Labai ačiū, pagaliau sužinojau kuo skiriasi Latte nuo Kapučino.

QUOTE(SoJa @ 2006 10 23, 08:19)
Mūsų aparačiukas Saeco Incanto de luxe. Kiek suprantu jis pats kiekvieną kartą susimala naujos kavytės, o tą panaudotą "išspjauna" į konteineriuką. Tai vyliuosi, kad tos pačios "zavarkės" 5 kartus neplikom
nu bet aišku kai taip parašiau pirmoje žinutėje, tai taip galėjo ir pasirodyt

QUOTE(evaldas5211 @ 2006 10 27, 18:05)
suplakus nereikia nugraibstyti pieno putų, reikia pateliuskuoti pieną ir pilti į kavą.
Norint paruošti latte kavą reikia tokių proporcijų,
1/3 espresso kavos
2/3 garais plakto pieno.
Kapučino kavai paruošti reikia:
1/3 espresso,
1/3 garais plakto pieno,
1/3 pieno putų,
aišku su kapučinatoriumi viskas kitaip, tiesiog paimi 1/3 puoduko kavos, ir su kapučinatoriumi užpildai likusią dalį.
Norint paruošti latte kavą reikia tokių proporcijų,
1/3 espresso kavos
2/3 garais plakto pieno.
Kapučino kavai paruošti reikia:
1/3 espresso,
1/3 garais plakto pieno,
1/3 pieno putų,
aišku su kapučinatoriumi viskas kitaip, tiesiog paimi 1/3 puoduko kavos, ir su kapučinatoriumi užpildai likusią dalį.
ačiū už info

vadinasi, kai aš darausi su pienu kavą - tai man gaunasi Kapučino

o tai jei aš norėčiau latte pasidaryt, vadinasi man tą skystą pieną šiaip išgert, o ant kavos dėti dvigubą porciją putų

(sorry, Evaldai5211, kad truputį tavo postą pakoregavau, bet taip aiškiau matosi receptukai

QUOTE(Lindra @ 2006 10 27, 19:13)

ačiū už info

vadinasi, kai aš darausi su pienu kavą - tai man gaunasi Kapučino

o tai jei aš norėčiau latte pasidaryt, vadinasi man tą skystą pieną šiaip išgert, o ant kavos dėti dvigubą porciją putų

(sorry, Evaldai5211, kad truputį tavo postą pakoregavau, bet taip aiškiau matosi receptukai

Ne, ne. Šiek tiek kitaip su ta latte. Paimi šalto pieno įpili į puoduką ar ąsotį. Plaki su garais kol ąsotis neįkais, kad negalėsi paliesti, tik neužvirink. Tada paimi tą indą su tuo karštu pienu, pateliuskuoji sukdama prieš laikrodžio ir pagal laikrodžio rodyklę, po to į stalą pastukseni su tuo indu, ir ta visą susimaišiusią pieno masę (2/3) pili į tą 1/3 puodelį kavos.
QUOTE(evaldas5211 @ 2006 10 27, 20:50)
Ne, ne. Šiek tiek kitaip su ta latte. Paimi šalto pieno įpili į puoduką ar ąsotį. Plaki su garais kol ąsotis neįkais, kad negalėsi paliesti, tik neužvirink. Tada paimi tą indą su tuo karštu pienu, pateliuskuoji sukdama prieš laikrodžio ir pagal laikrodžio rodyklę, po to į stalą pastukseni su tuo indu, ir ta visą susimaišiusią pieno masę (2/3) pili į tą 1/3 puodelį kavos.
o jeigu mano aparatas toks 
tai čia vadinasi Kapučino aparato "pakraipa"

na, garų funkcija yra

QUOTE(evaldas5211 @ 2006 10 27, 06:14)
Sveiki, negalėjau nepadiskutuoti su jumis apie kavos aparatus. Soja, tau labai pavydžiu to Saeco aparato, nes turėti Saeco aparatą yra tikras prestižas. O jis kartais ten ne automatiškai valosi? Nes šiaip bent jau Incato serijos aparatai turėtų. Aš tai planuoju pirkti tiesiog Saeco Via Veneto De Luxe, nei pupeles mala, nei kažką ypatingo daro. O šiaip ankstesniuose forumuose prisiskaičiau šiek tiek juokingų dalykų, tokių kaip "tikra espresso kava gaunama tik su kavinuku kuris statomas ant dujinės" - tikrai ne, netgi ką tas kavinukas verda negalima pavadinti espresso tas gėrimas vadinamas Mokka, o tikroji espresso kava gaunama tik su aparutu ir profesionaliu barmenu. Arba dar tokių, kad geria Espresso Lavazza papraščiausiai puodelyje užplikydami, juk ši kava skirta tik aparatams, čia yra pinigų švaistymas, arba dar "kad paruošti espresso kava reikia kazkokio aparato su atitinkamu slegiu man rodos 25 bar" - na taip su tokiu aparatas gali sprogti.
Galbūt ir automatiškai, dar nesu tikra. Bet šiaip tai aparačiukas gan protingas, jeigu kas ne taip iš karto ekrane užrašas, ką toliau daryt. Kol kas ačiū dievui tik buvo parašęs, kad vandens trūksta ir, kad tirščių konteineris pilnas. Tai tikiuosi, kad gal ir apie valymą praneš
Papildyta:
QUOTE(evaldas5211 @ 2006 10 27, 13:36)
Soja,
Nebuvo gaila 1799 Lt? Čia gal pirkot Akropolio naujajame Elektromarkte? Nes žinau, kad ten būtent nemokamai galima buvo ragaut kavos darytos su šiuo aparatu. Aš tai dar tiek pat būčiau pasitaupęs ir nusipirkęs "Saeco Primea Touch Plus" todėl, kad jame integruotas spalvotas ekranas, kurį valdai su tuo ekranu, tai yra spaudai su pirštu ant atitinkamo paveikslėlio, bet jis dar gamina bet kokį kavos gėrimą, pvz. tokius sluoksniuotus, na visus kavinėje patiekiamus kavos gėrimus.
Nebuvo gaila 1799 Lt? Čia gal pirkot Akropolio naujajame Elektromarkte? Nes žinau, kad ten būtent nemokamai galima buvo ragaut kavos darytos su šiuo aparatu. Aš tai dar tiek pat būčiau pasitaupęs ir nusipirkęs "Saeco Primea Touch Plus" todėl, kad jame integruotas spalvotas ekranas, kurį valdai su tuo ekranu, tai yra spaudai su pirštu ant atitinkamo paveikslėlio, bet jis dar gamina bet kokį kavos gėrimą, pvz. tokius sluoksniuotus, na visus kavinėje patiekiamus kavos gėrimus.
Mes buvom tie laimingi ( o gal nelabai, kai prisimenu kas ten dėjosi

