Įkraunama...
Įkraunama...

Kos sala

Laba diena smile.gif Organizuoju trumpą apklausėlę - balsavimą bigsmile.gif Gal pagelbėsite? ax.gif

Nusipirkau bilietus į Kos rugsėjo mėnesiui ir dabar kankinuosi tarp dviejų viešbučių - Mitsis Norida ir Mitsis Blue Domes... doh.gif Prisiskaičiau ir nuotraukų prisižiūrėjau - net sapnuojasi smile.gif Bet taip ir nesupratau, ar tarp šių viešbučių skirtumas toooks didelis, kad būtų verta mokėti už Blue Domes gerokai daugiau? Gal galėtumėte, kas buvę ir realiai matę abu įvertinti 10 balų skalėje, kur 1 - "š" blink.gif , o 10 - nerealus wub.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marsietė: 05 liepos 2012 - 17:42
QUOTE(FruitCocktail @ 2012 07 05, 09:40)
Klausimas neseniai skridusiems iš Koso: ar sveria rankinį bagažâ?

Kaune ir svėrė, ir matavo, parskrendant nei svėrė, nei matavo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(RRoma @ 2012 07 05, 16:18)
Nu aš abejoju, ar ten verta vežtis tokį mažiuką vaiką unsure.gif Nerealus karštis ir smarvė, siera tokia unsure.gif
Pasivaikščiot ten kalderoj apie kraterį nelabai kas vaikščioja, nusileidai, pažiūrėjai ir į autobusą... Kad karšta, o nusileidus - dar karščiau. Sakė, iki 45 laipsnių būna. Mes kai buvom, buvo 36. Siera garuoja, dvokas nerealus. Vaikų - mažiukų - nematėm, mokykliniai daugiau... Aš nesu labai linkus vaikus lepint, bet čia bijočiau unsure.gif
O tam miestely - nu ką aš žinau... Pirmiausia, veda parodyt tokią bažnyčią, ten lipti belekiek.  O jei nelipi, ir į kraterį nevažiuoji, o grynai lieki pasivaikščiot po miestuką - irgi abejoju. Gal ir galima su vežimu pravažiuot, bet kai gatvės dviejų metrų pločio, o pro jas dar ir motoroleriai važinėja - man kažkaip nesaugu tas vežimėlis unsure.gif

Labai rimtai galvočiau dėl šios ekskursijos su mažais vaikais.

pilnai pritariu, su vaikais vežimėlyje ši ekskursija netinkama. Miestelis miniatiūrinis, nelabai yra kur pavaikščioti ir ką ten veikti. Į vienuolyną reikia lipti laiptais (berods 121). Atveža prie pat ugnikalnio, duoda 1 val. nusileidimui ir sugrįžimui. Su vežimu į apačią nenusileisi, ant rankų nešti pavojinga. Mes lipom su 6 m. sūnum, ir jam labai apačioje nepatiko, nes labai smirdėjo, ir zyzė lipti kuo greičiau atgal smile.gif Karštis nerealus, nors ugnikalnio apačioje vėjukas buvo, bent tiek. Bet ši ekskursija buvo labiausiai varginanti, visur laukti (autobuso, kelto, plaukimas, visur žmonės, eilės), ilgai užtruko, ir trumpai tetruko biggrin.gif) pačiame miestelyje nebuvo kur vaikščioti daug sėdėjome pavėsyje, o po ugnikalnio tik pavalgyti tavernoje spėjome.
Atsakyti
QUOTE(ievuze.t @ 2012 07 05, 22:10)
Su vežimu į apačią nenusileisi, ant rankų nešti pavojinga. Mes lipom su 6 m. sūnum, ir jam labai apačioje nepatiko, nes labai smirdėjo, ir zyzė lipti kuo greičiau atgal smile.gif

Va ir man tas nešimas ant rankų nepatinka. Ten ne kokie laiptukai su turėklais, o toks pobjauris takas iš serijos aukštyn - žemyn. Aš, aišku, nusikabarojau, bet kaip reiktų kabarotis su kūdikiu unsure.gif Nežinau unsure.gif
Man ten bjauriausia, kai eini, ir po kojom bilda, lyg eitum per kokį faneros lakštą biggrin.gif Atrodo, kad įlūši doh.gif Regis, niekas neįlūžo, bet buvo stipriai nejauku. Su kūdikiu tikrai neičiau schmoll.gif Ypač su savo biggrin.gif Aišku, jei vyresnis kas įlūžtų, tai irgi nieko gero, bet bent rankos laisvos laugh.gif

Aišku, man labai buvo įdomu, nebuvau tokio dalyko mačius, ir tas miestukas labai patiko, nežiūrint į tai, kad mažiukas. Bet kelias valandas ten trainiotis su kūdikiu - neįsivaizduoju unsure.gif Man užteko ten laiko, kurį gidė paskyrė. Kita vertus, gal ir galima kur nors nusitrainiot, jei nebandžiau, iš kur galiu žinot?

