Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Amise @ 2012 07 03, 11:26)
Vos nenuvirtau  blink.gif Pirmąkart toks įdomumas ir smagumas žiūrėt nuotrauką ne ant pakelio, kur taip gražiai pomidoriukai raudonuoja  bigsmile.gif

Va, va, ir aš pritariu.
Runchikas, šakės, koks grožis. Ir visi tokie kompaktiški.

O aš savo vieną black cherry išroviau su visam. Atsibodo jis man... net žiedų nekrovė.
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2012 07 01, 11:51)
paprikas ir čilius purškiau žaliu muilu. tada pakartodavau po dviejų savaičių. tada po savatės po dušu nuplaudavau tuos lavonėlius.
visa tai dariau du kartus.
našlaitėms nieko nedariau, po kurio laiko jie visi mirė. gal nuo trąšų? biggrin.gif
jei pasisėtumėt, nieko nebespėtumėt gauti, na, nebent prieskonius, arba čilius, kuriuos kambary baigtumėt laikyt.
pasisodint galite pirktinius daigus, bet žiūrėkit, kad būtų skirta vazonuose augint (čia aš apie pomidorus ir pan.)
nežinau, ko jūs norite. galima žirnius dar sėt manau, prieskonius.

Partizane,

o kokias paprikų rūšis tinka balkone auginti? Vyras aiškina, kad jis man sekė pasodinti ir papriką, o aš nepasodinau. lotuliukas.gif Tai reiks kitais metais paeksperimentuoti. Internete kiek ieškojau, tai suintrigavo veislė "Mini Yellow Bell" (mat aš norėčiau geltonos paprikos) - kaži, kiek realu Lietuvoj gauti kažką panašaus?
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2012 07 06, 22:36)
Internete kiek ieškojau, tai suintrigavo veislė "Mini Yellow Bell" (mat aš norėčiau geltonos paprikos) - kaži, kiek realu Lietuvoj gauti kažką panašaus?

Iš ebay pabandyk parsisiųsti mirksiukas.gif . Aš kitiems metams irgi bandysiu iš užsienio ką nors parsisiųsti ax.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image

MANO MAŽIEJI DŽIAUGSMAI
Atsakyti
Užsimaniau šviežių saldžių žirniukų wub.gif

Taip tikėjaus šiandien padaryt fotosesiją ir nufotografuot jau du gražiai geltonus/oranžinius Venusiukas, bet atsikėliau ryte pasilabint su chebra ir žiū ant dumplainio kažkoks baltas kleckas. Pajudinau kotą (mat labai aukštas jau užaugęs tai nedasiekiau biggrin.gif ) lyg ir nieko, bet man neramu. Paskui žiū jau du mažiukai, o nebe vienas. pypt.. Šiaip ne taip atkabarojau jį iki saves ir vuolia - baltasparniai fear.gif Greit atlaisvinau vieną balkoną ir išsiunčiau jį ten, kiek radau sutraiškiau, kelis lapus nuskyniau ant kurių tupėjo ir pasičiupau bonke degtinės iš virtuvės (spurgytėm naudojama tebuvo laugh.gif ). Išmaudžiau ir palikau. Vis masčiau ar reiktų pomidorus nupurkšt dėl visa ko. Tai širdis į kulnus nukrito kai nuėjus balkonan pakrutinau Aztec'ą ir pakilo keli baltasparniai ph34r.gif Čiupau likučius iš virtuvės, "plečkutę" iš barelio ir pasigailėjau, kad atidavėm dar vieną didelę bonką doh.gif Na bet dar profilaktiškai kitą balkona lengvai nupurškiau o "užkrėstajam" visi tupi išmaudyti. Dvokia dabar degtine. Pasirodo jos dar skirtingai smirdi doh.gif lotuliukas.gif Variantas aišku yr skint lapus velniop, bet kai tokie gražumai jie verysad.gif Jei degtinė nepadės, teks turbūt imtis ir tų žiauresnių priemonių.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 07 08, 09:26)
Užsimaniau šviežių saldžių žirniukų  wub.gif

