Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(oddity @ 2012 06 19, 21:09)
Aš kažko matyt nesuprantu blush2.gif Jeigu nuomininkai tokie vagys ir niokotojai, kodėl jūs tuos butus laikote ir nuomojate? Paprasčiausias būdas atsikratyti vargo - parduoti. Gryni į saują ir gyvenimas ramesnis thumbup.gif

QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 07:22)
Šiaip aš visai nepiktai paklausiau, tik iš smalsumo 4u.gif Aš gyvenu su nuostata: viskas, kas kelia man nerimą ir gadina nervus - atsikratoma. Gi reikia kažkaip dalią pasilengvinti.
Na, o dėl butų... jeigu nuomininkai yra aferistai, o butą norisi išlaikyti, tuomet pasidarote remontą, jį užrakinate ir patys susimokate mokesčius. Butas ne namas - nesutręš, sienos nenušals, pelėsiu neapeis ir t.t. Taigi pigiau kainuotų patiems susimokėti mokesčius, negu kiaulidę, padarytą nuomininko, tvarkyti, paliktas skolas mokėti mirksiukas.gif

Atsakau visai be jokio pykčio..
Ištikrųjų nuoma įkyrėjo iki gyvo kaulo ir butą jau pardavinėju.. rolleyes.gif
Kad ir kaip buvo pradžioj gaila -nes butas neblogas ir buvo planų išlaikyt ateičiai, bet tiesiog kaip jūs ir sakot-nervai brangiau kainuoja.. rolleyes.gif
Ištikrųjų buvo ir tokia mintis-užrakint ir laikyt, bet vis tiek lieka neramumas-gali užpilti, išlaužti, reiktų vis tiek žiūrėt, o be to aišku ir mokesčiai susidaro..
Kol kas sugalvojom kitą planą. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 08:09)
Smagu už jus  4u.gif

Arba toms, kurios nuomoja: kodėl nedarote rimtos atrankos? Leidžiate žmones į savą turtą ir įsileidžiate beleką g.gif Kiek teko praskambinti, praeiti - aklas išnuomavimas vyksta - kad greičiau, kad belekam... bele moka, o moka pirmus kelis mėnesius, kad įtarimo nesukelti.

Na aš tai darydavau šiokią tokią atranką-perkalbėdavau bent su dviem-trim, kiti jau telefonu atkrisdavo..Bet visko taip iškart nepamatysi..Beje, mano nuominkai nei vieni ir nebuvo blogiečiai..
Tiesiog susideda visi tie vargai ir nebesinori tuom užsiimt, nes uždarbio jokio tikrai nėra, tik lakstymas amžinas...
Nematau jokios prasmės ta nuoma užsiimt-čia tik dėl to, jei nori išlaikyt butą, kol nesugalvojai kažko kito..
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 11:09)
Smagu už jus  4u.gif

Arba toms, kurios nuomoja: kodėl nedarote rimtos atrankos? Leidžiate žmones į savą turtą ir įsileidžiate beleką g.gif Kiek teko praskambinti, praeiti - aklas išnuomavimas vyksta - kad greičiau, kad belekam... bele moka[B], o moka pirmus kelis mėnesius, kad įtarimo nesukelti.
<..>

smile.gif kaip suinteresuota puse, norėčiau paklausti.. ax.gif

Kaip Jūsų nuomone padaryti išnuomavimą " ne aklą" tikrai įdomu būtų atrasti tobulesnę sistemą nei pasitikėjimas intuicija g.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 06 20, 11:18)
Na aš tai darydavau šiokią tokią atranką-perkalbėdavau bent su dviem-trim, kiti jau telefonu atkrisdavo..Bet visko taip iškart nepamatysi..Beje, mano nuominkai nei vieni ir nebuvo blogiečiai..
Tiesiog susideda visi tie vargai ir nebesinori tuom užsiimt, nes uždarbio jokio tikrai nėra, tik lakstymas amžinas...
Nematau jokios prasmės ta nuoma užsiimt-čia tik dėl to, jei nori išlaikyt butą, kol nesugalvojai kažko kito..

g.gif Va aš dažnai ir galvoju, kodėl nuoma vyksta, juk ji jokio pinigo realaus neatneša. Kosmetiniai remontai, paliktos skolis (jeigu paliko) - juodas minusas. Niekada pati nenuomočiau, nes man irgi vien nuo minties tuo užsiimti negera pasidaro.

