Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(jauku @ 2012 09 28, 18:44)
Tartiflette tai yra bulvių ir sūrio apkepas, man atrodo, kad ir su kumpio gabaliukais, ar ne, Elodie? Toks grynai žieminis patiekalas, skanuuuus  smile.gif

skamba labai skaniai bigsmile.gif bigsmile.gif

ka dar galetumete parekomenduoti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prabangiai @ 2012 09 27, 14:53)
Mums kelionė kainavo sakyčiau tikrai daug, bet mes iš Anglijos važiavome traukiniu, tai traukinio bilietai atsiėjo 320svarų, viešbutį jau pigiausią rinkomes už 140EUR dviems žmonėms, dvi naktis. Išleidome 700svarų, man tai tikrai daug, bet gyveni tik vieną kartą wink.gif))

Kelione su Eurostar galima rasti beveik dvigubai pigesne. Ypac uzsisakant bilietus pries keturis menesius - iskart, kai jie paleidziami i prekyba. Bet turbut turejoje isisprausti i tam tikras dienas?


O prancuzu maistas nuostabus. Ir kiekvienas regionas turi daug sau budingu patiekalu, kepiniu ir desertu, ir viso kito... Elodie* ir Aix2011 paliko daug naudingu atsiliepimu, ka rekomenduotu paragauti, sioje temoje.
Restoranu kainos daugumoje vietu turetu atitikti kokybe. Jei kainuoja daugiau, vadinasi, yra uz ka moketi. Bet kiekvieno skonis negincytinas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolitagohome: 29 rugsėjo 2012 - 10:31
QUOTE(lolitagohome @ 2012 09 29, 10:30)
Kelione su Eurostar galima rasti beveik dvigubai pigesne. Ypac uzsisakant bilietus pries keturis menesius - iskart, kai jie paleidziami i prekyba.  Bet turbut turejoje isisprausti i tam tikras dienas?



Taip turėjome tik tam tikras dienas, bet aišku, būtume radę tikrai mažesnę kainą, manau būtume suderinę. Pirkome bilietus dvi savaites prieš kelionę.
Reikės už poros metų ieškoti pigių bilietų ir vėl leistis į kelionę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krystiana @ 2012 09 26, 19:32)
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mergaitės,tai kas esat buvę Moulin Rouze,nugi papasakokit kaip ten rengtis rolleyes.gif
Praeitose temose paskaičiau vienos pasisakymą ,kad tipo vyrams tai parašyta jų puslapy koks dress kodas,o moterims - ne,irgi buvo užklausus dėl aprangos,bet irgi nieks kažko neatsakė unsure.gif Nu bet aš tame jų puslapy nerandu nei vyrams nurodymų  schmoll.gif  g.gif  help.gif



Laba smile.gif

Buvom Moulin Rouge sou. mirksiukas.gif Rekomenduociau apsirengti kiek puosniau ir viskas, tikrai persistengti nereikia. Kazka apsirengti arciau klasikinio stiliaus ir viskas. Vakariniu sukneliu ir kostiumu tikrai nereikia (aisku buvo ir tokiu biggrin.gif , daugiau slaves toki stiliu rinkosi) ir niekas nereikalauja. Buvo kad ileido zmones ir su kedais, taip kad labai nepersistenkite smile.gif ir nesijaudinkite. As pati buvau apsirengusi klasikino stiliaus kelnemis ir grazesne bliuzele, visgi visa diena malemes po miesta, po to tiesiai i sou vykom, tad toks apsirengimas tikrai buvo patogus. Vyras buvo Polo stiliaus marskineliais ir labiau klasikinio stiliaus kelnemis (bet tikrai ne kostiuminemis).
Visai salia Moulin Rouge pastato yra metro stotele, BLANCHE STOTELE, 2-oji metro linija. Paskutinis metro sia linija vaziuoja mazdaug 0:40-45 val. nakties. Mes buvom 21 val. sou, nes dar buna ir 23 val. tad laiko grizti tikrai pakako pilnai. thumbup.gif
Jei pavyktu pasiprasykite (vyro kuriam paduosite savo bilietus-vaucerius) kad paskirtu vietas kuriame nors is balkonu, tikrai rekomenduociau. Zinoma kas anksciau ateina tas gauna geresnes vietas, kai kurie staliukai buna ir rezervuoti. Daugelyje vauceriu konkrecios vietos nera nurodytos.
Patarimas: nesinesti kupriniu, geriau nedidelius rankinukus, nes reikes palikti rubineje, o uz ta pasaugojima dar reikes ir susimoketi. smile.gif

