Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 21

QUOTE(O-RE-AR @ 2012 06 20, 01:23)
Praleidau koki torta daryt ruosiesi,bet as i ganasa nieko nedeciau,o i kitus tu sluoksnius vysnias  mirksiukas.gif nu man bananas,kaip ir riesutas nesiderina torte  ax.gif

Tai kad nedarysiu pagal konkretu recepta, nes noriu butent tokiu pertepimu ax.gif Ir va neapsisprendziu, ar kept rudus biskvitus ar baltus, ar tokius ir tokius ir kaip sudeliot graziai . O del vysniu baltuose, tai gerai sakai. va dabar isivaizduoju kaip jos ten graziai atrodys wub.gif 4u.gif

Ir dar.. jei daryciau is kokiu penkiu biskvitu 24cm formos ar nebutu per aukstas pinigu maisui g.gif
Atsakyti
DIDZiULIS ACIU - Olestais ir Saules zuikuciui 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As va masciau, jeigu iskepus sokoladinius biskvitus, o pertepimui naudoti plakta grietinele su smulkiai gabaliukais pjaustytomis braskemis? Adangi jos tokios rugstokos, tai labai daug ir neprikrauciau. Bet manau tortuka pagyvinu? Kaip jus manot? Ar braskes nepaleis grietineles ???
Ar as cia nusifilosofavau i "lankas" ? g.gif g.gif g.gif

Dar karta aciu pagelbejusioms merginoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kaciora* @ 2012 06 19, 17:31)
Merginos, ar imanoma cia Lietuvoje issikepti si torta?
http://www.cityout.l...leli_sintetikos
http://youlikeit.lt/...rtu-sprendimai/
P.S. koki rekomenduotumete torta ispudinga savo isvaizda padarius pjuvi?  4u.gif  nekalbu apie papuosimus 4u.gif

nieko baisiau neisivaizduoju doh.gif receptas paprastas: i bet kuriuos biskvitus, kaip jau minejo, privaros KRUVA dazu ir vuolia...o kremas...jauciu koks sviestinis ten pas juos tik kad labai saldus butu. doh.gif doh.gif doh.gif jei kas is draugu noretu TIKRAI tokio pati nekepciau-nenuodyciau.
Sakot deda dazus-TAIP dedam visos, BET...ju ten keli lasai ir tai i papuosimus, kuriu daug kas nevalgo ar bent jau maziems vaikams nekisa, zmogus gali rinktis valgyti ar palikti, o cia jus viskas viduj doh.gif neisvalgysi tik torto kremo is tarpu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kaciora* @ 2012 06 19, 18:06)
bet juk tu maistiniu dazu deda ir i daugybe kitu pirktiniu tortu biskvitus, pertepimus, tik blanksesniu spalvu, bet sudetis tai ta pati  ax.gif ar klystu blush2.gif
o klausiu ar galima, nes uzsienietiskas receptas tik yra, o ten torto milteliai naudojami, as be tiksliu receptu nieko nemoku  4u.gif

tai jei reik EEE tai gal i pc reiktu eiti, nes kepejos ir kepa tam kad butu kuo naturaliau blush2.gif tik neuzpykit, bet cia mano nuomone ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rabelkyte @ 2012 06 19, 18:26)
Klausykit, o kas dera prie vysniu ? Bananai tiktu  g.gif  Galvoju daryt viena pertepima sokoladinio ganaso su kons.vysniom, o kitus du - mascarpones su grietinele. Tai dabar galvoju ar i ta balta nebedet nieko, ar det dar kokiu bananu  g.gif  Braskiu nenoriu - sintetines cia jos  doh.gif  Ka pasiulytumet  g.gif

Ir koki geriau biskvita kept tokiem sutepima : juoda miska, ar paprasta balta? ar maisyt tokiu ir tokiu  g.gif

as darius toki: http://public.fotki....1/tortai/4.html
cia rafaelo biskvitas (juodi ir sviesus), vienas pertepimas sokoladinis ganasas+kava, kitas grietinele+desertine varske+persikai (manau butu tike ir bananai ar vysnios), nu visiems labai patiko jau kartojau ir vel kartosiu ne karta.
Papildyta:
QUOTE(ne_zinoma @ 2012 06 20, 10:29)
Sveikos, saunuoles kepejeles 4u.gif
Gal galit pasiulyti gaivaus ir nesudetingo tortuko recepta? ax.gif  Noriu ji daryti ant padekliuko, anksciau visi budavo gaminami formoj, vaizdelis nekoks schmoll.gif Beje, tortukas bus vartojamas beveik para po pagaminimo, ar ne per ilgas laiko tarpas? blush2.gif

gal Olestos varskinis gaivumelis? arba jogurtinis koks - bus vienodi pertepimai-paprasciau g.gif Para po pagaminimo tai mazas laiko tarpas smile.gif cia dazniausiai kepama pora dienu pries pradedant vartoti, o para pries puosiama. Nes jei tortukas vartojamas is kart nesusistovejes-jis netures dar savo skonio, biskvitus reiks daugiau sulieti, o del puosimo bus netvirtas (bus sunku puosti).
Atsakyti
reikia patarimo,koks dar kremas derėtų prie tokio:
varškė,grietinėlė,jogurtas g.gif blush2.gif

