Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(*Indra* @ 2012 07 18, 14:28)
nes kažkaip sunkiai man Gerritsen "Gravitacija" skaitosi  g.gif

Net issiziojau, man "Gravitacija" suejo greit ir zaibiskai kaip plombyras su karamele.
Atsakyti
Gal kuri skaitėt Tolstojaus "Kančių keliai"? Va norėjau sau dovanų nusipirkt,bet kol sugalvojau ir akcija baigės rolleyes.gif Anotacija lyg ir įdomi,bet bijau,kad pats turinys nebūtų labai ištemptas,smulkmeniškas.
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2012 07 18, 09:48)
Sveikos 4u.gif

As kaip burundukas ziemai kaupiu atsargas-knygas biggrin.gif Vis perku ir perku ax.gif .Pasigirsiu savo naujais lobiais,aisku visi detektyvai bigsmile.gif :
Lars Kepler "Paganinio kontraktas"
Michael Koryta "Kiparisu namai"
Sebastian Fitzek "Skeveldra"
M.H. Clark "Sauksmas naktyje"

Kur sita pirkot, nes as dar padavime nematau?
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 07 18, 20:13)
Gal kuri skaitėt Tolstojaus "Kančių keliai"? Va norėjau sau dovanų nusipirkt,bet kol sugalvojau ir akcija baigės rolleyes.gif Anotacija lyg ir įdomi,bet bijau,kad pats turinys nebūtų labai ištemptas,smulkmeniškas.

as esu ja skaiciusi ir pamenu, kad patiko, bet tai buvo senai, todel del smulkmeniskumo tai tikrai nieko neprisimenu biggrin.gif jei rusu rasytojai patinka, tai tikrai patiks ir si
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aš perskaičiau "Liepsnojantis įtūžis", būsiu skaičiusi visą trilogiją. Pirma knyga visgi geriausia, bet ir likusios ne prastos.
Dar perskaičiau "Plačiai užmerktos akys", tikėjausi kažko įspūdingesnio, perskaičiau ir pamiršau. Filmas žymiai geresnis.
O dabar skaitau "2001 metų kosminė odisėja". Labai patinka thumbup.gif Laukiu nesulaukiu, kada užbaigsiu ir pažiūrėsiu filmą.

Beje, praeitą mėnesį antroje vietoje tarp perkamiausių knygų buvo "Mažasis princas", kaip manote, kodėl? Ar knygai akcija kokia buvo, ar dar kas? Na taip, ji visad populiari buvo, bet keista, kad taip staigiai pašoko jos pardavimai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 07 18, 19:38)
Beje, praeitą mėnesį antroje vietoje tarp perkamiausių knygų buvo "Mažasis princas", kaip manote, kodėl? Ar knygai akcija kokia buvo, ar dar kas? Na taip, ji visad populiari buvo, bet keista, kad taip staigiai pašoko jos pardavimai.  g.gif

Pardavimai - dažnai sunkiai prognozuojamas reikalas, tuo labiau ten tie knygų TOPAI
Mano versija: kokie nors darželiai išleistuvėms papirko „Mažojo princo“ urmu, o gal dar ir dvyliktokai paskutiniam skambučiui ar dar kokiam mokykliniam reikalui užsipirko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2012 07 18, 13:10)
Dar perskaičiau Tūkstantis ir viena naktis. Vėlgi - jausmas nepakartojamas. Leidimas 1977 m. versta Balčikonio. Kalbos grožis nerealus! O ir tas jausmas, skaityti pasakas... Vasara - pats geriausias laikas vaikiškoms knygoms. Jei turit - pasinaudokit proga smile.gif.

Jei čia ta tokiais violetiniais viršeliais, tai turiu ją nuo pati neatsimenu kada, skaičiau vaikystėj daugybę kartų. Labai ji man patikdavo, tik tos pasakos gana šiurpios atrodydavo.

