Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

QUOTE(lilijav @ 2010 09 05, 11:20)
Matau, kad padariau didele klaida  verysad.gif  palikau savo dukra pirma diena darzelyje iki 12 val. (pasiliko  be problemu, nes jau nepirma karta pasilieka su mociutem net keliom dienom) kai atejau paimti, visa apsiverkusi  verysad.gif  cry.gif, aukletoja sako, tik truputi verke ant pacio galo, bet as matau, kad net zandai israude, lig kas muse per veida, dar tokios niekada nebuvau maciusi apsiverkusios,  sakiau aukletojai, kad skambintu, jeigu verks,  bet ji nepaskambino  cray.gif , nejaugi sunku buvo, as visai arti darzelio gyvenu, buciau atbegusi.
Kita diena jau is pat ryto i darzeli eiti nenorejo  verysad.gif , nuejau kartu i grupe, ji iskarto ant ranku uzlipo ir nepaleidzia mane, matau kiti vaikai i mane ziuri irgi lupa pradeda tempti (visi naujokai, mamu nori) aukletoja sako, reikia palikti vaika nes kitiems sunku ir su aukletoja kontakto nebus, jeigu mama grupeja sedes. As jai pritariau ir isejau, atejau pries 12, dar valge, girdziu uz duru maniske vis sako: noriu pas mama, noriu pas mama, o ant pacio galo jau vergdama, tada iejau i grupe, kai pamate mane,  kaip pradejo asaroti  cry.gif  cry.gif  cry.gif  nuraminti niekaip negalejau:)))

Dabar nezinau ka daryti???  unsure.gif Gal patarti kas gali, kiek laiko vaika palikti, manau, kad jai per ilgai tiek laiko mamos laukti 3 val.. Aukletoja nepasitikiu, kad pasakys tiesa, kaip vaikas jautesi,  nepaskambins jeigu verks, kartu grupeje buti irgi neiseitis  g.gif