QUOTE(Lindra @ 2006 10 27, 21:27)

tai su tokiu jau nepadarysi to, ką parašei
na, garų funkcija yra
tai tipo tą "vamzdelį" ("kapučinatorių") iš kurio eis garai, panardint šiek tiek į pieną?

na, garų funkcija yra

Ne!! Kapučinatorius yra mechaninis prietaisas, kuris mano manymu kažkaip pats ir suplaka ir sugarina tą pieną tinkamomis proporcijomis, bet čia svarbiausia skonis.
QUOTE(SoJa @ 2006 10 28, 12:39)
Galbūt ir automatiškai, dar nesu tikra. Bet šiaip tai aparačiukas gan protingas, jeigu kas ne taip iš karto ekrane užrašas, ką toliau daryt. Kol kas ačiū dievui tik buvo parašęs, kad vandens trūksta ir, kad tirščių konteineris pilnas. Tai tikiuosi, kad gal ir apie valymą praneš
Papildyta:
), kurie nuėjo Elektromarkto atidarymo dieną ir nusipirkom jį atrodo už 1399 ar tai už 1299. Nepamenu tiksliai nes norėjom aparatui skirti apie 1500 litų, tai tokį ir pirkom.
Papildyta:

Na pasirodo neautomatiškai, atsimenu tą akciją. O gal šiaip turim man klausimų dėl naudojimo ir gal padėsiu?
QUOTE(Lindra @ 2006 10 27, 21:27)

tai su tokiu jau nepadarysi to, ką parašei
na, garų funkcija yra
tai tipo tą "vamzdelį" ("kapučinatorių") iš kurio eis garai, panardint šiek tiek į pieną?

na, garų funkcija yra

Tai ten kur šiandien rašiau, tai ten apie kapučino, ir tik dabar supratai, kad latte domina. Taigi, reikia nuimti tą kapučinatorių ir suplakti garais pieną.
QUOTE(evaldas5211 @ 2006 10 29, 17:54)
<...> kad latte domina. Taigi, reikia nuimti tą kapučinatorių ir suplakti garais pieną.

ir tą likusį vamzdelį nardint į pieną, kad garais suplaktų? kažkaip man kyla abejonės

turiu nuojautą, kad jei imsiu taip daryt - arba išvis nieks nesigaus, arba tie garai išpūs visą pieną iš puoduko

Jeigu nusiima tai taip. Nereikia virš pieno įjungti, nes tikrai pienas tykš. Reikia panardinti vamzdelį į pieną tik tuomet įjungti garus, kai jau pienas BEVEIK suplaktas tuomet reikia išjungti garus ir ištraukti vamdzdelį. Jei turite greitą internetetą štai keletas video nuorodų:
Čia su profesionaliu aparatu:
http://www.youtube.c...h?v=FtTpSvUqBG4
O čia pila profesionalas, t.y. daro "latte art" lietuviškai "latte menas", taip iš pirmo karto neišeitų
.
O jei angliškai gerai skaitote ir suprantate, tai štai puslapis kur labai daug naudingų straipsnių, yra forumas kur tikrai patars profesionalai:
www.coffeegeek.com
www.coffeegeek.com/forums
Čia su profesionaliu aparatu:
http://www.youtube.c...h?v=FtTpSvUqBG4
O čia pila profesionalas, t.y. daro "latte art" lietuviškai "latte menas", taip iš pirmo karto neišeitų

O jei angliškai gerai skaitote ir suprantate, tai štai puslapis kur labai daug naudingų straipsnių, yra forumas kur tikrai patars profesionalai:
www.coffeegeek.com
www.coffeegeek.com/forums
O kartais ne Jūs, Lindra, rašėte, kad neturite Krups'o instrukcijos? Jei taip ir jei skaitote angliškai arba vokiškai, galite jas gauti My Webpage, Spauskite užrašą "Instructions".
QUOTE(evaldas5211 @ 2006 10 29, 16:53)
Na pasirodo neautomatiškai, atsimenu tą akciją. O gal šiaip turim man klausimų dėl naudojimo ir gal padėsiu?
Tai kiek supratau, kas mėnesį reikėtų nukalkinti ir tuo priežiūra lyg ir būtų baigta