Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos planavimas ir tikėjimas

as tai galeciau saikingai,bet mano vyras g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewwa @ 2006 04 21, 14:24)
Na as ir pasisakiau kitame skyrelyje apie tai, bet dar sykuti pasisakysiu...taip jus kalbat kad NSP gal geriausias variantas, bet bent man kazkaip nepatinikimai skamba...

Ir kas gi tame nepatikimo? O kokios priemones tavo manymu patikimesnes? Pvz., temperaturinis metodas yra patikimas 100 proc. Tyrimais patvirtinta smile.gif

QUOTE(Ewwa @ 2006 04 21, 14:24)
tai skaitosi labai jau reikia saikingai gyvent...o ka daryt jei nesinori taip gyvent? blush2.gif

Ne saikingai, o periodiskai smile.gif Kai tik nevaisingas laikas, taip ir gali be saiko biggrin.gif
Atsakyti
Pasirodysiu, kvailai, bet gal gali papasakot apie ta temperaturini...nes as tokio nelabai zinau...o mes su busimu vyreliu naudojames prezervatyvais..nes tableciu as negaliu gerti.. yra daug sveikatos problemeliu, tad daktarai patare, kad nenaudociau jokiu kontraceptiniu piliuliu...nors ju ir niekada nenaudojau...na as sakau mano 2 drauges taike nsp ir dabar matosi rezultatas nestuke.gif , aisku tai nuostabu, kad laukiasi...bet.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewwa @ 2006 04 21, 14:43)
Pasirodysiu, kvailai, bet gal gali papasakot apie ta temperaturini...nes as tokio nelabai zinau...o mes su busimu vyreliu naudojames prezervatyvais..nes tableciu as negaliu gerti.. yra daug sveikatos problemeliu, tad daktarai patare, kad nenaudociau jokiu kontraceptiniu piliuliu...nors ju ir niekada nenaudojau...na as sakau mano 2 drauges taike nsp ir dabar matosi rezultatas nestuke.gif , aisku tai nuostabu, kad laukiasi...bet.... doh.gif

Gali paskaityti čia http://www.gyvybe.lt/index.php?id=5 4u.gif
Atsakyti
yra nuomone, kad geriausia yra susilaikymas. nes vaiko siela vis tiek atkeliauja, bet jei naudojame kontraceptines priemone negauna kūno. skamba baisokai sad.gif

mano nuomone dviprasmiska, tai butu idealu, bet...
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2006 04 21, 20:28)
yra nuomone, kad geriausia yra susilaikymas. nes vaiko siela vis tiek atkeliauja, bet jei naudojame kontraceptines priemone negauna kūno. skamba baisokai sad.gif

mano nuomone dviprasmiska, tai butu idealu, bet...

kokia labai jau keista ta nuomone, niekur as tokios negirdejus pries tai nebuvau...manau jei ateina siela tai ir kunas buna, ji jau ten prasibraus pro viska ir pro kotracepcijas, ir kitokius reikaliukus smile.gif tongue.gif

o ten su toms temperaturoms labai panasu i didziaja matematika...na gal reikia pasimokyti ir viskas bus ciki...bet kazkaip nedrystu, o jei bus ne taip tai doh.gif , jau gal iki santuokos lai buna taip kaip buvo, o paskui pabandysiu kitaip blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ewwa: 21 balandžio 2006 - 18:52
Esu skaičius apie tai, kad kai kurioms moterims būna dvi ovuliacijos, o ne viena. Tai galėtų paaiškinti tą faktą, kad pastojau antrą dieną po mėnesinių (7-ą ciklo dieną), kai teoriškai pastoti neįmanoma... Bet kadangi mes su vyru planavom vaiką, tai šis netikėtas pastojimas nenuliūdino biggrin.gif
Šiuo metu yra pakankamai apsisaugojimo būdų, bet aš pasisakau prieš hormoninius kontraceptikus. Yra priemonių, vartojamų prieš pat lytinį aktą. Manau, jos yra pakankamai patikimos- pati tuo įsitikinau, nes esu šimtaprocentinė- visus penkis kartus pastojau po vienintelio lytinio akto (turėjau du persileidimus).
Nepritariu požiūriui, kad reikėtų gimdyti tiek, kiek Dievas duos. Manau, kad net labai sveika ir stipri moteris negali pakankamai skirti dėmesio daugiau nei keturiems vaikams. Geriau yra kokybė, o ne kiekybė.
Katalikų bažnyčios požiūris į kontracepciją man atrodo pasenęs. Žmonių kartos keičiasi, o katalikų bažnyčia- vos vos. (Ne be reikalo kunigų seminarijos tuščios. Girdėjau, kad Marijampolėje uždarė kunigų seminariją- nėra stojančių. Ir manęs tai nestebina. )
Į natūralų šeimos planavimą žiūriu skeptiškai. Kai kurios moterys ilgai nepastoja, jei dažnai maitina savo kūdikius (man pačiai mėnesinės atsirado, kai dukrai buvo 1 m.8 mėn.- tada baigiau žindyti). Nors maitinau, vis vien naudojau žvakutes- nenorėjau rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2006 04 21, 13:30)
Ir kas gi tame nepatikimo? O kokios priemones tavo manymu patikimesnes? Pvz., temperaturinis metodas yra patikimas 100 proc. Tyrimais patvirtinta smile.gif

