QUOTE(zalciux @ 2013 05 03, 10:53)
Kai nesi susidūręs, tai projektavimo stadijoje tikrai neatkreipi dėmesio, kokį putplastį parinko po pamatų, o žiūri bendrą projektą, namo apšiltinimą (bus 20 cm neoporas) ir pan.
Beje, retas architektas skaičiuoja svetimus pinigus.
Taigi, jei kas protingai galite patarti kokią amortizaciją (putplastį ar kažką kitą) dėti, laukiu minčių. Dėkoju.
p.s. kalbėjau ką tik dar su vienais putplasčio gamintojais, tai net nežino kokį rekomenduoti, tik klausia kokios markės reikia ir kainą gali pasakyti. Argumentų ar patarimų apvalus nulis, tai ką su tokiu vadybininkų galima diskutuoti.
kadangi atsakėte į mano postą, jaučiu pareigą atsakyti taip pat. jeigu Jums reikia kažko
tik amortizacijai t.y. grunto deformacijoms kompensuoti, tiks paprastas EPS 70, jei norite, galite naudoti EPS100 ir pilnos akys 10cm, tik tada nesuprantu kam jį dar dėti iš vidinės rostverko pusės? ten gruntas praktiškai nevaikšto, užtenka tik po apačia. Iš vidinės pusės šiltalas dedamas dėl šilumos izoliacijos, bet ne dėl deformacijų. Tokiu atveju EPS'ą reiktų dar hidroizoliuoti nuo drėgmės, arba naudoti ekstrūdinį, kuris praktiškai nelaidus drėgmei. Jo storį parinkti reiktų pagal siekiamą rezultatą, bet nedėčiau mažiau 10cm. nesenai buvau statybose, kur rostverkas buvo apšiltintas 30cm EPS, iš vidinės pusės taip pat. Markės nesidomėjau (beje, jis ten nieko nelaiko, manau markė nesvarbi), bet naudojo ir plėvelę
P.S. su eiliniais pardavėjais aš labai senai praradau norą konsultuotis. Užkniso besikartojanti situaciją, kai apie Jų produktą žinai daugiau, nei jie patys. Arba uždavus klausimą veido išraiška pasikeičia neatpažįstamai. Aišku būna išimčių, bet labai nedaug.