Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai - viskas apie juos

Apklausa: mūsų pamatai: (126 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 07 12, 11:20)
zinot kaip sako - "I DARE YOU TO TRY".
idomu kaip atrodytu ir kas liktu is tu 40 cm, kurie butu islinde uz rostverko po:
1. betonavimo darbu
2. pamato uzpylimo darbu
3. ivadiniu komunikaciju
4. zemes darbu, ziedinio drenazo, lietaus kamalizacijos
ir t.t ir pan....
nepamirskit pasidalinti nuotraukomis wink.gif

Jau nuspręsta - užleidimų nebus. Bet už patarimus vis tiek ačiū. 4u.gif
Atsakyti
uzleidinejau ir nematau tame bedu-siltinant pamata tik patogumas-uzsideda lapas ant xps...Tik tavo , Cibuli , atv. daugokai issikisa -po 20 cm (jei lygiai det).jei pjaustai -dvigubai xps taupai.Del pazeidimu -kas ten gali pasizeist?
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2013 07 12, 12:27)
uzleidinejau ir nematau tame bedu-siltinant pamata tik patogumas-uzsideda lapas ant xps...Tik tavo , Cibuli , atv. daugokai issikisa -po 20 cm (jei lygiai det).jei pjaustai -dvigubai xps taupai.Del pazeidimu -kas ten gali pasizeist?

Aš rostverką iš visų trijų pusių (apačios ir abiejų šonų) šiltinsiu 20 cm storio XPS.
Atsakyti
Tai kam tada pjaustyti?Ten juk labai grazi deze pasidaro..Tik ivadus susimest pries liejant rostverka ir viskas..
Atsakyti
Mano rostverkas 30cm plocio, vidine puse siltinau 10cm isorine 20cm tai man standartinio xps lapo plocio uzteko, nes pas mane 10cm styroduras po apacia.

30cm po apacia manau yra pieva, tiesiog paziurek pradziai kaip tokio storio lapas atrodo smile.gif dirbant su tokio storio lapais lieka labai daug siuksliu ty daug pinigu i bala.

Patarciau naudot geopora kaina ~250lt uz kuba, gauni kokio nori storio ir plocio lapus, xps pas mus pagrinde 10cm frezuotas...

QUOTE(cibulis @ 2013 07 12, 11:12)
Kaip geriau šiltinti rostverko apačią:

1. Dėti XPS tik per rostverko apačios plotį (30 cm)?
2. XPS iš karto užleisti iš rostverko kraštų (70 cm)?

Pas mane viskas puikiai ishsilaike, tarkim su svarke aptaske xps lapus tai liepiau imt lauk ir is savo kisenes nauja idet, cia pamoka kad nemoka saugot svetimo turto..

zinot kaip sako - "I DARE YOU TO TRY".
idomu kaip atrodytu ir kas liktu is tu 40 cm, kurie butu islinde uz rostverko po:
1. betonavimo darbu
2. pamato uzpylimo darbu
3. ivadiniu komunikaciju
4. zemes darbu, ziedinio drenazo, lietaus kamalizacijos
ir t.t ir pan....
nepamirskit pasidalinti nuotraukomis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 12 liepos 2013 - 13:05
QUOTE(*** @ 2013 07 12, 13:03)
30cm po apacia manau yra pieva, tiesiog paziurek pradziai kaip tokio storio lapas atrodo smile.gif

Neteisingai supratai. Apačioje bus ne 30 cm, o 20 cm.
Atsakyti
Prakisimus daryti verta, tokiu storiu kiek siltini is vidaus ir isores.

QUOTE(cibulis @ 2013 07 12, 14:42)
Neteisingai supratai. Apačioje bus ne 30 cm, o 20 cm.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 07 09, 16:02)
Kaip manai ar verta i grindis deti daugiau kaip 30cm polistirolo? Ir kokiais geriausiai lapais po 10cm perdenginet? Reiks is taip kruva zvyro iskast isnest tai tie papildomi 10cm nemenkas galvos skausmas.

Aš susidėjau 30cm, dabar daryčiau gal ir 40cm susidėčiau, nes pagal kitus apšiltinimo parametrus i A++ galėsiu pretenduot, o dabar jau basta sad.gif, nors pagal mane, tai 30cm turėtų užtekti.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 07 07, 21:10)
Galbūt didelio skirtumo nėra kokia prilydyti, mes irgi  viršutinę dėjome  smile.gif

o ziuriu vidiniu pamatuku nesiltinot??

Kokia kitu nuomone apie vidiniu pamatu siltinima reikalingas jis ar ne?

Beja mane statybininkai subalamuitinio, kad mano rostverkas 40cm aukscio yra per mazas, atseit vien pagal reikalavimus 50cm turi buti??

Ar betonas C20/25 ne per stiprus pamatams?? Paskambinau i betono mazga sako ka betonuosit sakau pamatus, ir pareiske kam man tokio betono cia juk ne perdanga.. pasimeciau.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 13, 14:32)
o ziuriu vidiniu pamatuku nesiltinot??

Kokia kitu nuomone apie vidiniu pamatu siltinima reikalingas jis ar ne?

Beja mane statybininkai subalamuitinio, kad mano rostverkas 40cm aukscio yra per mazas, atseit vien pagal reikalavimus 50cm turi buti??

Ar betonas C20/25 ne per stiprus pamatams?? Paskambinau i betono mazga sako ka betonuosit sakau pamatus, ir pareiske kam man tokio betono cia juk ne perdanga.. pasimeciau.

Mes pamatams-cokoliukui naudojome C20/25,nors jei gerai pamenu -statybininkai poliams pylė C16 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 07 13, 16:38)
Mes pamatams-cokoliukui naudojome C20/25,nors jei gerai pamenu -statybininkai poliams pylė C16  g.gif

o mes i polius pylem c16/20, o i rostverka 20/25
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 07 13, 17:48)
o mes i polius pylem c16/20, o i rostverka 20/25

Humm. man atrodė kad visada tiek į polius, tiek į rostverką pilamas c20/25 betonas.
Atsakyti