Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai - viskas apie juos

Apklausa: mūsų pamatai: (126 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
As manau kad ziedas nebutinas. Iki siol jo nedariau, ie dabar savajam 1-auksciui nedarysiu.
Murlotui uztenka ilgesnius strypus per 3 eiles bloku suleist smile.gif

QUOTE(garbane perliuke @ 2013 07 20, 19:15)
tai kad nieko nenurodyta..del to ir sukam galva..aciu uz pagalba, lb padejot visi smile.gif  4u.gif
o dar nukrypsiu nuo pamatu temos, ar reikia daryti gelzbetonini zieda 1 a. namui, projektas sis http://www.namoproje...k...=200[]=1&search=Ie%C5%A1koti

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 07 20, 21:41)
As manau kad ziedas nebutinas. Iki siol jo nedariau, ie dabar savajam 1-auksciui nedarysiu.
Murlotui uztenka ilgesnius strypus per 3 eiles bloku suleist smile.gif

Nu šiaip nėra tokio aš manau ir panašiai čia viska reik skaičiuoti... arba bent žiūrėti gamintojo rekomendacijas user posted image
Šiuo atveju žiedas reikalingas, nebent konstruktorius paskaičiuotu kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 07 20, 21:15)
tai kad nieko nenurodyta..del to ir sukam galva..aciu uz pagalba, lb padejot visi smile.gif  4u.gif
o dar nukrypsiu nuo pamatu temos, ar reikia daryti gelzbetonini zieda 1 a. namui, projektas sis http://www.namoproje...k...=200[]=1&search=Ie%C5%A1koti

Užtenka tik monolitinęs juostas kur murlotai dėsis, bei rekomenduoja jas užsukti po1,5m.
Papildyta:
..kad kampus gerai sutvirtinti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 07 20, 21:14)
Užtenka tik monolitinęs juostas kur murlotai dėsis, bei rekomenduoja jas užsukti po1,5m.
Papildyta:
..kad kampus gerai sutvirtinti.. smile.gif

O kokio aukscio ta juosta?? Ar inai butu visai be armavimo?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 20, 22:24)
O kokio aukscio ta juosta?? Ar inai butu visai be armavimo?

Gal aš ne visai aiškiai išsireiškiau monolitine juosta, tai pas pats žiedas, tik kadangi jis ne aplinkui, tai juosta pavadinau. biggrin.gif Dažniausiai jam naudoja 4x12 armatūra ir būna apie 15-20 cm aukščio, pagal blokelį pločio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 20 liepos 2013 - 21:38
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 07 20, 21:36)
Gal aš ne visai aiškiai išsireiškiau monolitine juosta, tai pas pats žiedas, tik kadangi jis ne aplinkui, tai juosta pavadinau. biggrin.gif  Dažniausiai jam naudoja  4x12 armatūra ir būna apie 15-20 cm aukščio, pagal blokelį pločio.

Nu as ir galvoju, kad tikrai turetu buti tas pats.. smile.gif aisku reiskias gerai suprantu.
Atsakyti
Gal kas atsimenate, kiek jums kainavo 1 metras polių. Man išeina apie 111 Lt. Čia normali kaina ar brangoka?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 07 22, 10:43)
Gal kas atsimenate, kiek jums kainavo 1 metras polių. Man išeina apie 111 Lt. Čia normali kaina ar brangoka?

Reikia ziureti kokie poliai. grezimas Bobcat valanda 100 lt plius atvezimas jei normalus gruntas 50 poliu 2.5-3.0 m gylio (30 cm skersmens) pas mane per 5 val isgreze. Kaina 600 lt.
Betono maisykle bobcat 5 val apie 12 m3 betono ismaise ir supyle 600 lt.

Medziagos zvyras cementas armatura ir mano darbas apie 3000 lt.
viso 4200 lt uz kazkur 135 m poliu.
Atsakyti
As taip ant greicio primeciau kad man spraustiniai 100-110 uz metra isejo (gal i mazaja puse nes kaikurie poliai gavos ilgesni pagal kieta grunta 6 - 6.5m ilgio).

QUOTE(cibulis @ 2013 07 22, 10:43)

Eilinis bobcatas 5 m negriazia, Cibuli galetum uzakcentuot zmonem ko konkreciai ieskai, nekiekvienam tokiu ilgu reikia

QUOTE(mantesas @ 2013 07 22, 10:59)
Reikia ziureti kokie poliai. grezimas Bobcat valanda 100 lt plius atvezimas jei normalus gruntas 50 poliu 2.5-3.0 m gylio (30 cm skersmens) pas mane per 5 val isgreze. Kaina 600 lt.
Betono maisykle bobcat 5 val apie 12 m3 betono ismaise ir supyle 600 lt.

Medziagos zvyras cementas armatura ir mano darbas apie 3000 lt.
viso 4200 lt uz kazkur 135 m poliu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 22 liepos 2013 - 13:04
Gal kas darėtės rostverką iš Haus blokelių. Mum čia pamatistai siūlo tokį būdą - taupantį betoną ir pinigus. Gal pas ką nors yra patirties tame reikale, kokie minusai?
Atsakyti
QUOTE(Vesta* @ 2013 07 22, 13:05)
Gal kas darėtės rostverką iš Haus blokelių. Mum čia pamatistai siūlo tokį būdą - taupantį betoną ir pinigus. Gal pas ką nors yra patirties tame reikale, kokie minusai?

Mano kaimynas visus pamatus iš jų darė. Jo namas su rūsiu. Jam 110 kv. metrų rūsys su apšiltinimu išėjo apie 45 000 Lt. Kitas mano kaimynas gręžtinių pamatų rostverką iš jų darė. Gal tikrai pigiau. Negaliu pasakyti, bet abu kaimynai stato gerokai taupydami. Tai tikriausiai apsimoka.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 07 23, 09:05)
Mano kaimynas visus pamatus iš jų darė. Jo namas su rūsiu. Jam 110 kv. metrų rūsys su apšiltinimu išėjo apie 45 000 Lt. Kitas mano kaimynas gręžtinių pamatų rostverką iš jų darė. Gal tikrai pigiau. Negaliu pasakyti, bet abu kaimynai stato gerokai taupydami. Tai tikriausiai apsimoka.

Pas mus poliniai pamatai, polių gylis 2 m, nes gruntas anot geologinių tyrimų labai geras. Namas 1-o aukšto 190m². Pamatai kainuos 22000 su PVM, jei darom rostverką iš Haus blokelių - sutaupom 20 proc nuo sumos. Kiek pasiaiškinau (ko gero visi čia žino smile.gif bet pakartosiu) minusai, kad kai pila betoną su siurbliu - išsivaikšto blokeliai, bet pasirodo yra kažkokių klijų, kur dedamus blokelius suklijuoji ir po to gali drąsiai betonuoti. Abejojau dėl stiprio, vis tiek konstrukcija iš gryno betono man žaliai statybininkei atrodo stipresnė, bet kadangi pas mus tik 1-as aukštas be rūsio, tai apkrovos nebus didelės.
Atsakyti