Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą: Kepsniai, šašlykai, marinatai -2

QUOTE(georgiana @ 2013 05 28, 12:33)
del zoliu dedu is akies, kas darze auga siek tiek krapu, svogunu laisku, raudoneliu, balzamiko ciut, ciut, sojos ciut ciut, vietoj cukraus galima decio pakeisti, poporciju neprasysiu nes manau pati zinosit kiek deti, dedu is akies, jei ko truksta dadedu, cesnako laiskai auga ir tu dedu, o pries kepant kaip ir Jus nuvalau zoles ir kt. didelius prieus, kad neprisviltu ai dar sparniukus subadau su dantu krapstuku, kazkaip koks kraujukas likes isteka ir manau gal prieskoniai lengviau prikimba i vidu; ir as noriu i saslu cempionata


Supratau,bandysiu,kazka panasaus nusikopijuoti nuo Jusu.Del badymo,tai pries kepant niekuomet nebadau,man kazkodel atrodo,kad is subadytu visos sultys istekes blush2.gif .Tik kepimo pabaigoje ismeigiu medini iesmeli,kad paziureciau ar iskepe,na pagal sulciu spalva. 4u.gif
Del cempionato,tai sekmadieni jau finalas,is 12 receptu liko trys kurie varzysis,o laimetojas gaus diiiidele deze tresniu wub.gif .Jei laimesiu butinai parasysiu receptuka ax.gif .
Atsakyti
Kas liečia kiaušinius šašlykų marinavime.
Mano supratimu, jie reikalingi, kad kepant susidarytų mikro plutelė, kuri neduoda taip greitai išgaruoti drėgmei iš mėsos gabaliuko. Tos plutelės mes nei jaučiame, nei matome.

Rolandas (LY5RJ)
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 05 28, 14:28)
Tik nepamirskite ir mums receptuko su nuotraukytemis ikelti. 4u.gif
Papildyta:

P.S.tik niekam neisduokit sitos paslapties. biggrin.gif

ok drinks_cheers.gif jau marinuoju smile.gif

del paslapties tai yra youtubej toks armenas, kur rodo tikro saslo recepta. Tai jis svoguna pjausto ziedais, deda druskos nedaug ir minko, kad sultis paleistu. Tada viska drebia ant mesos, na, kalendra, pipirai- savaime aisku. Tai va, jis ir sako, kad svogunu sultys ypac suminkstina mesa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2013 05 28, 15:25)
ok  drinks_cheers.gif  jau marinuoju smile.gif

del paslapties tai yra youtubej toks armenas, kur rodo tikro saslo recepta. Tai jis svoguna pjausto ziedais, deda druskos nedaug ir minko, kad sultis paleistu. Tada viska drebia ant mesos, na, kalendra, pipirai- savaime aisku. Tai va, jis ir sako, kad svogunu sultys ypac suminkstina mesa smile.gif


Del svogunu,tai tikrai tiesa.Jau pries kelis metus patikrinau sita reikaliuka.Marinavau saslykus (na nepamenu kokiu receptuku) ir kelis gabaliukus mesos pamarinavau atskirai su identisku marinatu,tik nedejau svogunu.Zinokit skirtumas isties buvo akivaizdus. ax.gif
Atsakyti
Tai va, jau po vakarienes cool.gif

Marinatas su pomidoru pasta (as ja gal tyre labiau pavadinciau):
pirkau Vynotekoje, 750 ml 2.99 lt tekainuoja - trinti pomidorai, bet parasyta , kad pasta

Mesos mazdaug 1,5 kg (kiaulienos kumpis)
150 ml pastos skystesnes, arba, jei tirsta, tai uzteks kokio 100 ml praskiest vandenuku ciut.
2 nemazi tarkuoti svogunai
keletas pliupsniu Vorcesterio
juodi malti pipirai
saukstas Saslyku prieskoniu su kalendra.
Druskos nereikia.

Viska sumaisiau ir dar paslegiau dubenyje su plyta biggrin.gif Kelis kart pakedenau, pamaisiau. Marinavosi 3-4 val.
user posted image
Ugnis jau dega-dega bigsmile.gif
user posted image
geles zydi ir dziugina kepejos aki:
user posted image
o va ir mesyte ilgai laukta:
user posted image

valgom essen.gif: , bandom sveikiau- tik su darzovem, bet ryziai buvo del viso pikto , kai kam reikejo ax.gif
user posted image
tai tiek nuotykiu siandien rolleyes.gif

Marinatas neblogas, 10 bal neduociau, bet mesa skani, kvapni, minksta buvo. Tie , kas megsta riebesnius , 'majonezinius' su daug prieskoniu marinatus, nebus suzaveti. Bet as nenusivyliau, nesigailiu pabandzius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2013 05 28, 17:53)
Tai va, jau po vakarienes  cool.gif
Viska sumaisiau ir dar paslegiau dubenyje su plyta  biggrin.gif  Kelis kart pakedenau, pamaisiau. Marinavosi 3-4 val.