Aplamai, jei tik nusikelti laivu ir nematyt kraterio, tai už ką tada 30 eu mokėt??? Tada jau gal geriau agentūroj pasiteiraut ir kokią kitą ekskursiją pasiimt. Gal kita ekskursija būtų vaikui draugiškesnė? unsure.gif
Atsakyti
O kaip Bodrumas su mazais vaikais? Ka ten galima pamatyti,nuveikti? Kiek trunka plaukimas?
Krateris atkrenta, o kaip tos trys salos, speju irgi su veziminiais ne kas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2012 07 05, 20:58)
O kaip Bodrumas su mazais vaikais? Ka ten galima pamatyti,nuveikti? Kiek trunka plaukimas?
Krateris atkrenta, o kaip tos trys salos, speju irgi su veziminiais ne kas g.gif

Veziminius vaikucius geriau nesiot su turistinem kuprinem smile.gif Daug patogiau nei su vezimuku 4u.gif
Atsakyti
Na mūsų jau bus 1 m. tai gal nebevisai kūdikis, bet tikriausiai teks Nisyrą išbraukt ir sąrašo. O gas kas tada yra kas plaukęs į kitas salas? Norėtusis kokios nors ekskursijos, nes pliažintis 7 dienas ne man, reikia daugiau veiksmo.
Mašiną planuoju kokiom 2 dienom imt, kad neskubant visur pasivazineti, tai nors dar 1 dieną į kokią salą nuplaukt būtų gerai, ir vaikui ( 6 m.) atrakcija būtų laivu plaukti.

Papildyta:
QUOTE(ree @ 2012 07 05, 22:38)
Veziminius vaikucius geriau nesiot su turistinem kuprinem smile.gif Daug patogiau nei su vezimuku 4u.gif

Turim tokią, bet kad ji labai daug vietos užima, o 1 m. vaiko į paprastą nešynę jau neįdėsi.
Atsakyti
Galvoju, kad ilgom rankovem neimsiu nieko biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Pasidalinkit patirtimi su viešbučio maistu. Mes galvojam apie viešbutį su pusryčiais ir vakariene, bet ar apsimoka? Gal labiau verta imti tik pusryčius? O kaip su maistu 2-3 žvaigždučių viešbučiuose? Ar čia labiau individualiai - pagal viešbutį... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(NickaD @ 2012 07 06, 18:47)
Pasidalinkit patirtimi su viešbučio maistu. Mes galvojam apie viešbutį su pusryčiais ir vakariene, bet ar apsimoka? Gal labiau verta imti tik pusryčius? O kaip su maistu 2-3 žvaigždučių viešbučiuose? Ar čia labiau individualiai - pagal viešbutį...  g.gif  g.gif

Pernai buvom su BB ir man labai patiko valgyti ne viesbutyje. Siemet imam AI, matysim, kaip bus. Bet as labai linkes maitintis is meniu, tai ko noriu, o ne is valgyklos patiekalu, tai kas yra ax.gif Pinigine israiska labai panasiai mums gaunasi, tiesa mes negausiai valgantys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svela @ 2012 06 04, 17:52)
Sveiki, dalinuosi informacija ir ispudziais is Koso. Gryzau sestadieni.

Oras buvo gana siltas, +23 +25 tik vejuota, bet manau tai neisvengiama salai. Man vakarais reikejo dzinsu ir megstinio. Gyvenome Kardamenoje. Kazkas klause kiek reikia laiko apvaziuoti visa sala. Jei greituoju budu, ilgai nevaikstant vienoj vietoj manau galima pagrinda apvaziuoti per diena. Mes nuomojom masina dviem denom, tai is leto viska ir aplankeme. Nuomojom masina Kardamenos vienoj is auto nuomu. Dviem dienom kainavo 70euru. Cia Fiat Panda. Jei norit galingesniu auto-aisku brangiau. Jei ilgesniam periodui-jie pigiau atiduoda. Dar norejome ekstremaliu pojuciu, tad nuomojomes ir motoroleri 1 dienai. Jei maziau galingas, kuriam nereikia A kategorijos, tai pigiau 1 dienai 18euru. O draugai nuomojosi galingesni, tai mokejo 25eurus. Kuras kainuoja apie 1.8eur/l Dar kainu: Asklepeonas 4eurai, Koso pilis 3eurai. Valgem Kos'e prie uosto, na zodziu kur ir visi turistai: souvlaki+giros+margarita pica+kola+frape kava mokejom 26eurus.

