Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Daivija @ 2014 02 27, 12:33)
Aciu labai  4u.gif

As rytoj einu pas seimos gydytoja. Dar ziuresiu, ka jinai man patars. Bet, kiek iskaiciau - pirmenybe teikiu Lazdynu ligoninei  smile.gif

Sėkmės smile.gif gal patars ir kokių kitų gydytojų, bet šitas tikrai geras ir labai labai malonus. Nors Lazdynuose, jie jau visi profai šitos operacijos..kai su kasa gulėjau 3 savaites, tai vien mano palatoj ne vienai pacientei operavo tulžies puslę ir visom viskas ok buvo.
Atsakyti
Merginos, gal žinot ką reiškia, kai skauda kairiame šone, ten kur kasa? Tulžies pūslė pašalinta, iki pašalinimo niekada nejaučiau ten jokio diskomforto, o vat dabar pradėjau jausti. Po operacijos praėjo 8 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2014 02 25, 14:46)
Sveikos  4u.gif
Gal galit parasyti, kur dauguma operavotes? Net neisivaizduoju, i ka atsizvelgti, ieskantis ligonines, gydytojo  doh.gif
Gal kas galit parekomenduoti koki gydytoja  blush2.gif (galit i az  4u.gif )

Brrrr.... bijau operacijos  unsure.gif

as lazdynuose.. atveze su greitaja 5dienio nakti, operavo tik antradieni. priezastis - "nera vietu". visas dienas nei valgyt nei gert normaliai, nes " o jeigu tuoj atsiras vieta".. prisikankinau.
Atsakyti
QUOTE(Pikų*Dama @ 2014 03 01, 18:52)
as lazdynuose.. atveze su greitaja 5dienio nakti, operavo tik antradieni. priezastis -  "nera vietu". visas dienas nei valgyt nei gert normaliai, nes " o jeigu tuoj atsiras vieta".. prisikankinau.

Bet tai jus namie lauket tos vietos? Siaubas. Lazdynuose mano vyras su apendicito ziaaaauriais skausmais prasivarte visa diena, kol pagulde operacijai doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2014 03 01, 19:05)
Bet tai jus namie lauket tos vietos? Siaubas. Lazdynuose mano vyras su apendicito ziaaaauriais skausmais prasivarte visa diena, kol pagulde operacijai doh.gif

ne, ligoninej.. as gi ori, pinigu niekam neduodu.. paskui perlipau per save, daviau. po 2 val gulejau ant operacinio stalo. sutapimas?
Atsakyti
Sveikos merginos.Gal galit į AŽ parašyt kiek Kauno 2 ligoninėj,ar kmuk ,duoda gydytojui ir anesteziologui už operaciją.Ir gal galit parekomenduot gerą chirurgą?Ačiū
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif
Turiu ir aš šitą bėdą su tulžimi. Per nėštumą atrado, kad esama akmenų, nes iki pat gimdymo vėmiau, užeidavo priepuoliai, tik galvodavau, jog skrandžio.. Praėjo jau beveik dveji metai, buvo prisakyta pasitikrinti po pusmečio, tačiau nieko nejaučiau,tad ir nesikreipiau į gydytojus. Tačiau prieš kelis mėnesius prasidėjo skausmai vėl, jau kitokie - nugaroje, šone, bet be jokio pykinimo ar vėmimo. Buvau pas gastroenterologą, diagnozė - tulžyje esama smėlio (na, bent jau taip įvardijo, kadangi tie akmenukai iki 0,6). Siunčia pas chirurgą, nors pastarąsias savaites gana ramiai gyvenusi, nutariau, kad operuotis turbūt visai nenoriu...Tačiau ir aną naktį vėl skausmai užėjo, ir šiandien... pasiryžimas nesioperuoti blėsta.

