Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

o su mano pupa kazkasstebuklingo darosi, pries darzeli beveik nesirgo, kai pradejom lankyt (pries koki menesi) tai 5 dienas lanko ir pusantros savaites serga, dabar tik 2 dienas palanke ir vel susirgo, pirma savaite lanke graziausiai o po to nuo pat ryto su asarom vedu i darza, as jau galvoju gal jau ten ja specialiai sirgdina, kad maziau lankytu tokia bliuve doh.gif
Atsakyti
Maniškis iki 3 metų buvo sveikutėlis ir linksmuolis. Bet buvom priversti atiduot į darželį praeitą rudenį, tai mano vaikas per 6 mėn. sirgo rotu, plaučių uždegimu, o slogų ir bronchitų neskaičiuoju doh.gif . O nervų sistema gerokai išsitampė, nežinojau anksčiau, kas yra irzlus vaikas, o dabar tai kasdienybė.
Ir mūsų grupė biškį geresnė, nes buvo šiokia tokia atranka neoficiali. Taip kad suvedus visus pliusus ir minusus, tas daržas kolkas tik išderino visą vaiko organizmą ir dvasinį pasaulį, o geruosius požymius kažin ar pamatysiu g.gif
Atsakyti
Gal bandykit pakeisti darzeli? g.gif Tikrai ne visi vienodi,darzelis nelygus darzeliui,yra kur labai ir aplinka patvarkyta,ir atmosfera silta... rolleyes.gif
Mano vaikui darzelis iesjo tik i nauda,grizta linksma,pasakoja ispudzius, o rytais nulekia i grupe su sypsena... wub.gif Jokiu problemu neturejau tiesa pasakius ir su vyresniuoju,nors keite du darzelius del gyv. vietos pasikeitimo. Bet kazkaip darzelis visada buvo kazkas butent gero: draugai,sventes,spektakliukai,bureliai...Dar dabar prisimena su nostalgija...
Jei Jusu vaikas taip stresuoja,galbut jis tiesiog ne "darzelinis" (nors nezinau,ar galima vaikus taip skirstyt)? Beje,cia SM ,skelbiasi auklytes,kurios namie turi kaip mini darzelius,po 3 ar daugiau vaiku... Galbut jums vertetu apie tokia alternatyva pagalvoti? g.gif

Atsakyti
Jei vaikai darzelyje istisai serga, galima ramiai apkaltinti aukletojas. Pagal higienos normas tuos pacius zaislus, su kuriais vaikai kiekviena diena zaidzia, privaloma plauti karta savaiteje.
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 05 18, 14:13)
tip top mūsų situacija doh.gif

Mums irgi taip pat. Dabar "rekordas",nes eina trecia savaite ..tfu tfu tfu..Tikiuos ,gal nebesirgs. Bet siaip stebetis cia nera ko,kaip man aiskino gydytoja,vaikas ateina is namu tiesiai i virusu gausybe. Tiesiog organizmas turi adaptuotis. Delto ,atrodo tik perserga slogyte ar kosuliu,nueina i darzeli,po keliu dienu vel slogyte nauja. Tai ,tiesiog vienu virusu persirgus,pasigauna kitos rusies virusa. Kiek zinau pagal vyresnyji vaika,pirmasis pusmetis buvo sunkiausias,poto vis reciau ir reciau sirgdavo.
O siaip ,aisku,svarbi ir higiena darzely. Gal kazkur ziuri labiau,rankytes dazniau plauna,zaisliukus,aplamai,dulkiu valymas daug reiskia,nes virusai megsta jose tunoti... Na,bet situacija daugmaz vienoda visose darzeliuose... doh.gif
Atsakyti
dukryte pradejo lankyt darzeli vasario men,visa men kazakip atsilaikem,nesirgo,o po to prasidejo reguliarus sirgimas verysad.gif 2 sav darzelyje, 2 sav namie,jau nebezinau ka daryt,serga be temp,bet kosuli ir sloga be antibiotiku niekaip nepavyksta isgydyti,jau viska isbandem ir niek nepadeda,paskutini karta 2 sav bandziau pagydyti be antibiotiku ir nepavyko,susirgo sinusitu verysad.gif

