Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(Sdove @ 2012 07 14, 18:01)
Seb 5 metų fiksas - 3.4, DNB 3 metų fiksas - 4.35 - ženkliai daugiau, tačiau kabliukas tame, kad DNB fiksuotoms duoda maržą, nekintančią visą paskolos laikotarpį - vadinasi po 3 metų, vėl fiksuojant arba nebefiksuojant, vis tiek persiskaičiuos tik palūkanos, o marža išliks nustatyta dabar. Tuo tarpu SEB - po penkerių metų perfiksuojant ar nebefiksuojant, keisis ir marža, ne tik palūkanos - o kas gali žinoti, kokia ji tuo metu bus...Plius ir viliboro palūkanos tikėtina tikrai bus didesnės nei dabar, nes mažesnių kaip dabar nėra buvę nuo pat 1999 m...Todėl mano galva sebe dabar labai labai palanku imti litais arba eurais ir fiksuoti 5 m. tiems, kas ketina paskolą turėti tik 5 metus. Kadangi mūsiškė bus gerokai ilgesnė, teko persigalvoti dėl šių priežasčių laukiu konrečių pasiūlymų iš bankų nefiksuotiems eurams, nes preliminariai bendras buvo pasiūlytas 2.7-2.8, kaip nefiksuojamiems eurams sakyčiau daugoka, jei tiek pasiūlys ir po svarstymo, reikės derėtis smile.gif Bet čia sebe irgi yra kabliukas - jie eurus riša prie liboro, o dnb - euriboro. Pažiūrėjus statistika, liboras kinta staigiau ir gerokai aukščiau (6 mėn. daugiausia yra pakilęs šiek tiek virš 7.1) nei kada yra pakilęs euriboras ( 6 mėn. daugiausia yra buvę 5.4 proc.), taigi čia irgi svarbus momentas renkantis, kai sąlygos siūlomos apylygės.

Pataisysiu. ax.gif Šioje temoje jau buvo apie tai kalbėta.

DNB skaičiuojant paskolą eurais - riša prie EURIBOR
SEB riša prie LIBOR EUR http://www.seb.lt/pow/wcp/seblt.asp T.y. skaičiuodami tarpbankines palūkanas įvertina mažiau bankų, nei EURIBOR atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Estija: 14 liepos 2012 - 21:27
Žinot merginos džiaugiuosi ,kad šia temą radau eidama tik preliminariam paskolos aptarimui. Jau nesijaučiu tokia delitantė kaip pradžioj.

Na blogiausia, kad Sebas mum paskolos nesuteikia. Tipo per mažos pajamos. Nes skaičiuoja pragyvenimo minimumą sostinėj o ne pas mus kaime.Kita vertus tada klausėm dėl 85 procentų dengimo, dabar gi man reikia tik 50. gal vertėtų visgi paduoti užklausą.
Atsakyti
O mus premiliarai duodavo DNB bendra 2.98,o kaip atejom pasirashyti sutarti jau buvo 3.32 verysad.gif Eurais,2 metu fiksas.
Atsakyti
Vakar saviškiui bandžiau įrodyti, kad paskola eurais geriau.............Pritrūkau argumentų. g.gif blush2.gif

Nu aš tai dėl procentų nesijaudinu, kai eisim vistiek tam laikui bus jau pakitę. doh.gif Ir derėsimės tam kartui... bet kadangi imsim paskola neilgam ir nedaug, tai įtariu procentus irgi uždės didesnius. Niu bankas tai turi uždirbt, kam kitaip jis tas paskolas dalintų.
Atsakyti
laba diena, jungiuosi ir as prie sios temeles.

Is banko planuojame imti 60 tuskt. busto kreditui.

NORD siulo:

1.7 marža
1.45 Viliboras
Bendrai 3,15. (Kintamosios kas puse metu). terminas 10 metu. Ka manote apie salygas, nes is tiesu nelabai gaudausi tokiuose dalykuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikondziuke_: 18 liepos 2012 - 11:22
erikondziuke_ super sutapimai, žiūrėsiu ka man duos. Mes imsim tik 57000 ir 8 metam.