Na gal nors kiek nors pagelbejau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukštaitė: 29 rugsėjo 2012 - 15:42
Na su kedais ar kitokiais sportiniais bateliais tai jau nerizikuociau eiti i Mulen Ruza. Gal tada, kai jus matete tuos zmones taip apsiavusius, jiems pasitaike atlaidus apsauginis ar tai maitre d' (neisivaizduoju, kas ten atsakingas uz lankytoju priemima)... Bet juk neveltui oficialiame puslapyje ispejama, kad nepageidautinas sportinis stilius ir nezinojimas nuo atsakomybes neatleis, jei pasitaikys pareigingas darbuotojas.
Atsakyti
QUOTE(Javute @ 2012 09 28, 15:39)
tai galim placiau kas cia toks? keptas virtas, na smulkiau apipasakoti  4u.gif

kaip tas isgirtasis foje gras, ar verta paragauti  lotuliukas.gif

jauku gerai parase, tai bulviu/surio apkepas, dazniausiai gaminamas su kumpiu, svogunais ir grietineles padazu. Nors suris pelesinis, bet nera tokio astraus, sakyciau net svelnaus skonio, tikrai tinka ir lietuviu liezuviui. Bandziau karta kepti su lietuviams iprasta guda ar ementaliu - tooooooli grazu neprilygo tradiciniam reblochon wub.gif Tikrai pakankamai specifinis, lietuviskom salygom vargu ar isiskeptumete (nebent ieskotumet surio specializuotose parduotuvese), o prancuziskom - paprastas, labai skanus ir gan populiarus patiekalas thumbup.gif

QUOTE(prabangiai @ 2012 09 28, 15:59)
Taip, visų skoniai skirtingi, ir šalis didelė, bet Lietuvoje visiems patariame valgyti cepelinus, šaltibarščius, Italijoje- lazaniją, picą. Graikijoje- mousakas, žuvienę. Argentinoje- atsigerti matės. Kinijoje-Pekino antis. Prancūzijoje ??? Ką be croissant galima?

I toki klausima, kaip suformulavote, noretusi atrasyti sarasu is 100 patiekalu biggrin.gif Lietuva mazyte salis ir neturinti tokiu giliu kulinariniu tradiciju, tuo tarpu Prancuzija pakankamai didele, turi ir kalnus ozkom ir juras, vandenynus juru gerybem, ir lygumas ir ezerus, ir silto ir salto klimato zonu - pas juos auga daug ivairesniu darzoviu ir vaisiu, ir gyvunija skiriasi - ka jau kalbeti apie visas imanomas kombinacijas virtuveje. O jei dar dadesim istorija, karus ir uzkariautu teritoriju valdyma, kaip ivertinsim kaimyniniu saliu perimta patirti, tai visai virtuvei pazinti nera galo. Neironizuoju, taip yra. Veliau parasysiu man asmeniskai patikusius patiekalus, ir tuos, kuriuos manyciau verta isbandyti, dabar biski laiko nera, o ir kazkiek kartosiuosi, praeituose temos puslapiuose apie virtuve tikrai nemazai esu rasius 4u.gif

QUOTE(jauku @ 2012 09 28, 16:44)
Tartiflette tai yra bulvių ir sūrio apkepas, man atrodo, kad ir su kumpio gabaliukais, ar ne, Elodie? Toks grynai žieminis patiekalas, skanuuuus  smile.gif

Tikrai taip, bet nezinau kodel ji kai kas zieminiu patiekalu vadina, vien del to, kad jis keptas krosnyje? biggrin.gif