pas mus darzelyje siaip man viskas patinka,ir aplinka ir aukletojos,nieko blogo negaliu pasakyti,dukreyte lanko noriai,valgo gerai,miega,bet kad pastoviai grupeje sergantys vaikai doh.gif as suprantu jeigu lengva sloga,siek tiek pakosti,bet kai girdziu suns lojima,tai ir pikta daros,kaip taip tevai gali rizikuoti savo vaiko sveikata doh.gif suprantu kad dabar sudetinga su biuleteniais,bet as nors ir negaliu imt biuletenio,bet vis ka nors sugalvoju,tai pas mociute pabuna,tai iseigines ispuola,bet i darzeli nevedu sergancios schmoll.gif

aukletojas kaltinu tik del to, kad priima sergancius vaikus doh.gif

jeigu ir vasara taip daznai sirgs tai nezinau ka reiks daryt,gaila man dukrytes verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadvygaj5: 19 gegužės 2009 - 10:01
QUOTE(jadvygaj5 @ 2009 05 19, 11:01)
dukryte pradejo lankyt darzeli vasario men,visa men kazakip atsilaikem,nesirgo,o po to prasidejo reguliarus sirgimas verysad.gif 2 sav darzelyje, 2 sav namie,jau nebezinau ka daryt,serga be temp,bet kosuli ir sloga be antibiotiku niekaip nepavyksta isgydyti,jau viska isbandem ir niek nepadeda,paskutini karta 2 sav bandziau pagydyti be antibiotiku ir nepavyko,susirgo sinusitu verysad.gif

pas mus darzelyje siaip man viskas patinka,ir aplinka ir aukletojos,nieko blogo negaliu pasakyti,dukreyte lanko noriai,valgo gerai,miega,bet kad pastoviai grupeje sergantys vaikai doh.gif as suprantu jeigu lengva sloga,siek tiek pakosti,bet kai girdziu suns lojima,tai ir pikta daros,kaip taip tevai gali rizikuoti savo vaiko sveikata doh.gif suprantu kad dabar sudetinga su biuleteniais,bet as nors ir negaliu imt biuletenio,bet vis ka nors sugalvoju,tai pas mociute pabuna,tai iseigines ispuola,bet i darzeli nevedu sergancios schmoll.gif

aukletojas kaltinu tik del to, kad priima sergancius vaikus doh.gif

jeigu ir vasara taip daznai sirgs tai nezinau ka reiks daryt,gaila man dukrytes verysad.gif

drinks_cheers.gif

Man buvo šokas du kartus, kai prie mano akių:
1. Mama, atnešusi rankose savo 3-metį, atidavė auklėtojai į rankas, sakydama "jam temperatūros nėra, tik kosti, jei kas, paskambinkit" blink.gif . Ir auklėtoja paėmė vaiką. Aš taip ir stovėjau išsižiojusi, nes vaikas tai visai leisgyvis buvo.
2. Rūbinėj rengėmės su kitu vaikučiu, tai kaip pradėjo kosėt jis blink.gif ...., o jo mama tipo "Oi, nu iš kur čia tas kosulys".

Tai vat kaip yra realiai, o paskui auklėtoja nekaltu veideliu sako man, kad maniškis vis serga ir serga, nu kas jam yra, mol kiti grupėj tai visi sveikučiai. Jop...mat blink.gif . Nei verkt, nei juoktis.

Ačiū dievui, jau žinom, kad eisim į kitą grupę nuo rudens, gal ten bus kitaip. Gal ir sustiprės vaikinas mano, didesnis jau bus.
Atsakyti
Pas mus grupėj matau tikrai kad atveda sergančius vaikus, bet auklėtojos iškart sako tėvam, kad serga, kad namie reiktų pabūti. Dėl to tikrai džiaugiuosi. Ir šiaip, teko matyt vaikus atvedamus per šaltai aprengtus ir pan. Manau spintelėj pakankamai vietos šiltesniam megztiniui ir kelnytėms.
Atsakyti
QUOTE(zivvilte @ 2009 05 19, 08:55)
Mums irgi taip pat. Dabar "rekordas",nes eina trecia savaite ..tfu tfu tfu..Tikiuos ,gal nebesirgs. Bet siaip stebetis cia nera ko,kaip man aiskino gydytoja,vaikas ateina is namu tiesiai i virusu gausybe. Tiesiog organizmas turi adaptuotis. Delto ,atrodo tik perserga slogyte ar kosuliu,nueina i darzeli,po keliu dienu vel slogyte nauja. Tai ,tiesiog vienu virusu persirgus,pasigauna kitos rusies virusa. Kiek zinau pagal vyresnyji vaika,pirmasis pusmetis buvo sunkiausias,poto vis reciau ir reciau sirgdavo.

