Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Sveikutes.

Šią temute skaitau, labai dažnai, nes itariu, kad ir pas mane yra ta endo. Gydytojas liepe man puse metu vartot duphastona ir paskui matys, kada operacija darys, įsitikimui kelinta ji stadijoje. Gal kuriai nors yra skyre panašų gydymą?
Tik va nežinau ar dabar man verta darytis operacija, nes pas MB irgi yra problemėlių, tik neina priversti pasidaryti tyrimus iki galo doh.gif Nenoriu, kad paskui butu bereikalo operacija padaryta. Kaip manot, ar verta darytis operacija ar ne. Operacija manau gal darytu už gero pusantro mėnesio. Dar su gydytoju reik susitikt po dupho vartojimo.

O dėl spuogelių, tai mane ir kelis metus kankino, berdavo aplink lupas ir smakrą paberdavo. Žodžiu mėlynais randukais vaikščiojau doh.gif Kai pasidariau anginos operacija, ir negalėjau gert kavos tai pastebėjau, kad bėrimas liovėsi. thumbup.gif Tik va jei per diena išgeriu kelis puodelius kavos ar kelias dienas iš eilės tai iškart paberia doh.gif Tai gal ir jus ne dėl endo beria, o dėl ko kito g.gif Stebėkit save atsisakydamos ko nors, gal tai padės smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 09 07, 15:10)
Sveikutes.... na va, buvau sian klinikose pasikonsultuoti su gyd del visko, tai sake pagal simptomus galima itarti ir kai echo ziurejo pagal gimdos sienele, nu kad endo yra, bet sake nebent tik pradzia, nes siaip taip viskas gana gerai... odel vaiku, sakiau kad dar veliau galvosim apie trecia, tai sake ilgai nelaukti, kad paksuoi bedu nebutu... ir parase pusei metu kt kazkokias naujoviskesnes... jai kazkas butu nlb ar siaop kas dave kontaktini tel pasiskambinti, tai kolkas tiek zn is manos puses... nes kolkas daryt laparoskopija kaip suprantu del tikslesnes diagnozes nereikia...

Šaunu smile.gif tuo labiau kai vaikučius turit, tai jums ir ne taip baisu, be to gal ir KT kažkiek padės.. tik keista, kad per echoskopiją pamatė, kad gali būti endometriozė..
Papildyta:
QUOTE(razzke @ 2012 09 07, 15:14)
Sveikutes.
Tik va nežinau ar dabar man verta darytis operacija, nes pas MB irgi yra problemėlių, tik neina priversti pasidaryti tyrimus iki galo doh.gif Nenoriu, kad paskui butu bereikalo operacija padaryta. Kaip manot, ar verta darytis operacija ar ne. ..

visų pirma reikia tyrimus vyrui padaryti, nes jie yra patys papraščiausi, kad nebūtų taip, kad darysitės operacijas, gersit vaistus, o priežastis bus vyre.. man net nesiūlė jokių vaistų - iš karto operaciją.. nors aš mieliau vaistus pagerčiau.. bet jei laikas spaudžia, tai tikrai geriau operacija, nes turbūt veiksmingiau..
Atsakyti
QUOTE(razzke @ 2012 09 07, 16:14)
O dėl spuogelių, tai mane ir kelis metus kankino, berdavo aplink lupas ir smakrą paberdavo. Žodžiu mėlynais randukais vaikščiojau doh.gif  Kai pasidariau anginos operacija, ir negalėjau gert kavos tai pastebėjau, kad bėrimas liovėsi.  thumbup.gif Tik va jei per diena išgeriu kelis puodelius kavos ar kelias dienas iš eilės tai iškart paberia doh.gif Tai gal ir jus ne dėl endo beria, o dėl ko kito g.gif Stebėkit save atsisakydamos ko nors, gal tai padės  smile.gif

Kavos beveik negeriu, o spuogeliai kankina nuolat sad.gif

QUOTE(Elafonisse @ 2012 09 07, 16:42)
Šaunu smile.gif tuo labiau kai vaikučius turit, tai jums ir ne taip baisu, be to gal ir KT kažkiek padės.. tik keista,  kad per echoskopiją pamatė, kad gali būti endometriozė..