Nesuprantu,kodel pati nepaskambinote ir nepasiklausete,kaip vaikas jauciasi?Gal aukletoja ne tokia turtinga,kad galetu mamoms is savo telefono skambineti(ir kodel turetu?)supratima reikia tureti.Ir dar ju tokios mazos algos,gal net saskaitos aukletoja nebuvo pasipildziusi,net ir noredama negaletu paskambinti.Mano sunaus aukletoja man tiesiai pasake,kad nepaskambins,nes is sio menesio algos negales pasipildyti saskaitos,tik spalio menesi...gal kaip nors.
Papildyta:
QUOTE(lilijav @ 2010 09 06, 14:58)
Siandien iki darzelio nuejio ramiai  smile.gif 
Kai atidariau grupes duris tai vaizdelis buvo toks: aukletoja nesioja ant ranku viena berniuka kuris baisiai rekia cry.gif  doh.gif , aplink auklyte kokie 3-4 vaikai kurie irgi verkia, jiuos bando raminti, glosto galvytes, rodo zaisliukus, kiti pakampuose patiliukais vieni verkia  doh.gif , vaiku apie 10,  niekas nezaidzia, dziaugsmo jokio, prie sito pulkelio prisijunge ir maniske  doh.gif  i grupe ieiti nenorejo  doh.gif  , aukletoja  padejo ant zemes verkenti berniuka, kuris dar baisiau pradejo rekti ir  rekencia isrove is mano ranku  manyske cry.gif  as pabegau doh.gif
Palikau valandai, nes aukletoja pasake, kad vaiku i lauka neves, manau, kad taisingai, nes tokius apsiverkusius i lauka vesti negalima, iskarto susirgs.
Kai grizau po valandos paimti vaika, pro langa vaizdelis buvo toks: maniske ir dar vienas berniukas padeje galvytes ant palanges guli  doh.gif (tokioje pozoje niekada savo vaiko neesu maciusi) dar viena mergaite salia ju ramiai stovi  unsure.gif  (pasirodo ne visiems taip blogai), kai uzejau i grupe, kveciu dukra, ji lig tais negirdi, jokios reakcijos, priejo auklyte (as nenorejau per kilima su batais eiti) pasirodo ji prisiusiojo i kelnes ir baisiai issigandusi stovi, nes bijo net pajudeti, auklyte pasake nieko tokio, tai kaip pradejo verkti cry.gif  cry.gif  cry.gif issilejo emocijos  unsure.gif
Manau ir toliau palikinesiu neilgiau valandos,  ziuresiu kaip elgsis, kai  nebeverks paliksiu truputi ilgiau, tik matau bresta nauja problema  doh.gif pradejo ciaudeti, snargliuotis doctor.gif  , rytoj visai nevesiu  schmoll.gif .
doh.gif vargsai vaikai...ir mamos
Atsakyti
Mes einam jau 4ta diena i darzeli ir vel stresas... Mano princese vis verkia ir verkia. Sako, 5 minutes tyli, 20 - verkia cry.gif Jau nezinau, ka galvoti verysad.gif Vienos mamytes sako, kad tai vaikas pas mane toks, o kitos - aukletojos nemoka, ar nenori gerai atlikti savo darba. Suprantu, jom sunku, kai yra toks vienas zmogeliukas, kuris reikalauja labai daug demesio, arba verkia, bet man atrodo, tai ju darbas ir jos turi zinoti, kaip nukreipti vaikelio demesi. Viena sena aukletoja man pasake, kad tai aukletoju minusas... Pati zinau, kad mano mergyte labai jau megsta paverkti, bet irgi zinau, kad ja galima pakalbinti ir ji apsiramins, tiesiog, labai daug demesio reikalauja, o jinai gi ne viena grupeje... Zodziu, sirdys plista, ka daryti nezinau verysad.gif Lauksiu, tur but pagerejimo....
Atsakyti
Aš savo mažių pratinu prie daržo palengva. Vedžiau nuo rugsėjo pirmosios tą savaitelės dalį po valandą. Pirmą dieną buvo baisuma. Įvedžiau aš jį į grupę, jis verkt, šaukt ne ne ne ir bėgt rengtis nudūmė. Tai įvedžiau atgal į grupę, apsisukau ir pabėgau visa plyštančia širdim verysad.gif Kai atėjau pasiimti vaikas buvo ramut ramutėlis, žaidė patenkintas net namo išvilioti nėjo smile.gif Kitą dieną ėjom jau be ašaryčių.. Bet vis tiek buvom tik po valandą laiko.. Šią savaitę jau žadėjau ilginti laiką ir leisti pabūti po dvi valandas, bet va apsirgom.. Ir pratinimąsi toliau teks atidėti ..smile.gif
Atsakyti
Pirma diena buvo lengviausia, pamojo ir nuejo. Va kitos jau sunkesnes, nes suprato, kad mama iseis smile.gif

Kas nepatinka, tai aukletoju raminimo budai. Atsisveikinu su vaiku, pamoju, pasakau, kad ateisiu pasiimti. O jos vaiksto po darzeli su vaiku ir iesko mamos, kai neranda kur ta mama, tai grizta i grupe laukti. Gavosi vaiko akimis, kad as pasislepiau, tai kas belieka, eina su aukletoja. O kita tai pasake, kad neverktu, nes tada neskambins mamai ir as nebeateisiu pasiimti. Man nesuprantama, ar verks mano vaikas, ar koks bus, as visada ateisiu.

