QUOTE(daffni @ 2013 03 03, 18:11)
jeigu noriu augint vazonuose terasoje - tai rinktis didzialapes? jeigu noriu lauke sodinti - sluotelines?
Kitas reikalas: jei nusiperku didzialapiu vazonuose, ar jas persodint iskart (kazkas rase, kad zydinciu nepersodint

)? ir tada kiek vasaru galesiu jomis dziaugtis jei viskas aisku sekmingai? ar is vazonu jas daznai persodint i kitus reiktu?
ir dar: o tos vazonines zydi visa vasara, nes cia kazkaip panasu, kad pas dauguma jos vos ne liepos gale - rugojuti prazysta? ar man vaidenasi
Nu labai noriu hortenziju, man jos tokios grazioos
Dauguma vazonuose augina didžialapes, nes nėra tikslo "kankinti" puikiausiai dirvoje žiemojančias šluotelines
Kita priežastis būtu daug ankstyvesnis jų žydėjimas - pas mane pirmieji žiedai pasirodo birželio pabaigoje, o šluotelinės žydi vasarai persivertus į antrą pusę

Baigia žydėti spalio mėnesį - paskutinius žiedus jau fotografavau sniego fone
Šiais laikais yra ir didžialapių (Endless Summer) serija, kurios puikiai žiemoja gėlynuose
Persodinimo hortenzija nepajus, jei nedraskysite šaknų gniužuolo, o išėmusi iš pirktinio vazono tiesiog perkelsite į didesnį vazoną ir tarpus užpildysite substratu.
Džiaugtis jomis galėsite tol, kol užteks šaknims vietos ir maistingų medžiagų. Maniškės kelios auga dideliuose vazonuose (jų talpa būtų gal penki/šeši kibirai žemių), hortenzijų krūmai stambūs, bet šiemet dar nepersodinėsiu. Kitais metais jau tikriausiai persodinsiu padalindama kerą į dvi dalis ir pakeisdama substratą