Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(tany @ 2012 06 08, 09:37)
o ko cia taip tamsu? cia tikria ne sio ryto foto  schmoll.gif  nufotkint visa siltnami...

Ten buvo vakar vakaro , bet ir siandien ne ka geriau atrodo schmoll.gif
Va , ka tik nufotkinau visa siltnami , kokybe nelabai kokia , saule apsviecia ax.gif
Zeme tik atrodo sausa , bet tikrai nera , nes giliau tikrinau - dregna dar pakankamai .
O ten gale siltnamio matosi tokie nakaziukai pomidoru daigiukai , vakar is tetos parsitempiau , tik nezinau ar beapsimoka juos sodint i vazonikus , turbut nebeatsigautu jie , ir nebespetu uzdereti lotuliukas.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
[quote=*Aukse*,2012 06 08, 09:51]
Keletas vaizdu is mano siltnamio siandien:

Vajetau kokie grazuoliai - stipruoliai fitness4.gif ... Nu saunuole tu Aukse , tikrai moki priziuret savo augintinius !!! Isduok visas savo paslaptis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 08, 08:10)
nu kad nepasakyciau, be to purskiau tai senokai jau.... butu iskart isryskeja... aisku siandien ir purskiau, bet jau buvo sitie... ir visrunes kazkaip beveik nepurskiu, vos vos, apacioj tai galejau ir persistengt, bet ten viskas ciki...

Tany, o gal jus paprasčiausiai per daug viskuo juos purškiat. Nes kiek skaitau temutę, tai jūs purškiat, laistot įvairiais marmalais.
Duokit savo pomidorams atostogų. smile.gif
Atsakyti
nera jokiu paslapciu . auga darzinej zemej maisytoj su kompostu. i savaite gauna 1-2 kartus vandens. i menesi gauna pora kartu dilgeliu arba srutu raugo. pora kartu purksti jodu supienu. bet esminis dalykas, kad jie seti vasario gale,kovo pirmom dienom 4u.gif i siltnami iskeliavo balandzio trecia savaite. buvo daigu ir pastypusiu mazumele ir pamelusiu-atsigavo ir zydi visi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 06 08, 11:20)
ka tik nufotkinau visa siltnami , kokybe nelabai kokia , saule apsviecia  ax.gif

kiek įžiūriu, tai dauguma pomidorų apatinę lapo pusę atsukę į saulę. Per karšta jiems ir taip patys bando apsisaugoti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 08, 11:40)
kiek įžiūriu, tai dauguma pomidorų apatinę lapo pusę atsukę į saulę. Per karšta jiems ir taip patys bando apsisaugoti.

man dar klausimas iskilo beziurint i foto, ar gale siltnamio langeliskoks yra vedinimuisi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 08, 10:43)
man dar klausimas iskilo beziurint i foto, ar gale siltnamio langeliskoks yra vedinimuisi?  g.gif

Yra , auksciau truputi , nelabai didelis ax.gif . As irgi galvoju , ar tik nereikia ir antroj pusej duris daryti g.gif , gal jiems per karsta doh.gif . Bet vat idomu tai , kad dabar gi pastarosios dienos buvo visai nekokios , vesios , o jie vistiek susisuke ;( .

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 08, 10:40)

Tada tikrai reikia imti vyra uz kupros , kad darytu duris ir kitoj pusej , matyt langelio neuztenka . Siltnamis visiskai beveik negauna vejo , nes mano soda supa kaimynu pastatai , tai gaunasi kaip siltnamis siltnamyje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 06 08, 11:50)
Yra , auksciau truputi , nelabai didelis  ax.gif . As irgi galvoju , ar tik nereikia ir antroj pusej duris daryti  g.gif , gal jiems per karsta  doh.gif  . Bet vat idomu tai , kad dabar gi pastarosios dienos buvo visai nekokios , vesios , o jie vistiek susisuke ;(  .

as ir prastom dienom, jei tik nebuvo baisulinio vejo, laikiau atdarus abiejus galus. tik jei uzeidavo lietus ar vejas, tai tik duris atdaras palikdavau, o langeli per visa ilgi, gale siltnamio uzverdavau. reikia skersvejo pomidorams. tas langelis virsune nelabai gelbes. geriau,kai jis einakokie 50 cm nuo zemes.asbandyciau dar pora kibiru siltnamyje su vandeniu pastatyti,kad garuotu ir dregmes biskiuka butu. nes jiems reikia ir kad dregme aplinkos atitinkama butu. bet jei nebus skersvejo, tai ta dregme, tik bedos daugiau pridarys, nei naudos .
Atsakyti
Ir pasakykit savo nuomone , ar beverta sodinti tuos nakaziukus pomidoru daigiukus (tetai liko , tai parsitempiau vakar namo) , ar bebus kas is ju ?
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2012 06 08, 10:26)
Tany, o gal jus paprasčiausiai per daug viskuo juos purškiat. Nes kiek skaitau temutę, tai jūs purškiat, laistot įvairiais marmalais.
Duokit savo pomidorams atostogų. smile.gif

