalas, gan nedidelis jo gabalelis gali pasakiskai kainuoti (bet jei jis buna kompleksiniame meniu, rekomenduociau pabandyti). Daznai patiekiamas svenciu, ypatingu progu metu, ypac megstamas Kaledu/Nauju metu stalui. Anties foie gras truputi pigesnis, zasies - brangesnis, bet labiau vertinamas del svelnesnio skonio.
QUOTE(lolitagohome @ 2012 09 29, 09:30)
Restoranu kainos daugumoje vietu turetu atitikti kokybe. Jei kainuoja daugiau, vadinasi, yra uz ka moketi. Bet kiekvieno skonis negincytinas
Tikrai nenoreciau sutikti. Daug kur paprasciausiai sumokesite uz vieta/vaizda pro langa, ir nors virtuve bus puiki, ta pati galima rasti ir turbut uz puse tokios kainos kiek atokiau nuo centro. Jeigu jus domina tik maistas, o ne aplink svytinti prabanga, tikrai rasite kokybisko, tradicinio maisto su puikiu aptarnavimu ir uz prieinama kaina.
Gyvenu gerai, kitaip nemoku