Man irgi per echoskopa pamate kazka ir itare, kad cia gali buti endo zidinukai, tik LP budu patvirtino...
Atsakyti
Šaunu smile.gif tuo labiau kai vaikučius turit, tai jums ir ne taip baisu, be to gal ir KT kažkiek padės.. tik keista,  kad per echoskopiją pamatė, kad gali būti endometriozė..

matai kas, man pagal visus pozymius itarria, o echo kai ziurejo tai sake virsutine gimdos sienele skiriasi siektiek nuo apacios, nu zodziu, kazkas ten ir rode jis man, bet as ten nlb supratau, bet siaip delto sake nk, aisq dar operuot ir zet kaip ten kas nereikia... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 09 07, 18:14)
matai kas, man pagal visus pozymius itarria, o echo kai ziurejo tai sake virsutine gimdos sienele skiriasi siektiek nuo apacios, nu zodziu, kazkas ten ir rode jis man, bet as ten nlb supratau, bet siaip delto sake nk, aisq dar operuot ir zet kaip ten kas nereikia... smile.gif

Jo, matyt patyrusi akis vis delto kazka gali izvelgt (gal tikrai ne visada). Bet man irgi kai diagnozavo cista, daktaras, matyt, konvejeriu operuojantis endometriozininkes, iskart pasake, kad cista endometroidine. Beje, po 1.5 ar 2 ubuvau nuejus pas kita daktara del kitu bedu, net neprasytas padare echoskopija, ir pasake, kad endometrioze dar nespejo atsinaujint blink.gif Net nezinau, is kokiu cia jis pozymiu sprendzia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulioka: 07 rugsėjo 2012 - 19:32
QUOTE(mamulioka @ 2012 09 07, 20:32)
Jo, matyt patyrusi akis vis delto kazka gali izvelgt (gal tikrai ne visada). Bet man irgi kai diagnozavo cista, daktaras, matyt, konvejeriu operuojantis endometriozininkes, iskart pasake, kad cista endometroidine. Beje, po 1.5 ar 2 ubuvau nuejus pas kita daktara del kitu bedu, net neprasytas padare echoskopija, ir pasake, kad endometrioze dar nespejo atsinaujint  blink.gif Net nezinau, is kokiu cia jis pozymiu sprendzia  g.gif

na pas mane kur buvo cistute tai daba nera nk... nzn as cia buvau klinikose pas gydytoja toki, su mama nulekem privaciai, jai irgi reikejo, tai ir man sako vaziuojam, sako nepakenks pasiklabet dar su vienu gyd... pakonsultavo tikrai gerai.... smile.gif
Atsakyti
visų pirma reikia tyrimus vyrui padaryti, nes jie yra patys papraščiausi, kad nebūtų taip, kad darysitės operacijas, gersit vaistus, o priežastis bus vyre.. man net nesiūlė jokių vaistų - iš karto operaciją.. nors aš mieliau vaistus pagerčiau.. bet jei laikas spaudžia, tai tikrai geriau operacija, nes turbūt veiksmingiau..

Kad pas MB yra problemu tai aš tikrai žinau, labai mažas spermatozoidu kiekis ir judrumas lėtokas. Jam vienas urologas pasakė, kad čia taip yra dėl vaikystėje persirgtos kiaulytės. O kitų tyrimus ir nebesidarė. Tai itariu, kad pas mus abiejų yra problemų. Tai galvoju ką reikia daryt su operacija. g.gif Jei pasidaryčiau ir rastu kokias problemas, tai per laika jas gal apgydyčiau. Žodžiu pasimetus aš labai doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na va po kurio laiko ilendu ir as pasidalinti naujienom.
Ilgai delse pasiryzom su vyru vaziuoti i lenkija, i Bialystok esancia klinika. Gal esat apie ja girdeje, dirba pagal naprotechnologijas.
O trumpai istorija tokia, kad pas mane daug metu po KT nutraukimo buvo tepliojimai. Tas buvo jau pries 6 m. Is karto sunerimus nulekiau pas kelis ginekologus, bet visi issijuose ramino, kad viskas ok.
Na neturejau is ko rinktis, teko nusiramint. Deja kai emem meginti pastoti...
Tai vat. Pradejus lankytis pas ginekologus su pastojimo klausimais, visiems minejau kad turiu tepliojimus, taciau niekas to rodos negirdejau. Galiausiai su vienu gydytoju ememes eksperimento, sugeriau viena popikine faze Duphastono, ir kuomet vaistai nei per plauka nesumazino tepliojimo, pasiryzau LP. Rado 1-2 stadijos endo.
Netrukus po to, emiau lankyti napro kursus, zymetis savo stebejimus ir t.t.
Ir naujausios zinios ir napro mano atzvilgiu tokios - pasirodo, kad pas mane endo, dar nereiskia, kad tepliojimai yra tik nuo to. Ir netgi tai,kad 7DPO PRG lygis yra OK, nereiskia kad su PRG viskas ok, jei teplioja, mat reiketu sudaryti PRG kitimo kreive nuo Ov iki MM. Ir dar negana to, taip kaip diuphastonas yra sintetinis PRG, tai jo vartojimo negalima laikyti alternatyva PRG pakelimui.
Taigi, db ryzomes vaziuoti i mano jau mineta napro klinika Bialystoke ir ten konsultuotis. Daug tyrimu jau turim, uzpildytas Kreitono modelio lenteles taip pat, taigi bent pradzioj turetume gauti kazkokia konsultacija pagal ta "kraiti".
Daug visko prirasiau, tikiuosi kam nors si info bus naudinga. Jei kam bus idomu kas issamiau apie klinika, duokit zinot. vaziuoju 27d, taigi po to galesiu pasidalint info.
Atsakyti
QUOTE(rausva debesele @ 2012 09 07, 22:06)
Sveikos,