Mano nuomone ar norite lankyti termas labai pagalvokite. Nes uzima daug laiko. Atvaziuoji ant kalno, palieki masina ir leidiesi pestute zemyn prie termu. Nulipt nieko, bet uzlipt yra ka veikt, jei su vaikais-neisivaizduoju... Zmoniu daug, aisku ilyst rasi vietos. Daugiau visa kita-lankytina smile.gif Na ilgainiui pradedi atsibosti griuvesiai ir griuvesiai, bet pagalvoji kad to LT nera ir kiek tiem griuvesiams metu, ir nusedi ant zemes.

Tiesa plaukem dar i Bodruma. Pirkom kelione Kardamenos vienoj is kelioniu agenturu. Kaina 35eurai zmogui. Uz juos paima is viesbucio, nuveza i Koso uosta, nuplukdo, parplukdo ir parveza i viesbuti. Bodrume ka veikti-musu reikalas. Tad +35 laipsniu karstyje gastroliavom pestute. Bet supratome kad daugiau i Bodruma nera ko grysti, visas lankytinas vietas apejome smile.gif

Ka dar domina kainos, ikeliu fotke, daryta 2012-05-28 Mastihari papludimyje : Gero oro ir geru ispudziu keliaujantiems. Jei kas klausia ar verta vaziuot i Koso sala-atsakau, visur verta, kur nebuvai, ir jei dar atostogos....

user posted image

Gal pastebėjot kokios kainos kremų nuo saulės?... g.gif Ar verta juos vežtis iš LT g.gif Ir dar prie to pačio kokios ledų kainos, nes kai su vaikais važiuojam labaiiiii aktualu, nes Kroatijoj ledai sudarė beveik pusės kelionės išlaidų mega_shok.gif swoon.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif O tuo labiau, kad dabar važiuosime pačiam karštume tai jau vaikai jų nemažai reikalaus karsta.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Sala3 @ 2012 07 07, 20:54)
Gal pastebėjot kokios kainos kremų nuo saulės?... g.gif Ar verta juos vežtis iš LT g.gif  Ir dar prie to pačio kokios ledų kainos, nes kai su vaikais važiuojam labaiiiii aktualu, nes Kroatijoj ledai  sudarė  beveik pusės kelionės išlaidų mega_shok.gif  swoon.gif  hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif  O tuo labiau, kad dabar važiuosime pačiam karštume tai jau vaikai jų nemažai reikalaus karsta.gif hihihi.gif

Dėl ledų nežinau, pas mus buvo AI, tai įėjo ir ledai. Vaikai tiek atsiėdė, kad Lietuvoj nebeprašo biggrin.gif

Kremai nuo saulės, mano akimis žiūrint, ten neįspūdingi ir kainos neįspūdingos. Iš žinomesnių daugiausia Nivea, tai sudėtį galima čia pasiskaityt, manęs jų sudėtis netenkino. Jie yra tokie daugiau po deginimosi, aliejai ten visokie, o filtrai nui saulės - tik sintetiniai, taigi tokių vaikams netepsi. Juo labiau, kad mums, lietuviams po lietuviškos vasaros, reikia gana aukšto SPF (su 30 SPF nusvilau biggrin.gif Nors ne baltaodė). Kainos taip nuo... Na sakyčiau 8-22 eu, bet kad nežinau, neįspūdingi man jie dry.gif Čiupau nuo lentynų visus ir skaičiau tas jų sudėtis nuolatos, bet nieko ten gero dry.gif

Galų gale nusipirkau teisingos sudėties mažiuką veidui SPF 50 už 15 eu, nemanau, kad čia labai jau pigu. Juo labiau, kad Eucerin Eurovaistinėse, mačiau, 30 proc nuolaida dabar... Tai aš nusipirkčiau čia ir vežčiausi cool.gif

Atsakyti
I miesta dar nebuvom isleke, bet viesbutyje kremu nuo saules kainos tikrai ispudingos blink.gif nuo 20 Eur. Siaip patarciau nusipirkti Lietuvoje tik jokiais budais nesivezti rankiniam, nes visus ismete dar girdejau kaip viena moteriske prase palikti sake: juk puse indelio tik belike...

Kremu nuo saules mazais indeliais irgi sunku gauti, pirkau pora vaikui ir sau Eurovaistineje tai kainos tokios kaip po 150 ml. Taip pat vaistineje nusipirkau kelis indelius plastikinius po 100 ml ir po 50 ml na tie kur tyrimams skirti blush2.gif ir i juos susipyliau sampunus, kondicionierius, kremus thumbup.gif tad praejom patikra greitai be problemu.

Norejau paklausti kas paskutinem dienom isskrido is Koso kaip patikra svorio rankiniam bagaze buvo? nes nes is LT isskridom 10 su biski, o dar cia sio bei to pirksim, labai nerimauju kad ko nereiktu atsikratyti oro uoste g.gif
Atsakyti