Aišku, kaip Leksa sako, riesta bus mums - nuomininkams, bet gal bus stimulas pagaliau emigruoti. Dabar eini per butus ir nieko nekeiti savo gyvenime - reikia postūmio rolleyes.gif

O va mūsų atveju, savininkė - verslininkė. Šviežiai nuomoja, jaučiasi, kad bando pinigą padaryti, bet kai akis prasikrapštys, gal ir nusileis ant žemės blush2.gif Kol kas neina susikalbėti, jau ir nebebandome. Įdėta 0, bet gauti nori už orą (tikra verslininkė) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 11:22)
<...> Įdėta 0, bet gauti nori už orą (tikra verslininkė) biggrin.gif

Ką vadinate įdėta "0"? g.gif Butas Kaune 1 kamb. jei bendrabutis, tai visvien bent apie 55.000 -60.000 kainuoja, minimalus remontas 5.000 (kosmetinis) -15.000 (paprastesnis), apie "super-duper "nekalbu. Baldai, buitinė technika dar min. 5000.

Ir tai jūs vadintumėte įdėta "0"? g.gif

Ar čia man su aritmetika blogai? g.gif g.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 06 20, 11:22)
Kaip Jūsų nuomone padaryti išnuomavimą " ne aklą"  tikrai įdomu būtų atrasti tobulesnę sistemą nei pasitikėjimas intuicija  g.gif

Mano sesuo kaip nuomavosi: paskambino savininkei radusi skelbima, aišku jau tų skambučių būtą ir be jos n. Savininkė atsirinko jau telefonu apie 15 žmonių. Susakė skirtingą laiką atėjimui, su visais pabendravo (beveik kaip pokalbis dėl darbo biggrin.gif ), visiems padėkojo ir pasakė: rinksiuosi aš, galvosiu aš, bet paskambinsiu visiems, o tik vienam pasakysiu: jus aš pasirinkau.
Sesei mano labai pasisekė, pasirinko ją, bet ir sesuo per sąžininga yra doh.gif Dabar dėkinga, kartais permoka net už komunalinius, o savininkai rankom trina.
Reziume: man patiko tokia savininkų taktika thumbup.gif Pusmetis galvos jiems neskauda, sesuo butą prižiūri - puikiausias variantas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 11:22)
Įdėta 0, bet gauti nori už orą (tikra verslininkė) biggrin.gif

Kad įdėta nulis, neaišku - tą butą ji turbūt pirko ar jos artimieji pirko, juk negavo už ačiū? O jei gavo, painformuokit - man irgi būtų aktualu žinoti, kur butus dovanoja wink.gif

O kad kaina neadekvati, tai gali būti - tokiu atveju, tiesiog nesuras nuomininkų.

P.s. Kaune nuomos pasiūlymų pilna jau nuo 300 lt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 20 birželio 2012 - 10:35
QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 11:28)
Mano sesuo kaip nuomavosi: paskambino savininkei radusi skelbima, aišku jau tų skambučių būtą ir be jos n. Savininkė atsirinko jau telefonu apie 15 žmonių. Susakė skirtingą laiką atėjimui, su visais pabendravo (beveik kaip pokalbis dėl darbo biggrin.gif ), visiems padėkojo ir pasakė: rinksiuosi aš, galvosiu aš, bet paskambinsiu visiems, o tik vienam pasakysiu: jus aš pasirinkau.
<...>