Na va po kurio laiko ilendu ir as pasidalinti naujienom.
Ilgai delse pasiryzom su vyru vaziuoti i lenkija, i Bialystok esancia klinika. Gal esat apie ja girdeje, dirba pagal naprotechnologijas.
O trumpai istorija tokia, kad pas mane daug metu po KT nutraukimo buvo tepliojimai. Tas buvo jau pries 6 m. Is karto sunerimus nulekiau pas kelis ginekologus, bet visi issijuose ramino, kad viskas ok.
Na neturejau is ko rinktis, teko nusiramint. Deja kai emem meginti pastoti...
Tai vat. Pradejus lankytis pas ginekologus su pastojimo klausimais, visiems minejau kad turiu tepliojimus, taciau niekas to rodos negirdejau. Galiausiai su vienu gydytoju ememes eksperimento, sugeriau viena popikine faze Duphastono, ir kuomet vaistai nei per plauka nesumazino tepliojimo, pasiryzau LP. Rado 1-2 stadijos endo.
Netrukus po to, emiau lankyti napro kursus, zymetis savo stebejimus ir t.t.
Ir naujausios zinios ir napro mano atzvilgiu tokios - pasirodo, kad pas mane endo, dar nereiskia, kad tepliojimai yra tik nuo to. Ir netgi tai,kad 7DPO PRG lygis yra OK, nereiskia kad su PRG viskas ok, jei teplioja, mat reiketu sudaryti PRG kitimo kreive nuo Ov iki MM. Ir dar negana to, taip kaip diuphastonas yra sintetinis PRG, tai jo vartojimo negalima laikyti alternatyva PRG pakelimui.
Taigi, db ryzomes vaziuoti i mano jau mineta napro klinika Bialystoke ir ten konsultuotis. Daug tyrimu jau turim, uzpildytas Kreitono modelio lenteles taip pat, taigi bent pradzioj turetume gauti kazkokia konsultacija pagal ta "kraiti".
Daug visko prirasiau, tikiuosi kam nors si info bus naudinga. Jei kam bus idomu kas issamiau apie klinika, duokit zinot. vaziuoju 27d, taigi po to galesiu pasidalint info.

Butinai pasidalink! Tikrai idomu
Atsakyti
QUOTE(rausva debesele @ 2012 09 07, 22:06)
Sveikos,

laukiam tavo pasakojimo ir info 4u.gif zinoma idomu blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif na vakar isgeriau pirmaja kt savo, galva sian skaudena... ir toki pykcio protruky turejau biski smile.gif nors gausumas mm sumazejo.. beje, gal esate vartoje ZOELY kt? man jas israse.....
Atsakyti
Sveikos mergaites, leiskite ir man prisijungti prie jusu temos. Kai metus nepavyko susilaukti leliuku, pradejau ieskoti priezasciu. Vietoj GN pasirinkau LP. ir buvo verta: 1 stadijos endo, kiausintakiai praeinami. Po to seke keliones i vaisingumo klinikas ir ovuliacijos stimuliacija. Jau po menesio endo atsinaujino ir apeme kiauside. Bet darem 3 menesius stimuliacija - rezultato nera. Tada seka 2 IUI proceduros (db kaip tik laukiu rezultatu po antrosios). Jei ir si nenusiseks, laukia antroji LP. Ginekologe sake, kad endo trukdo pastoti, bet imanoma ir su sia liga susilaukti vaikuciu. Ar yra jusu tarpe tokiu merginu, kurioms pavyko pastoti su endo? ir ar irgai teko laukti to issvajoto stebuklelio? smile.gif
Atsakyti