Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai - viskas apie juos

Apklausa: mūsų pamatai: (126 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 06 15, 13:32)
Būtų gerai,kad detaliau paaiškintumėte-kodėl "nesamonė"?    g.gif
Vat kaip tokių statybininkų/vadovų  prisiklausai..... doh.gif
Mes tepėm - kam? -kad kiek galima daugiau,užkirstume kelią-drėgmės prasiskverbimui.

Na aš asmeniškai tai ne statybininke, bet logiškai mastant tikslingiausia izoliuotis tik iš išorės, nes čia patenka tiesioginė drėgmė ir dėl to daroma hidroizoliacija, o kam ji iš vidaus? Čia gi sausa... Negi jūs prieš betonuojant ir rostverko pada ištepat??? Polius taip pat??? Daugiausia drėgmės betonas turėtu pritraukti būtent per juos ir per išorę. O viduje gi sausas smėlis/žvyras.
Remontavome sodyboje namą tai dar dabar pamenu, kaip išardžius medines grindis viduje radome sausut sausutėli smėlį, nors lauke kelias savaites žliaugė lietus. O sodyboje nei lietaus kanalizacijos nei drenažo nėra. Paprasčiausiai senas medinis kaimo namas ant betoninių pamatų. Beje net ir pamatai nebuvo izoliuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepsnele111 @ 2013 06 15, 07:25)
Na mes tai rostverko iš vidaus netepem. Nors detaliame mazge ir buvo nurodyta, bet darbų vadovas pasukiojo pirštą prie smilkinio ir pasakė, kad totali nesamonė...

Iš vidaus bituku tepti ne būtina, bet jei norite kaip sako "sviestu košės nepagadinsite" gal geriau daugiau koncentruokite į pamato pašiltinimą.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 06 15, 13:58)

Darbų vadovui tolima, matyt ši sritis.. smile.gif

Čia aš ne taip supratau. Maniau, kad reikia tu vamzdelių ribotuvų kurie į klojinius remiasi blush2.gif tai ir užklausiau ne to ko reikia.
Atsakyti
QUOTE(Liepsnele111 @ 2013 06 15, 14:05)
Čia aš ne taip supratau. Maniau, kad reikia tu vamzdelių ribotuvų  kurie į klojinius remiasi blush2.gif  tai ir užklausiau ne to ko reikia.

wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepsnele111 @ 2013 06 15, 13:01)
Na aš asmeniškai tai ne statybininke, bet logiškai mastant tikslingiausia izoliuotis tik iš išorės, nes čia patenka tiesioginė drėgmė ir dėl to daroma hidroizoliacija, o kam ji iš vidaus? Čia gi sausa... Negi jūs prieš betonuojant ir rostverko pada ištepat??? Polius taip pat??? Daugiausia drėgmės betonas turėtu pritraukti būtent per juos ir per išorę. O viduje gi sausas smėlis/žvyras.
Remontavome sodyboje namą tai dar dabar pamenu, kaip išardžius medines grindis viduje radome sausut sausutėli smėlį, nors lauke kelias savaites žliaugė lietus. O sodyboje nei lietaus kanalizacijos nei drenažo nėra. Paprasčiausiai senas medinis kaimo namas ant betoninių pamatų. Beje net ir pamatai nebuvo izoliuoti smile.gif

izoliavus rostverko ar juostini pamato sonus (isorinius ir/arba vidinius) lieka neizoliuota apacia per kuria betonas gali dregti taip pat sekmingai. kam izoliuoti sonus?
izoliavus pamata (ypac is abieju pusiu) dar uzkertamas kelias dregmei is betono nasisalinti (praziuti).
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 06 15, 20:10)
izoliavus rostverko ar juostini pamato sonus (isorinius ir/arba vidinius) lieka neizoliuota apacia per kuria betonas gali dregti taip pat sekmingai. kam izoliuoti sonus?
izoliavus pamata (ypac is abieju pusiu) dar uzkertamas kelias dregmei is betono nasisalinti (praziuti).

Na va aš irgi panašiai mastau tik manau, kad išorei reikia izoliacijos. Vis tiek atviras vandens isigėrimas realiausias būtent iš lauko tiek lietaus ar tirpstančio sniego atveju. Žemiau gi sugers vandenį drenažas (na bent jau didžiąją dalį)...

P.S. mano nuomonė nebūtinai turi sutapti su kitų besistatančių namą. Nesu statybininkė ir labiau išmanau virtuvės reikalus. Jei, dėl mano sapalionių statybos klausimais kam skauda galvą - išgerkite nimezilio arba kreipkitės į gydytoją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepsnele111 @ 2013 06 15, 21:50)
Na va aš irgi panašiai mastau tik manau, kad išorei reikia izoliacijos. Vis tiek atviras vandens isigėrimas realiausias būtent iš lauko tiek lietaus ar tirpstančio sniego atveju. Žemiau gi sugers vandenį drenažas (na bent jau didžiąją dalį)...

P.S. mano nuomonė nebūtinai turi sutapti su kitų besistatančių namą. Nesu statybininkė ir labiau išmanau virtuvės reikalus. Jei, dėl mano sapalionių statybos klausimais kam skauda galvą - išgerkite nimezilio arba kreipkitės į gydytoją biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Geras..... Nuotaika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 06 16, 13:18)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif
Geras..... Nuotaika  thumbup.gif

Aha... Vakar nebloga buvo... Galvoju užvartys kas nors ir sugadins... Tai ir pridėjau biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam bus aktualu, bet man tai pilstymas iš tuščio į kiaurą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 16, 20:50)

Normalus straipsnis . Konstrukcijos parinktos ir hidroizoliacija 9 balai, apie termoizoliacija vienas žodis, brėžiniai labai gražūs su šiluminiais tilteliais. po namo grindimis netgi +5, toj vietoj kur šiluminis tiltelis smile.gif klausimas iš kur jie ten atsiranda ypač šaltuoju metų periodu. Prieš 15-20 metų šie brėžiniai butu tobuli, deja laikai keičiasi......
Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2013 06 16, 21:19)
Normalus straipsnis . Konstrukcijos parinktos ir hidroizoliacija 9 balai, apie termoizoliacija vienas žodis, brėžiniai labai gražūs su šiluminiais tilteliais. po namo grindimis netgi +5, toj vietoj kur šiluminis tiltelis smile.gif  klausimas iš kur jie ten atsiranda ypač šaltuoju metų periodu. Prieš 15-20 metų šie brėžiniai butu tobuli, deja laikai keičiasi......

schemos is Č. Ignatavičiaus ir S. V. Skrodenio „Daugiabučių namų atnaujinimui (modernizavimui) skirtų tipinių detalių bei priemonių katalogas", tai kad nera reikalo kabinetis prie siluminiu tilteliu buvimo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 16, 20:50)

straipsnelio pavadinimas: "Pastatų pagrindų deformatyvumo priežastys ir veiksniai".
kelios pirmos pastraipos turi teziu su straipsnio pavadinimu, o visa kita i pievas.
Atsakyti