Skaitanti, tau, kaip lietuviškos literatūros mylėtojai, rekomenduočiau Jasukaitytės knygą "Stebuklinga patvorių žolė" (jei nesi skaičiusi, aišku). Manau, tau turėtų patikti.
QUOTE(muminukas @ 2012 07 18, 13:14)
o kuri nors esate skaičiusi B. Radzevičiaus Priešaušrio vieškeliai? ir Kazlas interviu, ir dar kažkas iš neseniai skaitytų be galo gyrė kaip vieną geriausių lietuvių autorių kūriniių. aš studijų metais skaičiau, bet nelabai ką atsimenu. aišku, ir neperskaičiau visko  ax.gif

Skaičiau šią knygą, tiksliau pirmą tomą, mokykloje. Man labai patiko, viena iš geriausių, skaitytų mokykliniais metais.

QUOTE(Dorifore @ 2012 07 18, 20:38)
O dabar skaitau "2001 metų kosminė odisėja". Labai patinka  thumbup.gif Laukiu nesulaukiu, kada užbaigsiu ir pažiūrėsiu filmą.

Nebūčiau pagalvojusi, kad tau gali tokia knyga patikti. smile.gif Kai aš ją skaičiau, vis galvojau, kad labai norėčiau ir filmą pamatyti, pažiūrėti, kaip ten viskas vizualiai išpildyta. Bet filmas, palyginti su knyga, daug blankesnis pasirodė.

Pradėjau "Limbų priesaiką", bet kol kas nieko ypatingo. Tiesa, dar 600 puslapių liko, tai per daug nenusimenu. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2012 07 17, 07:46)

Aš dabar skaitau Peter Hoeg "Tyliąją mergaitę"

Sveikos 4u.gif
Retai čia apsilankau, bet visada paskaitinėju, kas ką skaito. O šįkart tiesiog, Rasma, tau pavydžiu "Tyliosios mergaitės" 4u.gif Malonumas neišpasakytas. Nesusilaikiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2012 07 17, 21:34)
Šiandien pabaigiau Fred Vargas "Mėlynų skritulių žmogų''- trečią mano skaitytą detektyvą apie komisarą Adamsbergą. Nei labai patiko, nei nepatiko. Kažkas man jos knygose neįtinka, tik nemoku pasakyti, kas. Siužeto prasme viskas gerai susukta, tai problema kitur. Bet čia tik man taip turbūt.

Įdomu pasidarė, kas tau nepatinka, nes pvz. aš keistąjį komisarą Adamsbergą iškart įsimylėjau wub.gif

QUOTE(linamog @ 2012 07 18, 17:28)
Net issiziojau, man "Gravitacija" suejo greit ir zaibiskai kaip plombyras su karamele.

drinks_cheers.gif Ir man "Gravitacija" labai skaniai suėjo.

QUOTE(katilina @ 2012 07 18, 22:29)
Pradėjau "Limbų priesaiką", bet kol kas nieko ypatingo. Tiesa, dar 600 puslapių liko, tai per daug nenusimenu.  smile.gif

Lauksiu tavo galutinės nuomonės 4u.gif "Limbų priesaika" viena iš mano skaitytų įspūdingų knygų, beje, labai susišaukia su Gerritsen "Mefisto klubu" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anj @ 2012 07 18, 20:00)
Kur sita pirkot, nes as dar padavime nematau?

As is knygos.lt pirkau,bet maciau ir Pegaso knygynuose yra.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 07 18, 21:42)
Retai čia apsilankau, bet visada paskaitinėju, kas ką skaito. O šįkart tiesiog, Rasma, tau pavydžiu "Tyliosios mergaitės"  4u.gif Malonumas neišpasakytas. Nesusilaikiau  ax.gif
Papildyta:

Įdomu pasidarė, kas tau nepatinka, nes pvz. aš keistąjį komisarą Adamsbergą iškart įsimylėjau  wub.gif

Adamsbergas man tikrai patiko "Neptūno vėjuose" (kaip ir pati knyga). Kitose dviejose knygose, kaip jau sakiau, net pati tiksliai nežinau, kas man nepatinka. Autorė labai nori pabrėžti tą jo keistumą, bet, mano manymu, kažkaip nenatūraliai tas jai gaunasi. O gal rašymo stilius man kliūna. Ai, pati nežinau. Ne taip ir svarbu. Be to, kiek prisimenu, tau ir kitas komisaras patiko (Montalbanas), o aš jo po vienos knygos "išsižadėjau". smile.gif

Paskutiniu metu tiek daug pagyrų "Tyliajai mergaitei", gal ir man reiktų jos imtis. Kol nebuvau nusipirkusi, labai jos norėjau, o dabar, kai turiu, vis atidėlioju, nors pati nežinau, kodėl. Gal bijau, kad nepatiks tiek, kiek tikiuosi.