Kazkokie keisti tie budai. Gal cia as nieko nesuprantu, bet man cia tokie bauginimo budai. As savo vaikams niekada nemeluoju, kad dingau ar kad nebeateisiu, jei verks.
Atsakyti
mes ir jau pradejom nuo rugsejo pirmos lankyti darzeli.dar pries pradedant lankyti kelis kartus buvom pasivaikscioti po darzeli, pazaisti zaidimu aiksteleje, kad aplinka nebutu visai nepazistama.
pirma diena, nuejom tik apsizvalgyti, su auklytem ir vaikais susipazinti. antra diena zadejau tik iki pietu palikti, bet atejus radau jau miegancius smile.gif auklytes sake, kad jauciasi gerai grupeje tai ir dabar palieku pusei dienos, po pietu miego parsivezu.pirmas dienas be asaru ejom, o vakar ir snd tik nuejus i grupe pradejo asaroti, taip sunku palikti sad.gif dar snd darzelyje visuotine isterija prasidejo, visi vaikai verkia, klykia..
nelabai nori eiti, pries miega pasikalbam, kad reikia, kad jau didele mergaite, vakar vakare ir bandziau kalbinti, tai mano katinelis ziuri i mane pilnomis asaru akimis ir sako-mama palikai mane, rytoj paliksi cry.gif eina sau kaip sunku, verkiau pasislepus nuo visu
bet tikiuosi, kad viskas susitvarkys, sunkiausiai pirma savaite
Atsakyti
Rugsejo pirma savaite buvo gan lengva, kadangi rugsejo 1 kartu valandziuke pabuvom, tai zaide, antra diena aukletoja teciui liepe iskart iseit, kad kitu vaiku negraudint, tai uz gero pusvalandzio paskambino, kad ateitume pasiimti, nes nenustoja verkti. Paskutine savaites diena buvo pati lengviausia, palikom 2val., pradzioj sake truputi paverke, taciau kai apsiprato, zaide. Na, o daba kuo toliau tuo labiau nenori eiti doh.gif vakar palikau iki pietu, tai aukletoja sake visa laika zirzleno verysad.gif , liudna, pikta pasiemiau, visa kelia ejo namo tyledamas, siand tetis nuveze, tai sake kai tik batukus pradejo mautis, tai ir pradejo verkti verysad.gif eisiu apie puse 1 pasiimti.
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 09 07, 10:08)
Pirma diena buvo lengviausia, pamojo ir nuejo. Va kitos jau sunkesnes, nes suprato, kad mama iseis smile.gif

Kas nepatinka, tai aukletoju raminimo budai. Atsisveikinu su vaiku, pamoju, pasakau, kad ateisiu pasiimti. O jos vaiksto po darzeli su vaiku ir iesko mamos, kai neranda kur ta mama, tai grizta i grupe laukti. Gavosi vaiko akimis, kad as pasislepiau, tai kas belieka, eina su aukletoja. O kita tai pasake, kad neverktu, nes tada neskambins mamai ir as nebeateisiu pasiimti. Man nesuprantama, ar verks mano vaikas, ar koks bus, as visada ateisiu.

Kazkokie keisti tie budai. Gal cia as nieko nesuprantu, bet man cia tokie bauginimo budai. As savo vaikams niekada nemeluoju, kad dingau ar kad nebeateisiu, jei verks.

viena yra, kai vaikas supranta jau daugiau ir pats kalba, o kita, kai vaikai visai mažučiai, neturintys dviejų metų
Papildyta:
QUOTE(Lius'ka @ 2010 09 07, 07:43)
Mes einam jau 4ta diena i darzeli ir vel stresas... Mano princese vis verkia ir verkia. Sako, 5 minutes tyli, 20 - verkia cry.gif Jau nezinau, ka galvoti  verysad.gif Vienos mamytes sako, kad tai vaikas pas mane toks, o kitos - aukletojos nemoka, ar nenori gerai atlikti savo darba. Suprantu, jom sunku, kai yra toks vienas zmogeliukas, kuris reikalauja labai daug demesio, arba verkia, bet man atrodo, tai ju darbas ir jos turi zinoti, kaip nukreipti vaikelio demesi. Viena sena aukletoja man pasake, kad tai aukletoju minusas... Pati zinau, kad mano mergyte labai jau megsta paverkti, bet irgi zinau, kad ja galima pakalbinti ir ji apsiramins, tiesiog, labai daug demesio reikalauja, o jinai gi ne viena grupeje... Zodziu, sirdys plista, ka daryti nezinau  verysad.gif  Lauksiu, tur but pagerejimo....