taip, turi adaptuotis

na,mes einam jau trečias mėnuo
du kartus slogą turėjom ir šiek tiek kosėjo
daugiau tfu tfu tfu
Papildyta:
QUOTE(mamaErika @ 2009 05 19, 15:01)
Pas mus grupėj matau tikrai kad atveda sergančius vaikus, bet auklėtojos iškart sako tėvam, kad serga, kad namie reiktų pabūti. Dėl to tikrai džiaugiuosi. Ir šiaip, teko matyt vaikus atvedamus per šaltai aprengtus ir pan. Manau spintelėj pakankamai vietos šiltesniam megztiniui ir kelnytėms.

pas mus veda sloguojančius, ir kaip supratau, vis tiek ves, nes neturi kur palikti
ir kova su vėjo malūnais, jei mes ir nevedam sloguojančios, grįžusi sveika vėl gali pasigauti virusą....
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2009 05 19, 15:54)
pas mus veda sloguojančius, ir kaip supratau, vis tiek ves, nes neturi kur palikti
ir kova su vėjo malūnais, jei mes ir nevedam sloguojančios, grįžusi sveika vėl gali pasigauti virusą....

Kai kurios mamos sakė nešą vaistukus į darželį doh.gif Suprantu, kad nelengva, nėr kam palikt ir pan, nu bet kaip kiti vaikai? doh.gif Vienas vaikas visą grupę gali užkrėst, pvz vėjaraupiais, kaip dažnai tenka nugirst.

QUOTE(alinata @ 2009 05 19, 16:15)
Sveikos mamos, mes i darzeli dar tik ruosiames, norejau jusu paklaust, kaip ir kiek laiko pries darzeli grudinot savo vaikucius?gal kokius imuniteta stiprinancius vitaminus geret? ir dar klausimas ar padejo? labai jau bijom ligu maratono pradejus lankyt darzeli unsure.gif 

Mes gėrėm žuvies taukus, vitaminą C. Su daktare kaip tik kalbėjau, ar verta bandyt ribomunilį, ji teigia, kad čia kai labai dažnai sergama bakterijų sukeltomis ligomis, o šiaip sakė iki pusės metų tikrai sirgs, čia kaip minimum, kol kažkiek adaptuosis verysad.gif Manoji iki darželio tikrai labai mažai sirgo. Bet pradėjus lankyt - doh.gif Čia mes kaip tik diskutuojam, kad tėvai atveda sergančius vaikus, todėl išgydai vaiką, nuvedi sveiką, žiūrėk po kelių dienų veėl tas pats verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaErika @ 2009 05 19, 16:47)
Mes gėrėm žuvies taukus, vitaminą C. Su daktare kaip tik kalbėjau, ar verta bandyt ribomunilį, ji teigia, kad čia kai labai dažnai sergama bakterijų sukeltomis ligomis, o šiaip sakė iki pusės metų tikrai sirgs, čia kaip minimum, kol kažkiek adaptuosis  verysad.gif  Manoji iki darželio tikrai labai mažai sirgo. Bet pradėjus lankyt -  doh.gif  Čia mes kaip tik diskutuojam, kad tėvai atveda sergančius vaikus, todėl išgydai vaiką, nuvedi sveiką, žiūrėk po kelių dienų veėl tas pats  verysad.gif

aha as skaiciau kad problema yra del kitu serganciu vaiku, bet manau kad ja issprest labai sunku g.gif del to ir teiraujuos kuo labiau sustiprinus vaiko atsparuma ax.gif bet vistiek suprantu kad ligos neisvengiama, deja.... nors jis pas mane vaikas gerai uzgrudintas sergam labai retai.
Atsakyti
Mes kai pradejome pirmus metus lankyti lopsi tai sirgome kas savaite doh.gif ir nieks nepadejo nei grudinimas,vitaminai,sanatorijos ir t.t baisu prisiminti.Vaikas viena savaite eina i darza,dvi savaites serga verysad.gif Gerai,kad pas mane buvo galimybe nevesti sergancio vaiko i darza,tik susloguodavo tai ir sededavome namie.Pasveikstam,o grupeje puse vaiku kosinciu ir sloguojancu doh.gif Tai va pirmus metus prasirgome ziauriai,antrus metus kokius 2-3,o jau siuos metus tik 1 smile.gif
Dabar maziuka vesiu turbut nuo rudenio i darza tai ir vel ligos ligeles prasides.Bandysime gerti RYBOMUNYL stiprina imunitete,gal kazkiek maziau sirgsime smile.gif
Atsakyti