Maniškis nuo sausio mėnesio kas mėnesį serga, jau dabar trečias mėnuo. Ir tai darželyje būnam tik po 3-4 val. Nežinau, gal kad silpnesnis vaikas. Mačiau veda ir sloguotus vaikus
pradėjom vesti dukrytę prieš mėnesį-kas rytą palikdavom su ašarom paėję dvi savaites-susirgom,prabuvom namie porą savaičių,dabar vėl einam ir vėl ašaros,jau nuo pačio ryto namie kartoja ne,pradeda verkti,nežinau,kada tai baigsis gaila vaiko ir savęs
Lankome lopšelį nuo rugsėjo ( mažiui tada buvo 1,6), sirgome 1 kartą ir tada, kai visos grupės leliukai buvo pasigavę kažkokį virusą.
Na o dėl mažų slogelių , tai nekreipiu dėmesio, jei kiti vaikai ateina sloguoti. Nemanau, kad nuo visko galima apsaugoti ir net nemanau, kad tai būtina.
Niekada nereiškiu pretenzijų kitų vaikučių tėvaliams, nes puikiai suprantu situaciją LT, kad dėl slogos gydytojai nedarbingumo lapelio neduos, o ir ne visi darbdaviai į tuos lapelius teigiamai žiūri. Nenumanau, kur tada tėveliai vaikus turi palikti?
noriu suzinoti ar susidurete su tokia problema , kaip mūsų ir kaip sugebėjote ją išspręsti. Labai reikia patarimų, nes nebežinau nei kur kreiptis nei kaip padėti savo vaikui.
Mano mergaitei jau 2 metai ir 4 mėnesiukai. Darzeli lankyti pradėjom nuo dviejų metukų. Iš pradžių palikinėdavau ją tik iki pietų, ir dabar jau trečią savaitę palieku visai dienelei. Sunki mums buvo pradžia. Net labai. Per jėgą vaika rengdavau ir nešdavau į darželį. Visko daug buvo. Dabar jau lengviau, bet išlikusi yra ta pati problema, kuri buvo nuo pat pradžių. Vaikas atsisako valgyti ir bijo eiti į tualetą. Taip pat paaiškėjo, kad nenori ten ir miegoti. Trukdo kitiems vaikams. Kai ją atsiimdavau pietų metu (laukdavau ar valgys pietukų ar nea už durų), tai ji taip pat nei valgydavo nei į tualetą eidavo. Kentėdavo, kol aš pasirodysiu ir iš karto mane vesdavosi į tualetą. Rytais iki šiol išsiskiriam su ašarom ir kai ateinu jos pasiimti, ji rauda visu balsu. Du sykius man auklėtoja leido pamaitinti vaiką, tai su manimi ji valgė. Bet pasilikusi viena, vis tiek ji atsisako. Auklėtojoms nepavyksta jos įtikinti pavalgyti. Be to, vaikas graudinasi kiekvieną kart vos pasiūlius valgyt ir miegoti, verkia sodinama ant puoduko. Ką man daryt? Kaip padėti ir sau ir vaikui? Ji pilnai kalbanti, gyvybinga, žaisminga. Daug ką pasakoja, bet susitarti, kad valgytų nepavyksta. Ir pavyzdziui, šį rytą, ji atsisakė namuose pavalgyt pusryčių sakydama, kad valgys darželyje, bet valgio darželyje ji taip ir nepalietė:nei pusryčių, nei pietų, nei pavakarių... Atėjus pasiimti vaiko, skundėsi, kad pilvukas skauda, bet darželyje valgyt nenorinti, norinti su mamyte. Kaip man elgtis? Gal jau metas keisti darželį? Bet iš kur žinoti, kad kitame bus geriau? Jei kas turėjot tokią problemą, būtinai parašykit, kaip ją išsprendėt. man labai svarbu.
as nieko blogo nenoriu jums parasyti, vaikas labai jaudinasi,jis pilnai nera adaptaves darzelyja,as pilnai jus suprantu ,mano dukryte ir nevalgydavo, man aukletoja pasake oi jusu vaikas nevalgo,labai islepes,nieko ji nenori,o aukletoja buvo pati kalta vaikas ir neidavo i tuoleta, aukletoja mano dukryte labai ignoruodavo, ji nieko neismoke darzelyja,tik vaiko budavo gaila visada vergdavo kai ateidavau pasiimti,nu zodziu as vaika nebevedu i darzeli as su ja uzsiiemu namie,jums siulyciau rimtai pasikalbeti su aukletoja,mamos kaskotai bijo kalbetis su aukletojomis,reikia kiekviena diena klausti aukletoju- kaip sendiena mano vaikas ir t.t.t.t. nu nezinau cia mano asmenine nuomone,vaikui kaskas nepatinka ,jis delto nevalgo,o kad neina i tuoleta tai gal, gal aukletojos pagazdino,nes daug esu girdejusi tokiu atveju kai aukletojos neleidze eiti vaikams i tuoleta,as tik parasiau ka as manau,paklauskite savo vaiko ar patinka darzelyje?kas patinka?kas nepatinka?kodel?ir panasei. mes daznai sirgdavome,man ant vaistu daugiau iseidavo negu uz darzeli sumoketi. man buvo per brangu,dabar vaikas sirgo per 5 men 1 karta.