noriu padaryti tortą joninėm,bet tada yra ir arvydinės,tai 2 in 1 noriu-puse tokio,puse kitokio (viena pusė bus jonui,kita arvydui,nes turiu kaip tik tokius du artimus žmones,kuriuos sveikinsiu vienu metu smile.gif ) bet kas derėtų šalia tada? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 20 birželio 2012 - 11:23
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 20, 11:51)
reikia aptarimo,koks dar kremas derėtų prie tokio:
varškė,grietinėlė,jogurtas g.gif  blush2.gif

noriu padaryti tortą joninėm,bet tada yra ir arvydinės,tai 2 in 1 noriu-puse tokio,puse kitokio (viena pusė bus jonui,kita arvydui,nes turiu kaip tik tokius du artimus žmones,kuriuos sveikinsiu vienu metu smile.gif ) bet kas derėtų šalia tada? g.gif

kremas tai cia puosimui ar pertepimui?
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 06 20, 11:16)
kremas tai cia puosimui ar pertepimui?

pertepimui smile.gif

apie puošimo kremą irgi mastau,kokai jo išvis onsistencija turi būti akd nesubliukštų,gautūsi gerai doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 06 20, 11:45)


*as darius toki: http://public.fotki....1/tortai/4.html
cia rafaelo biskvitas (juodi ir sviesus), vienas pertepimas sokoladinis ganasas+kava, kitas grietinele+desertine varske+persikai (manau butu tike ir bananai ar vysnios), nu visiems labai patiko jau kartojau ir vel kartosiu ne karta.
Papildyta:

** cia dazniausiai kepama pora dienu pries pradedant vartoti, o para pries puosiama. Nes jei tortukas vartojamas is kart nesusistovejes-jis netures dar savo skonio, biskvitus reiks daugiau sulieti, o del puosimo bus netvirtas (bus sunku puosti).

aciu labai. bandysiu kazka sukurpti 4u.gif
** o tai man jau gal irgi snd keptis biskvitus, o rytoj jau tept g.gif jei 6dieni vakare valgysim, nebus per velu g.gif reiktu maziau sulieti tada unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 06 20, 10:30)
Sveikutės. Ar galite priminti, kada jau galiu kepti turtingo kavos torto biskvitus jeigu torto reikia šeštadieniui?

galit ir siandien,tik laikykit ji atvesusi maiselyje
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2012 06 20, 12:24)
aciu labai. bandysiu kazka sukurpti  4u.gif
** o tai man jau gal irgi snd keptis biskvitus, o rytoj jau tept  g.gif  jei 6dieni vakare valgysim, nebus per velu  g.gif  reiktu maziau sulieti tada  unsure.gif  blush2.gif

as kepu ir tepu ta pacia d., jei valgomas sestad. tai kepu ir tepu ketvirtad, o sviestiniu ir puosiu-penktad vakare ar sestad nuo ryto. bet jei siandien kepsit, o ryt tepsit irgi ok. sulieti normaliai. Jei valgomas ta pacia d. dada lieju daugiau, taip pat daugiau jei kreme yra zelatina (jugortiniai, maskarpone ir t.t.).
Atsakyti
o gal jei darau vieną jogurtinį pertepimą,tai kitą kažkokį priešingai kontrastingai daryti kaip tik g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 20, 12:22)
pertepimui smile.gif

apie puošimo kremą irgi mastau,kokai jo išvis onsistencija turi būti akd nesubliukštų,gautūsi gerai doh.gif  blush2.gif

na pertepimui tai jau skonio reikalas smile.gif gal sokoladinis ganasas, o gal toks pat arba toks pat su vaisiai / uogom.
del konsistencijos puosimui. na standus-kaip cia pasakiaus :Dkai pvz gerai isplakta grietinele apvertus inda nenukrenta-tai cia standu, na tai ir cia pan. tvirtas kad butu. Pertepimuose kartais buna toks, kartais skystesnis (priklauso nuo pertepimo), ten jei skystesnis dalis susigeria i biskvita, o cia toks netinka.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 06 20, 11:38)
na pertepimui tai jau skonio reikalas smile.gif gal sokoladinis ganasas, o gal toks pat arba toks pat su vaisiai / uogom.
del konsistencijos puosimui. na standus-kaip cia pasakiaus :Dkai pvz gerai isplakta grietinele apvertus inda nenukrenta-tai cia standu, na tai ir cia pan. tvirtas kad butu. Pertepimuose kartais buna toks, kartais skystesnis (priklauso nuo pertepimo), ten jei skystesnis dalis susigeria i biskvita, o cia toks netinka.

doh.gif su papuošimo kremu db galvoju kaip susidoroti doh.gif pirmas kartas tam bus. paparastus tortus su paprastu peilio užglaistymu kepu,ale noris papuošti rimčiau šį kartą blush2.gif
Atsakyti