Norėjau paklausti, ar niekam nebuvo odos bėrimų... Kažkaip įtariu, jog jie gali būti susiję su tulžies priepuoliais. Kadangi anksčiau gėriau kontraceptikus, maniau, kad jų šalutinis poveikis, dabar nebegeriu, tačiau būtent vakar ir šiandien vėl atsirado bėrimų ant nugaros, šonų, pilvo - pradeda niežėti, palietus parausta, paskui atsiranda "blynai", kurie vėliau išnyksta. Negarantuoju, kad tai ne alergija kam nors, bet kažkaip sutampa su tulžies paūmėjimu. blink.gif Ir anksčiau taip gausiai nebūdavo, kaip kad šį kartą. Gastroenterologui užsiminiau, tai jis nesusiejo kaip galimos priežasties, tačiau čia randu parašyta, kad vienas iš požymių - odos niežėjimas.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2014 03 01, 17:45)
Merginos, gal žinot ką reiškia, kai skauda kairiame šone, ten kur kasa? Tulžies pūslė pašalinta, iki pašalinimo niekada nejaučiau ten jokio diskomforto, o vat dabar pradėjau jausti. Po operacijos praėjo 8 mėn.

O su kasa viskas gerai? Kai dare echoskopija apie kasa nieko neminejo?

Man irgi pasalinta tulzies pusle, greit metai bus. Paskauda kartais sona, ties kasa. Praejusia savaite dariausi echoskopija, tai letinis kasos uzdegimas doh.gif Kai pries operacija dariausi echoskopija, tai irgi minejo, kad siek tiek yra pakitimu kasoje...
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2014 04 04, 12:08)
O su kasa viskas gerai? Kai dare echoskopija apie kasa nieko neminejo?

Man irgi pasalinta tulzies pusle, greit metai bus. Paskauda kartais sona, ties kasa. Praejusia savaite dariausi echoskopija, tai letinis kasos uzdegimas  doh.gif  Kai pries operacija dariausi echoskopija, tai irgi minejo, kad siek tiek yra pakitimu kasoje...

nebuvo lyg jokių pakitimų g.gif . Reikės pasidomėti, jei ir toliau skaudės, kol kas dabar vėl ramu
Atsakyti
Nu as jau antra para po operacijos. Ketvirtadieni isoperavo, snd israse. Vienas akmuo 3.5 cm, o kiti nuo maziausio iki dancio dydzio ir ju kokiu 50. Gyd sake, kad tulzis jau savo funkcijos nebeatlikm. Dabar svarbiausia, kad siules normaliai gytu.
Atsakyti
Sveiki, akmenukus tulžy rado man, kai man buvo maždaug šešioliką metų, operuotis net nesiūlė, simptomų jokių nejaučiau iki šių metų, dabar man 21, išvykau studijuoti į Slovėniją, po poros mėnesių pradėjau jausti skausmus visai nestiprius dešinėje viršutinėje pilvo pusėje,ties saulės rezginiu, kairėje pusėje, grįžes į Lietuvą pasidariau echoskopiją, akmenukai buvo paauge ir susiformavęs naujas akmenukasju isviso 3 mazesni negu vieno cm.), patarė operuotis, taip ir padariau, prieš 10 dienų buvau išoperuotas Vilniaus miesto ligoninėje, operacija nebaisi, kadangi užmigdo, nors reikalavau vietinės narkozės, atsigavau po narkozės gerai, aišku skaudėjo pilvą bet kentėt galima visiškai, priešinausi nuskausminamiesiems, vakare jau ėjau iki tualeto, kitą dieną po pietų išrašė, dabar kaip ir minėjau dešimta diena, lyg ir viskas gerai, bet šiandien jau ėjau į mokslus, ir pastebėjau, jog kai paeinu greičiau iškart atsiranda spaudimas po dešiniuoju šonkauliu lanku,lyg pompą pagaučiau, gal tai normalu kai tiek nedaug praėjo po operacijos? kartais pajaučiu skausmą ties saulės rezginiu ir dešiniau šiek tiek po maisto, bet tai kiek suprantu dėl to ,jog nauji tulžies latakai dar neprasitampe? Valgau neriebiai, daug vaisių, pagrinde bananus ir obuolius, daržovių,pagrinde agurkus, brokolius, pomidorus, salotas įvairias , vištienos krutinėle,varškę liesą, kalakutienos kumpį, duonos be mielių, vandens stengiuos daugiau geriu, jogurtą naturalų liesą, košes įvairias, geriu papildomai CARSIL tabletes, lyg ir viskas tvarkoje. Operacija praėjo sklandžiai,planine tvarka, operavo daktaras Eidikis, operacijos metu apžiūrėjo blužnį, kepenis, skrandį, dalį žarnų sakė viskas puiku,Tik va tas spaudimas po dešiniuoju šonkauliu lanku užeinantis neramina :/ Taip pat neaišku dėl to fizino krūvio,kiek laiko sunkumų nepatartina kilnoti,artėja vasara, darbų metas, kiek laiko bėgiot negalima, su šokdyne pasišokinėt,mankštelę padaryt, dėl tų šviežių daržovių irgi skaičiau vieni rašo kad reikia juos valgyti, kiti rašo, jog tik troškintas ir virtas, žodžiu daug neaiškumu, lapelyje kurį gavau po operacijos, parašyta ,jog galima valgyti visas daržoves. Tokios vat tokelės. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2014 03 24, 23:55)

