QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 21, 06:25)
cibuli, o kiek jums metu? nes mes tai pvz kazkaip nemastom 5-6 desimtmeciu kategorijomis
nes jei po 40 metu busim dar gyvi, ir rupes toks daiktas kaip sutrukinejes tinkas, tai is viso nulupti visa polistirola nafik ir is naujo apsiltinti ir nutinkuoti. 

O kiek duotumėt? Nemanau, kad reikia pirkti šiandieną kuo pigiau visai negalvojant, kas bus po 10 ar 15 metų. Mano supratimu, namas turi ne tik mažai naudoti šildymo, bet ir pakankamai ilgai stovėti be renovacijos, atnaujinimo.
Aš, pvz., ant langų profilių užleisiu 4 cm putplasčio. Dabar įsivaizduokite situacija po 15 ar 20 metų. Langai išsisandarino. Tarkime, kad langai mediniai, kuriuose tereikia nuardyti stiklajuostes ir galima vietoje, neišimant pačio lango pakeisti stiklo paketą. O jei langai plastikiniai ir stiklo paketas įklijuotas. Teks keisti visus langus, gadinti lauko ar/ir vidaus apdailą. Todėl galbūt verta dabar sumokėti kelis tūkstančius daugiau už medinius langus, bet per bent jau 30 metų jie atsipirks lyginant su plastiku.
Lygiai tas pats ir su tinku. Vienas stovės ilgiau, kitas trumpiau. Čia faktas. Klausimas tik kuris stovės ilgiau ir kiek tai kainuos brangiau. Jei atsiperka, imam brangesnį, jei ne pigesnį. Viskas paprastą. Norint teisingai pasirinkti, reikia informacijos ir teisingų išvadų.
P.S. O kiek man metų duotumėte?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 21, 07:40)
Idomiausia, kad gamintojai zino, kaip elgsis ju tinkas po 60m. Gal bandymus atliko:)))
Visokiu fintu priraso tuose aprasymuose, isigilinus - juokas ima. Baltas nespalvintas tinkas, raso- nebijo ultravioleto, neblunka
Visokiu fintu priraso tuose aprasymuose, isigilinus - juokas ima. Baltas nespalvintas tinkas, raso- nebijo ultravioleto, neblunka

Jūsų požiūrį, kad viskas turi kainuoti kuo pigiau, kad visi permoka, kad prekybininkai plėšikai, aš žinau.
O šiais laikais 60 metų ciklą laboratorijos sąlygomis galima padaryti įtariu per kokį mėnesį ar dar trumpiau. Gal laboratorinės sąlygos realiai lauko sąlygų ir neatkartoja, bet kažkuo gi reikia pasitikėti.