Na ka gi, raportuoju sugrizusi po laparaskopijos.
Pats didziausias patarimas besiruosiancioms - nebijokite!
Nieko blogo su jumis nepadarys ir viskuo pasirupins: ir kad tinkamai aprengtos operacijai butumete, ir nuramintos, ir apkamsytos po operacijos, ir apklausinetos ar skauda, is vaistuku nepagaileta ir pan.
Mano istorija tokia, kad tiriantis del nevaisingumo gimdos nuotrauka parode viena nepratekama kiausintaki. Laparaskopija parode abu kiasintakius laisvai pratekamus, jokiu saaugu, jokios endometriozes vnz. jokiu kliuciu pastoti.
Labai drebinau kinkom ir pries gimdos nuotrauka (gal del to ir uzspazmavo kiausintaki) o pries laparaskopija is viso

ejau is proto savo vidiniame pasaulelyje.
Laparaskopijai nuo nakties nieko nevalgius ir negerus 7.30 val. buvau ligonines priimamajame. Uzpildomi dokumentai, palydima i palata, parodoma Jusu lova, persirengimo kambaryje paliekate daiktus ir persiriangiate duotais naktiniais (su savimi i spintele siulau pasiimti tik vandenuko, savo ismanuji telefona, iklota). Anesteziologe jaunute,
lygtai Jelena Romanova buvo labai

demesinga ir suprantanti, apklausines Jus, viska paaiskins. O cia tuoj pat Jus operuojantis daktaras Aiskauda prisistatys, aptariste kilusius klausimus. Mane neuzilgo pakviete i operacine. Sesute lova nuveze paskui mane, chalatukas-ant kabliuko, slepetaites nusimeti, galima likti su kojnemis ir isipatogini ant operacinio stalo-nestalo. Pririsa, i vena kateteri iveda, anesteziologe viska priziuri ir leidzia suleisti raminamuju, sako "nesijaudinkite jums bus dabar taip gerai, kaip po gero sampano taures". Ji neklydo, po 20 sekundeliu rupestis praejo, niekas nebaisu pasidare... lygtais kazkokia kauke deda, lygtais ne....
Uaiii kaip silta, minksta ir gera. Kas cia mane zadina, vardu kviecia. A, jau po viskam. Nieko neskauda, nepykina 9.20 atsibudau. 12 val atsisedau lovoje ir apsirengiau chalata - galvoju reikia judintis jau. Bet lengvai supykino...priguliau. Sesute siule pavalgyti pietus, isgerti vandenuko, jei nebepykina, tada bandyti keltis. Taip ir padariau. Aisku pasivaiksciojimas man buvo nei malonus nei nemalonus - nedrasu, pilva tempia. Kai pamaciau save veidrodyje ilgai nusprendziau nevaikstineti - baltas vaiduokliukas, pasitarsusiais plaukais - negasdinti nei lankytoju nei pacienciu

Ta pacia diena israse is ligonines.
Kita diena namuose skaudejo galva, akis, paskaudendavo petuka, bet periodiskai gana trumpai. Dabar jau viskas O. K.
O gydytojas
G. Mecejus tai savo jumoro jausmu ir gera nuotaika nemirtingas

Man ji mano ginekologe rekomendavo tai teko pasikliauti. Bet ziauriau uzsiemes - daug operuoja, daug extra operciju daro.
Dar patiko is to kaip savo ligoni slauge gyd. Vilma Dauderiene.
Taip, kad maziau baimiu mergaites ir daugiau meiles sau!