Dekui brashke77 ,o jau Jusu zidinuko grazumelis wub.gif .
Isduokit paslapti,kodel reikia slegti marinuojant ,ka tas paslegimas duoda? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 05 29, 08:29)
Dekui brashke77 ,o jau Jusu zidinuko grazumelis  wub.gif .
Isduokit paslapti,kodel reikia slegti marinuojant ,ka tas paslegimas duoda? ax.gif

aciu 4u.gif
na, net nezinau...gal, kad i marinata visi pasinertu g.gif Tiesiog ne viena karta girdejau, kad reik biski paslegt, o kam- tiksliai nezinau blush2.gif
Atsakyti
Vistienos sirdeles.Draugai atsiveze sirdeliu,kadangi jokios patirties su jomis neturiu,tai marinavau pagal georgiana saslyku recepta su obuoliu sultimis.Neturejau maltu kmynu,tai ju nedejau,ir obuoliu sulciu naminiu neturejau-isspaudziau pora obuoliu per sulciaspaude.Pries kepant nusausinau ,paslaksciau aliejuku ir pabarsciau dziovintais ciobreliais.
Man buvo skanu,bet kazkas nepazystamo ,o tokio maisto megejams buvo laaaabai skanu. 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 05 28, 12:33)
del zoliu dedu is akies, kas darze auga siek tiek krapu, svogunu laisku, raudoneliu, balzamiko ciut, ciut, sojos ciut ciut, vietoj cukraus galima decio pakeisti, poporciju neprasysiu nes manau pati zinosit kiek deti, dedu is akies, jei ko truksta dadedu, cesnako laiskai auga ir tu dedu, o pries kepant kaip ir Jus nuvalau zoles ir kt. didelius prieus, kad neprisviltu ai dar sparniukus subadau su dantu krapstuku, kazkaip koks kraujukas likes isteka ir manau gal prieskoniai lengviau prikimba i vidu; ir as noriu i saslu cempionata

nu nesuprantu niekaip deciu purškia augalus nuo amarų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2013 05 30, 12:05)
nu nesuprantu niekaip deciu purškia augalus nuo amarų blush2.gif

Karose sypsena pamirsau idet, mat galvoje decis sukosi, o jau kaip parasiau velu buvo, sorriukas blush2.gif
vietoj cukraus dedu naminio meducio ciu ciut
pasitaisiau recepteli, dar karta atsiprasau 4u.gif doh.gif
pora vaizdeliu is neto platybiu:)
http://bufeta.net/ka...shashlyika.html

http://dashamalahova...y-shashlyk.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 30 gegužės 2013 - 19:25
Ryzausi pagaliau isbandyti labai keista mano akimis ziurin receptuka.
Recepta isprasiau is Prancuzes,kuri yra kazkokio restorano technologe.Pries pora metu kartu su ja turistavome Egipto dykumoje,jos kepti sonkauliai (kuriu ten gauti isties laaabai sudetinga) buvo nerealiai skanus wub.gif.Niekaip negalejau is jos isprasyti recepto,nes darbo sutartis draudzia atskleisti receptus.Pagaliau sulaukiau,kol ji pakeite darba ir gavau recepta.Recepto sudetis,man nuskambejo kaip laisvinamieji vaistai.... blush2.gif
Ka galiu pasakyti,na tikrai laaaaabai skanu:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Sonkaulius supjaustyti,nuimti odos sluoksni prie kaulo (as palikau,nors jis ir duoda svilima).Ant sonkauliu ustarkuoti svoguno,uzberti druskos,uzpilti laimo ir citrinu sulciu,pabarstyti grustu juoduju pipiru.Viska gerai ismasazuoti sudeti i vakumo maiseli ir istraukti ora.As tokiu prietaisu neturiu,tai dejau i paprasta maiseli ir laikiau saldytuve 5 val.Po 5 valandu ant sonkauliu uzpilti (kad truputi apsemtu saldaus sampano (putojancio vyno,pirkau pati pigiausia),ir vel palikti marinuotis ~3 valandoms,bet galima laikyti ir para.
Kepant daznai vartyti ir i pabaiga su sepeteliu aptepti misiniu is:rudojo cukraus,balzamiko acto ir alyvuogiu aliejaus (ten dar kazkokios zoleles ieina,bet niekaip neissiaiskinau kas tai per zoleles blush2.gif ).Sonkauliai pasidengia tokia blizgia saldziarugscia glazura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 31 gegužės 2013 - 09:36
Aciu gan skaniai atrodo, omes lauksime saslyko-Laimetojo receptelio sekmadieni drinks_cheers.gif sekmes konkurse smile.gif
Atsakyti