Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

Mes irgi sprendžiam dilemą. Šią Rugsėjo 1-mają nuvedėm sūnų į lopšelinę grupę, jam 2,5 metų, grupėje apie 15 vaikų ir tik 4 panašaus amžiaus kaip jis, visi kiti mažesni. Jis vienintelis normaliai kalba, vienintelis daro reikalus ant tualeto, pats pavalgo ir pan. Kiti pampersiniai, patys net laiptais nulipti negali. Mums su vyru susidarė nuomonė, kad jam ten nelabai įdomu, nes neturi su kuo pabendrauti. Jo visi draugai ir pusbroliai su puseserėmis yra vyresni ir jis pratęs būti su vyresniais. Bijome, kad jis neprogresuos šioje grupėje ir norime pervesti į vyresnių grupę. Jam tik apsirengti pagalbos reikia, o visa kita daugiau ar mažiau pasidaro pats. Patarkit šiuo klausimu, nes esu visiškai pasimetusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milky-Way @ 2010 09 15, 09:28)
Skaitinėju, kitų mamyčių patirtį . Mes antrą savaitę pradėjom eit, bet labai sunkiai sekasi verysad.gif isterijos , griuvimai ant žemės  ir t.t.Ir šiandien palikau verkiančią , tai taip neramu, jau imu galvoti kad ir nepripras mano vaikas unsure.gif

matai, jau didelė pana, supranta, kas čia vyksta, ir bando mamytę paveikt savais principais doh.gif , kantrybės jums, jei pasiduosite, tuo ir naudosis mažutė...žinau, kaip sunku, kai verkia vaikutis, manoji irgi verkė, bet dabar lyg sugebam susitarti ax.gif
Atsakyti
[quote=linele,2010 09 15, 12:56]
Bijome, kad jis neprogresuos šioje grupėje ir norime pervesti į vyresnių grupę. Jam tik apsirengti pagalbos reikia, o visa kita daugiau ar mažiau pasidaro pats. Patarkit šiuo klausimu, nes esu visiškai pasimetusi g.gif

Mano mazgė 3,3 metukų eina į mišrią grupę,kurioje dauguma vaikai po 5 metukus, tai pradžioj labai nervinaus, kad skriaus ar nežais su ja, bet pasirodo viskas tvarkoj. Aš tai tik už, kad būtų vyresnių vaikų, nes jie ir pagloboja ir padeda jei ko nemoka ir tikrai manau vaikas geriau visko išmoks su didesniais negu negu su 2.gif
Tai manyčiau tikrai perveskit į vyresnių grupę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 09 14, 08:11)
Darzelyje jau neverkia, bet siandien ryte klausia: mama, kodel tu mane rengi? As noriu namie likti su tavim. Taip gaila pasidare verysad.gif Kai pradejo lankyti darzeli, tai uzmiega tik su manim, tik susikelus kojas ant manes ir dar butinai uz rankos reikia laikyti wub.gif Mieste irgi rankos prireike, nors pries tai jau nebereikejo. Ir klausia, ar pasiimsit mane is darzelio? Nors darzelyje neverkia, miegojo pietu ir pasakojo, ka soko, ka valge, su kuo zaide. Bet tie rytai verysad.gif Mama, leisk man dar minute pamiegoti, tik minutele verysad.gif

normalus jusu mergaites elgesys - aisku, kad labiau pasiilgsta mamos, tik jus to netragizuokite - tegu glaustosi, o po darzelio daugiau laiko pazaiskite ir padukite su ja, kad gautu gero demesio doze thumbup.gif Tokie pokyciai pypliams ne juokas - gi visas pasaulis pasikeicia
Atsakyti
QUOTE(skristi @ 2010 09 16, 09:33)
normalus jusu mergaites elgesys - aisku, kad labiau pasiilgsta mamos, tik jus to netragizuokite - tegu glaustosi, o po darzelio daugiau laiko pazaiskite ir padukite su ja, kad gautu gero demesio doze thumbup.gif Tokie pokyciai pypliams ne juokas - gi visas pasaulis pasikeicia