pirmą kartą girdžiu apie tokį patikimumą. keistas kažkoks tyrimas, nes neįvertintas žmogiškasis faktorius. net KT gamintojai pripažįsta užmaršumą, reakcijas su antibiotikais ir pan. va, kad temperatūrinis metodas sveikesnis, niekas nesiginčija mirksiukas.gif
šeimos planavimas tai ir kontraceptinės priemonės, ir abortai, ir dirbtinis apvaisinimas, ir įsivaikinimas. viskas, kas susiję su šeimos didėjimu arba vengimu to didėjimo. ir viskam priešinasi bažnyčia, na gal tik išskyrus įvaikinimą. gal visa tai susiję su nesibaigiančiais mokslo ir bažnyčios konfliktais? (čia tik mano nuomonė)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 21 balandžio 2006 - 20:23
Na as tai visokiom vidinem kontracepcijom sakau pakolkas griezta Ne, o prezervatyvai, manau maziau kenkia, nei visos tabletes, spirales ar dar kazkas moters organizmui....o as cia kazkur skaiciau, kad pvz moterys kurios 3-4 metus vartoja kontraceptikus skundiziasi, kad joms yra labai po ju naudojimo sunku pastoti...to niekas neskelbia...ir bando neuzsiminti... unsure.gif
O del baznycios, manau turi buti vidinis suvokimas ir ieskojimas, Baznycia yra vienas is metodu, kuris padeda, palengvina ejima ieskojimo keliu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2006 04 21, 21:13)
pirmą kartą girdžiu apie tokį patikimumą. keistas kažkoks tyrimas, nes neįvertintas žmogiškasis faktorius. net KT gamintojai pripažįsta užmaršumą, reakcijas su antibiotikais ir pan. va, kad temperatūrinis metodas sveikesnis, niekas nesiginčija  mirksiukas.gif
šeimos planavimas tai ir kontraceptinės priemonės, ir abortai, ir dirbtinis apvaisinimas, ir įsivaikinimas. viskas, kas susiję su šeimos didėjimu. ir viskam priešinasi bažnyčia, na gal tik išskyrus įvaikinimą. gal visa tai susiję su nesibaigiančiais mokslo ir bažnyčios konfliktais? (čia tik mano nuomonė)

Tyrimas kaip tyrimas: http://ccli.org/nfp/...iveness-p02.php

Na, jei easi katalikas, tai tada seimos planavimas susideda is naturaliu metodu, dirbtinio apvaisinimo in vivo (oho, pasirodo baznycia leidzia dirbtini apvaisinima) ir isivaikinimo.

Apie abortus - mano nuomone baznycia ir mokslas eina koja kojon: zmogus yra zmogus nuo prasidejimo. Ir nekalto zmogaus tiesiog siaip sau zudyti negalima.

Dirbtinis apvaisinimas in vitro - net sio forumo mamu snekos, kurias paskaitinejau kazkada, tik patvirtino baznycios nuomone.

Kontraceptines priemones? g.gif Na, cia vel - zala sveikatai, mokslas ta ir patvirtina.

Taigi, baznycia kaip ir siulo pacius sveikiausius ir geriausius dalykus.

O ka kiekviena/as is musu pasirenkam...
Atsakyti

Del aborto cia na truputeli nuomones ju skiriasi sia tema, nes mokslas diskutuoja nuo kada gyvybe prasideda...dazniausiai jie kalba apie tai, kad gyvybe prasideda po kazkiek valandu nuo apvaisinimo...o kiti, kad apvaisinus kiausineli is kart...bet cia labai labai mazas nesutarimas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ewwa: 21 balandžio 2006 - 20:38
QUOTE(garbaniukee @ 2006 04 21, 19:28)

Nesutikčiau - siela be kūno nėra žmogus lygiai taip pat, kaip ir kūnas be sielos. Jei neklystu, pagal krikščioniškąją teologiją žmogus yra "pilnas" tik tuomet, kai jo "kūnas" (viena ląstelė) turi visą savo genetinę informaciją. Kada realiai atsiranda siela, vienam Dievui težinoti, bet manau, kad ji niekada nepaliekama be kūno.
Atsakyti