na šią sistemą aš ir taikau. Buvo laikai, kai reikėdavo atsakyti į 20-30 skambučių. Šiai dienai "priklausomai nuo sezono" (t.y. žiemą mažiau, vasarą daugiau) būna 5-15. TAČIAU. Kuo tai skiriaisi nuo "aklo" (Beje nesuprantu, ką tada vadiname "aklu" g.gif ) nuomavimo, juk visvien esminis rinkimosi būdas - intuicija, o ji gali ir pavesti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 06 20, 11:34)
TAČIAU. Kuo tai skiriaisi nuo "aklo" (Beje nesuprantu, ką tada vadiname "aklu"  g.gif ) nuomavimo, juk visvien esminis rinkimosi būdas - intuicija, o ji gali ir pavesti  verysad.gif

Man irgi nesuprantama. Juk ant kaktos neparašyta, kad nesąžiningas, nepatikimas ar nemokus. Bomžai juk neateina, ateina iš pažiūros - normalūs, normaliai uždirbantys tvakingi žmonės, o viskas paaiškėja tik eigoje.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 06 20, 11:27)
Ką vadinate įdėta "0"?  g.gif  Butas Kaune 1 kamb. jei bendrabutis, tai visvien bent apie 55.000 -60.000 kainuoja, minimalus remontas 5.000 (kosmetinis) -15.000 (paprastesnis), apie "super-duper "nekalbu. Baldai, buitinė technika dar min. 5000.

Ir tai jūs vadintumėte įdėta "0"?  g.gif

Ar čia man su aritmetika blogai?  g.gif  g.gif  g.gif

Butą pirkdamas žmogus pats nusprendžia jog nori ir gali - nuomininkas neturi išmokėti šių jo skolų.

Remontas kosmetinis kainavo - 5000lt. Virtuvė baldai jau ant šono virsta (sutrešia, seni - laikosi ant paskutinių pjuvenų). Vonia, toletas neliesti nuo okupacijos laikų (kas mėnesį nukrenta po plytelę), mediniai langai, per kuriuos pučia kiaurai ir žiemą +11būna.

Buitinė technika sena, daug nekainavo + orkaitė viryklė už 600lt pirkta mūsų pačių.

Baldų nebuvo, nupirko kampą, mes apstatėme koridorių, pirkome spintą (vėl 600lt)

Mokame sąžiningai mokesčiu, išeidami paliksime skolų 0, + mokėjome sąžiningai nuomą, dalį remonto atsiėmė. Butas po pusmečio vis dar atrodo, taip pat, kaip mums atėjus (ta prasme, kad nenuniokojome nieko).
Su galva savininkas laikytų tik tokius žmones: skolų nėra, pinigai eina, butas išlaiko savo vertę. Atsiėmi už kosmetinį remontą, įdeti dar langą plastikinį, žmonės toliau gyvena, toliau eina pinigai. Po metų kitų ir + gaunasi. Jeigu žmogiškai, tie patys nuomotų ir 5 - 7metus - jokio galvos skausmo thumbup.gif

Deja, to žmogaus mąstymas kitas - sėkmės jai.

Aišku, gal kažko, o gal visko, šitoje rinkoje nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 06 20, 11:37)
Aišku, gal kažko, o gal visko, šitoje rinkoje nesuprantu.

Jei manote, kad buto nuomos kaina neadekvati, kokios problemos - atsiverčiate skelbimų puslapį ir išsirenkate kitą, tinkamesnį butą. Ir nesukat sau galvos dėl savininkės neverslumo - tai jau jos problemos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 20 birželio 2012 - 10:41
QUOTE(flight @ 2012 06 20, 11:40)
Jei manote, kad buto nuomos kaina neadekvati, kokios problemos - atsiverčiate skelbimų puslapį ir išsirenkate kitą, tinkamesnį butą.  Ir nesukat sau galvos dėl savininkės neverslumo - tai jau jos problemos.

drinks_cheers.gif tą aš ir sakiau praeituose postuose mirksiukas.gif
Atsakyti