Norėjau paklausti, ar niekam nebuvo odos bėrimų... Kažkaip įtariu, jog jie gali būti susiję su tulžies priepuoliais. Kadangi anksčiau gėriau kontraceptikus, maniau, kad jų šalutinis poveikis, dabar nebegeriu, tačiau būtent vakar ir šiandien vėl atsirado bėrimų ant nugaros, šonų, pilvo - pradeda niežėti, palietus parausta, paskui atsiranda "blynai", kurie vėliau išnyksta. Negarantuoju, kad tai ne alergija kam nors, bet kažkaip sutampa su tulžies paūmėjimu. blink.gif
Man būdavo bėrimai, tiksliau raudonos dėmės, iki tulžies pūslės pašalinimo, bet išliko ir po, jie nėra dažni, o kaip jums būna, vienu metu visur išberia? Nes man atsiranda raudona dėmė, bet kurioj vietoj, bet praeina greitai, kažkur per 15 minučių, kiek laiko jūsų bėrimai nepraeina?

QUOTE(hhvirusas @ 2014 04 07, 17:47)
Tik va tas spaudimas po dešiniuoju šonkauliu lanku užeinantis neramina :/ Taip pat neaišku dėl to fizino krūvio,kiek laiko sunkumų nepatartina kilnoti,artėja vasara, darbų metas, kiek laiko bėgiot negalima, su šokdyne pasišokinėt,mankštelę padaryt, dėl tų šviežių daržovių irgi skaičiau vieni rašo kad reikia juos valgyti, kiti rašo, jog tik troškintas ir virtas, žodžiu daug neaiškumu, lapelyje kurį gavau po operacijos, parašyta ,jog galima valgyti visas daržoves. Tokios vat tokelės. unsure.gif
Man buvo spaudimas ir skausmas po šonkauliais dešinėj pusėj ir petyje dėl laparoskopinių dujų, bet man padarė echoskopiją ir taip nustatė, kad tai tikrai nuo dujų, o ne kažkas kito, beje, nepamenu, ar tas skausmas buvo net dešimtą dieną, bet tikrai ilgai, aišku, jis palaipsniui mažėjo. Dėl daržovių - lapelyje kurį gavau jau išėjus iš ligoninės, buvo parašyta, kad galima visas šviežias daržoves, išskyrus svogūnus, česnakus, porus, ridikus ir pan. O mano išraše iš ligoninės buvo prašyta, kad vengti riebių ir aštrių patiekalų, daugiau nieko. Manau, reikia viską daryti su protu, t. y. po nedidelį kiekį bandyti, jei viskas tvarkoje, tą kiekį didinti po truputį.
Atsakyti