Oi, cia ir taip aisku. Pas mus meile dabar wub.gif Miega rankas kojas nugara susikelus ant manes tongue.gif . Glaustomes myluojames visa laika be darzelio ax.gif Ir iseidama per duris ryte sako, mama, palydek ax.gif I laiptine iseinu, atsimojuojam, pasakau, kad lauksiu ir t.t.
Tai jau neverkia visai darzelyje smile.gif
Atsakyti
Nu va mes jau beveik antra savaitė darželyje,tai nuo pirmadienio bandysiu palikti miegot pietų miegelio ax.gif , bet jaučiu bus ne kas.Auklėtoja sakė, kad net per atstumą mano mažoji apeina miego kambarėlį biggrin.gif ir kai paklausia jos gal šiandien miegos,tai vis sako,kad ne,nes mamytė ją myli ir ateis paimt smile.gif ,o kiti jau didesni vaikai jau protestuoja ko ji nemiega darželyje tongue.gif
Atsakyti
o as galiu pasidziaugti,kad musu pirmas sunus lanke darzeli ir sirgo labai mazai.aukletojos stebejos,kad jis isrankus maistui,ne viska valgo,bet neserga.o kai kita maziu pradejom leisti,tai po savaites temperatura pakilo,bet paskui nepagavo musu nei gripai ,nei slogos.gal is tevu paveldejo gera imunine sistema biggrin.gif
Atsakyti
Mes tik pradėjom lankyti darželį,pabuvom 4 dienas ir jau sloga turim ir pakosti verysad.gif doh.gif
Atsakyti
Mes ėjom tik 4 dieneles,bet iš ryto su ašaromis didžiausiomis,iš ryto nenori keltis,neisiu nenoriu i darželį verysad.gif ir klausiau ar patinka darželyje?sako patinka,aukletojos sako geros unsure.gif aš manau kad jei didelis stresas,nes nauja aplinka,nauji žmonės,režimas ir pan.Tikiuosi adaptuosimės po biškiuką unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(blessedness @ 2010 09 20, 11:05)
Mes ėjom tik 4 dieneles,bet iš ryto su ašaromis didžiausiomis,iš ryto nenori keltis,neisiu nenoriu i darželį verysad.gif ir klausiau ar patinka darželyje?sako patinka,aukletojos sako geros unsure.gif aš manau kad jei didelis stresas,nes nauja aplinka,nauji žmonės,režimas ir pan.Tikiuosi adaptuosimės po biškiuką unsure.gif

gaila nerašo mamytės kokio amžiaus vaikučiai, būtų įdomiau žinoti vyresni ar jaunesni sunkiau adaptuojasi g.gif , mūsų panelė neturi nė dviejų metukų, ir matau, akd greičiau adaptavosi, nei į tą pačią grupę vedami vyresni vaikai, tai gal mažiukams lengviau ax.gif , šiandien irgi palikau miegoti, tai visą dieną esu kaip ant adatų doh.gif , mobilaus iš rankų nepaleidžiu...
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2010 09 20, 14:08)
gaila nerašo mamytės kokio amžiaus vaikučiai, būtų įdomiau žinoti vyresni ar jaunesni sunkiau adaptuojasi  g.gif , mūsų panelė neturi nė dviejų metukų, ir matau, akd greičiau adaptavosi, nei į tą pačią grupę vedami vyresni vaikai, tai gal mažiukams lengviau ax.gif , šiandien irgi palikau miegoti, tai visą dieną esu kaip ant adatų  doh.gif , mobilaus iš rankų nepaleidžiu...

maniškė dar trijų neturi,kitą mėnesį bus trys,Na kiek skaičiau ir auklėtojos sakė,kad 3-4 sunkiau adaptuojasi darželyje negu jaunesni vaikučiai g.gif Aš manau priklauso dar nuo pačio vaiko,maniškė gryna maminukė yra,aš jos per tris metus nebuvau palikus net močiutei ilgesniam laikui,manau ji begalo prie manęs prisirišus smile.gif
Bet kas keisčiausia,kad kai atėjau pasijimti,tai ji nenorėjo eiti namo,sako dar pabūnam,aš noriu pažaisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(blessedness @ 2010 09 20, 16:50)
maniškė dar trijų neturi,kitą mėnesį bus trys,Na kiek skaičiau ir auklėtojos sakė,kad 3-4 sunkiau adaptuojasi darželyje negu jaunesni vaikučiai g.gif Aš manau priklauso dar nuo pačio vaiko,maniškė gryna maminukė yra,aš jos per tris metus nebuvau palikus net močiutei ilgesniam laikui,manau ji begalo prie manęs prisirišus smile.gif
Bet kas keisčiausia,kad kai atėjau pasijimti,tai ji nenorėjo eiti namo,sako dar pabūnam,aš noriu pažaisti doh.gif

wub.gif wub.gif
Atsakyti