QUOTE(Javute @ 2012 09 28, 19:44)
skamba labai skaniai  bigsmile.gif  bigsmile.gif
ka dar galetumete parekomenduoti? rolleyes.gif

Man laaaaabai skanu foie gras, bet tai gana riebus patiekalas, todel ji priskirciau skonio reikalui. Buitine lietuviu kalba tai butu 'labai skanus pastetas', dazniausiai valgomas su duonos skrebuciais ar salotom kaip aperityvas pries pagrindini patiekala. Tai prabangus patiekalas, gan nedidelis jo gabalelis gali pasakiskai kainuoti (bet jei jis buna kompleksiniame meniu, rekomenduociau pabandyti). Daznai patiekiamas svenciu, ypatingu progu metu, ypac megstamas Kaledu/Nauju metu stalui. Anties foie gras truputi pigesnis, zasies - brangesnis, bet labiau vertinamas del svelnesnio skonio.

QUOTE(lolitagohome @ 2012 09 29, 09:30)
Restoranu kainos daugumoje vietu turetu atitikti kokybe. Jei kainuoja daugiau, vadinasi, yra uz ka moketi. Bet kiekvieno skonis negincytinas cool.gif

Tikrai nenoreciau sutikti. Daug kur paprasciausiai sumokesite uz vieta/vaizda pro langa, ir nors virtuve bus puiki, ta pati galima rasti ir turbut uz puse tokios kainos kiek atokiau nuo centro. Jeigu jus domina tik maistas, o ne aplink svytinti prabanga, tikrai rasite kokybisko, tradicinio maisto su puikiu aptarnavimu ir uz prieinama kaina.
Atsakyti
QUOTE(Elodie* @ 2012 09 30, 03:31)

lauksim dar rekomenduojamu patiekalu, aciu 4u.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elodie* @ 2012 09 30, 01:31)
Tikrai nenoreciau sutikti. Daug kur paprasciausiai sumokesite uz vieta/vaizda pro langa, ir nors virtuve bus puiki, ta pati galima rasti ir turbut uz puse tokios kainos kiek atokiau nuo centro. Jeigu jus domina tik maistas, o ne aplink svytinti prabanga, tikrai rasite kokybisko, tradicinio maisto su puikiu aptarnavimu ir uz prieinama kaina.

Todel reikia skaityti tokiu vietu apzvalgas ir atsiliepimus, pries kur nors einant. biggrin.gif
Atsakyti
Gal kartais kas esate buve Paryziuje per naujuosius? mes kaip tik ten busim tomis dienomis. Butu idomu suzinoti kaip ir kur svencia paryzieciai,kur ir kas vyksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 09 29, 16:40)
Laba smile.gif

Buvom Moulin Rouge sou.  mirksiukas.gif Rekomenduociau apsirengti kiek puosniau ir viskas.
Na gal nors kiek nors pagelbejau.  mirksiukas.gif


Laba,nu liuks thumbup.gif pagelbėjai tikrai.Taip nenoriu,bet žiūriu teks man dėtis batelius kuprinėn,nes važiuosiu su tokiais patogiais a la kerzavais,tai jau su jais nilabai į Moulen Roužą blush2.gif
Nu jau kaaaip laukiu,jau penktadienį išskrendam bigsmile.gif wub.gif
Ačiū ačiū visoms ,kurios čia padedat 4u.gif
Einu dabar tuos patiekalus susirašyt tongue.gif
Atsakyti
Įlėkiu greit su klausimu, gal kas žinos ar Pari beauvais airport'e galima per naktį likti, jei skrydis pvz kitos dienos 8 ryto, o registracija dar anksčiau? nes hostelio jau neapsimoka užsisakinėt, dėkui už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Sinceraaa @ 2012 10 01, 20:54)
Įlėkiu greit su klausimu, gal kas žinos ar Pari beauvais airport'e galima per naktį likti, jei skrydis pvz kitos dienos 8 ryto, o registracija dar anksčiau? nes hostelio jau neapsimoka užsisakinėt, dėkui už atsakymą.

Negalima.
Atsakyti