Sveiki, akmenukus tulžy rado man, kai man buvo maždaug šešioliką metų, operuotis net nesiūlė, simptomų jokių nejaučiau iki šių metų, dabar man 21, išvykau studijuoti į Slovėniją, po poros mėnesių pradėjau jausti skausmus visai nestiprius dešinėje viršutinėje pilvo pusėje,ties saulės rezginiu, kairėje pusėje, grįžes į Lietuvą pasidariau echoskopiją, akmenukai buvo paauge ir susiformavęs naujas akmenukasju isviso 3 mazesni negu vieno cm.), patarė operuotis, taip ir padariau, prieš 10 dienų buvau išoperuotas Vilniaus miesto ligoninėje, operacija nebaisi, kadangi užmigdo, nors reikalavau vietinės narkozės, atsigavau po narkozės gerai, aišku skaudėjo pilvą bet kentėt galima visiškai, priešinausi nuskausminamiesiems, vakare jau ėjau iki tualeto, kitą dieną po pietų išrašė, dabar kaip ir minėjau dešimta diena, lyg ir viskas gerai, bet šiandien jau ėjau į mokslus, ir pastebėjau, jog kai paeinu greičiau iškart atsiranda spaudimas po dešiniuoju šonkauliu lanku,lyg pompą pagaučiau, gal tai normalu kai tiek nedaug praėjo po operacijos? kartais pajaučiu skausmą ties saulės rezginiu ir dešiniau šiek tiek po maisto, bet tai kiek suprantu dėl to ,jog nauji tulžies latakai dar neprasitampe? Valgau neriebiai, daug vaisių, pagrinde bananus ir obuolius, daržovių,pagrinde agurkus, brokolius, pomidorus, salotas įvairias , vištienos krutinėle,varškę liesą, kalakutienos kumpį, duonos be mielių, vandens stengiuos daugiau geriu, jogurtą naturalų liesą, košes įvairias, geriu papildomai CARSIL tabletes, lyg ir viskas tvarkoje. Operacija praėjo sklandžiai,planine tvarka, operavo daktaras Eidikis, operacijos metu apžiūrėjo blužnį, kepenis, skrandį, dalį žarnų sakė viskas puiku,Tik va tas spaudimas po dešiniuoju šonkauliu lanku užeinantis neramina :/ Taip pat neaišku dėl to fizino krūvio,kiek laiko sunkumų nepatartina kilnoti,artėja vasara, darbų metas, kiek laiko bėgiot negalima, su šokdyne pasišokinėt,mankštelę padaryt, dėl tų šviežių daržovių irgi skaičiau vieni rašo kad reikia juos valgyti, kiti rašo, jog tik troškintas ir virtas, žodžiu daug neaiškumu, lapelyje kurį gavau po operacijos, parašyta ,jog galima valgyti visas daržoves. Tokios vat tokelės.