QUOTE(jot.ka @ 2012 07 25, 18:17)
vi_, patraukė ant egzotikos?... užsikabinot už ne žalios lapijos?
Pasiakvatyjau ant nemaraus grožio. Kaip ir kitos moteriškės. Įtariu, kad žvilgtelėjote internetan - graži gi? Varpos, it nemenko kačiuko uodegytės, lapai, kaip kukurūzo, ir dar ne žali... Žvilgteli į tokią, ir psio, negali atsilaikyti.

Ir dar kuom ji gera, kad gan ankstyva - jau liepą žydi. Pagalvojau, kad aš ją žiemai iškasiu į vazoniką ir triobon įnešiu (ten žiemą žemiau -10 nebūna, 8 zona, reiškiasi

), o pavasarį atgal į dirvą. Mažu atlaikys? O kuom ji už jurginus mandresnė? Su jais gi irgi tąsiojiesi pirmyn-atgal. Žiūrėsim...
Aplamai, tarpe smilgų soruolės man labiausiai patinka. Daugiametese.lt jų nemažai prirodyta, o pas Rasą tik 1, ir ją patarė Utenos kraštuose žiemai pridengti. Bet vien soruolėmis sotus nebūsi. Reikia ir kitokių. O kokių - neaišku. Ežiukai-eraičinai jau nuspręstas reikalas. Dėl kitų teks pasukti galvą. Ir dar apsisprendžiau daryti šiemet smilgiukų veisyklą, į ją kišti vazonikinius augalus, o kitais metais juos persodinti į teisingą vietą. Vazonikinė teorija iš dalies pasiteisino centrinėje gėlyno dalyje. Ten beveik visi gėliukai iš vazonikų. Jie jau pernai vaizdelį rodė, o šiemet nekurie bando blindę peršokti.

Nors kitą vertus, šiemetiniai auginukai kitais metais, įtariu, atrodys ne ką prasčiau. Aišku, nekaip čia aš atrodau su savo nekantrumu. Bet tai ne charakterio savybė, o tokios jau susiklostė aplinkybės. Labiau palankios daržovių, o ne daugiamečių gėlių auginimui. Tokie dalykai.
O kur žadėta mokomoji medžiaga dėl karpažolių? Kai pamatau šį jūsų mamos gėliuką, pasijuntu gyvenimą pragyvenusi ne taip.