aš manau, kad visgi vaikas toks... pas mus grupėje yra du vaikai , isteriškai klykiantys mamos, tiesiog, kaip žvėriukai narve blaškosi, daužo duris, jas laiko užkabinę, nes drąsiai pabėgtų vaikai vieni, kai atidaro, tai puola laukan, ant pirmos pasitaikiusios mamos griūna, vaizdas tragiškas, kiti vaikai pamatę tokias isterijas irgi pradeda verkti, graudintis, juk net ir suaugęs, pamatęs, kaip kiti verkia, ašaroti pradeda...ko norėt iš mažiukų, bet kitus auklėtoja nuramina, eina jie žaist, ar piešt, o tuos ryte matau klykiančius, popiet einu pasiimt savo mažytės ( kaip gerą ją rasti geros nuotaikos, patenkintą wub.gif wub.gif wub.gif , žaidžiančią wub.gif ) , o tie vaikiukai vėl , ar tebe rėkia...
Atsakyti
geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi.
As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke biggrin.gif
Atsakyti
Mano mergyte saunuole 4u.gif NUvedziau vakar pirma diena, tai nedrasiai i grupe iejo. Pabuvo iki pietu miegelio. Grizo namo su asarom, nes norejo dar likti su vaikuciais. Mate kaip jie visi i loveles ruosesi. Siandien nuvedziau visai dienai, aukletoja pazadejo paskambinti jeigu nenores likti miegui. Skambucio nesulaukiau. Faktas- darzelis tiko ir patiko is karto 4u.gif
tikra mamytes kopija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebeka @ 2010 09 07, 00:45)
Nesuprantu,kodel pati nepaskambinote ir nepasiklausete,kaip vaikas jauciasi?Gal aukletoja ne tokia turtinga,kad galetu mamoms is savo telefono skambineti(ir kodel turetu?)supratima reikia tureti.Ir dar ju tokios mazos algos,gal net saskaitos aukletoja nebuvo pasipildziusi,net ir noredama negaletu paskambinti.Mano sunaus aukletoja man tiesiai pasake,kad nepaskambins,nes is sio menesio algos negales pasipildyti saskaitos,tik spalio menesi...gal kaip nors.

Jus teisi 4u.gif , aisku kad man paciai reikejo paskambinti doh.gif , nes tai mano vaikas ir as visu pirma pati turiu jio rupintis. Bet taip gavosi, kad pacia pirma diena neturejau aukletojos telelofono numerio, per ta visa skubejima ir sumaisti tesiog nepaklausiau doh.gif blush2.gif , nors reikejo, visiskai pripazistu, kad tai mano klaida verysad.gif Aukletojos tikrai nekaltinu, nes tokioje sunkioje situacijoje, kai tiek verkenciu vaiku, ji turbut net fiziskai negalejo paskambinti.
Pritariu mamoms, kurios pasisako, kad vaikus geriau vesti veliau, nuo spalio, lapkricio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2010 09 07, 12:46)
geriausia vaika vesti nuo spalio men, kai pagrindinis srautas verkianciuju apsipranta prie darzelio., o dabar mamytes kantrybes galiu palinketi.
As saviski pradejau vesti nuo lapkricio men, tai verkianciuju buvo 0, o maniskiui gal ir nebuvo pavydzio del to ir neverke  biggrin.gif

visiskai nepritariu, jeigu jusu vaikelis verks rugseji, tai verks ir spali....
jeigu jusu vaikas neverke lapkriti, vargu ar rugseji butu verkes.
mano mergyte mato kruva verkianciu vaiku, bet mato vaikus kurie ir neverkia lotuliukas.gif
Atsakyti
nuo pirmos dienos eina pas vaikus su sypsena,jokiu asaru,net liudno veido nera,aukletojos stebisi,dziaugiasi,kad taip vaikas reaguoja i darzely
Atsakyti