nu as purskiu bet ne visa siltnami iskart, siandien pabaigiau tik kam ana karta neuzteko... neeina man visa siltnami iskart aptarnauti, todel taip atrodo... o laisciau tik 1 kart dilgelem... aisku planavau vel, bet kadangi atsigavo nebelaistysiu... tiesa humusu planavau lieti, bet ir neliejau.... sunaudojau kitur.. vazoniniai tai daugiau viskuo gavo, bet jiems ir priklauso...
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 06 08, 11:56)
Ir pasakykit savo nuomone , ar beverta sodinti tuos nakaziukus pomidoru daigiukus (tetai liko , tai parsitempiau vakar namo) , ar bebus kas is ju ?

jei siltnamyje yra vietos, tai gali bandyti sodinti. jei patiks jiems ten, tai derliu turesi, bet velesni. iki pirmu rimtesniu salnu pomidorai sau ramiai gali vesti derliu siltnamyje. bet as pas tave jau vietos jiems nelabai matau blush2.gif arba foto ne visas siltnamis parodytas .
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 08, 10:55)
as ir prastom dienom, jei tik nebuvo baisulinio vejo, laikiau atdarus abiejus galus. tik jei uzeidavo lietus ar vejas, tai tik duris atdaras palikdavau, o langeli per visa ilgi, gale siltnamio uzverdavau. reikia skersvejo pomidorams. tas langelis virsune nelabai gelbes. geriau,kai jis einakokie 50 cm nuo zemes.asbandyciau dar pora kibiru siltnamyje su vandeniu pastatyti,kad garuotu ir dregmes biskiuka butu. nes jiems reikia ir kad dregme aplinkos atitinkama butu. bet jei nebus skersvejo, tai ta dregme, tik bedos daugiau pridarys, nei naudos .

Viskas , savaitgali darau duris kitoj pusej drinks_cheers.gif . Gal tikrai visa beda ventiliacijoj . As begu kasryt 7 valanda atidaryti pilnai duris , o langa tai laikau ir per nakti pilnai atidaryta , tik duris pridarau palikdama maza tarpeli . Matyt to neuztenka g.gif
O ar jie nebijo vesaus oro ? Nes juk dabar naktys dar saltos , vos 5 - 6 laipsniai .

Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 08, 11:00)
jei siltnamyje yra vietos, tai gali bandyti sodinti. jei patiks jiems ten, tai derliu turesi, bet velesni. iki pirmu rimtesniu salnu pomidorai sau ramiai gali vesti derliu siltnamyje. bet as pas tave jau vietos jiems nelabai matau  blush2.gif arba foto ne visas  siltnamis parodytas .

Paciam silnamy tai ner vietos schmoll.gif , galvoju gal i kibirus sodint g.gif . Pas mane yra keli ankstyvieji , tai ziuriu , kad vienas baigiasi kekinem sakom , ir i virsu jis nebeaugs blink.gif , ir kiti turbut greiciau uzbaigs savo amzeli ir tada liks vietos 5 pomidorams schmoll.gif , tai galvoju , kad gal bent is tu nakazu kas uzderes papildomai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 08, 09:51)
Keletas vaizdu is mano siltnamio siandien:

nu joooo, pasiziuriu i tokius vaizdelius ir nesitiki, kad ir pas mane sitaip bus...Dar tik zydi pomidorai mano silntamy, ir keletas jau uzsimezgusiu, bet visai maziukai, kaip zirniukai smile.gif
Man dar toks klausimas, kada zinoti, kad reikia laistyti? Zeme pavirsiuje sausa, pakapscius gyliau, normaliai lyg, dregnoka. Lapai nenukeipe, tai gal dar nereikia laistyti?: g.gif As kaip beprote, lakstau i siltnami kelis kart per diena, kaip ir norisi palaistyti, ir vis susilaikau lotuliukas.gif Pas mus nemulcuota. laisciau pries savaite. Ir dar klausimelis butu, savaitgali pjausim zole patvory, nepervelu ta zole krauti plonu sluoksniu tarp pomidoru? ir kiek suprantu, kai ta zole isdziuna, vel sluoksni deti ant virsaus? Zodziu ant senatves pradesiu zemes uki kelti biggrin.gif Negana to, kad rytais aplink katinu uodegas apeidavau, dabar dar viena uzsiemima radau lotuliukas.gif
Atsakyti