Musu dukryte rudeni isejo i darza budama 2,5 ir tiesa sakant, maniau, kad sirgs daznaiu ir rimciau. nes ir asma yra, ir alergija. bet kazkaip aprat virusiuku (paslogavimu, pakosejimu) daugiau jokiu bacilu nepasigavom. Del serganciu vaiku, zinau, kad ju grupeje kartais pasitaiko. bet ir mes ne is piktos valios kartais bacilu atnesam - ryte atrodydavo sveika iseina, o grizta jau varvancia nosim. ivertinus tai, kad visuro inkubacinis laikotarpis kelios dienos, tai reiskia, kad kazka uzkretem. vaiko gydytoja be problemu isduoda nedarbingumo pazyma, kad ir del slogos, nors stengiamas su vyru, jei imanoma, be to issiverti. Aciu darbdaviams, kad supratingi Taciau pazystu mama, kuri viena augina vaika, o darbdaviui net apie savo ligas negali uzsiminti, o ka jau kalbet apie vaiko. Tai ir vesdavo sluoguojanti, - o ka daryti. slaugai vaiko suteikiama tik 14 dienu (pati maciau kaip sodra prase is gydytoju dokumentu del vieno vaiko, nes jiem pasirode, kad per daznai gydytoja israso biutleteni - o vaikas darzelinis). net ir virusiuskas koks ar gripas per tas savaites, na sakykim, pasisalina. vaikas atrodo sveikas - nekosti, nesluoguoja, taciau jo imunitetas vis dar tebera nusilpes ir jam reiktu dar savaites, o jei liga rimtesne ir daugiau, kad atsistatytu. Taciau tas vaikutis eina i darza, yra silpnesnis, ir vel greiciau uz visus kokia bacila pasigauna. o ar daugelis jusu turi tokias salygas 14 dienu isbuvus biuleteni, dar savaite kita palaikyti vaika namuose??? taip ir gaunasi uzburtas ratas. beje, turiu pazystamu, kurie savo vaiku i darza neleido, is kart i mokykla. vis tiek vaikai tom ligelem persirgti turejo - ir pirma klase lanke taip pat daznai, kaip pirmuju metu darzelinukai. na turi tas imuninetas susiformuoti. aisku, gaila, kad taip per ligas
man atrodo, kad adaptacija ir ligos...priklauso nuo vaiko..ty ir nuo tevu.. Jei vaikas siltnaminis..jei tevams viskas blogai ir niekas neitinka..manau ir vaikai sirgs...
Idomu, kaip jusu vaikuciai jautesi darzelyje pirmas dienas, savaites? Ar daug asaru buvo, ar ilgai vyko darzelio "prisijaukinimas"? Nuo rudens planuojame pradeti pratintis prie darzelio. Negaleciau sakyti kad dukra visiskas mamyciukas, bet ji gan smarkiai prisirisus prie manes, su svetimais nebuna, bijau, kad bus bedu su darzeliu Pasidalinkite patirtimi.
Buvo sunki tik pirma savaite, jau po savaites pradejo valgyti pietus ir tada palikau miegui Siaip tada atrode kad nepripras Bet dabar galvoju kad labai lenvai viskas praejo
priprato greitai nereikejo nei savaites. jam labai rupedavo su vaikais pazais, nauji nematyti zaislai, nauja veikla.. labai idomu buvo.. po kurio tik laiko turbut pabodo ar kazkas nutiko ir pradejo rytais verkt paliekamas.. bet likes jausdavosi gerai, tik kol tetia iseidavo budavo asaros.
pirmas tris dienas ejo labai noriai valge zaide..paskui prasidejo asaros,isikabindavo i koja ir nepaleisdavo jau galvojau teks palikt geresniems laikams darziuka,bet laimei kazkas apsiverte ir eina noriai buna pasigraudena bet lieka ramiai tik va pietu nemiega,einam dar tik antra menesiuka