Dorifore, Fatimaallaa, ar dar kas nors, gal galit man padėti dėl Suknyga.lt. Kai įkeliu ten naują knygą, ir jau yra tokiu pavadinimu, tik kitų metų, kaip pažymėti, kad tai kitas leidimas? Kiek bandžiau, visada priskiria prie "panašios", bet ne prie "kitų leidimų". Niekaip nesuprantu, ką darau blogai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 07 18, 21:42)
Rasma, tau pavydžiu "Tyliosios mergaitės"  4u.gif Malonumas neišpasakytas.

Ilgai marinavau ją doh.gif , jei ne tas metų iššūkis, tai būtų dar pagulėjusi.
Baisiausias mano prisipažinimas..kažkada senai senai P.Hoeg "Panelės Smilos sniego jausmas" tapo visiška nuograuža (numečiau turbūt po 30 psl, nes kažkas man nepatiko blush2.gif ), tad bijojau, jog apskubėjau pirkdama "Tyliąją mergaitę".
Dabar pradedu galvot, kad reik atsiprašyt ir Panelės Smilos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 07 18, 23:29)
Adamsbergas man tikrai patiko "Neptūno vėjuose" (kaip ir pati knyga). Kitose dviejose knygose, kaip jau sakiau, net pati tiksliai nežinau, kas man nepatinka. Autorė labai nori pabrėžti tą jo keistumą, bet, mano manymu, kažkaip nenatūraliai tas jai gaunasi. O gal rašymo stilius man kliūna. Ai, pati nežinau. Ne taip ir svarbu. Be to, kiek prisimenu, tau ir kitas komisaras patiko (Montalbanas), o aš jo po vienos knygos "išsižadėjau".  smile.gif

Paskutiniu metu tiek daug pagyrų "Tyliajai mergaitei", gal ir man reiktų jos imtis. Kol nebuvau nusipirkusi, labai jos norėjau, o dabar, kai turiu, vis atidėlioju, nors pati nežinau, kodėl. Gal bijau, kad nepatiks tiek, kiek tikiuosi.

Na, taip. gal kartais ir perspaudžia autorė su Adamsbergo keistumu, bet man kažkaip neužkliuvo.
O dėl Montalbano, tai man ne tiek jis pats, kiek valgių aprašymai Camilleri knygose patinka ax.gif Skaitau ir svajoju kartu su komisaru Montalbanu pavalgyti.

O "Tyliąją mergaitę" aš irgi kažkodėl ilgai atidėliojau ir neskaičiau. Buvo taip. Bet labai džiaugiuosi, kad perskaičiau. Tikiuosi ir tau patiks 4u.gif
QUOTE(Rasma @ 2012 07 19, 08:08)
Ilgai marinavau ją doh.gif , jei ne tas metų iššūkis, tai būtų dar pagulėjusi.
Baisiausias mano prisipažinimas..kažkada senai senai P.Hoeg "Panelės Smilos sniego jausmas" tapo visiška nuograuža (numečiau turbūt po 30 psl, nes kažkas man nepatiko blush2.gif ), tad bijojau, jog apskubėjau pirkdama "Tyliąją mergaitę".
Dabar pradedu galvot, kad reik atsiprašyt ir Panelės Smilos smile.gif

Oi, kokia gėda. Greitai panelės Smilos atsiprašyk biggrin.gif Dar suprasčiau, jeigu "Moterį ir bezdžionę" būtum numetusi, nors man ir ši knyga visai patiko, bet "Panelės Smilos sniego jausmą" - gėda džiunglėms.
Atsakyti