Taip tikėjaus šiandien padaryt fotosesiją ir nufotografuot jau du gražiai geltonus/oranžinius Venusiukas, bet atsikėliau ryte pasilabint su chebra ir žiū ant dumplainio kažkoks baltas kleckas. Pajudinau kotą (mat labai aukštas jau užaugęs tai nedasiekiau biggrin.gif ) lyg ir nieko, bet man neramu. Paskui žiū jau du mažiukai, o nebe vienas.  pypt.. Šiaip ne taip atkabarojau jį iki saves ir vuolia - baltasparniai  fear.gif Greit atlaisvinau vieną balkoną ir išsiunčiau jį ten, kiek radau sutraiškiau, kelis lapus nuskyniau ant kurių tupėjo ir pasičiupau bonke degtinės iš virtuvės (spurgytėm naudojama tebuvo laugh.gif ). Išmaudžiau ir palikau. Vis masčiau ar reiktų pomidorus nupurkšt dėl visa ko. Tai širdis į kulnus nukrito kai nuėjus balkonan pakrutinau Aztec'ą ir pakilo keli baltasparniai  ph34r.gif Čiupau likučius iš virtuvės, "plečkutę" iš barelio ir pasigailėjau, kad atidavėm dar vieną  didelę bonką  doh.gif Na bet dar profilaktiškai kitą balkona lengvai nupurškiau o "užkrėstajam" visi tupi išmaudyti. Dvokia dabar degtine. Pasirodo jos dar skirtingai smirdi  doh.gif  lotuliukas.gif Variantas aišku yr skint lapus velniop, bet kai tokie gražumai jie  verysad.gif Jei degtinė nepadės, teks turbūt imtis ir tų žiauresnių priemonių..  verysad.gif

Aš šiandien ant agurkų radau juodo amaro gun_rifle.gif . Varau purkšti degtine doh.gif , o jei nepadės, tada šakės, teks išmesti agurkus verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 07 08, 13:35)
Aš šiandien ant agurkų radau juodo amaro  gun_rifle.gif . Varau purkšti degtine  doh.gif , o jei nepadės, tada šakės, teks išmesti agurkus  verysad.gif .

nu as su agurkais maziausiai kankinuos del vabalu. kazkaip vienas kitas tas skaraidantis nutupia ir tiek. Bet kai isvilkau i balkna kai orai pasitaise bent vienas tai ypac atsigavo vel kaba kruva agurkeliu ziedu kiek prasiskleide thumbup.gif
Pomidorai tai kaip ir anksciau su skraidanciais amarais. Braskiu lapus puola paprasti juodi. Baltasparniu irgi paskraido bet neradau kur jie cia isitaise. Ant baklazano zaliu amaru radau bet nuvaliau ir tiek. Rukola suede zali amarai... nu ka ne zoologijos sodelis....
Ai anais metais pomidorus irgi puole bet derliaus buvo daug ir siais manau kaip nors...
Irgi degtine vaisiniu karts nuo karto... gal nebus is kart marinuoti pomidorai...
Atsakyti
Na aš tikiuos išeis tuos baltasparnius išvyt, nes jei jų visą vasarą po vieną kitą bus, tai nervai neišlaikys biggrin.gif Nes taip gražiai visi pomidoriukais apsikrovę, tai tik baltasparnių ir "tetrūko" doh.gif

Dėl baltasparnių forume radau, kad visai padeda juos naikint "Nimazalis", rašė būna žalioj stotelėj. O gūglėj dabar apie jį radau va ką:

Nimazalis - biologinis preparatas kovai su lauko ir šiltnamio augalų kenkėjais. Jis gaminamas iš Indijoje augančio tropinio medžio, naudojamas liaudies medicinoje jau daugiau kaip tūkstantį metų. Šio medžio ekstraktai naudojami asmens higienai, prieš augalų kenkėjus ir ligų sukėlėjus, gyvūnų ektoparazitus. Jie nekenksmingi žmogui ir šiltakraujams gyvūnams, bitėms ir vabzdžiams, mintantiems kenkėjais. Preparatas naudojamas profesionaliame, individualiame ir ekologiniame ūkyje.

Nedideliuose plotuose augalai purškiami nimazalio 0,5 proc. tirpalu. Prieš čiulpiančiuosius kenkėjus, kurių vystymasis trumpas (amarai, erkės), augalai apdorojami preparatu kas 5-7 dienas, prieš tripsus - kas 10-14 dienų, o prieš griaužiančiuosius užtenka preparatą pakartotinai panaudoti po 12-14 dienų.

Nimazalis naudojamas prieš lauko ir šiltnamio pomidorus, agurkus, saldžiąją papriką, rožes, chrizantemas puolančius baltasparnius, prieš minamuses, amarus, tripsus, voratinklines erkes ir kt. Juo purškiamos bulvės nuo kolorado vabalo pirmųjų lervų, o kopūstinės daržovės - nuo pirmųjų amarų, baltukų, pelėdgalvių, kandžių (pasirodžius pirmos kartos vikšrams). Agrastai, juodieji serbentai purškiami, pasirodžius jaunesnio amžiaus pjūklelio lervoms, o obelys - pasirodžius pirmiems amarams.