Man 3,15 tai būtu daugoka, nes mums siūlė 3 ir žadėjo numažinti už draudimą ir dar ten kažką... Bet čia juk individualus reikalas, nuo algos, ir dar daug ko priklauso. Jei išeina tai bandykit mažinti.........
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 07 18, 11:58)
erikondziuke_ super sutapimai, žiūrėsiu ka man duos. Mes imsim tik 57000 ir 8 metam.

Man 3,15 tai būtu daugoka, nes mums siūlė 3 ir žadėjo numažinti už draudimą ir dar ten kažką... Bet čia juk individualus reikalas, nuo algos, ir dar daug ko priklauso. Jei išeina tai bandykit mažinti.........

Bandysime, nes dar turim darbovietes sutarti su banku del 0,4 proc. mažesnės maržos,kurios neminėjome konsultuodamiesi. Tas sąlygas kurias parašiau, nusiuntėme Seb banko vadybininkei, žiūrėsime ką atrašys, nes prieš tai jų siūlytas variantas buvo prasilenkiantis su realybe.
Atsakyti
QUOTE(erikondziuke_ @ 2012 07 18, 13:29)
Bandysime, nes dar turim darbovietes sutarti su banku del 0,4 proc. mažesnės maržos,kurios neminėjome konsultuodamiesi. Tas sąlygas kurias parašiau, nusiuntėme Seb banko vadybininkei, žiūrėsime ką atrašys, nes prieš tai jų siūlytas variantas buvo prasilenkiantis su realybe.

seb labai prasilenkia su realybe biggrin.gif
o del 0,4, tai cia bendrai gali tiek numazinti, nes mums del to teko abiems pereit i dnb ir algas pervesti, atsidaryt pensiju kaupima ir tas draudimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 07 18, 16:18)
seb labai prasilenkia su realybe biggrin.gif
o del 0,4, tai cia bendrai gali tiek numazinti, nes mums del to teko abiems pereit i dnb ir algas pervesti, atsidaryt pensiju kaupima ir tas draudimas smile.gif

nu maniškio tai i pensiju kaupima nesuvilios, jokiais procentais.

dar neaišku kaip bus , jei paprašys persivest į jų banka algą. Aš tai būčiau prieš. man kažkaip saugiau kai pajamos per 2 darbus yra skirtinguose bankuose.O kita vertus maniškio darbovietė sudariusi sutarti ir pati tvarko kortelių reikalus, mums nei atskaičiuoja, nei patiems lakstyt reik.Nuvažiuoja bankan jei ka ir pasiima. Nes darbdavys didelis ir pats ten su banku dėl kortelių ir saskaitų suderėjęs........
Atsakyti
drauge pradejo kelione per bankus.... lb keista, bet jei siulo didesni fiksa nei kad man - DNB be SEB siulo ne maziau 4 procentu...... sako, sumazino centrinis bankas palukanas tik kintamas, o ne fiksuotas.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 07 27, 10:35)
nu maniškio tai i pensiju kaupima nesuvilios, jokiais procentais.

dar neaišku kaip bus , jei paprašys persivest į jų banka algą. Aš tai būčiau prieš. man kažkaip saugiau kai pajamos per 2 darbus yra skirtinguose bankuose.O kita vertus maniškio  darbovietė sudariusi sutarti ir pati tvarko kortelių reikalus, mums nei atskaičiuoja, nei patiems lakstyt reik.Nuvažiuoja bankan jei ka ir pasiima. Nes darbdavys didelis ir pats ten su banku dėl kortelių ir saskaitų suderėjęs........

Man tai iki šiol mistika lieka, kodėl žmonės tikisi, kad bankas išsiskėtęs jiems geriausias sąlygas siūlys, o jie bankui nieko nepasiūlys? biggrin.gif

Neveskit, nekaupkit, neturėkit produktų, ir nesiskųskit, kad marža didelė wink.gif
Atsakyti
Taigi dabar pasimeciau visai. Vis del to teseme derybas ir su Seb banku. Ir siandien gavome is jo toki pasiulyma.

Marza 1.19
Bendras 3.48 fiksas 5 metams. + nuolaida administraciniam mokesciui.
Atsakyti