QUOTE(gabby_jz @ 2013 03 28, 11:26)
Arkai irgi reikia projekto. MEs kirtom 120 ar tai 150cm arką, ne iki pat lubų ir ne nuo pat sienos kur langai. Pritarimo reik iš savivaldybės. O kad jį gaut, pirmiausia reik susirinkt viso namo gyventojų parašus (ne mažiau nei 50% + 1 namo gyventojų balsų), tada kreipiesi į architektus, konstruktorius, kad paskaičiuotų ten viską ir pabraižytų, ir tada su visais projektais ir parašais keliauji į savivaldybę, rašai prašymą ir lauki atsakymo

Bet prieš tai geriausia nueit pas savivaldybės architektą savivaldybėj ir konkrečiai išsiaiškint, ar pas jus ten laikanti siena ir ar reikia projekto (nes negaliu pasakyt, ar tarkim 80cm pločio angai irgi reikia, bet berods taip).
O kad kiti neturi projektų, tai tik rizikuoja statinio tvirtumu

NEs žmonės ypač anksčiau, tai neprotingai kirsdavo vsią sieną, nedėdavo jokių kolonų, tai ir tas namas sugriūt gali, jei tarkim vsii aukštai tai pišsigriautų tą pačią sieną

O jūs jei irgi rizikuosit, tai vėlgi galit pakenkt statiniui, o antra, jei kas užsiundytų inspekciją, baudos nemažos.
Galiu patvirtinti, kad ir 80 cm angai leidimų reikia.
Prieš kelis metus Rusijoje sugriuvo namas. Po to reportažo, ir Lietuvoje buvo kilęs šurmulys dėl daugiabučių namų rekonstrukcijos (dabar vadinamų kapitalinio remonto) darbų.
Man ramiau - pasidariau projektą ir jokio galvos skausmo neliko. Ne aš viena šiuo metu esu atsakinga už tai kas
kada nors galbūt atsitiktų - atsakomybę prisiėmė visi namo gyventojai pritardami mano buto rekonstrukcijai, namą administruojanti įmonė, savivaldybės leidimų išdavimų skyrius. O jei ir reiktų parduoti butą - nekiltų jokių problemų; dokumentai tvarkingi.
Mums bebaigiant remonto darbus, kaimynai irgi kreipėsi į namo administratorius su skundu - buvau rami, parodžiau dokumentus ir tiek. O kaimynai turbūt griaužėsi nagus, kad nepavyko mums pakenkti - dėl to dar smagiau

Gaila, kad nežinau kas paskundė, nes į akis besišypsančių, bet už nugaros burbančių bobučių ne viena yra