Išpurkštas nimazalis augalą padengia plona plėvele, prasiskverbia per lapų audinius į vidų ir veikia sistemiškai. Preparatas kenkėjus veikia per jų virškinamąjį traktą po to, kai kenkėjas pasisotina nupurkšta augaline mase ar jos sultimis. Nimazalis veikia efektyviai, jei augalų lapai apipurškiami iš abiejų pusių. Preparatas naudojamas prieš jaunesnio amžiaus lervas arba kenkėjų vystymosi pradžioje. Paruoštas skystis turi būti išpurkštas tuoj pat. Jeigu nupurškus po 6 val. palyja, reikia purkšti pakartotinai.

tai va gal ir nuo tų amarų padėtų smile.gif Juolab, kad ne cheminis o biologinis
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 07 08, 15:02)
Na aš tikiuos išeis tuos baltasparnius išvyt, nes jei jų visą vasarą po vieną kitą bus, tai nervai neišlaikys  biggrin.gif  Nes taip gražiai visi pomidoriukais apsikrovę,  tai tik baltasparnių ir "tetrūko"  doh.gif

Dėl baltasparnių forume radau, kad visai padeda juos naikint "Nimazalis", rašė būna žalioj stotelėj. O gūglėj dabar apie jį radau va ką:
tai va gal ir nuo tų amarų padėtų  smile.gif Juolab, kad ne cheminis o biologinis

Jau ryt iš pat ryto bėgte bėgsiu kokios atravos pirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 07 08, 15:57)
Jau ryt iš pat ryto bėgte bėgsiu kokios atravos pirkti  doh.gif

as ana priemone pirkau praeitais metais. Nu gal kazkiek padejo. bet pilnai irgi neisnaikinau.
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2012 07 08, 17:32)
as ana priemone pirkau praeitais metais. Nu gal kazkiek padejo. bet pilnai irgi neisnaikinau.

O pomidoriukai labai nukentėjo nuo baltasparnių?
Va nudepiliavau dumplainį, tik šviežesnius lapiukus palikau, nes ant jų lyg ir nesimatė, kad kokia lerva ropinėtų. Bus matyt ką ryt rasiu. Ir nusimato viso balkono pomidorų apžiūrinėjimas unsure.gif Gerai kad bent jau kita pusė, tfu tfu tfu, tuk tuk medin, lyg ir švarūs..
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 07 08, 20:28)
O pomidoriukai labai nukentėjo nuo baltasparnių?
Va nudepiliavau dumplainį, tik šviežesnius lapiukus palikau, nes ant jų lyg ir nesimatė, kad kokia lerva ropinėtų. Bus matyt ką ryt rasiu. Ir nusimato viso balkono pomidorų apžiūrinėjimas  unsure.gif Gerai kad  bent jau kita pusė, tfu tfu tfu, tuk tuk medin, lyg ir švarūs..

as ne su baltasparniais kovoju as su sparnuotais amarais. Ant pomidoru savu baltasparniu nepastebejau.
Baltasparniai buvo tik siais metais i salotas isimete ir dabar vis pavienius matau bet masiskai niekur nerandu...

Va pas mama balkone tai ant mano duotu pomidoru baltasparniai uzpuole normaliai bet pas ja balkonas stiklintas tai matyt ir sunkiau su jais kovot. Bet va irgi degtine purskia sako lyg geriau.

O cia smagesne dalis:)
Siluma padare savo thumbup.gif
Mano monstriukas Red cherry jau turbut 190cm ugio pirmaja keke sunokino smile.gif
user posted image

Ir praeitu metu zemuogele
user posted image

Dar maciau ir keli geltoni jau vel yra. Cili varpeliai labai greit auga, kelios paprikos dar uzsimezge. Bet jau kita dien pafotkinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2012 07 08, 20:48)
as ne su baltasparniais kovoju as su sparnuotais amarais. Ant pomidoru savu baltasparniu nepastebejau.

susimaišiau kažkaip blush2.gif

Gražūs monstriuko vaisiai smile.gif Mano monstrui rods dar kiek toli iki nokimo, bet iki lubų jau diena kita ir teks viršūnę pjaut..
Atsakyti